Dodaj do ulubionych

Siemaszko ul. Szybowcowa

14.08.09, 18:16
Witam.
Czy ktos z Was jest szczęśliwym (bądź nie...!) posiadaczem mieszkania przy ul.
Szybowcowej wybudowanego przez tego dewelopera. Ciekawa jestem opinii nt
jakości tych mieszkań.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.09, 18:39
      Witam ja Wlasnie zakupiłam ieszkanie na tej ulicy i mam nadzieje ze bede zadowolona z zakupu pozdrawiam;)
    • Gość: mieszkaniec Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.chello.pl 26.08.09, 13:23
      Są bardzo dobre
      • Gość: Blinda Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: 94.254.173.* 26.08.09, 13:31
        Słabo coś, jak taki developer musi się reklamować po necie .
        Facet ma wyolbrzymione swoje ego i gust . Pokazali mi kiedyś jak zrobiono mu
        obraz z odbitki Napoleona na koniu z jego twarzą . 2m X 1,5m. No jarmark panie.
        Widocznie nie stać go na oryginał , wystarczy ksero.
    • Gość: Anja Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.tieto.com 08.09.09, 15:06
      Czy jest ktoś juz po odbiorze technicznym mieszkania na Szybowcowej? Jak on
      wygladal? Strszanie ciezko dogadac sie na ten temat z kierownikiem budowy
      • Gość: PA Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:17
        Cześć!!
        Potwierdzam odnośnie kierownika budowy :) Odbioru żadnego jeszcze
        nie miałam, przecież budynek jeszcze nie ma odbioru...
        • Gość: Kleks Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.chello.pl 27.09.09, 21:36
          Pewnie chodzi o taki odbiór w którym kierownik wręcza ci świstek na którym jest
          wyliczone ile założył gniazdek i kaloryferów...a ty podpisujesz ze wszytko jest
          ok...ale czy jest ok to dopiero wyjdzie po podłączeniu prądu, który niby ma być
          lada dzień.
          • Gość: N Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 07:43
            ja dzwoniłam do biura w ostatni czwartek i enea miała dowieźć
            właśnie tego dnia protokół, po czym Pani powiedziała że jeszcze
            kominiarze coś poprawiają. A wcześniej mówiła że jak enea dowiezie
            protokół to od razu zgłaszają budynek do odbioru przez Nadzór
            Budowlany. Myślę że drugi budynek oddadzą razem z naszym!!!
    • Gość: lokator Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: 80.53.170.* 08.09.09, 20:31
      Mieszkam w od kilku lat w mieszkaniu wybudowanym przez tego
      dewelopera. Budynek znajduje sie przy ul. Warcisława - wystarczy
      podjechać i obejrzeć: zgroza. Lecą tynki, balkony zarastają i
      przemakają, w zimie lepiej nie podchodzić do okien, wieje nawet
      przez zamknięte okna i ściany. Ściany wewnątrz oczywiście pękają.
      Nigdy więcej nie skorzystam z jego usług.
      • Gość: blackexit Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 23:43
        CZEGOS TU NIE ROZUMIEM..JAK TO NIE SKORZYSTASZ? JUZ NIE MUSISZ..masz mieszkanie
        i jestes uwiązany na cale zycie..
        naprawde taka zgroza?
        • Gość: ala Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 08:57
          kochanie, kupno mieszkania to nie dożywocie!
          • Gość: M Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 15:30
            Kupiłam mieszkanie w drugim budynku na szybowcowej.Jak do tej pory
            wszystko tam idzie jak krew z nosa.Zmina kierownika,zmiana załogi
            która pokradła piece do pierwszego budynku,(aktulanie na budowie
            pracuje z 10 osób)mam nadzije ze do świat zamieszkam ale mam spore
            watpliwości-jestem jak narazie niezadowolona z postepów
            budowy.Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
            • Gość: gość Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:06
              gośćDo świąt?? Ale wielkanocnych tak?
              • Gość: M Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:08
                CHODZIŁO MI O WIGILIE ALE PEWNIE NA WIELKANOCY SIE ZAKOŃCZY...CZEKAM
                NA OPINIE INNYCH "SZCZESLIWYCH"NABYWCÓW...
    • Gość: Kleks Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: 194.39.141.* 16.11.09, 11:23
      To ja mam pytanie z innej półki ale tez w temacie....czy przy
      zakupie mieszkania od Siemaszki bedziemy musieli płacić podatek od
      czynności cywilno prawnej????
      • Gość: Qbek Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 14:21
        Oczywiście. Podczas wizyty u notariusza razem z innymi opłatami
        notarialnymi.
        • Gość: Kl Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.chello.pl 17.11.09, 21:07
          No własnie coś zupełnie innego wyczytałem...."(..)Zgodnie z zasadą wyrażoną w
          art. 2 ust. 4 ustawy o PCC opodatkowaniu podatkiem od czynności cywilnoprawnych
          nie podlegają czynności cywilnoprawne, jeżeli przynajmniej jedna ze stron z
          tytułu dokonania tej czynności jest opodatkowana VAT. Zasada ta ma zastosowanie
          m. in. do nabycia nowego mieszkania od developera, który jest podatnikiem VAT.
          Ponadto sprzedaż takiego mieszkania jest opodatkowana VAT, a zatem jego wartość
          jest powiększona o kwotę podatku. W związku z tym podatnik nie zapłaci
          PCC.Podstawa prawna• Art. 2 ust. 4 ustawy z 9 września 2000 r. o podatku od
          czynności cywilnoprawnych (t.j. Dz.U. z 2007 r. nr 68, poz. 450 z późn. zm.)."
          Wiec juz sam nie wiem...może ktoś już to przerabiał??
          • Gość: M Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 16:45
            Z tego co wiem to podatek jest ale bardzo znikomy,nie przekraczajacy
            100zł Ale tym już sie obciąża notariusza. HE:)Czy ktoś juz sie może
            dowiadywał kiedy planowany jest odbiór 2 budynku?
            • Gość: marika Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 18:10
              ja tez kupiłam mieszkanie w drugim bloku na szybowcowej.planowany odbior to 31 grudnia 2009 roku,pytanie tylko czy zdąża sie wyrobic z poprawkami z założa grzejniki.piece i prąd podłaczą dopiero kiedy bedzie zdawane mieszkanie.ekipa straszna ,kierownik niekompetentny,złośliwośc jest taka gdy mieszkanie ma jakies poprawki to juz nie ma mowy o wejściu do mieszkania z robotą .a bo to nie ma tego a bo to nie ma tamtego i tak tydzień jeden,drugi ,trzec i mija,a praca....a co może wiecie na temat gwarancji okien,bo ja słyszałem że nie można wewnętrznych sron ściany kien malowac np kolorem bo okna stracą gwarnacje tak przynajmniej ostrzegają w "tbs-ach"
              • Gość: marika Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 18:12
                oczywiscie nie ma jeszcze chyba bo prawdopodobnie 1 budynek bedzie oddany z drugim.a jeśli nie zdąża do grudnia to wszystkie 3 budynki razem.
      • Gość: esania Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 11:35
        koledzy poniżej bzdety piszą! Oczywiście ze nie zapłacisz podatku Pcc bo oni są
        płatnikami podatku Vat. Ps ja sie jednak nie zdecydowałam na mieszkania od
        Siemaszki. Wybrałam lokum od Lechbudu. Różnica w podejściu do klienta kolosalna(
        oczywiście na korzyść Lechbudu) mogę z czystym sumieniem polecić ta firmę. A
        propos kierownika budowy od Siemaszki to gość jest takim totalnym palantem ze
        żadna rozmowa z nim nie obyła się bez zgrzytów. Zarozumiały, nadęty robol!
        • Gość: Kleks Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: 194.39.141.* 11.12.09, 08:45
          Faktycznie poprzedni kierownik był burakiem ale w miedzy czasie
          pozegnal sie z robota....nowy jest dosc kompetentnym gosciem w moim
          odczuciu

• Gość: taksówkarz Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.chello.pl 10.12.09, 12:06
      żarty jakieś?
      • Gość: M Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:55
        KOMPETENTNY TO ON NAPEWNO NIE JEST!Mowa o nowym kierowniku,gdybym
        mogła cofnać czas to napewno wybrałabym Lechbud.No coż mam nadzieje
        ze przy odbiorze chociaż nie bedzie wielkich problemów.Pozdrawiam
        • Gość: marica Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 18:34
          witam czy już jest odbiór drugiego budynku już styczen i nie ma. nie ma gazu,dobrze że elektryka jest.może ktoś coś wie.
          • Gość: MARICA Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 11:53
            NO NARESZCIE MAMY GAZ,PRAWDOPODOBNIE ODBIÓR DRUGIEGO BUDYNKU BEDZIE POD KONIEC LUTEGO TAK MÓWI KEIROWNIK I BIURO,NATOMIAST PÓŹNIEJ MÓWIĄ ŻE ONI NIE WIEDZA KIEDY BO TO URZĄD MIEJSKI PODAJE DATĘ ODBIORU.ŚMIESZNIE.ROBIA TAK JAK IM PASUJE A NIE JAK LUDZIĄ KTÓRZY KUPILI MIESZKANIE.MOŻE KTOS COS INNEGO WIE
            • Gość: nelka Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.static.espol.com.pl 17.02.10, 16:55
              odbiór będzie pod koniec miesiąca i wtedy będzie możliwość
              zameldowania się mieszkaniach na Szybowcowej(mniej więcej na
              poczatku marca) natomiast akty notarialne pod konic czercw porazka
              ile to trwa
              • Gość: marika Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 12:27
                tak odbiór mamy w marcu ,po odbiorze mozna się wprowadzac meldunki za 2 tyg po odbiorze budynku
              • Gość: marika Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 12:29
                akty notarialne po 2 miesiącach od odbioru budynku czyli maj a napewno czerwiec.zgłaszajcie jakieś poprawki jak mamcie wątpliwości i wszystko na pismie
                • Gość: marica Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: 94.254.213.* 15.05.10, 10:58
                  macie może problem z wodą.i z domofonami...wogóle nie działają.
    • Gość: KL Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.tieto.com 09.04.10, 08:53
      Macie problem z wentylacją? U mnie zamiast wyciągac powietrze to dmucha przez
      kratki. Podobno to naprawiają ale trwa to juz ponad 2 miesiące jak mówia ze juz
      ma byc naprawione. Może czas na formalną reklamację?
      • Gość: KL II Re: Siemaszko piekną black żonę miał IP: *.szczecin.mm.pl 09.04.10, 23:22
        ale nie ma już
        • Gość: be Re: Siemaszko piekną black żonę miał IP: *.chello.pl 10.04.10, 01:05
          ta pierwsza blond ładniejsza była od tej drugiej black
          • Gość: marica Re: Siemaszko piekną black żonę miał IP: 94.254.213.* 15.05.10, 10:54
            no właśnie wentylacja do dnia dziejszego źle działa, w łazience zamiast wentylowac to wiatr wieje mi po plecach słysze jak któś rozmawia,słyszę cwierkające ptaki,trzeba to do czego mamy wątpliwości wszystko zgłaszac bo niestety za kila lat sami będziemy to poprawiac.
          • Gość: m chyba bedziemy mieli tu niebawem mały meksyk IP: 82.132.248.* 23.05.10, 22:49
            własnie ogladałam plany mieszkan wybudowanych obok Naszych.Zaraz
            stworzymy jakies gigantyczne osiedle.Radze odwiedzić stronke best
            nieruchomości.Ja jestem lekko zaniepokojona swoim widokiem zza okna
            w nie dalekiej przyszłości..
            Pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: zzzz Re: chyba bedziemy mieli tu niebawem mały meksyk IP: *.tieto.com 24.05.10, 07:50
              Skad pewnosc ze plany na tej stronie to plany mieszkan bloku który kolo nas sie
              buduje? (Uklad balkonu wogole nie pasuje).

• Gość: MARICA Re: chyba bedziemy mieli tu niebawem mały meksyk IP: 213.155.178.* 14.06.10, 13:48
                BO TO NIE BEST TYLKO www.everbest.info/index.php?id=mieszkania_dabie I WŁASNIE WIDAC JUZ Z ULICY PIERWSZY BUDYNEK BARDZO JEST PODOBNY DO TEGO CO SIE TERAZ KOŁO NAS BUDYJE.JA NIE MAM NIC PRZECIWKO POSIADANIU SĄSIADÓW,TYLKO ŻE WIDOK Z OKNA DO OKNA RZECZYWISCIE TROSZECZKE JEST DZIWNY.POWIEM ŻE NIE CHCIAŁABYM MIESZKAC TAK JAK INNI PRAWIE OKNO W OKNO,ALE WIDAC ŻE I MNIE TO CZEKA.POZDR SZANOWNYCH SASIADÓW
                • aquaria Re: siemaszko 14.06.10, 16:15
                  witajcie, ja zakupilam mieszkanie tez u Siemaszki, jednak nie w Szcinie.
                  Spostrzeżenia podobne :
                  - nie idzie sie dogadac z kierownikiem budowy (arogancki, brak kompetancji,
                  nieslowny, niepunktualny)
                  - w biurze nie jest lepiej - ciagla spychologia
                  - jakosc wykonczenia mieszkania (stan dewelop.) pozostawia wiele do zyczenia
                  (jakosc tynkow, montaz stolarki okiennej)

Kupujac naprawde warto porownac oferty roznych deweloperow - mozna sie zdziwic
                  jak "konkurencja" potrafi oddawac mieszkania. Siemaszko musi sie wiele wiele
                  jeszcze nauczyc !
                  • Gość: sarna Re: siemaszko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 16:45
                    A od kogo to może się uczyc?
                    • Gość: poxo Re: siemaszko IP: 83.168.91.* 28.06.10, 11:55
                      witam. mam pytanie odnośnie mieszkań budowanych przez dewelopera siemaszko - czy
                      było dużo usterek podczas odbiorów?
                      • Gość: m Re: siemaszko IP: 82.132.248.* 13.07.10, 14:25
                        poxo,pewnie.U mnie bylo tyle usterek ze prawie osiwiałam.Ale
                        kierownikowi sie wtedy "dostało".Nasluchał sie biedny ale tak
                        naprawde dopiero po ostrej i nie milej rozmowie usterki zostaly
                        poprawione juz na drugi dzień.Widac w krzyku jest metoda...
                        Pozdrawiam z UK
                        • Gość: poxo Re: siemaszko IP: 83.168.91.* 13.07.10, 15:04
                          a może mi ktoś powiedzieć czy braliście kogos do odbioru mieszkań, jakiegoś
                          fachowca czy sami dokonywaliście odbioru? Czy możecie ewentualnie kogoś polecić?
                          • Gość: poxo Re: siemaszko IP: 83.168.91.* 13.07.10, 15:05
                            a jakiego rodzaju to były usterki?
                            • Gość: m Re: siemaszko IP: 82.132.248.* 04.08.10, 02:48
                              Oj było ich trochę. Narożniki w rdzy,zaciek na suficie,żle osadzone
                              okno,porysowana rama okienna...hmm
                              Powiem Ci jedno ja jestem strasznie drobiazgowa wiec teraz nie
                              potrafie Ci wymienić wszystkich usterek ale spokojnie podpisanie
                              odbioru to nie pakt z diabłem ani gwóźdz do trumny.Pan Mariusz jest
                              skłonny do naprawy wszelakich usterek. Najlepiej na odbiór wziąść
                              kogoś kto niedawno obierał swoje mieszkanie i wie na co zwracać
                              uwage. Ja wziełam brata ale tylko dla tego żeby mieć przy dyskusji i
                              nogocjacjach jakąś przyjazna dusze. Niestety na odbiorze własnego
                              mieszkania czułam się jakbym tam była za kare i troche mnie
                              traktowali "Panowie" jakbym była jakaś nawiedzona w stylu co też ta
                              baba opowiada. Wyczuwałam pośpiech i niecheć rozmowy ze mna ze
                              strony przedstawiciela Dewelopera, jednak ze wynegocjowałam jak juz
                              wczesniej mówiłam naprawe niedociągnięć. Pozdrawiam i mam nadzieje
                              ze pomogłam :P
                              • Gość: poxo Re: siemaszko IP: 83.168.91.* 10.08.10, 13:35
                                Wielkie dzięki.
                • Gość: abc Re: chyba bedziemy mieli tu niebawem mały meksyk IP: 80.94.22.* 26.09.10, 10:56
                  www.everbest.info/index.php?id=szukaj&typ=ms
                  • Gość: nox Re: chyba bedziemy mieli tu niebawem mały meksyk IP: 213.155.178.* 06.10.10, 14:20
                    www.szybowcowa65.fora.pl/
                    założylem w wolnej chwili forum mieszkanców gdzie bedzie mozna umieszczac sprawy zwiazane z naszym osiedlem.Moze sie przyda.
    • Gość: książe karol Re: Siemaszko ul. Szybowcowa IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.14, 21:14
      NIE KUPUJ. masz duży wybór lepszych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka