Dodaj do ulubionych

SPA Baltica - nie polecam!!!!

09.08.09, 15:08
Byłam przed ślubem, na oczyszczanie twarzy chodziłam kilka razy w roku, ale na
tę szczególną okazję postanowiłam się wybrac do SPA Baltica. Pomyślałam, że
tam będzie to usługa profesjonalna i w pełni skuteczna. Nic bardziej błędnego.
Zabieg manualnego oczyszczania twarzy trwał godzinę i parę minut - w tym
jakieś 10 min samego oczyszczania. Pani kosmetyczka wykonywała zabieg bez
specjalnej lampy, tylko przy dziennym świetle padającym z okna... Czoło i nos
wyczyszczone w miarę fajnie, ale zaskórniki na brodzie zostały! Wszyściutkie.
Były duże i widoczne, a Pani mam wrażenie gdzieś się spieszyła... Po
oczyszczaniu nałożona została jakaś maska na parę minut, po czym zmyta i
nałożony został mi jakiś żel nawilżający, który po wyschnięciu się złuszczył i
ściągnął skórę... Żadnej d`arsonwalizacji też nie było, nie wspomnę już o
jakiejś maści przeciwbakteryjnej.... Za zabieg zapłaciłam 150zł, po czym po
dwóch dniach udałam się do innego gabinetu na ponowny zabieg oczyszczania. Tym
razem się udało, tylko szkoda, że zapłaciłam dwa razy. Nie skorzystam już
nigdy więcej z ich usług. Szkoda mi ryzykowac stracenia pieniążków. Nie wiem
jak wykonywane są inne zabiegi, ale to był mój pierwszy i ostatni raz u nich.
Dla kogo ważna jest każda złotówka - ostrzegam - niech nie ryzykuje wydania
pieniążków za kiepską usługę.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 09.08.09, 15:45
      Wągry i "pieniążki", przed ślubem..
      to ile ty musisz mieć lat, -naście??
      • Gość: kitka Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.chello.pl 03.09.09, 21:17
        A ja tam bywam dość często i zastrżeżen poki co nie mam,wręcz przeciwnie jestem
        zadowolona.
      • Gość: bulinka Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.chello.pl 03.09.09, 21:41
        ja mam taam swoja kosmetyczke i jestem zadwolona.
        • beatrix13 Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 03.09.09, 21:59
          no jak mogłas tak się zapuścić,żeby 2 x twarz musieli oczyszczać?
    • Gość: kamilek Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 21:34
      Ja także byłam ale w wellness,na masażu oraz kąpieli różanej.
      Odczucia mieszane.Kąpieli nie polecam-strata czasu i pieniędzy.
      Zabieg w zwykłej wannie z hydromasażem i solą różaną,w dużej
      łazience z innymi wannami.
      Ogólnie uważam,że miejsce lekko przereklamowane.
      Miałam wrażenie ,że panuje tam zamieszanie a panie w recepcji nie
      panują nad sytuacją.
      Masaż całkiem,całkiem.Brakowało mi tylko kadzideł.No cóż,nie można
      mieć wszystkiego...
      • Gość: Renata Re: SPA Baltica IP: 213.156.120.* 26.12.09, 23:14
        Byłam z mężem i było bardzo miło - Panie miłe, kompetentne, atmosfera OK, kąpiel
        różana relaksująca i miła - fakt inne wanny były (3)ale byliśmy sami, bez innych
        kąpiących. Fajna sprawa na zimowe mrozy.
    • obcasy Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 04.09.09, 14:47
      Matko ! Z tymi zdrobnieniami! Wydałaś pieniążki i masz problemik.
      Miłej nocki poślubnej!
      • macze4 Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 23.11.09, 11:55
        Zgadzam sie ze zdaniem "miejsce przereklamowane". Zapisalam sie w spa baltica na trening stacyjny. Hmmm... po kilku cwiczeniach w grupie wybieram zdecydowanie samodzielne treningi, ktore trwaja znacznie dluzej niz 50 min (10 min na kazdym sprzecie). Druga kwestia troche niedograna w strefie fit, to szatnia i uwaga - jeden prysznic obok wucetu. Na uwage zasluguje fakt, ze w strefie fit, powinno byc ich zdecydowanie wiecej, zwlaszcza, ze po treningu czlowiek wychodzi spocony i potrzebuje sie odswiezyc - tym samym, musi czekac w kolejce lub... udac sie winda na 2 pietro do sterfy wellness, tam usmiechnac sie do pan w rejestracji by udostepnily szatnie i prysznice. Tam oczywiscie jest ich wiele, szatnia przestronna, suszarki do wlosow - w strefie fit - o suszarke trzeba poprosic!!! Hmmm... widac, zalozeniem spa baltica strefy fit byla niewielka ilosc osob odwiedzajacych!!!
        Kolejne nieporozumienie to cena za dwugodzinny pobyt w strefie wellness! Zaznacze, ze kilka razy bedac z kolezankami trafilysmy na chlodna wode w jacuzzi, nieodpowiednia=nieprzyjemna temperature pomieszczenia podczas przechodzenia z salki do salki. Kolejny minus - szklane drzwi do toalety - zupelny brak intymnosci!
        Kwestia warta uwagi jest fakt, ze zawsze placimy za wejscie do strefy wellness zgodnie z cennikiem. Szkoda tylko, ze czasami zdarza sie, ze widnieje informacja o "czasowo wylaczonych z uzytkowania" opcji - np. nieczynna grota sniezna i laznia aromatyczna - niestety organizatorzy jeszcze niedorosli do tego, by w takich momentach znizac cene za wejscie do strefy! Poza tym laznia aromatyczna - ile razy bym nie byla, nie odczulam zadnych walorow zapachowych w tej kabinie! Jeszcze jedna uwaga, na ktora warto zwrocic uwage to reczniki - hmmm... takie ekskluzywne miejsce, a reczniki jak z second-handu - poszarpane, pozaciagane, szorstkie! Fuj!
        • nextlola Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 09.01.10, 20:03
          Ludzie cieszcie sie,że wogóle jest takie miejsce w Szczecinie gdzie
          mozna się zrelaksować, a nie ciągle jakieś narzekania. Ceny sa
          przystępne bo normalnie za takie usługi płci się duzo więcej.A poza
          tym sama korzystam regularnie z usług BalticaSpa i jestem
          zadowolona,mam tam swoja kosmetyczkę a miejsce jest bardzo
          ładne,czyste i w dodatku w samym centrum, Panie z obsługi są zawsze
          bardzo miłe.
    • Gość: rita42 Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: 176.221.104.* 10.04.14, 12:12
      Dwa razy byłam w baltica spa - pierwszy i OSTATNI!
      Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu, zupełnym brakiem atmosfery do zabiegu i pośpiechem kosmetyczki. Byle jak zmyty makijaż...gdybym nie poprosiła o lusterko, wyszłabym z rozmazanym pod oczami tuszem.
      Przy nakładaniu, a raczej szybkim "ochlastaniu" pędzelkiem, jakiegoś żelu na twarz, zachlapane miałam usta (?). Kolejnym etapem było nałożenie maseczki i pozostawienie jej na ok. 15 min. , w tym czasie pani Asia (blondynka) wyszła pozostawiając mnie sam na sam z muzyką relaksacyjną...uffff nareszcie...jednak po tym czasie wpadła do gabinetu z głośnym: "żyje pani?!" już w tym momencie miałam ochotę wstać i wiać stamtąd. Pani Asia bardzo szybko mi to ułatwiła, po zmyciu maski, zrywając ze mnie kocyk i rzuciła stanowcze: "można wstać!". Potraktowana bylejakością w wielkim wymiarze wiem na pewno, że nikomu nie polecę wydania niemałych pieniędzy na tego typu "relaks".
      • Gość: Ona Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.14, 22:00
        A co na to kierownictwo? coś zrobili?
    • Gość: Ola Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: 217.153.4.* 16.04.14, 13:26
      Ja tam jestem z usług spa baltica zadowolona. Regularnie chodzę tam do kosmetyczki i na masaże i nie spotkałam się z brakiem profesjonalizmu ze strony obsługi. Ceny nie są najniższe, ale po takim obiekcie w centrum miasta można się tego akurat spodziewać.
    • Gość: Zniesmaczona Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.play-internet.pl 24.09.15, 17:56
      Moj rowniez pierwszy i ostatni raz!!!
      Poziom kultury i uslug w Baltica Spa totalne dno. Brak profesjonalizmu, brak wiedzy pracownikow wykonujacych zabiegi oraz recepcji. Beznadziejnie.
    • Gość: kornelyan89 Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.centertel.pl 25.07.17, 13:24
      Ja za to mogę z czystym sumieniem polecić Instytut kosmetologii IMAGE w Szczecinie www.imageszczecin.pl/ .
      Nigdy po żadnym zabiegu nie miałam efektów nieporządanych typu wysypka czy uczulenie. Pani z tego salonu przywróciła moją skórę do idealnego stanu. Łatwo umówić się na wizytę i trafić na wolny termin, cenowo też jest ok, bardzo miła atmosfera :)
      • Gość: PanJan Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.17, 14:41
        A może miałeś niepożądane nie mając , jak twierdzisz, nieporządanych.
    • anna.malenczuk.swiderska Re: SPA Baltica - nie polecam!!!! 25.10.17, 22:55
      A ja polecam gorąco ten szczeciński gabinet masażu: masazszczecin.pl/ Usługi wykonywane bardzo profesjonalnie pełen relaks i różnorodne masaże w atrakcyjnych cenach. Super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka