fefin_2050 25.06.09, 19:30 Szkoda że nie mogą niczego nakazać ani zakazać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fefin_2050 Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków 25.06.09, 19:33 Ale my, mieszkańcy Szczecina zakażemy tego paskudnego, błędnego i obraźliwego dla nas napisu, już wkrótce, panie k∫i∫'tεk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 19:39 a najlepiej do marsjan . Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków 25.06.09, 19:50 nawet w Zdrojach przehandlowane kino bedzie sluzylo nie-polakom jak wszystko budowane tu prywatnie na dawnym panstwowym ,a Niemcom ,ktorych stac na medyczne uslugi prywatne ale tylko tu..bo dla nich to taniej a my...a my do zbiurokratyzowanego przaez swoich NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Pan Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: *.centertel.pl 25.06.09, 20:01 A co mogły, prymitywy z PO wymyślić lepszego po znajomości niż ten "sceczin" to właśnie taki ich ten Szczecin że zapluć się można.. Rządzą miastem osoby bez wrażliwości estetycznej, bez korzeni a co za tym idzie bez elementarnego "sznytu".... Chamstwo zza Buga w łykowych kapciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista a propos IP: *.chello.pl 25.06.09, 20:04 Do agencji towarzyskiej przyjęto nową pracownicę. Już pierwszego dnia ma ona kłopoty i przychodzi do szefowej po poradę: - Klient chce po francusku a ja nie wiem jak to jest. - Nic prostszego – uspokaja ją szefowa. - Układasz buzię tak jakbyś mówiła „Uuustka”, a resztę on już sam zrobi. Dziewczyna wraca do pokoju, skąd po chwili dobiegają okrzyki bólu klienta. Szefowa wpada tam i chce wiedzieć co się stało. Nowa adeptka zawodu wyjaśnia zmieszana: - Wszystko przez to, że zapomniałam nazwę tego miasta nad morzem!!! Szczecin??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED rada dala popis geniuszu IP: *.mysmart.ie 25.06.09, 20:23 serio, nie domyslili sie, ze zapis fonetyczny jest specjalnie dla obcokrajowcow? to od czego cholera zaczeli ta prace skoro podstaw FG nie poznali? dostali same logo i ktos im powiedzial "ocen" i tak wygladal caly ten proces? na to wyglada. a moze pomysleli, ze glupi polacy musza dostac fonetycznie napisane i dlatego szczecin im to tak pokazuje? cala ta rada to jakas bzdura broniaca analfabetyzmu jezykowego w kraju bo to niby jest patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian gorzej yebnietego od ciebie peowski szczekaczu IP: 93.190.138.* 25.06.09, 20:49 nie ma na calym portalu gw Gość portalu: ZED napisał(a): > serio, nie domyslili sie, ze zapis fonetyczny jest specjalnie dla > obcokrajowcow? to od czego cholera zaczeli ta prace skoro podstaw FG > nie poznali? dostali same logo i ktos im powiedzial "ocen" i tak > wygladal caly ten proces? na to wyglada. > a moze pomysleli, ze glupi polacy musza dostac fonetycznie napisane i > dlatego szczecin im to tak pokazuje? > cala ta rada to jakas bzdura broniaca analfabetyzmu jezykowego w > kraju bo to niby jest patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: rada dala popis geniuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:06 Witam SzP Zed. Proszę mi wyjaśnić bo "nijak" nie mogę "zrozumieć"; -dlaczego plakaty były rozwieszone w takim razie w POLSKICH miastach,a wyjątkowo dziwi mnie,iż "wisiały" tu w Szczecinie,bo niby blisko do....... Berlina,czy też...... ,a odnośnie "bzdury" to "niechcący" pan ją napisał odnośnie "analfabetyzmu" językowego. ;)))) Udanego wieczoru. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rada dala popis geniuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:16 Gość portalu: -.- napisał(a): > Witam SzP Zed. > Proszę mi wyjaśnić bo "nijak" nie mogę "zrozumieć"; > -dlaczego plakaty były rozwieszone w takim razie w POLSKICH > miastach,a wyjątkowo dziwi mnie,iż "wisiały" tu w Szczecinie Nie "wisiały" a "wiszą" - pełno tego "fesfietfin" na różnych tabliczkach, np. z nazwą mostu, na plakatach reklamujących imprezy. Rzygać się chce jak się patrzy co te szczylowate gnojki z peo robią z naszym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: rada dala popis geniuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 23:20 Witam SzP gość. Przepraszam za "nieścisłość",te plakaty są obecne w obrębie miasta np., pod mostem kolejowym przy dworcu. ;) Życzę miłego wiczoru. Dziękuję za wymianę poglądów,było mi miło,życzę miłych dni i wielu przyjemności wszystkim interlokutorom z któtymi miałam przyjemność "rozmawiać"-słowem pisanym i wiele ;)). :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: rada dala popis geniuszu IP: *.mysmart.ie 26.06.09, 13:53 logo jest elementem calego projektu, projektu, ktory zaklada miedzynarodowsc miasta. napis nie jest sam w sobie jedynym elementem promocji a jedynie czescia. calosc ma trafiac i do obcokrajowcow i do krajowcow i tym sposobem trafia. zreszta cala ta dyskusja to pieprzenie kotka i czepianie sie detali. ludzie, zrozumcie, ze to jest robione dla waszego miasta. by swiat nie myslal, ze tu jest dziura w ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Apeluje 25.06.09, 21:31 Apeluje, by gdziekolwiek przedstawiajac pana Ksesewka wlasnie tak go przedstawiac pan prezydent Ksesek - szczególnie obywatelom zagranicznym! Niedosć, ze nieczytelnie, bo fonetycznie, to jeszcze lansuja po Polsce i po "świecie" BŁEDNY ZAPIS FONETYCZNY, co spowoduje, ze zaczna ci, którzy w jakis cudowny sposób dojda o co chodzi, to przeczytaja to BŁEDNIE! TO MÓGŁ WYMYSLEC I LANSOWAC MOZE TYLKO IDIOTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Apeluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 21:39 Witam SzP A007. Idiota czy "idyjota",bo pierwszemu jeszcze "można-by-wybaczyć",ale z drugim to już problem.... Lansowano tyko "skok na kasę"....,taka "cynk-lans-kasa"..... ;) Udanie miłego wieczoru z ;) życzę, ;) PS Coś "wywiało"...."myśli",a szkoda...,czyżby pasja foto wygasła?!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMEN Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: 188.33.104.* 25.06.09, 23:09 Dajcie pod lupę teoretykom, socjologom kultury, radom starszych przekazy reklamowe, a wytną najlepsze z nich w pień. Ten zapis (wbrew pozorom) jest bardzo dobry z marketingowego punktu widzenia. Problemem jest utopia Szczecina za 50 lat. Miło pomarzyć, ale przydałaby się koncepcja promocji tu i teraz ("wyskocz z portfela" się nie liczy). Fantastyczna wizja zatopionych ogrodów obraża wszystkich mieszkańców Szczecina, a właściwie obraża wszystkich do których jest skierowana. Po prostu jej realizacji nie dożyjemy, nie wiem tylko, czy dlatego, że jesteśmy za starzy, czy dlatego, że nigdy nie zostanie zrealizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 to tylko chwyt reklamowy 25.06.09, 23:30 przeciez wiadomo, ze te "ogrody", to dzis ogródki działkowe, no takze tereny zarosniete zielskiem, a w planach, no w wizjach przeciez ma przyjśc GIGAINWESTOR i to wszystko zabudowac czyli zalac betonem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zahuś Re: Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: *.multimo.pl 26.06.09, 01:07 Nie wiem czy ktoś z Was był na prezentacji która była na MTS. Tam klarownie pokazano wszystkie elementy wizerunkowe tego logo i strategi 2050. Floating Garden - to po naszemu pływające ogrody ale tego tak dosłownie tłumaczyć nie można - to po polsku po prostu połączenie wody z zielenią. Szczecin od dawna zwany był zielonym miastem parkiem. Zawsze też był jako miasto powiązany z wodą i architektonicznie (może za Niemca bardziej) i gospodarczo. Mamy to szczęścia że jako mieszkańcy możemy prosto z domu dojechać rowerem albo do lasu albo nad wodę. Miasto planuje się na 50-100 lat do przodu. Traktowanie przyszłości z poziomu "Ja, tu i teraz" oznacza po prostu "co mnie obchodzi co w Szczecinie będzie robić mój syn lub wnuk - po mnie niech i ogień to pochłonie". To oczywiście nie uwaga do Ciebie Omen ale dla reszty wspaniałych dyskutantów - negować można wszystko i co najciekawsze negowanie nie wymaga argumentów. Wystarczy jedynie wrzucić parę obelg i już mam rację. Nowy herb czy znak jak kto woli Szczecina jest adresowany do ludzi młodych. Logo Floating Garden jest adresowane do ludzi z zewnątrz miasta. To ma być coś co w szybki sposób pokaże Szczecin przeciętnemu Europejczykowi co gdzieś to zobaczy - ma to być coś intrygującego i jednocześnie uniwersalnego i prostego w swoim przekazie. Pierwowzorem jak mniemam był Wrocław - który jest promowany jako Rock Love a przez młodzież zwany jest Wrockiem. Ani jedna ani druga nazwa fonetycznie nie gra z polską nazwą Wrocław, tak jak "nara" czy "narka" jest dalekie od "Na razie" Nowy PR Szczecina czy jak kto woli nowy herb czy logo czy marka miasta to działania policzone na długie lata. Pewno powiem rzecz niezbyt popularną ale mi w większym stopniu podoba się ta nowa strategia wizerunkowa miasta choć może ten zapis "fonetyczny" mógłby być trochę szczęśliwszy. Siedział nad tym sztab fachowców. Myślę że za jakieś 10-20 lat będzie można powiedzieć czy to się przyjmie czy też przejdzie do historii. Ekipie z tej całej komisji języka Polskiego raczej poradziłbym zabawę z wypowiedziami naszych "Polityków" i na pierwszy ogień poproszę o Panią Nelly Rokitę - starczy roboty na lata. Pozdrawiam Wszystkich mieszkańców Szczeczyna, Stettina i Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Zaden tam sztab fachowców - zwykły bład! 26.06.09, 06:05 Żaden sztab fachwoców - tylko jedna pani z Ameryki! Pomysł był taki, zeby to był zapis fonetyczny. Pani zrobiła ten zapis, zaklepano, nadrukowano billboardów... Dopiero po prezentacji na MTS ujawniono światu pomysł - okazało sie, ze w inwokacji jest 12 błedów ortograficznych, a w samym zapisie fonetycznym bład zapisu! Kosztowało to z wydrukiem ze dwa miliony. Najpierw tłumaczono, ze jezyk fonetyczny nie jest jednoznaczny - mozna znalezc tłumaczenia pana Ksyfka i pana Mierowskiego, ze sa dwie odmiany tego zapisu - co stawia w watpliowsc sens, potem dopiero poszli w zaparte, ze błedy poczyniono specjalnie zeby dodac uroku zapisowi, teraz zas ida na całość twierdząc, ze to jest zwykłe logo zainspirowane zapisem wymowy. Ale to przeciez musiałby byc wymysł idioty, zeby trudna do wymówienia nazwe miasta dla obcokrajowców zapisywac JESZCZE Z BŁEDEM w malo identyfikowalnym zapisie, co tylko utrudni ZAPAMIETANIE, ale wazniejsze wymówienie nazwy miasta i wprowadzi zamieszanie! Ale czego sie nie robi dla pieniedzy! Prawdą jest, ze na swiecie najwieksza cene osiagaja znaczki zwane kancerem, które wlasnie maja jakis bład! Pamietac jednak nalezy, ze takie znaczki wycofywano i poprawiano, na rynku było ich mało i mniej - stad ich wartość kolekcjonerska, a publikacji z błedem zapisu fonetycznego mamy za miliony złotych nadrukowanych... Byc moze pomysł przetrwa kadencje pana Kszeczka czy Ksyfka, ale na pewno nie ułatwi obcokrajowcom wymawianie nazwy Szczecin! Jak widac na pewno nie przyczynił sie do sciagniecia inwestorów, ktorzy wybieraja miasto Stargard Szczecinski z uwagi na bliskosc miasta w którym jeszcze jest port!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMEN Re: Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: 94.254.147.* 26.06.09, 13:32 Już Cesarz Wilhelm II(dawno temu za niemeckich czasów) twierdził, że przyszłość Szczecina "leży nad wodą". Swoją drogą ciekawe, czy twórcy współczesnej "wizji" sami na to wpadli. Oczywiście to ma sens. Tylko mieszamy ze sobą dwie sprawy: CO INNEGO PROMOCJA MIASTA, A CO INNEGO STRATEGIA I WIZJA ROZWOJU! Jesli miasto X mówi do mnie: słuchaj, tu za 50 lat będzie zajeb...ście! To co ja robie? Jade tam, gdzie dzisiaj jest Zajeb...ście. Zapominam o mieście X, bo jego przekaz nie jest dla mnie atrakcyjny. Inna sprawa, to jak promować Szczecin tu i teraz. Biuro promocji było już na dobrej drodze promując miasto hasłem „Szczecin - tu zacierają się granice” (przy okazji wejścia do strefy Schengen). Na dzień dzisiejszy hasła związane z tym, że tu się wspaniale wypoczywa wcześniej wyskakując z "cynków" to po prostu kłamstwo (jak sobie przypomnę formę tego przekazu, kompromitujący język i grafikę to mi ręce opadają). Rzeczywistość jest taka, że albo tłoczymy się na Głębokim, albo jedziemy do Laguny (Gryfino!), albo jedziemy nad morze. Lepiej żeby ci napaleni na wypoczynek w naszym mieście Cynkciarze tego nie zobaczyli, bo jak to się rozniesie, to cała Polska będzie nas omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrucha Re: i niech odda Gryfa IP: *.centertel.pl 26.06.09, 00:47 słuchajta! ja ma pomysła by ta ideła nie prysła! Naszczajta se do umysła by ta ideła nigdy nam nie wyschła! Wbijajta se że to fajowa (ups zajebiaszcza, przepraszam ze tak nie kurturarnie) i się zajebiście idea wylaszcza od naszego Piotra co to na nasze miasto nie naszcza!.... Dobre?Co nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty kolejna klapa i kolejna afera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 07:27 A już widać następne w sektorze dużych inwestycji - budynek po Danie, Oxygen, Kaskada, Grzybek, Plac Grunwaldzki,Dom Towarowy, hotel przy Park Kasprowicza, Polmo, Selfa itp - wszystko stoi! Atrakcyjne grunty kupione w większości na krechę, wielkie obietnice i klapa itd. Jakie kary będa placić inwestorzy za już kilkuletnie i zapewne następne kilkuletnie oszpecanie miasta i opóźnienia w realizacji tych inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik2409 Bzdura prezydenta 26.06.09, 08:44 Może temu panu takie logo odpowiada ale mnie krew zalewa. Jakie logo, dla kogo ?! To jakaś bzdura kolesia, który wziął za to ciężką kasę. Pytałem znajomych, czy rozumieją te "logo" i stwierdzili, że myśleli, iż to jest jakaś firma usługowa lub coś podobnego, a nie logo miasta. Mam takie same odczucia. Bzdura nie zrozumiała i nieczytelna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezkitu inicjatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 11:23 zbierzmy podpisy i ZAKAŻMY używania tego czegoś... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: inicjatywa 26.06.09, 11:52 Gość portalu: bezkitu napisał(a): zbierzmy podpisy i ZAKAŻMY używania tego czegoś... '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Glupoty nie mozna zabronic, ale glupcow nalezy izolowac od reszty spoleczenstwa, tez niezbyt lotnej, ale nie majacej mozliwosci szkodzic innym niz sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a w Szczecinek sie lansuje na kurort! Brawo! 26.06.09, 11:29 www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090626/REGION/813809115 Goście z Warszawy nie mieli wątpliwości. - Tu wszystko jest naj. Najdłuższy w Europie wyciąg do nart wodnych i najsmaczniejszy sandacz w Polsce. Szczecinek to Eldorado dla grzybiarzy, wędkarzy, triathlonistów, pięcioboistów i miłośników militariów - zachwalała Agnieszka Szulim-Badziak. ==================== Szczecin koło Szczecinka? Jakos nazwa miasta im nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volf Szczeczin Floating Garden dla nie-Polaków IP: 83.168.106.* 26.06.09, 12:29 ...a może zamiast wizji jednak Szczecina w 2050 roku pomyśleć o obecnym czasie i zająć się łataniem dziur w jezdniach - moja propozycja na mniej odległą przyszłość SZCZECIN 2010 MIASTEM BEZ DZIUR pomysł gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziany koleś Re: Szczeczin Floating Garden nie dla biedaków! ;) IP: *.globalconnect.pl 26.06.09, 15:16 Psiaczki-szczekaczki, Po jaką cholerę marnujecie swój czas (a może czas waszego pracodawcy) i wypisujecie te bzdury tutaj?? ;) Przecież to normalne że Szczecin jak każde inne miasto ma przeznaczone pieniądze na promocję miasta i regionu. Zamiast ględzić o grubej forsie którą zakasował jeden lub inny koleś za to czy tamto – bierzcie się do roboty i sami ją zgarniajcie! Nie macie znajomości?? Jaka szkoda... ;D Nie macie pomysłu?? Jeszcze większa szkoda... ;D Nie pozostaje nic innego jak klepać te pierdoły z których wszyscy Ci kolesie ze znajomościami i układami - śmieją się głośno... ;) Nie głupio wam?? Jak długo można być forumowym kret(y)em… ;) Pozdrowienia! Dziany koleś, który skasował ciężki szmal ;) Odpowiedz Link Zgłoś