Dodaj do ulubionych

Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci

26.03.09, 21:18
W kraju POtężnej miłości bliźniego, miłości chrześcijańskiej,
nie ma miejsca dla słabych, niepełnosprawnych lub innych.
Ważni są młodzi, zdrowi, przedsiębiorczy, usmiechnięci
i kochający wolność.
POklask POklasy POkemonów
reszta będzie zmarginalizowana, jak na margines przystało

POlska - to nie jest kraj dla słabych ludzi
Obserwuj wątek
    • tepa_zyletka Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci 26.03.09, 21:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=93273748
      Na szkoły specjalne pieniądze się obcina, na idiotyczną "promocję miasta"
      zwiększa.
    • Gość: TW Wasyl Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.kalisz.mm.pl 26.03.09, 21:31
      Wielki szacunek należy się nauczycielom ze szkół specjalnych, za ich tur i
      pracę, porównywalną z pracą lekarza.Pani Masojc jest żałosna, a Platforma jak
      widac stawia na zdrowych, młodych byków, zapominając, że jest jeszcze wiekszosc
      społeczeństwa.Pani Krzystek, wyborcy będą pamiętac!
      • Gość: ZED Ile pani zarabia? Nie chcę mówić o kwocie.... IP: *.ipspace.xilinx.com 26.03.09, 22:38
        szacunek sie nalezy, jak najbardziej. normalnym nauczycielom tez.

ale jak mamy dyskutowac jak z jednej strony przedstawia nam sie ten ogrom
        poswiecen a z drugiej nie mowi sie ile taki nauczyciel zarabia?

jesli ta nauczycielka zarabia 5k to duzo czy malo? jesli 4k to duzo czy malo?
        3k? 2k? bo ja nie wiem ile ona zarabia i nie wiem jaka dla niej to bedzie kwota.
        i nikt niestety tego nie powiedzial.

uwazam, ze ci nauczyciele powinni dostawac wiecej, ale nie bede krzyczal, ze to
        skandal jesli nie wiem jaka czesc jej pensji taka obnizka moze zajac.

nie mozna patrzec na finanse jedynie przez pryzmat emocji.
        • Gość: pz Re: Ile pani zarabia? Nie chcę mówić o kwocie... IP: 62.233.138.* 26.03.09, 22:51
          Gość portalu: ZED napisał(a):

> nie mozna patrzec na finanse jedynie przez pryzmat emocji.

Chciałbym żeby twój szef zajebał ci pół pensji a na twoje pojękiwania
          odpowiedział właśnie w ten sposób.
          • Gość: ZED chcialbys przejaskrawic? IP: *.ipspace.xilinx.com 26.03.09, 23:26
            no i widzisz, placz przykrywa rozsadek.

jakie pol? nikt nie zabiera polowy pensji tylko czesc dodatku.

• Gość: gość Re: chcialbys przejaskrawic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:39

> no i widzisz, placz przykrywa rozsadek.
              >
              > jakie pol? nikt nie zabiera polowy pensji tylko czesc dodatku.

Jak widzę masz tak zakuty łeb że nie rozumiesz porównań. Te kilkaset złotych dla
              tej nauczycielki to tak jak twoje pół pensji. Ale do kogo ja to piszę...
              • Gość: ZED Re: chcialbys przejaskrawic? IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 02:39
                ja rozumiem porownania, ale widze, ze wy nie rozumiecie innych spraw, takich
                chociazby na jakich zasadach maja sie odbywac te redukcje, i ile to w koncu
                bedzie. bo jak widze to tu moze ten placz sie rozbijac albo o 200zl albo o
                900zl, a to stanowi dosc duza roznice.

co prawda na forum kazdy zachowuje sie jakby tym nauczycielkom zabierano 99%
                pensji. a ja sie po prostu chcialbym dowiedziec ile to bedzie? zwlaszcza, ze
                redukcje maja dotyczyc dodatku a nie pensji, i maja byc na roznych poziomach. o
                ile beda, bo to tez niezbyt wiadome.

• Gość: . Re: chcialbys przejaskrawic? IP: *.ikexpress.com 27.03.09, 05:18

> ja rozumiem porownania
                  > ile to w koncu
                  > bedzie. bo jak widze to tu moze ten placz sie rozbijac albo o 200zl albo o
                  > 900zl, a to stanowi dosc duza roznice.

Nadal nic nie rozumiesz...
            • Gość: . Re: chcialbys przejaskrawic? IP: *.chello.pl 26.03.09, 23:58

> no i widzisz, placz przykrywa rozsadek.
              > jakie pol? nikt nie zabiera polowy pensji tylko czesc dodatku.

Przypomniał mi się dowcip:
              Na przyjęciu spotyka się dwóch panów, nie znają się ale obaj mają ornitologiczne
              nazwiska
              - Miło mi, Wróbel jestem.
              - Mi również, Skowronek jestem.
              - Baran pan jesteś!
      • Gość: konkretny Mała poprawka..Praca lekarza nie cieszy się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 13:53
        szacunkiem większości obywateli, którzy mieli ze służbą zdrowia jakikolwiek
        kontakt.. buta, ignorancja i lekceważenie pacjenta, częsty brak kultury
        osobistej i łapownictwo to największe grzechy.. A nauczyciele w takich
        placówkach mają naprawdę serce do tych dzieci i mają dla nich czas. Porównanie
        nietrafione.
    • tateti Podziękujcie panu Nitrasowi. 26.03.09, 23:51
      To nasz kochany pan Nitras podrzucił nam kukułcze jajo w POstaci
      pana Krzstka który to pan Krzystek podrzucił kukułcze jajo w
      postaci pani masojć. A jak już popodrzucał to sam daje dyla do
      Brukseli i mówi bawcie się sami. Fuj, pani Nitras.
      • Gość: ZED prrrr IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 02:34
        ciekawe, ze ty nie kandydujesz do brukseli. obawiasz sie kolejnej porazki? to w
        koncu wyzsza polka niz senat.
        • Gość: Syzmek Re: prrrr, wista, wio, hejta .... IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 05:43
          prrr, wista, wio, hejta to elementarne pojecia wnuka
          panszczyznianego chlopa, ktory podobnie jak swinki z Orwella
          nieoczekiwanie opuscil stajnie i chlewik i zamienil je na luksusowy
          dom gospodarza. Spalil wszystkie fotografie z zycia w chlewiku ale
          slownictwo, osobowosc i intelekt z oborki jednak pozostaly.
          • Gość: ZED Re: prrrr, wista, wio, hejta .... IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 06:16
            coz za doglebna analiza. widac swiat chlopski i tych co ledwo z niego wyrosli
            jest ci bliski.

a prrr to parskniecie, takie jakie sie robi gdy smiech politowania wychodzi na
            usta. :)
          • Gość: gość Re: prrrr, wista, wio, hejta .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 06:28
            Gość portalu: Syzmek napisał(a):

> prrr, wista, wio, hejta to elementarne pojecia wnuka
            > panszczyznianego chlopa, ktory podobnie jak swinki z Orwella
            > nieoczekiwanie opuscil stajnie i chlewik i zamienil je na luksusowy
            > dom gospodarza. Spalil wszystkie fotografie z zycia w chlewiku ale
            > slownictwo, osobowosc i intelekt z oborki jednak pozostaly.

Lepiej mentalności ZADa opisać się nia da! :)
            • Gość: ZED :0 IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 07:33
            • Gość: ZED :0 IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 07:37
              a ty juz od rana moj zadek lizesz. robisz to na etat czy specjalnie w pracy
              robisz sobie przerwy by poswiecic mi troche czasu? to naprawde slodkie. jakbym
              lubil chlopcow to powiedzialbym, ze to urocze.

• Gość: vx Re: :0 IP: *.HINET-IP.hinet.net 27.03.09, 07:51

> a ty juz od rana moj zadek lizesz.
                > jakbym lubil chlopcow to powiedzialbym, ze to urocze

Przeciez lubisz, tak jak twoi kumple, jeden co wciagal dymek z ust przyjaciela,
                i ten drugi, mlody wysuszony, z bialym nosem :DDD
                • Gość: ZED Re: :0 IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 07:55
                  a ty mi zagladasz do lozka, ze takie fakty wiesz? loda tez robisz?
      • Gość: artur Re: Podziękujcie panu Nitrasowi. IP: *.cable.smsnet.pl 28.03.09, 12:37
        racja,racja,wstyd mi za całe PO,juz na nich nie zagłosuje,pada
        stocznia-nic,zamykanie szkól,przedszkoli,teraz zabrac
        nauczycielom,same negatywy.
    • Gość: morlokh Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:16
      serenita123 napisała:

> W kraju POtężnej miłości bliźniego, miłości chrześcijańskiej,
      > nie ma miejsca dla słabych, niepełnosprawnych lub innych.

Nie truj dupy. Pod rządami PIS czy jakichkolwiek innych debili byłoby dokładnie
      to samo. Zmieniają się rządzący, ale ich priorytety pozostają bez zmian.
      • as9943 Nauczyciele są elektoratem PO ,sami sobie zgotowal 27.03.09, 07:37
        ten los
        • Gość: ZED racja IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 07:53
          cholerne wyksztalciuchy maja za swoje, nie?
      • Gość: keradiusz Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:56
        "Przykładowo: nauczyciel dyplomowany z pełnymi kwalifikacjami
        (43,15% wszystkich nauczycieli) w roku 2008 otrzymuje minimalną
        płacę zasadniczą w wysokości 2380 zł, co stanowi jedynie ok. 63%
        wynagrodzenia. Otrzymuje również dodatek stażowy za wysługę lat (do
        20% wynagrodzenia zasadniczego, czyli ok. 523 zł miesięcznie),
        wynagrodzenie za godziny ponadwymiarowe (2,5 godziny średnio na
        każdego nauczyciela - to ok. 290 zł), dodatki uznaniowe (np. za
        wychowawstwo, motywacyjny, funkcyjny - ustalane przez samorząd tak,
        aby średnia płaca nauczyciela dyplomowanego na ich terenie razem z
        nagrodami i trzynastą pensją wynosiła 3 827 zł)"
        To najwazniejsza jest kwota podstawowa 2380 a reszta to pochodne
        w tym przypadku rozmawiamy pewnie o kwocie rzedu 600 brutto czyli
        jakies 400 zł mniejsza pensja na rekę
        • Gość: ZED Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 08:02
          dziekuje za info co do kwot, ale z tego co ja wyliczylem kwota wyniesie blizej
          200 niz 400.

bo skoro dodatek wynosi 600zl a redukcje beda wynosic od 5% do 40% z dodatku to
          to nie moze byc 400zl.
          • Gość: ? ZED, skoro tak dobrze liczysz IP: 194.246.124.* 27.03.09, 08:55

> dziekuje za info co do kwot, ale z tego co ja wyliczylem kwota wyniesie blizej
            > 200 niz 400.

To policz na ile okradl miasto kfizyszek kradnac mieszkanie?
            Chetnie POczytamy twoje wyliczenia.
            • Gość: ZED ? IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 09:05
              a co to ma do sprawy nauczycielek? jest jakis zwiazek o ktorym nie wiem a ty wiesz?

no i gdzie masz jakies prawne stwierdzenie, ze nastapila "kradziez"?
              • Gość: ! Re: ? IP: 194.246.124.* 27.03.09, 09:10

>
                > no i gdzie masz jakies prawne stwierdzenie, ze nastapila "kradziez"?

Niebezpieczny maniak z ciebie. A jak sad uzna ze jednak wyludzil to mieszkanie
                to przeprosisz? Bo uzna.
                • Gość: ZED Re: ? IP: 78.152.251.* 27.03.09, 11:52
                  jesli sad tak powie to czemu mam nie uznac? tylko zastanawia mnie
                  dlaczego, skoro w polskim prawie jest zasada domniemania niewinnosci,
                  kazdy na forum stosuje zasade domniemania winy? wyjasnisz?
          • Gość: ola Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.szczecin.mm.pl 27.03.09, 19:45
            jestem nauczycielką w liceum . Do domu przynoszę co miesiąc pensję ok1300 zl
            netto plus 370 zl dodatków. Studiowałam 5 lat i robiłam płatne studia
            podyplomowe. Nie wiem co mam robić z tą kasą???
    • Gość: wirga Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: 217.153.73.* 27.03.09, 08:49
      ZED popełniasz zasadniczy błąd podpisując sią w ten sposób pod
      swoim bełkotem. Bardziej pasuje ZAD, bo ta cała twoja mowa jest jak
      sranie z ZAD-u.
      • Gość: ZED Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.ipspace.xilinx.com 27.03.09, 09:06
        w takim razie ty powiniennes podpisywac sie kupa, bo twoj mozg to kupa
    • Gość: xyz Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:00
      Szlag mnie trafia jak czytam wypociny ZEDA. Nieważne, czy chcą zabrać 200 czy
      400, czy może tylko 100zł. To są pieniądze nauczycieli! Nawet za komuny takich
      numerów nie robiono. Jeżeli Masojciowa tak bardzo szuka oszczędności, niech może
      zacznie od siebie? Swoja drogą, na cholerę w Szczecinie 4 wiceprezydentów? Stać
      to miasto na utrzymywanie tych darmozjadów?
    • Gość: nauczyciel Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:07
      Pracuję w Ośrodku Specjalnym,jestem nauczycielem mianowanym i
      zarabiam 2014 zł brutto!Mój dodatek trudnościowy to 644 zł!Czy to
      tak wiele?Osądźcie sami...
      • zoil_online prośba do administratorow forum: 27.03.09, 09:38
        usuńcie, proszę, wszystkie wpisy zeda z tego wątku (male litery zamierzone). To piramidalny obciach i wstyd, że takie indywiduum tu jest. Bedzie liczyl procenty od 600 zl, ... jeden (niech kazdy wpisze stosowny epitet dla tego ...), a nie rozumie istoty rzeczy - jak mozna ludziom zabierac pieniadze za ich ciężką pracę! I tak dostają śmieszne kwoty w porównaniu do ich wykształcenia, zaangażowania, nakładu czasu, serca oddanego tym dzieciom. W czasie, kiedy ceny z dnia na dzien rosną, oni w nagrodę dostają obniżkę. Czy urzędnikom UM też obniżą pensje?
        • Gość: as Przecież PO zawsze miała nauczycieli w POgardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:47
          oczywiście hasłowo to nie,Za to w czynach zawsze cały czas to
          udawadniają.PO czynach ich poznawajcie a nie po deklaracjach. Jak to
          było radykalne podwyżki, w dobrych szkołach bedą pracowac dobrze
          opłacani nauczyciele itd............Co do radykalnych podwyzek to
          się zgadza gaz, prąd mieli rację
        • Gość: szary obywatel Re: prośba do administratorow forum: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:48
          Dlaczego "góra" nigdy nie zaczyna oszczędności od siebie???
        • Gość: ZED prośba do administratorow mózgu IP: 78.152.251.* 27.03.09, 11:59
          idz poprotestuj ze zwiazkowcami co maja tyle wiedzy o finansach co
          nic.

nie rozumiesz kretynie, ze jesli robi sie oszczednosci na pensjach to
          zazwyczaj po to by nie likwidowac etatow? poogladaj sobie jakie sa
          obecnie ustalenia ze zwiazkami, gdzie masowo wprowadza sie obnizki
          pensji po to by zachowac etaty.

jesli 1/3 z tych nauczycielek straci prace to bedziesz bardziej
          zadowolony? bedzie to dla ciebie bardziej sprawiedliwe niz obnizenie
          dodatku?

jak mnie wku...a jak wypowiadaja sie takie placzliwe barany co na
          gownie sie znaja a robia szopke. jak tak ci zalezy na losie
          nauczycieli to trzeba bylo dac im sie realizowac w pracy i SLUCHAC NA
          LEKCJACH.
          • Gość: lew Re: prośba do administratorow mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:31
            A jak 1/3 nauczycieli straci pracę to ilu uczniów w klasach
            planujesz? 45? Więc nie strasz zwolnieniami.
          • hero77 Re: prośba do administratorow mózgu 27.03.09, 13:55
            Oj ZED znawco tematu. Poczytaj trochę o zasadach wynagradzania w
            edukacji. Jeśli obniżą pensje to niestety nie przeliczą tego na
            ilość etatów. Etaty w szkole są uzależnione od ilości uczniów, klas
            i godzin. Pensja jest wypadkową tych trzech komponentów. Jeśli
            pieniędzy będzie więcej a nie będzie uczniów, to nie zatrudnią
            nauczyciela tylko dlatego, że mają dla niego pensję.
            • Gość: ZED Re: prośba do administratorow mózgu IP: 78.152.242.* 27.03.09, 20:42
              ale skoro pieniedzy nie jest wiecej, a mniej, to rozwiazaniem sa albo
              redukcje albo obnizki. i nie zdziwie sie jak masojc poszuka tych
              pieniedzy w innych miejsach.
              bez kasy etatow bedzie mniej.
              • hero77 Re: prośba do administratorow mózgu 27.03.09, 21:10
                ZED błagam czytaj ze zrozumieniem. Więcej pieniędzy w kasie edukacji
                nie ma nic wspólnego z etatami!
                Nie zachowuj się jak p. Masojć. Poznaj temat zanim go poruszysz jako
                znawca.
                • hero77 Re: prośba do administratorow mózgu 27.03.09, 21:14
                  To ilość uczniów decyduje o etatach. Jak będzie ich dużo to p.
                  Masojć musi znaleźć pieniądze. Obcinanie dodatków jej tego nie
                  zagwarantuje. Nijak ma się to do prawie 5000000
                  • Gość: ZED Re: prośba do administratorow mózgu IP: *.ipspace.xilinx.com 28.03.09, 12:47
                    tyle, ze gdyby tak bylo, to wyjasnij mi skad sie biora przepelnione klasy?
                    przeciez to jest efekt liczby etatow? tak?

jak juz wspomnialem wczesniej, ja jestem przeciw obnizkom i uwazam, ze
                    nauczyciele powinni dostawac wiecej (chociaz zostalo to zakrzyczane). ale tez
                    rozumiem, ze urzad miasta bedzie robil ciecia, i skoro sie za to zabiera nie
                    jestem w stanie zrozumiec, dlaczego gazeta i forum w odpowiedzi stosuja jedynie
                    placz i krzyk?

nie lubie jak sie gra na emocjach bez podawania faktow i rozmywa istotne
                    informacje. dlatego zadaje pytania i chce na nie odpowiedzi.
                    • hero77 Re: prośba do administratorow mózgu 28.03.09, 22:38
                      ZED a Ty uparcie przy swoim obstajesz. Polecam do poduszki Kartę
                      Nauczyciela.
                    • hero77 Re: prośba do administratorow mózgu 28.03.09, 22:39
                      I rozporządzenia dotyczące wynagradzania nauczycieli :-)
    • switonemsi Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci 27.03.09, 09:44
      Święta prawda!
    • Gość: olo nauczyciele d..py wołowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:31
      ..Co pani zrobi, jeżeli dodatki zostaną obcięte?
      Nic. Będę uczyła dalej. Nie odejdę ze szkoły, bo skrzywdziłabym swoich uczniów. Będzie mi smutno.....

Ten fragment świadczy, że nauczyciele mają to co mają. Jak można dawać tak sobą pomiatać, to tak się potem ma .pozostaje biadolenie i jęczenie, a urzędasy zabierają kasę i dokładają obowiązków.
      Popatrzcie "nauczyciele bez jaj" na lekarzy, pielęgniarki, sędziów, prokuratorów, służby mundurowe - oni protestują, organizują się żądają podwyżek ok.1000 zeta. A wy co? nic płakć tylko potraficie.
      wcale mi was nie żal
      • Gość: pest Re: nauczyciele d..py wołowe IP: 212.116.219.* 27.03.09, 10:54
        Gość portalu: olo napisał(a):
        > Popatrzcie "nauczyciele bez jaj" na lekarzy, pielęgniarki, sędziów, prokuratoró
        > w, służby mundurowe - oni protestują, organizują się żądają podwyżek ok.1000 z
        > eta. A wy co? nic płakć tylko potraficie.
        > wcale mi was nie żal

Nie daj Boże, ale gdybyś miał niepełnosprawne dziecko a nauczyciele specjalni
        powiedzieli że mają to w dupie i nie będą go uczyć, bo jakiś urzędas zabrał im
        część pensji i w ten sposób protestują? Piszczałbyś pierwszy o "nieczułych na
        krzywdę dzieci" pracownikach oświaty. Nauczyciel, tak jak lekarz to nie jest
        zwykły zawód. To misja.
        • Gość: mark Re: nauczyciele d..py wołowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:56
          "Nauczyciel, tak jak lekarz to nie jest zwykły zawód. To misja."
          To zapłać tą misją - za mieszkanie, prąd, wodę, zapewnij swojemu dziecku porządne warunki życia i dopiero mądrzyj się cwaniaczku.
          • Gość: pest Re: nauczyciele d..py wołowe IP: 212.116.219.* 27.03.09, 13:15
            Gość portalu: mark napisał(a):

> "Nauczyciel, tak jak lekarz to nie jest zwykły zawód. To misja."
            > To zapłać tą misją - za mieszkanie, prąd, wodę, zapewnij swojemu dziecku porząd
            > ne warunki życia i dopiero mądrzyj się cwaniaczku.

A ty zrozumiałeś co miałem do przekazania czy wybrałeś sobie tylko słowa które
            ci pasowały i cytując je "błysnąłeś" intelektem?
            No to ci wytłumaczę, skoro jesteś mało poętny: nauczyciel i lekarz to coś więcej
            niż zawód, to misja, i jakiekolwiek zabieranie pieniędzy ludziom wykonującym te
            zawoduy to nawet nie głupota, to zbrodnia.
            Dziękuję za twoją ewentualną uwagę.
    • Gość: kibc Uwagi ogólne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:39
      Przeczytałem wszystkie posty i mam kilka uwag :
      1. Najlepszym sposobem na "likwidację" ZED-a ZGREDA jest olewnie
      jego postów. Obserwuję go od jakiegoś czasu i jawi mi się jako
      zakompleksiona jednostka. Poza tym kto pisze posty o 2 w nocy ? No
      tylko ktoś kogo nie ma kto w nocy przytulić czy też chęci wpuścić
      pod pierzynkę.
      2. Strajk ? Podobno Solidarność 80 szykuje Wiosnę Ludów. Nie jestem
      zwolennikiem siłowych rozwiązań, ale jak Krzystek bedzie się upierał
      przy Lady M to może i ta forma będzie konieczna.
      3. W żadnym z misat Polski, gdzie uchwalono już nowe regulaminy nikt
      nie zmienił na gorsze zasad wynagradzania "specjalnych".
      Po co szukać daleko. Police, Stargard - słyszeliście żeby tam
      narzekano? Lady M szuka miast do porównania ? Niech zajrzy do Płocka.

4. Powtórzę raz jeszcze : Szczecin zaoszczędzi na tych "regulacjach"
      w tym roku szkolnym 189.093 zł !!!

5.Masojćowa była na imprezie na Letniskowej (brawo Postawa!)
      wzruszyła się losem spec dzieci, radni popłakali, pokiwali głowami
      nad trudem pracy a i tak robią nam świństwo !

Szkoda, że wybory do samorządów dopiero za rok... oj wielka szkoda.
      Trzeba zapamietać to i owo.

6. Mam propozycję dot. stworzenia strony internetowej poświęconej
      tylko szkolnictwu specjalnemu w regionie.
      Jeżeli macie uwagi to proszę pisać.

• Gość: kiełbaska Re: Uwagi ogólne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:28
        urzędnicy to ignoranci i to od momentu opuszczenia szkolnych murów.
    • serenita123 urzędasy mszczą się za swoje szkolne niepowodzenia 27.03.09, 20:49
      odreagowują traumę z dzieciństwa i młodości
      mszcząc się na nauczycielach, którzy ich litościwie przepuszczali z
      klasy do klasy (fakt - głupi byli, bo chcieli pozbyć się problemu, a
      ściągnęli sobie i swoim następcom burzę)

stąd nie dziwi mnie taka Masojć likwidująca szkoły zaraz po
      uroczystym nadaniu tym szkołom sztandarów (vide - Śp. Gimnazujm nr 4)

zresztą co by nie powiedzieć, to obecni Uzurpatorzy Miejscy są chyba
      najbardziej szkodliwą społecznie ekipą od czasów komuny
      a na dodatek - najbardziej zakłamaną

czy mnie to bulwersuje? nie - przywykłam

a na przyszłość radzę wszelkiej maści malkontentom i marudom, by
      raczyli ruszyć 4 litery, gdy zbierane są podpisy za odwołaniem UM
      (Uzurpatorów miejskich)

I NIE WAŻCIE SIĘ GŁOSOWAĆ NA KENSIKA LUB WIJASA - ONI SĄ Z TEJ SAMEJ
      PACZKI
    • Gość: nauczycielka Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.nitka.net.pl 28.03.09, 07:32
      Pani Małgorzata nazywa urzędników ignorantami. To są proszę pani zwykłe śmieci,
      niedouczone karierowicze, bez pomysłu na życie tylko dzięki legitymacji
      partyjnej i lizusostwu dostali się do koryta. Potrafia tyle co nic. Nawet wodę
      na herbatę przypalają. Dziś jak nie należysz do partii nie masz szans. Czy to
      nie kolejny PZPR?
      • Gość: kibic Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:21
        Coś w tym jest co piszesz. Wystarczy spojrzeć na info dot. Nitrasa.
        Zauwaźyłaś, że od dawna się ukrył ? A on się przyczaił i hop do
        parlamentu EU ! Kto po nim ? Może Lady Śledź ?
    • Gość: oszukana Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:00
      Pracuję w szkole specjalnej.Jestem nauczycielem
      mianowanym.Zastanawiam się dlaczego nigdy nie widziałam na oczy tych
      3,5 tyś zł,które wg Pani Masojć powinnam otrzymywać!Moje
      wynagrodzenie wynosi 2014 zł!A może wraz z koleżankami i kolegami
      powinnam się upomnieć o te pieniądze i zawiadomić prokuraturę o
      popełnionym przestępstwie i okradanie mnie z poborów???Skoro Pani
      Masojć powołuje się na konkretne kwoty i wyliczenia to dlaczego to
      nie koreluje z moim wynagrodzeniem???
      • Gość: specjalna Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:03
        ZED-a chyba ze szkoły specjalnej wywalili, nawet nasi absolwenci
        (pracuję z głębiej upośledzonymi) są mądrzejsi!
        • Gość: ZED Re: Nauczycielka: urzędnicy to ignoranci IP: 78.152.227.* 28.03.09, 23:49
          i uczysz takiego prowadzenia dyskusji swoich wychowankow?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka