Dodaj do ulubionych

Nowe wydzialy w UM

03.12.03, 18:27
Od 1 grudnia br. w magistracie powołano dwa nowe wydziały: Wydział Promocji i
Informacji oraz Biuro Pozyskiwania Funduszy Pomocowych.

pytam sie: w jaki sposob skompletowano sklad osobowy tych wydzialow. kto z
forumowiczow widzial ogloszenie o naborze do pracy. pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • Gość: pleple Istotny problem. Jasność procedur zatrudniania w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 19:26
      Rrado. Konsekwentnie podnosisz ten problem co świadczy o tym, że wiesz co jest
      ważne.
      Być może znowu jacys emerytowani wojskowi obsadzą te stołki. Mamy tak dużo
      absolwentów np : MBA. Młodzi ludzie ze znajomością 2-3 języków obcych. Kiedy
      w końcu oni znajda zatrudnienie i kiedy zatrudnienie w urzędzie będzie oparte
      na jasnych procedurach i kryteriach.
      To podstawowa sprawa gdyż od tego zależy sprawność i skuteczność pracy Urzędu.
      Sorry za komunały ale uczestnicząc w tym Forum odnoszę wrażenie, że
      najważniejsze problemy tego miasta to klub Od Nowa, wizje architektoniczne i
      klub piłkarski
    • tycjan5 z tego co mi wiadomo.... 03.12.03, 21:24
      Z tego co mi wiadomo, do zadnego z tych wydziałow nie wystosowano ogłoszenia o
      naborze. Równiez jak mi wiadomo, w obydwu wydziałach zatrudniane sa osoby z
      tzw. przesunięć "poziomych" - międzywydziałowych czyli z tzw. innych wydziałow
      i referatów. Ot, cała sprawa.
      Wydaj mi sie, ze UM nie miał obowiazku wyłaniania pracowników na zasadzie
      rekrutacji zewnetrznej, skoro miał mozliwośc przesunięc miedzywydziałowych, ale
      moge sie mylić
      Tycjan
      • rrado Re: z tego co mi wiadomo.... 03.12.03, 21:34
        tycjan5 napisał:

> Z tego co mi wiadomo, do zadnego z tych wydziałow nie wystosowano ogłoszenia
        o
        > naborze. Równiez jak mi wiadomo, w obydwu wydziałach zatrudniane sa osoby z
        > tzw. przesunięć "poziomych" - międzywydziałowych czyli z tzw. innych
        wydziałow
        > i referatów. Ot, cała sprawa.
        > Wydaj mi sie, ze UM nie miał obowiazku wyłaniania pracowników na zasadzie
        > rekrutacji zewnetrznej, skoro miał mozliwośc przesunięc miedzywydziałowych,
        ale
        >
        > moge sie mylić

jesli to przesuniecia z innych to nie ma problemu. rzecz w tym ze urzad w ogole
        nie pozyskuje nowych pracownikow w formie ogloszen a jedynie w formie plotek i
        wiesci z ucha do ucha miedzy zainteresowanymi. wlasnie tocze batalie w tej
        sprawie. pozdrawiam rado
        • tycjan5 a wiadomo mi..... 03.12.03, 22:16
          batalie mozna toczyc, ale trzeba sie najpierw dowiedzieć czy jest o cokruszyc
          kopie. Jezeli ni ema takiego obowiazku, zeby ogłaszac konkurs, to nici z
          batalii. Podobnie jest w innych urzedach. Wiem cos więcej na ten temat, ale nie
          tutaj. Przekonałem sie na własnej skórze.
          Tycjan
          • rrado Re: a wiadomo mi..... 04.12.03, 09:32
            tycjan5 napisał:

> batalie mozna toczyc, ale trzeba sie najpierw dowiedzieć czy jest o cokruszyc
            > kopie. Jezeli ni ema takiego obowiazku, zeby ogłaszac konkurs, to nici z
            > batalii. Podobnie jest w innych urzedach.

spoko. zapytalem pania kasie od jurczyka zeby mi powiedzial. koie jest o co
            kruszyc bo chodzi o powolywanie nowych urzednikow w ogole nie tylko o te dwa
            wydzialy. pozdrawiam rado
    • Gość: Ewa Re: Nowe wydzialy w UM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 23:46
      Nowym dyrektorem Wydziału Promocji i Informacji jest Joanna Martyniuk,
      kierowniczka w dawnym Wydziale Promocji. Jak skompletowała skład? - pewnie
      wzięła tych których chciała.
      Swoją drogą, co to za idiotyzm tworzyć dwa nowe wydziały w ostatnim miesiącu
      roku. Chyba ze komus na czyms zależało... nic mnie już nie zdziwi.
      • bbury Re: Nowe wydzialy w UM 04.12.03, 11:05
        drobna uwaga
        biuro to nie wydział a jedynie część wydziału - zatem g'woli jasności piszcie o
        utworzeniu nowego wydziału i nowego biura.

Pozdrwaiam bbury
        :)
        • rrado Re: Nowe wydzialy w UM 04.12.03, 11:20
          bbury napisał:

> drobna uwaga
          > biuro to nie wydział a jedynie część wydziału - zatem g'woli jasności piszcie
          o
          >
          > utworzeniu nowego wydziału i nowego biura.

pierwszy tekst o powstaniu 2 wydzialow zostal zaczerpniety z oficjalnej strony
          um. pisany pewnie przez paniakasie. chyba wiedza co powoluja. pozdrawiam rado

• Gość: Juras rrado zapisz się do SLD to ci pracę dadzą w UM IP: *.zacheta.net 04.12.03, 13:09
            a tek wogóle to za madry jesteś do tego urzędu. Tam wszyscy równaja do prezydenta i przez 50% czasu boją sie o utratę pracy
            • absztyfikant Re: rrado zapisz się do SLD to ci pracę dadzą w U 04.12.03, 13:10
              Rzeczniczka jest OK. Ona po prostu mowi to, co moze powiedziec. To nie jej
              wina. Badzcie dla niej wyrozumiali...
              • przepis-antykoncentracyjny Tam gdzie nie ma koncepcji 04.12.03, 18:35
                Jeżeli nie ma koncepcji rządzenia, planu itp niepotrzebnych rzeczy tam robi
                się reorganizację. Odkryte jest to już dawno m.in. przez Parkinsona.
            • rrado Re: rrado zapisz się do SLD to ci pracę dadzą w U 04.12.03, 22:49
              Gość portalu: Juras napisał(a):

> a tek wogóle to za madry jesteś do tego urzędu. Tam wszyscy równaja do
              prezyden
              > ta i przez 50% czasu boją sie o utratę pracy

dzieki. ja tam nie chce pracowac. to dla dobra spoledzenstwa i przyszlych
              pokolen. pozdrawiam rado
      • przepis-antykoncentracyjny Ewa ? 04.12.03, 18:37
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Nowym dyrektorem Wydziału Promocji i Informacji jest Joanna Martyniuk,
        > kierowniczka w dawnym Wydziale Promocji. Jak skompletowała skład? - pewnie
        > wzięła tych których chciała.
        > Swoją drogą, co to za idiotyzm tworzyć dwa nowe wydziały w ostatnim miesiącu
        > roku. Chyba ze komus na czyms zależało... nic mnie już nie zdziwi.

Ewa ! Jeżeli to Ty (Ewa K.) to pilnuj lepiej swojego starego zamiast buszować
        po internecie. Chodzi Ci na boki.
        • absztyfikant Re: Ewa ? - redakcjo skasuj poprzedni list 04.12.03, 20:21
          A najlepiej zbanuj przepis-antykoncentarycjny....
        • Gość: Ewa Re: Ewa ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 20:08
          Proponuję rozejrzeć się w swoim najbliższym otoczeniu. Może się okazać że
          wykrakałeś i to TY bedziesz miał problem. A dziś Mikołaj... Daj nam znać czy
          nie było bociana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka