m.ewka 21.04.09, 09:56 Czy ktoś już korzystał z oferty tej firmy na transport mebli ikea? Są wiarygodni? www.gpmeble.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=72 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: czy sa wiarygodni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 17:37 To oni: eurzad.szczecin.pl/chapter_51029.asp?soid=%20%20P/050345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? nie kupuj mebli IP: *.chello.pl 21.04.09, 19:11 zaczekaj na agatę taka reklama się na mieście pojawiła, no to zaczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: meble ikea 21.04.09, 19:24 Dwa tygodnie temu kupiłam meble w Ikei, w Poznaniu. Transport załatwiłam na miejscu, w sklepie. www.ikea.com/pl/pl/store/poznan/services www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_info/poznan/Cennik_transport_montaz.pdf Szybko i sprawnie. Montaż też zleciłam specom z Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
m.ewka Re: meble ikea 22.04.09, 16:13 wedrowiec2 napisała: > Dwa tygodnie temu kupiłam meble w Ikei, w Poznaniu. Transport > załatwiłam na miejscu, w sklepie. Właśnie chodzi o to żeby tam nie jeździć:) Wg tego co piszą można im zlecić co mają kupić a oni to przywiozą. Koszty transportu stosunkowo niskie więc pomyślałam, że może jest jakiś haczyk Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: meble ikea 22.04.09, 18:04 Mozna nie jeździć, jeśłi kupujesz towar o wartości ponad 5000 PLN. W takiej sytuacji skłądasz bardzo dokładne zamówienie, otrzymujesz fakturę i płacisz. Gdy kwota wpłynie do Warszawy, wysyłają powiadomienie do Poznania, a oni przesyłają meble do Szczecina. Te 5000 złotych to tylko wartość mebli. Nie można wliczyć kosztów transportu i montażu:( Takie informacje uzyskałam od osoby w Ikei Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
m.ewka Re: meble ikea 23.04.09, 09:18 wedrowiec2 napisała: > Mozna nie jeździć, jeśłi kupujesz towar o wartości ponad 5000 PLN eee, mnie interesują mebelki dla dziecka za 150zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpmeble.pl Re: meble ikea IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 20:45 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych. stworzyłem taką mozliwość bo brak jest możliwości łatwego i w miare taniego zakupu produktów ikea (nie mówie tylko o meblach ale o wszystkim) w Szczecinie. Co ciekawe IKEA jest sceptycznie nastawiona nawet do sprzedaży internetowej (wystarczy poczytać FAQ) a ja jestem tak jak pewnie większość ludzi z natury leniwy i pragnę uprościć sobie życie dlatego miedzy innymi taka propozycja. Już trochę ludzi skorzystało z usług przewozowych, które świadczymy. Nie jesteśmy jakąś wybitną firmą ale z oponii klientów, którzy wracają i są pozytywnie zaskoczeni moge powiedzieć iż udaje nam się coś co nie często widzę w postawie sklepów- partnerstwo, zaufanie i zrozumienie. Nie przeprowadziliśmy jeszcze ani jednej kampanii reklamowej a jednak taka informacja że istniejemy i swiadczymy unikalną usługę (a raczej o unikalnej cenie) powoduje że widzimy efekty naszej pracy i małymi krokami postepujemy do przodu. Oczywiście można pojechać czy do Poznania czy Berlina ale ja szanuje swój czas i specjalnie dla mebli bym sie nie wybrał. Zainteresowanych pozdrawiam i mam nadzieje ze kazdy bedzie mogl nas obdazyc takim zaufaniem jak dotychczasowi klienci a my postaramy się spelnić wszystkie nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bjqbjq123 Re: meble ikea 03.08.09, 23:45 pozytywna oferta. popieram bo tez nieraz kupuje w ikei i klopoty z transportem bywaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpmeble.pl Re: meble ikea IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 17:59 Bardzo dziękuję za pozytywne odbiór naszej oferty. Obecnie dzięki takim opiniom poszerzamy nasz zasięg także o inne miasta leżące dokoła Poznania (Kalisz, Leszno, Pleszew, Jarocin, Gorzów Wlkp itd). Niedługo także przeprowadzimy małą akcję promocyjną. Sklep gpmeble.pl jest jeszcze mało znany ale pozytywne opinie osób które dzięki nam zakupiły meble lub inne produkty w Poznaniu pozwala nam na rozwój i umocnienie swojego pozytywnego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imi Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 22:59 wedrowiec2 napisała: > Szybko i sprawnie. Montaż też zleciłam specom z Ikei. W Szczecinie, spece z Ikei? Myslalam, ze tylko transport oferują do Szczecina. Myslisz, ze kuchenne tez zamontują?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpmeble.pl Re: meble ikea IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 23:13 Ja powiem jak ja na to patrzałem kiedy chciałem sam kupic coś z IKEA. Mianowicie by cokolwiek kupić należy pojechać do sklepu- czy to Poznań czy Berlin- co komu odpowiada (IKEA nie ma sklepu internetowego z powodu swojej polityki). By jednak przywieźć cokolwiek dużego zaczynają się schody-do samochodu może nie wejść a transport firmy współpracującej z IKEA kosztuje do Szczecina 550zł netto (dużo czy mało- każdy niech sam oceni) i to niezależnie czy kupujemy regał za 300zł czy całą kuchnię za 10tyś zł. Dlatego też taka oferta sklepu gpmeble.pl, który już niedługo rozwinie swoją działalnośc o kilka następnych miast.Zapraszam do skorzystania z naprawdę korzystnych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. to sie wypozycza przyczepke i przywozi... IP: *.cable.quicknet.nl 10.09.09, 23:51 tak robia tutaj w NL - przy kazdej Ikei sa przyczepki Odpowiedz Link Zgłoś
oniunio Re: to sie wypozycza przyczepke i przywozi... 27.10.09, 12:08 nie rozumiem , o co tyle hałasu? mebli i stolarzy na miejscu jest wielu, po co komplikować sobie życie, przecież meble z IKEA nie są aż tak bardzo wyjątkowe ani tanie. Ja zamówiłem meble u stolarza, przyszedł zrobił projekt i wycenę, razem dobraliśmy materiały , powstała śliczna i funkcjonalna kuchnia, dopasowana do kształtu ścian. Jakby ktoś chciał zdjęcia i namiary na stolarza mogę przesłać na maila, nie chcę być posądzony o reklamowanie kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imi Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:51 Rozumiem, ale moje pytanie dotyczyło montazu. Odpowiedz Link Zgłoś
gpmeble Re: meble ikea 13.09.09, 23:15 Montaż tych mebli jest bardzo prosty. Z tego co zauważyłem to IKEA tak naprawdę zarabia więcej na usługach takich jak transport, montaż czy kawiarnia niż na samych meblach. Dlatego też taka strategia firmy w Polsce i nie tylko, gdzie nie ma możliwoci np. zakupów przez internet. IKEA mogłaby zyskać odbirców z mniejszych miast i tam gdzie nie ma sklepu. Przykładowo w odległości od 100-300km)od IKEA w Poznaniu jest kilkanaście bardzo dużych miast czyli dość spora ilość potencjalnych klientów lecz ich ilość może niekoniecznie przełożyć się na zyski generowane przez inne usługi ale także co gorsze obniżyć prestiż marki. Dlatego gpmeble rozwija zasięg swoich usług o kolejne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imi Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 21:30 Pytałam o montaż mebli kuchennych. A te nie montuje się już tak łatwo. Zwłaszcza blaty. Jednak.... jestem zniesmaczona reklamą jaką uprawiasz na tym forum. Chodzi o to, żeby podbić jak najwyżej wątek? Może lepiej zapłacić za umieszczenie linka sponsorowanego? Nie bedzie tak nachwalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpmeble.pl Re: meble ikea IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 23:08 Szczerze mówiąc chciałem część swoich wpisów usunąć gdyż faktycznie ma Pani racje- zgłosiłem je nawet do moderatora ale wciąż widnieją. Jednak z racji tego iż bywamy często w IKEA w Poznaniu chciałbym się czasem podzielić spostrzeżeniami nie tylko co do mebli ale także możliwości, kiedy ich sklep może powstać w Szczecinie czy w innych miastach Polski. Nie wiem czy Pani wie ale także Bydgoszcz/ Toruń mają podobny problem, choć tam (Bydgoszcz) IKEA wykupiła teren już w 2002roku. Jak widać nawet wykupienie terenu nie oznacza powstanie sklepu. Jednak co do montażu mebli kuchennych IKEA wydaje mi się, iż bardziej opłacalne byłoby zamówienie stolaża do blatów ze Szczecina by je umocował niż ściąganie ekipy z IKEA. Reszta szafek to "układanie klocków". Montaż mebli IKEA to minimum 12% wartości mebli, więc przy duzych zamówieniach to całkiem spore pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 11:43 czemu sie czepiasz. facet prowadzi sobie firmę pomagając tak naprawde ludkom takim jak ja czy Ty. zapytaj sie wprost - czy moze Ci skrecic te meble, a nie chrzan na forum ze facet jakas swoją reklame robi bo nawet gdyby, to ma do tego swiete prawo. mi sie podoba, mnie przekonałeś - skorzytam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: meble ikea IP: *.tktelekom.pl 17.11.09, 11:34 Ja ostatnio skorzystalam z ich uslug i... jestem bardzo milo zaskoczona. Obsluga pierwsza klasa- dostalam oryginalny rachunek, wszystkie rzeczy zapakowane i rabat na nastepny transport. Wreszcie ktos wpadl na sensowny pomysl. Z czystym sercem moge kazdemu polecic ta firme. Z pewnoscią skorzystam ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKEA_POZNAN Re: meble ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.10, 11:40 Witam. W marcu 2010 rusza budowa nowej IKEI w Bydgoszczy, a prawdopodobnie w listopadzie w Szczecinie. Ja pracowałem w dziale montażu IKEA POZNAŃ. Szczerze powiem że montaż każdych mebli poza kuchennymi jest dziecinnie prosty, trzeba się tylko trzymać instrukcji. Jeżeli chodzi o kuchnie to potrzebny jest sprzęt(piła, wyrzynarka), zmysł techniczny i wprawne oko. Żadnej filozofii nie ma. Po prostu kuchnia robiona przez montaż IKEA POZNAŃ to jest błysk, bo w końcu za to się płaci sporą kasę (60 zł/szafka). Ale można też samemu wykonać montaż i tez to będzie wyglądać. Co do jakości mebli to powiem tyle...jest gwarancja!!! I nigdy nie ma problemu z jej uwzględnieniem no chyba ze ktoś rzucał meblami. Osobiście polecam zarówno kuchnie IKEA jak i Montaż. I dziękuję Bogu że otwierają IKEA w Szczecinie, bo już nie będziemy musieli jeździć na ta wieś:PP Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: meble ikea IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 10:46 > Witam. W marcu 2010 rusza budowa nowej IKEI w Bydgoszczy, a prawdopodobnie w > listopadzie w Szczecinie. A skad te rewelacje? skoro w Szczecinie nie maja nawet kupionej ziemi pod inwestycje? Chyba pomyliles Szczecin z miastami sciany wschodniej (Lublin, Bialystok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: meble ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:27 Witam, mieszkam w Szczecinie i muszę powiedzieć że na ryneczku Pogodno jest sklep który ma w swojej ofercie wszystko z IKEA I CO JEST FAJNE W TYM WSZYSTKIM ze można wszystko zamówić.Sklep jest dobrze zaopatrzony towar jest co tydzień nowy.Zamówiłam już kilka rzeczy i muszę powiedzieć że nie jest drogo oczywiście Pan dolicza sobie jakąś kwotę ale biorąc pod uwagę ile jest kilometrów do Poznania to i tak nie wychodzi to drogo.Jestem bardzo zadowolona Pan który sprzedaje jest bardzo rzetelny jak do tej pory nie miałam problemów. polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: meble ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:31 Ja również odwiedziłam sklep na POGODNIE i jest mile zaskoczona... że ktoś wpadł na taki gienialny pomysł i mamy "mini mini IKEA "w Szczecinie...nie raz zamawiałm przez internet ale teraz kiedy mamy sklep wole go sama odwiedzać -widzę co kupuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 13:00 CZAD! niech ktoś powie, że Kamprad to nie geniusz! Na plaster mu ta ziemia, sklep i magazyny... ludzie kupią, przywiozą, zmontują i jeszcze zarobią. James Paul Warburg Rząd Światowy powstanie bez względu na to, czy nam się to podoba czy nie. Otwartą pozostaje jedynie kwestia, czy Rząd Światowy stworzony zostanie na drodze przemocy czy powszechnego przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: meble ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:38 Słuchajcie ostatnio odwiedziłam Rynek Pogodno -Szczecin i jakie było moje zaskoczenie ktoś otworzył sklep i przedaje wszysko z IKEA rewelacyjny pomysł wchodzę kupuję i wychodzę oczywiście duze gabatryty na zamówienie .....ale stół z krzesłami kupiłam od razu bo był na stanie..myśle że będę częsciej zaglądać pomimo że wcale nie mam po drodze.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: meble ikea IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.10.15, 13:05 Ostatnio skorzystalam z firmy transportikea24.pl/index.php. Naprawde szczerze moge polecic, ceny (zwlaszcza przy wiekszym zamowieniu) zdecydowanie lepsze niz u innych, swietny kontakt. Pan Radoslaw bardzo pomocny i sympatyczny. Przy okazji jeszcze raz dziekuje za szybkie zakupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika B Re: meble ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.15, 23:59 Drodzy Państwo, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety do mojej pracy licencjackiej. Szczególnie zachęcam jeżeli kiedykolwiek byli Państwo w sklepie IKEA i mają jakieś spostrzeżenia. Max 3 minuty :) ...forms/Ztz8ItJbtL Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika B Re: meble ikea IP: 194.181.88.* 25.11.15, 14:27 Prawidłowy link: docs.google.com/forms/d/1ZGeEBp239RVaIbiSh5J-72-fkMrWq9wkGzZHFsJJD34/viewform?usp=send_form Odpowiedz Link Zgłoś