fefin_2050 11.01.09, 20:36 "Wyjazd szczecińskiej ekipy do Londynu został sfinansowany z budżetu miasta i kosztował kilkadziesiąt tysięcy złotych." Fajna wycieczka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: Szczecin pokazał się w Londynie 11.01.09, 20:50 "Wracajcie do Polski" ------------------------------------------------------------ Widzialem plakat z takim podpisem kierowany przez bolszewikow do tych ktorzy w 1945 znalezli sie na Zachodzie... Tych ktorzy wrocili, zapuszkowali.. Uwazajcie i teraz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.chello.pl 11.01.09, 20:59 Krzystek zapomniał powiedzieć , że jedno mieszkanie się zwolniło i byłoby jak znalazł dla pierwszego wybitnego specjalistę od tapet i glazury. Ten kre mówi to do ludzi , którzy wyjechali dlatego , bo tutaj nie mają szans na kupienie mieszkania wtedy i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.40.212.170.sub.mbb.three.co.uk 12.01.09, 11:15 a tu sie mylisz...ja mialam i mam mieszkanie w szczecinie i nie wyjechalam w poszukwniu piniedzy i pracy..a chce wrocic bo chce byc u siebie...i tak tego nie zrozumiesz ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.tpnet.pl 12.01.09, 11:34 > i nie > wyjechalam w poszukwniu piniedzy i pracy W takim razie pewnie studiujesz koleżanko, to miły okres ale weryfikacja oczekiwań z rzeczywistością jeszcze przed Tobą. I to może być punkt zwrotny, po którym zapragniesz od razu zwrócić, tym bardziej, że jeśli nie miałaś bogatych rodziców to kredyt za studia trzeba będzie - w miarę możliwości ale - jednak spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londyńczyk Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.251-7-195.ippool.ndo.com 12.01.09, 16:02 Od wielu już lat mieszkam w Londynie. Byłem na prezentacji w Novotelu i zrobiło to na mnie naprawdę dobre wrażenie. Dużo konkretów, czytelna informacja, wszystko bardzo dobrze opakowane marketingowo - nie wiedziałem, że dożyję czasów, gdy coś takiego zobaczę. Bardzo ciekawie i z pasją mówili zarówno Krzystek jak i Banach. Wszyscy tu na miejscu byliśmy zaskoczeni, że było dużo konkretów i rzeczowości - konkretne oferty pracy, informacje o kredytach i zakupach nieruchomości. No i jakaś wizja rozwoju tego miasta, które lat leżało odłogiem. Zacząłem sie poważnie zastanawiać, czy nie zaproponować mojemu szefowi stworzenie oddziału w Szczecinie. Londyn niestety ma też swoje wady. Ale niestety jak czytam to tutaj na forum, to ochota mi przeszła. Pełno komentarzy ludzi z Polski (sądząc po adresach), którzy wątpię, że byli na prezentacji. Chamstwo, plucie i potępianie wszystkiego w czambuł. "Wycieczka za kilkadziesiąt tysiecy złotych" - nie rozumiem dlaczego są tu takie komentarze. Czy Szczecin miał się nie pokazać? Ustąpić miejsca innym miastom? Dalej być zadupiem na peryferiach Polski? Delegacja nie wydawała się specjalnie duża - sam prezydent, dyrektor rozwoju i parę osób organizujących. Obawiam się, że inne miasta przyślą więcej. Może tak zlikwidować fora internetowe w Polsce? BBC i brytyjskie gazety jakoś ich nie mają i żyje się tu nieźle. Ale my jesteśmy generalnie narodem, który lubi się pławić w narzekaniu i opluwaniu. I to mnie od powrotu odstręcza najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex-0_0 do Londyńczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:36 Gość portalu: Londyńczyk napisał(a): > Od wielu już lat mieszkam w Londynie. Byłem na prezentacji w Novotelu i zrobiło > to na mnie naprawdę dobre wrażenie. Dużo konkretów, czytelna informacja, wszys > tko bardzo dobrze opakowane marketingowo - nie wiedziałem, że dożyję czasów, gd > y coś takiego zobaczę. Bardzo ciekawie i z pasją mówili zarówno Krzystek jak i > Banach. Wszyscy tu na miejscu byliśmy zaskoczeni, że było dużo konkretów i rzec > zowości - konkretne oferty pracy, informacje o kredytach i zakupach nieruchomoś > ci. No i jakaś wizja rozwoju tego miasta, które lat leżało odłogiem. Znasz takie powiedzienie: papier wszystko przyjmie? Poczytaj dokładniej to forum i zobaczysz jak tutaj punktuję się owe "osiągnięcia" władzy. Problem z nasza władzą polega na tym, że pięknie mówi, roztacza wizje - tylko nie jest to poparte przepisami, planami zagospodarowania przestrzennego itd. Jeśli chcesz zrozumieć o co biega dokładniej to poczytaj jakie problemy ma inwestor z zagospodarowaniem Łasztowni (zero uregulowań prawnych), co się dzieje w temacie Basen (co i rusz nowe koncepcje, zmiany sposobu finansowania itd.). Takich przykładów można mnożyć by tu wiele! drogi kolego. Z Londynu to wygląda inaczej a na miejscu inaczej. I uwierz! Nam tez nie jest fajnie, że mamy ta stołkach taką bandę nieudaczników, która opowiada jak jest piknie. Opowiada a nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: do Londyńczyka 12.01.09, 18:05 Popieram w pełni wypowiedź poprzednika. A wiem o czym mowa bo sam 2 razy wróciłem do Szczecina - bardzo traumatyczne przeżycie. Stanowczo nie polecam - z zagranicy zawsze wygląda to fajnie - ale zetkniecie z rzeczywistością sprawia, że po tygodniu człowiek ma ochotę się spakować i nigdy do Polski nie wracać. A teraz jeszcze jeden ważny czynnik - w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemczech - kryzys już jest. Do Polski dopiero dotrze (to co jest teraz to tylko przygrywka). Pracodawcy mówią o zwolnieniach a taki buc jak Krzystek jedzie ściągać ludzi z krajów gdzie mają pracę!?!? UniCredit zatrudni 140 osób??? I to by było na tyle w 400 tys. mieście... ponadto płac powyżej 450 funtów/miesiąc (Tak,tak! 112 funtów/tygodniowo) to bym się nie spodziewał. Aha! I żeby nie było że mamy druga Irandię: - bochenek normalnego chleba (a nie niby chleba) - 1 funt - kilogram wołowiny ekstra (smakowo do brytyjskiej się nie umywa bo w Polsce nie ma mięsa z ras mięsnych) - 5 funtów - kilogram schabu bez kosci - 5 funtów - wynajęcie kawalerki z opłatami - ok. 80 funtów tygodniowo - metr mieszkania - jak dobrze traficie 1250 funtów (czyli na metr pracuje się 3 miesiące) Jak ktoś jest samobójcą ekonomicznym to zapraszamy!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londyńczyk Re: do Londyńczyka IP: *.251-7-195.ippool.ndo.com 12.01.09, 18:40 A mam tylko takie pytanie - kto tych ludzi wybrał? Ja mieszkając w Londynie nie mogłem głosować w wyborach lokalnych, więc nie mogłem mieć na to wpływu. To co wiem, to że obecny prezydent miał jak dotąd mało czasu na zrobienie czegoś w tym mieście, bo obywatele woleli zdać się na eksperymenty z Jurczykiem - magazynierem bez wykształcenia, o ile dobrze pamiętam. Jeżeli przez 20 lat nie stworzono wizji rozwoju miasta, parku technologicznego, nie zbudowano przestrzeni biurowej, to domyślam się, że trudno zrobić to w dwa lata. Najpierw się buduje wizję, a potem przekłada na konkrety. Dowodem na prawdziwość moich słów może być to, że krytykowano organizację Tall Ship Races, które były sukcesem, mimo że nowy prezydent niewiele miał czasu na ich zorganizowanie, dzięki temu jakiego poprzednika zafundowali mu mieszczanie. Powiem jedno - to mało smaczne, że ludzi w Szczecinie stać na nieeleganckie krytykowanie i szkalowanie na internecie, ale już nie chciało im się pójść na referendum w sprawie odwołania prezydenta, który naraził miasto na 5 mln zł strat. Każdy ma taką władzę na jaką najwyraźniej zasługuje. Nie po to wybiera się kogoś w demokratycznych wyborach, żeby zaraz potem traktować go jakby był przywieziony w czołgu z Moskwy. Tej lekcji nauczyłem się na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volksdeutsch Re: do Londyńczyka IP: 217.98.20.* 13.01.09, 09:01 Miło Ciebie poczytać bo widać, że jesteś otwartym emigrantem, który obserwuje rzeczywistość i wyciąga wnioski. Zwróć uwagę, że dostrzegłeś dużą różnicę między wyborcami polskimi a zachodnimi, ale założyłeś milcząco, że politycy są podobni i jednakowo warci szacunku i poważania. Tak zdecydowanie nie jest. Polscy politykierzy są w komfortowej sytuacji bo niedojrzały elektorat jest w stanie kupić przed wyborami byle ładnie opakowane gó... a po zakończeniu kadencji nie jest w stanie skutecznie rozliczyć właściwych winnych. Tylko dlatego w PL możliwe stają się rzeczy nie do pomyślenia w dojrzałej demokracji: - młodzi gó...arze obsadzani przez partie na odpowiedzialnych stanowiskach, nie mający żadnej wiedzy, kompetencji, doświadczenia, za to 100% dyspozycyji, - ewidentni tajni współpracownicy reżimu komunistycznego trzymający się do upadłego koryta a nawet wyznaczający sobie role drogowskazów moralnych. - złodzieje i aferzyści do samego końca zaprzeczający oczywistym faktom, przyrośnięci do stołków j.w. - folklor polityczny, ludzie znikąd, bez wykształcenia, e.w. pozujący jedynie na błaznów totalne cwaniaki z bliżej nieznanym zapleczem, którzy znajdują poklask wyborców. Żeby przez to przebrnąć muszą minąć pokolenia. Emigranci mają większą szansę bo przechodzą przyspieszoną eduukację, jednak czy wrócą, a jeśli tak to czy będzie się ich słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibs Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: 82.108.59.* 12.01.09, 18:23 popieram w 100%, bylem tez na prezentacji i aby wiecej bylo tak ambitnych ludzi i planow!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esska Z czym do ludzi??? IP: *.globalconnect.pl 11.01.09, 20:59 Namawiać ludzi którzy mieszkają i pracują w Londynie do przeniesienia się do Szczecina? Taki pomysł mógł sie narodzić tylko w jakiejś chorej głowie oderwanego od rzeczywistości urzędasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:01 flak od kiełbasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:06 Ile osób przyszło na to spotkanie? Tak około? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.chello.pl 11.01.09, 21:09 Z artykułu wynika, że dwie: Ewelina i Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:12 Gość portalu: zorientowany napisał(a): > Z artykułu wynika, że dwie: Ewelina i Gosia. Ładne chociaż? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Dobra wiadomosc dla ciecinian! 11.01.09, 21:17 Idioci mieszkaja tez w Krakowie! ----------------------------------------- - Nie wiedziałam, że mamy w Polsce takie przyjemne miasto - mówiła w niedzielę, po obejrzeniu szczecińskiej prezentacji w Londynie, zaskoczona krakowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:17 Krzystkowi to obojetne bo jest bezpłciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:21 Gość portalu: mikesz napisał(a): > Krzystkowi to obojetne bo jest bezpłciowy. Bezpłciowy, bezpłciowy... A całe miasto wydymał :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:24 Bo wydymał bezpłciowo to znaczy nikt nie miał przyjemności ale niektórzy odnieśli korzyści :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.brnt.cable.ntl.com 12.01.09, 01:57 Bylo ponad 100 osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.40.212.170.sub.mbb.three.co.uk 12.01.09, 11:24 ok 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex-0_0 Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:24 W RMF FM - ustami Piotrusia Landowskiego - podano że: to był sukces. Przyszło ok. 200 osób a ofert pracy było przygotowanych kilka razy więcej" (tak mniej więcej to leciało) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent w Londynie obiecywano 148 metrów za 32 tys.? 11.01.09, 21:27 Każdy kto wróci z Londynu do Szczecina może liczyć na 148 metrowe mieszkanie za 32 tys. złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluk Czy ktoś wie? IP: *.chello.pl 11.01.09, 21:28 Po jakiego ch... oni mają wracać do Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:35 Gość portalu: kluk napisał(a): > Po jakiego ch... oni mają wracać do Szczecina? Krzystek i reszta "delegacji"? No właśnie nie wiem po co? Niech nie wracają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaG Re: Czy ktoś wie? IP: *.gprs.plus.pl 11.01.09, 21:48 Kolejny temat dla zabicia nudnej szarej codzienności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Czy ktoś wie? IP: *.globalconnect.pl 11.01.09, 21:57 Gość portalu: KubaG napisał(a): > Kolejny temat dla zabicia nudnej szarej codzienności? Tylko taka jest w fefinie :)))))))) POdziękuj swojemu koledze partyjnemu, platfuzku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaG Re: Czy ktoś wie? IP: *.gprs.plus.pl 11.01.09, 22:17 haha mnie jest dobrze, a to ze wy jestescie nieszczesliwi ze zyjecie to juz wasz problem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 22:20 Gość portalu: KubaG napisał(a): > haha mnie jest dobrze, a to ze wy jestescie nieszczesliwi ze zyjecie to juz was > z > problem :))) Ty żyjesz zgodnie z hasłem swojej organizacji: "by żyło się nam lepiej", partyjny cwaniaczku, vel "pogromco malkontentów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Z Lodynu już od lat walą do fefina tłumy... IP: *.chello.pl 11.01.09, 22:41 Szczecin zaczął reklamować w Londynie już dawno rektor uniwersytetu: "Instytut będzie podlegał bezpośrednio rektorowi. Finansowanie placówki zapewni Euroregion Pomerania. - Akademię wpisaliśmy już w strategię rozwoju euroregionu, co oznacza, że aplikowanie o pieniądze na jej rozwój będzie tylko formalnością - zapewnia Obrycki. - Jeśli się uda, zrobimy nabór już na semestr letni, a na pewno ruszymy od października - zapowiada rektor Tarczyński. - To będzie unikatowy projekt oddziałujący na całą Europę. Uniwersytet da kadrę naukową. W akademii wykładać będą też naukowcy ze Szwecji, Holandii, Danii, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Rosji i Niemiec. Rektor US już zapowiada szeroko zakrojoną akcję rekrutacyjną. Chce, żeby w akademii studiowali nie tylko ludzie ze Szczecina, ale z całej Polski i zagranicy. Kampania informacyjna rozpocznie się na przełomie grudnia i stycznia. - Zajmą się tym agencje rekrutacyjne, już mamy podpisaną umowę z jedną z takich firm w Londynie - mówi prof. Tarczyński. - Będą organizowały akcje reklamowe akademii na zachodzie Europy i na dalekim Wschodzie. Na pierwszy rok studiów akademia chce przyjąć 80 osób" www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=335818&page=7 Czy ktoś ze szczecinian wie, gdzie mieści się ten nadodrzański Oksford dla londyńczyków? To już prawie dwa i pół roku od nakreślenia wspaniałej wizji - dzisiaj studiuje tam na pewno 800 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: Z Lodynu już od lat walą do fefina tłumy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 22:44 a wykładowcą jest Lubińska ,pogromca Tesco, obecnie ekspert PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Z Lodynu już od lat walą do fefina tłumy... IP: *.chello.pl 11.01.09, 22:52 Gość portalu: ryś napisał(a): > a wykładowcą jest Lubińska ,pogromca Tesco, obecnie ekspert PO? Raczej nie, bo to miała być Akademia TŁUMACZY, a Lubińska szczyci się tym, że nigdy nikomu niczego nie przetłumaczyła. Poza tym chodziło w tym projekcie o naukę języków obcych, a z tego co wiadomo Lubińska zna prawdopodobnie tylko jeden język obcy: OPUSiacko-DEIcki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skyscraper prosze nie linkowac skyscrapercity tutaj IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.09, 23:22 to forum dla normalnych ludzi i nie potrzebni sa na nim frustraci z forum GW oraz onet.pl. prosze wiecej nie likowac i nie cytowac tutaj watkow z ssc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: prosze nie linkowac skyscrapercity tutaj IP: 123.255.250.* 11.01.09, 23:42 Gość portalu: skyscraper napisał(a): > to forum dla normalnych ludzi i nie potrzebni sa na nim frustraci z > forum GW oraz onet.pl. > prosze wiecej nie likowac i nie cytowac tutaj watkow z ssc. :))))))))))))))))))))))))))) Popieram! Ale zabierz ze soba kabla, zeda, kubaG, malcolma i reszte tych oszolomow! :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: prosze nie linkowac skyscrapercity tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:52 ty nawet nie masz jaj by podpisac sie takim samym nickiem tchorzliwy pomiocie, tak wiec miano oszoloma racze zostawic tobie. i jak sam zauwazyles, wymienione forum dla normalnych ludzi powinno zabrac wymienionych przez ciebie. troche strzal w kolano, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ZED skąd w tobie tyle jadu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 07:52 Gość portalu: ZED napisał(a): > ty nawet nie masz jaj by podpisac sie takim samym nickiem tchorzliwy > pomiocie, tak wiec miano oszoloma racze zostawic tobie. > > i jak sam zauwazyles, wymienione forum dla normalnych ludzi powinno > zabrac wymienionych przez ciebie. troche strzal w kolano, nie? Ty się chłopie lecz, albo wracaj jednak do Irlandii... A może ciebie Ksysyfek ściągnął i obiecał POsadkę? Najpewniej Płatnego Opluwacza he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Headline News Władze Londynu w panice! IP: *.123-serv.co.uk 11.01.09, 23:00 Za Reuters'em: "Mieszkańcy Londynu skuszeni ofertą prezydenta Szczecina, Piotra Krzystka, masowo wykupują bilety lotnicze do Goleniowa i do, jako drugiego najbliższego portu lotniczego, Berlina. Z powodu oblężenia linii lotniczych oblegane są również połączenia autokarowe z Londynu do Szczecina. Władze Londynu ogłoszą wkrótce stan klęski gospodarczej i demograficznej z powodu wyludnienia, przewiduje się że miasto opuści około 10 z 13 mln mieszkańców miasta i strefy podmiejskiej. Piotr Krzystek zapewnił burmistrza Londynu Boris'a Johnson'a że również jest mile widzianym nowym mieszkańcem Szczecina - zaoferował mu nawet 148 metrowe mieszkanie na początek nowej drogi życia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H My name is Piotr... IP: *.upc-i.chello.nl 11.01.09, 23:34 Piotr Krzystek... I'm irreplaceable! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechan Kozakiewicz dla PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:15 Pojechał diabeł do raju nawracać. I obiecał, że ogolą, ostrzygą i każdemu do kotła dorzucą. A tam anioły, co się z diabelskiej smoły wykaraskały naiwnie się uśmiechały. Bo to podstawione anioły były. Dlaczego za nasze pieniądze Krzystek jeździ po świecie? Do Lońdyńczyków. Nie wracajcie bo was tutaj władze ogolą do gołej skóry. Popieram waszą odwagę i decyzję o wyjeździe. I nie wracajcie z tych samych powodów, dla których wyjechaliście. Krzystek to niespełnione obietnice a platforma to miejsce dla ustawienia gilotyny. Oni nas tutaj tną, żeby żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Kozakiewicz dla PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 08:19 600 zł/przekonywanego. Jeżeli wycieczka Krzystka kosztowała kilkadziesięt tysięcy zł a przyszło 100 osób :))) to koszt na jednego wypadał kilkaset zł . A tak swoja droga to ile wzięło to stowarzyszenie za zorganizowanie tego spotkania?bo myslę że pies tutaj jest POgrzebany i że jest to kolejna grupa chłopców z PO któzy trafiają na tym parę groszy pod szczytnymi hasłami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszekk Re: Kozakiewicz dla PO IP: *.brnt.cable.ntl.com 12.01.09, 09:39 Akurat Poland Street jest w Londyniue kojarzone z PiSem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Kozakiewicz dla PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 09:46 Nie rozśmieszaj mnie. A w jaki to sposób jest kojarzone z PIS? Bo przebywa tam część "starej emigracji"? No i co z tego, cwaniaki na bazie lokalu zrobiły interes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buczynka Oj te wizje , wizje... IP: 83.168.106.* 12.01.09, 08:16 Pan Krzystek w jednym ma racje, Szczecin jest miastem bogatym w przyrodę i inne ładne zakątki, które częściowo są zapuszczone z winy samych urzędasów do których i on się zalicza. Cały czas jednak się zastanawiam do czego mają wracać Polacy ( cały czas mam na myśli miasto Szczecin). Jedyny największy zakład pracy jakim jest stocznia pada, kilka tysięcy ludzi może zostać bez pracy. Pan Krzystek nie jest prezesem Unicredit więc nie może sam decydować kogo zatrudni w centrum finansowym i mówienie o tym emigrantom jest nadużyciem urzędników. Miasto jest brudne, wiele kamienic i innych nieruchomości w centrum miasta straszy a władza miasta nic z tym nie robi. A teraz sprawa najważniejsza, gdzie ci ludzie mają mieszkać bo nie sądzę że nagle przyjedzie młody człowiek i będzie sypał kasą z rekawa na kupowanie apartamentów u kolegów deweloperów. Panie Krzystek to tylko panu i pana kolegom udało sie w sposób wątpliwie legalny zdobyc właściwie za darmo mieszkanie komunalne. Chyba ze planuje pan teraz wynajmować to mieszkanie młodym emigrantom i pojechał pan na wycieczke do Londynu za pieniądze podatników w poszukiwaniu najemców. Mam nadzieję że ludzie mieszkający nie dadzą sie złapać na pański lep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Wyprzedaże... IP: *.globalconnect.pl 12.01.09, 09:59 ...w Londynie... Czy pan prezio poleciał sam czy z małżonką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:03 ale sie wyglupiaja. po co tu wracac. malo tego- po co tu byc? nie mozecie szczecinian w tym miescie zatrzymac, a nowych chcecie sciagac??? ech, jeszcze nie oprzytomnieli po sylwestrowej popijawie. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Ile to trudu... 12.01.09, 10:06 zbolszewizowany katolak jest sklonny wlozyc w dzialania pozorowane, aby tylko nie musiec pracowac uczciwie... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Pan Kszyszek sciaga bezrobotnych na bezrobocie 12.01.09, 11:46 an Kszyszek chce byz vezrobptni - bo tacy tylko przyjada, przyjechali do nas na zasiłek dla bezrobotnych i... SZKOLENIA! Im wiecej szkolen - tym wiecej ktos zarobi... znajomy królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pan Kszyszek sciaga bezrobotnych na bezroboci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:50 andreas.007 napisał: > an Kszyszek chce byz vezrobptni - bo tacy tylko przyjada, > przyjechali do nas na zasiłek dla bezrobotnych i... SZKOLENIA! > Im wiecej szkolen - tym wiecej ktos zarobi... znajomy królika. Andreas, wiesz coś? Bo ja z dobrego źródła słyszałem że teraz najlepiej zarabia się na szkoleniach bezrobotnych - żadnego własnego wkładu, pieniążki pewne i całkiem spore. POdobno "unia" sponsoruje... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecz Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.0.fullrate.dk 12.01.09, 11:49 Bicie piany na wycieczce. Ludzie ktorzy troche mieszkaja na zachodzie (mieszkam w Kopenhadze) nauczyli sie zwracac uwage na konkrety. Slowa, slowa, bla, bla, bla do nikogo nie przemawiaja. Wszedlem sobie na portal Szczecina i nic, zadnej wiadomosci, zadnych panow czy programow dla powracajacych polakow. Co z tego ze jakas firma chce sie zainstalowac w Szczecinie? Czy to jest gwarancja, ze sie dostanie prace? Czy pan Krzystek ponosi jakas odpowiedzialnosc za swoje zaproszenie do powrotu w razie fiaska? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Szczecin pokazał się w Londynie 12.01.09, 11:59 Alez kolego czytaj posty - tu chodzi o wydanie pieniedzy z budzetu, a wiec podróz, a ewentualni bezrobotni na szkolenia pójda, a to tez zarobek dla kogos kto organizuje takowe... a o nic wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja od pół roku 18latek nie moze tu pracy znalesc! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 12.01.09, 12:39 i to jest miasto gdzie przez pół roku pracy nie mozna znalesc mimo wyslania setek CV????? to kpina Miasto umiera! tu nie ma pracy tu nie przyjezdzajcie nie dajcie sie w konia zrobic Krzystkowi wiem co pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.chello.pl 12.01.09, 12:39 Szczecin - 60% powierzchni Warszawy, ludności 1/4 (ok 415 tyś) versus Warszawa 1.7 mln.Liczebność marketów Szczecin - Warszawa Biedronka - 14 28 Lidl - 5 5 Netto* - 12 - Stokrotka - 8 - (Berti) Castorama - 3 2 Leroy Merlin - 2 4 Auchan - 1 2 Carrefour - 3 6 Kaufland - 1 5 Real - 3 6 Tesco - 4 14 Media Markt - 1 3 Żabka* - 44 59 *Sieć sklepów Netto rozwija się obecnie na terenie Polski pólnocno- zachodniej. Od Szczecina do Gdańska i na południe w linii Bydgoszcz, Poznań, Zielona Góra.Wiec suma sumarum do Wawy jeszcze nie dotarła. *Oczywiście sieć sklepów Żabka nie jest marketem zamieszczona została tylko jako porównanie. Porównanie nie zawiera firm i sklepów sieciowych występujących w regionie np MultiRtvAgd których w Szczecinie jest ok. 5 - - - Faktycznie jest do czego wracać - - - Z pensjami na poziomie 1000-1500zł zaszalejemy jak nic.Może w Castoramie albo LM coś można jeszcze zdziałać ale ilu z nas urodziło się ze zmysłem typowo technicznym? 450 osób do UniCredit?Ciekawe ile realnie znajdzie zatrudnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan koniec świata IP: 62.69.218.* 12.01.09, 13:46 ręce opadają gdy widzi jak sie wladza bawi... ps: czy znana jest szczególowa lista urzedników ktorzy wybrali sie na wycieczke do Londynu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:51 Ja też chciałbym 148 m.mieszkanie za 32 tyś.PLN.Teraz pytanie jeżeli to prawda to za czyje pieniądze takie rozdawnictwo jeżeli nie to czy Krzystek kłamie czy się naćpał.PO w Szczecinie często są naćpani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczeciniani Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:30 Nie moge pojąc tego po co to wszystko... rozumiem że trzeba reklamować miasto za granica ale żeby namawiac Polaków do mieszkania w Szczecinie? Byłem za granicą mieszkałem w Irlandii miałem prace pieniądze i sam się utrzymywałem po jakims czasie zaczęła się tęsknota za Polską i naiwnie uwierzyłem w reklamowany dobrobyt w kraju postanowiłem z powrotem tutaj przyjechać. Mimo że mam wykształcenie wyższe po powrocie jedyna praca to była ciezka tyra w stoczni którą podjołem znadzieją że znajde w między czasie coś lepszego... Aktualnie od pól roku nie mam żadnej pracy... Świetnie znam język angielski i mam doświadczenie na róznych stanowiskach zaczynając od administracji publicznej a kończąc na przemyśle cięzkim. Jestem młodą osobą (28lat) i cięzko znaleść mi pracę. Już mi obojętnie jaka to będzie praca może byc nawet kopanie rowów. Jednak ofert jest bardzo mało i większość to telemarketing lub przedstawiciela handlowi na prowizję. Więć po co tu wracać???? Większośc moich znajomych dzieli ten sam los jest to prawdziwa tragedia mimo że musimy pracować ponieważ mamy rodziny na utrzymaniu i jest naprawde nie dobrze na rynku pracy. Pan Krzystek bezczelnie mów że ktos kto jest bezrobotny to tylko na własne życzenie. Zaczynam żałować że głosowałem na Pana. Mimo że łzy cisną się same na myśl o tym że trzeba znowu szukac pracy poza granicami kraju myśle poważnie o tym żeby wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybak Re: Szczecin pokazał się w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 17:33 Radni bawią się miastem. Ciagłe awantury co nalezy zrobić a czego nie. Wyciąganie brudów typu Krzystek kupił mieszkanie za 32 tysie. Robienie sensacji i zakrywanie aferami swoją nieudolności i bezradność. Awantury które tereny są lepsze a które gorsze. Słynny grzybek juz dawno został zniszczony a mimo upływu czasu nic tam nie powstało miejsce straszy. Hotel Arkona podobnie wyburzony miał powstac piękny nowy hotel i co i nic inwestor porzucił projekt. Na zamku straszy pustkami. Kino kosmos zamknięte na amen. Stocznia Szczecińska upada. Lotnisko Dąbie bez zmian nadal rosna haszcze jak od wielu lat. Urząd pracy przechwala się o malejącym procencie bezrobocia mimo wszystko nie moga zaoferowac pracy bo nie posiadają ofert. Hipermarket na Hipermarkecie. A jak juz komuś sie poszczęści to zarobi te 1000zł. Kur.. ludzie zacznijcie myśleć w tym Urzędzie o Polsce i Polakach a nie tylko o tym jak utrzymać się przy korycie jesteście beznadziejni. Jechanie za granicę i namawianie Polaków do powrotu do Szczecina to szczyt bezczelności przecież oni wiedzą doskonale gdzie mają wracać napewno nie jest im przyjemnie siedzieć w smierdzącym Londynie kiedy tutaj w Polsce mają rodziny, dzieci i miasto w którym bedą sie czuli swobodnie jak ludzie. Jedziecie sobie za granice a tutaj ludzie nie maja pracy po co wam jeszcze tamci... Nie dawno była robiona promocja zapraszająca polaków za granice wielkie targi pracy i oferty pracy za granicą a teraz co mają wracać. Pomniki tylko budujecie nic więcej za Sedynie sie bierzecie już mamy pomników pelno niedługo sobie zaczniecie stawiać pominiki. Ludzie chcą chleba a nie pomników będzie dobrobyt to bedziemy budować pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś