Dodaj do ulubionych

Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro publico

05.09.09, 12:35
Czytam opinie wyrażane na temat tego człowieka i sama nie wiem, co mam o nim myśleć?

Jak nazwać akcję promocyjną na rzecz zachodniopomorskiego golfa, prowadzoną przez wicemarszałka Jabłońskiego, wiceprezesa Binowo Park Golf Club?

Wspieranie działań na rzecz rozwijania produktu zachodniopomorskiego - golf dla
każdego?

Gość: Galoty 05.06.06, 22:35 napisał:

Witek nosił dwie teczki zarówno za Kruszyłowiczem jak i za Piechotą.
Jabłoński to dziecko okresu symbiozy czerwonego z czarnym w okresie 1989 - 2005.
Witek jest szczególnie zasłużony dla Szczecina gdyż dostał z tego tytułu mieszkanie komunalne poza kolejnością.

Gość: eFeMowiec 06.06.06, 09:13 napisał:

Witek. Zawsze wiedział co jest jedynie słuszne. Merytorycznie słaby. Bez pomocy prawnika nie jest w stanie sporządzić umowy na sprzątanie biura. Dobre radio As połozył na ziemię w tempie iście expresowym. Koncentrował się na wkręceniu się w grono tzw VIPów a więc za główny cel swoich działań uznał posiadanie kart kredytowych odpowiedniego koloru. Serdeczny kolega aktywistów medialnych z SLD i co ciekawe specjalizował się z publikowaniu spraw kurii.

Gość: szczecin_77 17.12.06, 14:1513 napisał:

Grubas pracował w różnych miejscach - najciekawsze jest to, że wszędzie zawsze zgodnie z aktualnie panującą koniunkturą i bez żadnych osiągnieć. Tak było w czasie, kiedy stawiał pierwsze kroki w ZChN - synekura w Radiu AS, potem w TV Puls. Za rządów AWS w Banku Pocztowym (również silnie ZChN-owski). Poleciał stamtąd za brak wyników i zerowe kompetencje. W czasach SLD w ZAPOL-u - koniunkturalnie oczywiście! :) Gdy PiS zaczął rządzić przez dawnych kolesi znowu wstawiony do jednej z rad nadzorczych w Poczcie Polskiej. Zwykła chorągiewka na wietrze... Paradoksalnie wstawiony przez ludzi z PiS, a wcześniej robił kampanię
zdaje się Łuczakowi do europarlamentu (o ile mnie pamięć nie myli), rok temu znowu silnie związany z PO przez organizację kampanii do Sejmu. W tym roku wspierał kampanię Krzystka, pewnie znowu Łuczaka i... swojego kolesia Dobrzyńskiego z SLD oraz... Kęsika - również z SLD.

Facet bez żadnego kręgosłupa moralnego - zwykły koniunkturalista, słabo merytorycznie przygotowany do jakiegokolwiek stanowiska.

Gość: b.student IH US 17.12.06, 18:53 napisał:

Znam go ze studiów, był bardzo ortodksyjny religijnie, chyba bardziej papieski od JP II, miał tendencje, żeby obrażać ludzi o odmiennych poglądach. Przy tym dość tępy w obyciu. A proszę, okazuje się, że był związany z prawie wszystkimi partiami: ZChN, AWS,SLD,PiS, PO. Człowiek bez zasad na miarę IV RP.

Gość: taki jeden 19.12.06, 00:40 napisał:
Ja za to osobiście pamiętam kontakt z owym WJ jako jedno z moich bardziej traumatycznych przeżyć początku lat 90. Owoż znalazłem się w grupie lefebryzującej, na jednej ze szczecińskich plebanii
rzymskokatolickich. Onże WJ przeprowadził w obecności duchownego (młodego prezbitera) błyskotliwą egzegezę przypowieści o miłosiernym Samarytaninie, z której wynikało, ni mniej ni więcej, że każdy człowiek powinien najpierw martwić się o siebie, potem o swoją rodzinę, później o swój kraj - a dopiero na końcu o jakąś przygodną hołotę. Było to moje ostatnie "yntelektualne" zetknięcie się z religijnością i teologią ulubieńca szczecińskich biskupów,
który okazał się ociekającym jadem faszystą, w szatański sposób znieprawiającym słowa Jezusa Chrystusa.

Obserwuj wątek
    • Gość: Uczeń Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 05.09.09, 17:34
      A Orliki dla dzieci to co?

• Gość: z kruchty Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 11.11.09, 21:54
        Tusku! Rozlicz swoich przybocznych w Szczecinie!
    • Gość: cyborg Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 05.09.09, 22:12
      Tylko dlaczego jednostka podległa panu Jabłonskiemu, zamówiła w firmie radnej
      sejmiku, pani Jacyny-Witt okna do swoich biur?

Przecież obowiązuje ogólny zakaz nie nawiązywania majątkowych
      stosunków cywilnoprawnych dotyczący obu stron stosunku prawnego, a
      zatem zarówno radnej województwa, jak też samorządowych jednostek
      organizacyjnych województwa. Skoro radna sejmiku wojewódzkiego nie
      może wchodzić w stosunki cywilnoprawne z województwem lub
      samorządowymi jednostki organizacyjnymi, to zakaz ten obejmuje w
      sposób oczywisty także drugą stronę majątkowego stosunku
      prawnego.

Czy ten Wicia musi handlować ze wszystkimi kosztem naszych publicznych pieniędzy?!
      • Gość: well Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.09, 22:48
        to prawdopodobnie była prowokacja bo suma była śmieszna a chodziło o
        wkręcenie Jacyny-Witt.przecież on jej nienawidzi nienawiścią małego
        człowieka do tych co jego małość wykazują i piętnują publicznie.a
        tak swoją droga to chyba nie okna tylko jakieś żaluzje zamówił za
        tysiąc złotych ;)
    • andreas.007 Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 05.09.09, 22:49
      z opisu wynika, że człowiek ponad podziałami...!
      • exman Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 05.09.09, 23:44
        z opisu g ... wynika.
        • Gość: aysy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 08:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Katol3 Wicemarszałek Jabłoński a Fordy Mondeo IP: *.chello.pl 06.09.09, 09:09
          Mylisz się. Z opisu specyfikacji wynika jednoznacznie, że ...

"Ford w swojej ofercie ma samochody o pojemności nawet 5-6 litrów - mówi
          wicemarszałek Witold Jabłoński".

Marszałkowie zakupili sobie dwa fordy mondeo z silnikami o pojemności 2,5 litra
          i mocy 220 KM. Cena za oba: 214 tys. zł. - Eksploatacja takich samochodów jest
          piekielnie droga - mówią fachowcy. -
          Czymś przecież musimy jeździć - wzrusza ramionami Witold Jabłoński.

A co ciekawe: "Zakup fordów mondeo jest zakupem zbędnym - przyznał w "Rozmowie pod krawatem"
          poseł Platformy Obywatelskiej Sławomir Nitras.

Niecałe 4 lata temu Nitras mówił o nowej bryce Meyera:
          "Gdy PO wygra wybory samorządowe, sprzedamy ten samochód - zapowiada
          Sławomir Nitras, szef szczecińskiej Platformy. -
          To oburzające, by marszałek jeździł tak drogim autem".

-
          Życzę Panu Jabłońskiemu, żeby umiejętności jako kierowcy pozwalały mu na operowanie autami z tą mocą - odpowiada Krzysztof Zaremba,
          senator Platformy Obywatelskiej.

Prawdą jest, ze Mondeo 2.5T jako auto dla urzędnika to zbyteczny wydatek z kasy
          podatnika - czyli naszej. Dla pana marszałka w zupełności wystarczyłoby Mondeo
          2.0TDCI (140KM) tez szybkie 0-100km/h w ok 9,5-10sek, a spalanie w mieście ok
          7-9l/100km zamiast 13-17l/100km, które spalą doładowane silniki benzynowe
          zakupione przez marszałków województwa.

Osobiście jestem przeciwny posuwaniu Jabłońskiego w z uwagi na dobro jednostek
          skarbu państwa, do których mógłby go skierować Sławek z Połczyna aby Wicia z
          Łowicza trzymał język za zębami. Niemniej warto upublicznić sprawozdania
          wicemarszałka Jabłońskiego z jego podróży służbowych do: Włoch, Francji,
          Hiszpanii i Portugalii. Przecież jeździł tam za nasze pieniądze, aby to nam
          "żyło się lepiej".
          • moja_prawa_noga Re: Wicemarszałek Jabłoński a Fordy Mondeo 06.09.09, 11:52
            Gość portalu: Katol3 napisał(a):

> Osobiście jestem przeciwny posuwaniu Jabłońskiego
            > w z uwagi na dobro jednostek skarbu państwa,
            > do których mógłby go skierować Sławek z Połczyna

Nie chce mi się wierzyć, że o takiej osobie publicznej można artykułować jedynie
            same złe rzeczy. Przecież to jest jeden z marszałków całego województwa! Może
            ktokolwiek mógłby przytoczyć jednak jakieś pozytywne fakty z działalności
            publicznej tego polityka. Bardzo proszę, może gdzieś, kiedyś uzyskał jakieś
            solidne poparcie społeczne startując w jakichś wyborach, może zrobił coś
            pożytecznego nie tylko dla siebie. Napiszcie cokolwiek pozytywnego!
    • Gość: aysy Re: wypisz, wymaluj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 08:36
      boe.poca.k12.wv.us/pchs/Novels/animal20farm/oldmajor_files/image002.jpg
      • Gość: aysy Re: wypisz, wymaluj -poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 08:37
        boe.poca.k12.wv.us/pchs/Novels/animal%
        20farm/oldmajor_files/image002.jpg
        • Gość: Menel Re: wypisz, wymaluj -poprawka IP: *.chello.pl 06.09.09, 09:18
          Jeżeli to jest porównanie homeryckie, to się zgadzam :)
        • Gość: rzemo Re: wypisz, wymaluj -poprawka IP: *.chello.pl 12.11.09, 19:30
          i czytaj
    • Gość: Obserwator Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 06.09.09, 15:11
      Moim zdaniem Wicemarszalek Jabłoński, jak mało kto, potrafi burzyć funkcjonowanie podległych instytucji i skłócać ludzi. Gdyby nie wywalił z pracy wieloletniego dyrektora Zamku - Pana Eugeniusza Kusa, który właśnie odchodził na emeryturę, nie mielibyśmy dziś tego całego syfu personalnego, którego odpryskiem jest pierwsza szczecińska telenowela, pt. "Nepotyzm w Zamku Książąt Pomorskich". Produkcja tego serialu odbywa się oczywiście publicznym kosztem. A przecież Wicia cieszył się jak dziecko, lecąc z wypowiedzeniem do Kusa.
    • Gość: ja.odra Re: Jabłoński - POwinien być awansowany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.09, 18:05
      Jestem zdania,że Pan Jabłoński nadawałby sie na Prezesa Banku
      Zbożowego. Spełnia wszystkie kryteria .
      No cóż standardy PO już POznalismy więc co się dziwicie Jabłońskiemu.
      • tateti Re: Jabłoński - POwinien być awansowany 06.09.09, 19:06
        Myślę że się mylisz, jest akurat odwrotnie. Prezes Banku Zbożowego
        był inteligentny i nie miał wykształcenia wyższego.
        • Gość: Pustostan Re: Jabłoński IP: *.chello.pl 06.09.09, 22:14
          A ja uważam, że Witołd z Łowicza (nawet jeżeli nie ma właściwego wykształcenia
          na Prezesa Banku Zbożowego), to podobnie jak rzeczony Dyzma, ma właściwe
          podejście do kobiet. Weźmy na ten przykład Renatę z Reska.

"Urząd Marszałkowski wydzierżawił od prywatnej firmy B-Partner (wcześniej Idea
          Inwest) budynek za cenę dwukrotnie wyższą od rynkowej. Za cztery piętra - 2,5
          tys. m kw. w zdewastowanej dzielnicy Szczecina - urząd zgodził się rocznie
          płacić 1,9 mln zł. Stawka za metr kwadratowy - 64 zł. Tyle kosztują najlepsze
          powierzchnie biurowe w centrum miasta. Do końca ubiegłego roku we władzach Idea
          Inwest zasiadała poseł PO Renata Zaremba. Wciąż spłaca zaciągniętą w tej firmie
          pożyczkę - 150 tys. zł. Umowę najmu podpisali wicemarszałek Witold Jabłoński z
          PO i odpowiedzialny za nieruchomości wicemarszałek Jan Krawczuk z PSL."
        • Gość: wąż Re: Jabłoński - POwinien być awansowany IP: *.chello.pl 09.11.09, 13:32
          to wołek zbożowy
    • stary.telewizor Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 07.09.09, 07:40
      biograf Pana Marszałka W. Jabłońskiego przeoczył jego pobyt w TVP w Szczecinie
      na stanowisku kierownika działu reklamy. TVP była wówczas własnością SLD, a
      konkretnie Roberta Kwiatkowskiego i jego przybocznych w Szczecinie,
      protegowanych Jacka Piechoty Krzysztofa Matlaka i Marka Pasiutę. Cała ta czwórka
      decydowała o tym, że Marszałek W. Jabłoński dostał tam pracę.
      Sprawą do pominięcia, w świetle szkód jakie Pan Marszałek W. Jabłoński do tej
      pory narobił, jest fakt rozłożenia na łopatki tegoż działu reklamy w TVP Szczecin.
      Co do tych biskupów, którzy ponoć holują przez życie takiego nieudacznika, to ja
      w to nie wierzę. U nich wikary, o takim talencie do psucia wszystkiego czego się
      tylko nie dotknie, nigdy by nie dostał awansu na proboszcza. Wykluczam, że ich
      celem mogłoby być szkodzenie firmom i instytucjom, do których protegowany W.
      Jabłoński jest kierowany.
      • Gość: widziałem książeczka Jabłoński - Dobrzyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 08:08
        I była taka książeczka nagramofaniona przez duet Jabłoński ZchN -
        Dobrzyński SLD,wydana przy dofinansowaniu z TVP którą sprzedawali z
        ręki do ręki bez kasy fiskalnej i odprowadzenia podatku.
        • Gość: stary.telewizor Re: książeczka Jabłoński - Dobrzyński IP: *.chello.pl 07.09.09, 09:46
          Rozpocząłem, niedawno, wątek dotyczący konkursu na scenariusz filmowy, w którym
          rozdano 800 tysięcy samorządowych złotych. Okazuje się, że i tutaj siłą sprawczą
          był Pan Marszałek W. Jabłoński. Myślałem, że GW, która to czujnie wychwyciła,
          wróci do tej historii, ale pewnie dla 800 tysięcy nie było warto.
          forum.gazeta.pl/forum/w,70,98832237,98832237,Awantura_o_filmowy_debiut.html
          Wspominam, niesłusznie potępiane w czambuł, czasy stalinowskie, o które tylko
          lekko zahaczyłem. Wówczas, w takiej sytuacji jak ta, rozległby się brzemienny w
          skutki okrzyk: Gdzie jest Towarzysz Mauzer!? ( uczyli mnie w wojsku: Mauzer!
          Broń palna, powtarzalna, pięciostrzałowa! )
          Nie! Nie! Towarzyszowi W. Jabłońskiemu krzywda by się nie stała. Schowaliby go
          na mniej eksponowane stanowisko i mógłby szkodzić dalej. Z nomenklatury, wtedy i
          dziś, się nie wypada.
          Może jednak jest nadal jakaś Egzekutywa, jakiegoś Komitetu i nad tym bałaganem
          ktoś jednak czuwa?

Książeczkę czytałem, kupiłem w kiosku w TVP. Ładnie napisana – może tu powinien
          się realizować W. Jabłoński? J. Dobrzyński odważnie opowiedział o swojej
          błyskotliwej karierze w TVP zrobionej dzięki wsparciu Jacka Popiołka, w latach
          osiemdziesiątych dyrektora TVP1 i głównego publicystę oraz komentatora
          politycznego tej anteny, pod koniec dekady rzuconego przez Prezesa TVP Jerzego
          Urbana na odcinek szczeciński.
          • nefrolog Re: książeczka Jabłoński - Dobrzyński 07.09.09, 12:36
            Czyżby rzeczywiście nikt w Szczecinie nie mógł poznać się na geniuszu Witka z
            Łowicza?
            • Gość: franek Re: książeczka Jabłoński - Dobrzyński IP: *.chello.pl 08.09.09, 20:19
              niestety, trudno, bo gdy w Szczecinie rządzi prowincja, Szczecinianie muszą
              szukac pracy w Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i Warszawie.
              • Gość: Menel Re: Czarne i czerwone czyli Jabłoński - Dobrzyński IP: *.chello.pl 08.09.09, 22:01
                Czyżby Witołd z Łowicza źle pachniał, że tak odstrasza?!
                • Gość: Ona Re: Czarne i czerwone czyli Jabłoński i Dobrzyński IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.09, 10:25
                  Moim zdaniem to nie jest kwestia zapachu. On ma po prostu złe myśli i stąd te upiorne wykwity ;)
    • Gość: lordes Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 04.11.09, 15:45
      następny fenomen
      • Gość: Wyborca Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz czy głupek? IP: *.chello.pl 08.11.09, 12:35
        "– Gratuluję gryfickiej policji skuteczności. Właśnie zatrzymał mnie patrol i
        zostałem ukarany. Za przekroczenie dozwolonej prędkości otrzymałem 10 punktów
        karnych i mandat – oznajmił podczas ostatniej wizyty w Gryficach Witold
        Jabłoński, wicemarszałek województwa zachodniopomorskiego".

Czyżby pan Witold z Łowicza zaczął konkurować ze Sławkiem z Połczyna?
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,30569398,30569398,Posel_Nitras_ponad_prawem_.html
        • Gość: Bolo Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz IP: *.chello.pl 08.11.09, 12:37
          to kapitalny gość jest
          • Gość: EuroOseł Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz IP: *.chello.pl 08.11.09, 16:41
            Tak, to klawy kolega jest!

A oto rozwiązanie konkursu, pt. "Telewizja Prowincja".
            • Gość: jaro Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz IP: *.szczecin.mm.pl 08.11.09, 17:14
              Dla mnie to polityczny fenomen: przybył z daleka, był związany ze wszystkimi
              partiami, aparycja i intelekt powszechnie znany i trwa na stanowisku. Idealny
              kandydat PO na Prezydenta Szczecina, zrozumie każdego i każdą opcję polityczną
              od SLD po PiS. Mysle, ze posiada wizje rozwoju miasta, jest uczciwy, ma klase, a
              kobiety za nim podobno szaleja. I internauci o nim pisza, nie istotne jak,
              poprostu ma On cosik w sobie... rzymski nos, ojcowskie spojrzenie, determinacje
              w dazeniu do celu...
              • Gość: Orient Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz IP: *.chello.pl 08.11.09, 20:21
                Zgadza się. To jest najlepszy kandydat PO na Prezydenta Szczecina, zaraz po
                Tomaszu Jarmolińskim.
                • nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - geniusz 08.11.09, 20:52
                  To jest to.
                  Sławek, dawaj na plakaty Tomka a nie Witka!

• tateti kolejny "niezbedny"? 08.11.09, 22:14
                Jak w końcu prokurator ruszy sprawę mieszkań to kolejny do odstrzału
                z PO co to dostał mieszkanie z poręczenia pewnego faceta z białymi
                włosami i czarnymi brwiami a nie powinien!
                • Gość: stary lis Re: "niezbedny" Witołd - do dymisji! IP: *.chello.pl 09.11.09, 00:18
                  "Nie zamierzam trzymać się stołka. Jeśli pojawią się jakieś wątpliwości dotyczące mojej osoby i sprawowanej przeze mnie funkcji, to podam się do dymisji - powiedział w Rozmowach pod krawatem wicemarszałek Witold Jabłoński".

Witek króciutko z tobą pojadę.

Podpisałeś się pod ustawionym przetargiem na auta.

Podpisałeś się na sprawozdaniu że wszystkie materiały poligraficzne były w urzędzie 20 grudnia, wbrew notatkom kazanieckiego.

Podpisałeś się pod nieruchomościami za 100% więcej niż na rynku.

Czego ty nie złamałeś? Prawa?
                  Wito niezłomny na stanowisku...

• Gość: wig24 na zbitą tłustą gębę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:45
    • Gość: generał Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 09.11.09, 13:55
      jak prywata,oni zawsze robią wszystko dla nas
      • Gość: Czytelnik Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 09.11.09, 20:08
        Wicemarszałek województwa Witold Jabłoński, czterech radnych Sejmiku województwa zachodniopomorskiego oraz biznesmeni i przedstawiciele szczecińskich uczelni to skład 15-osobowej delegacji naszego województwa, która dziś rano wyleciała do Chin.

Przypomnijmy: cztery lata temu podobny wyjazd, zorganizowany przez SLD wzbudził
        wielkie kontrowersje wśród działaczy opozycyjnej wówczas Platformy Obywatelskiej.

"Platforma Obywatelska uważa, że ta delegacja jest nieuzasadniona. - Nie
        zgadzamy się z organizowaniem za pieniądze podatników krajoznawczej wycieczki do
        Chin - mówi Sławomir Nitras, szef szczecińskiej PO. Nawet zachodniopomorscy
        przedsiębiorcy nie widzą racjonalnego powodu wyjazdu - wycofali się."

Moim zdaniem wstrętny jest nie sam wyjazd tylko zakłamanie uczestników - jeszcze
        niedawno pomstujących na współpracę z Chinami podpisaną przez SLDowskich
        Marszałków - najpierw Falińskiego a potem Meyera. Ludzie bez zasad i honoru.

• Gość: sympatyk jabłka2 Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 10.11.09, 01:20
          Marszałek Jabłoński na prezydenta Szczecina ewentualnie ... Łowicza!
          • Gość: Wyborca Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 10.11.09, 22:10
            A może zostanie w Chinach na stałe?!

• Gość: interlokutor Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.szczecin.mm.pl 11.11.09, 00:19
              Nie życzmy tak żle CHRL, przecież ten kraj rozwija się gospodarczo. A u nas tak
              wiele rzeczy/osób/ powinno się dawno skończyc a trwają, jak mawiał klasyk z
              Kabaretu pod Egidą.
              • Gość: Licznik Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 11.11.09, 01:16
                - Do udziału w delegacji zaprosiliśmy 5-6 profesorów i biznesmenów - mówi
                wicemarszałek Witołd Jabłoński i to dopiero jest kabaret, bo jako "gospodarz"
                nawet nie wie czy 5, czy 6. Dobrze, że nie liczy tego składu jako po pół głowy :)
                • Gość: 5lub6 Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 11.11.09, 09:55
                  ważne, że wie mniej więcej ilu
                  • Gość: Licznik Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 11.11.09, 10:38
                    Sztuka profesora to konkret a
                    5-6
                    to pogłowie!

Witołd z Łowicza już dawno zaczął lekceważyć kadrę profesorską szczecińskich
                    uczelni wyższych. Odkąd sam został absolwentem Czerwonego Uniwersytetu.
                    • Gość: jaro Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.szczecin.mm.pl 11.11.09, 14:32
                      Co to za profesorowie, z którymi przyjaźni się Witek? Wie ktoś. A Jednak
                      inteligent, nie przypuszczałem.
                      • Gość: blekendłajt Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 11.11.09, 14:57
                        i chińskiego się uczy
                        • Gość: ? Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.szczecin.mm.pl 11.11.09, 15:30
                          Dział Mao też?
                      • Gość: Wyborca Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! IP: *.chello.pl 30.03.10, 23:14
                        Mniemanologia stosowana kwitnie!

• nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata! 14.11.09, 15:46
          Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> To odpowiedź Jabłońskiego na krwawą okupację Tybetu
          > przez Chińczyków. Wypije z towarzyszami z Chin za ich "zdrowie".
          > Oczywiście "przyjmie" też podarunki strony Chińskiej
          > - "bo nie wypada odmówić". Wstrętny jest nie sam wyjazd tylko
          > zakłamanie uczestników- jeszcze niedawno pomstujących
          > na współpracę z Chinami podpisaną przez SLDowskich Marszałków
          > - najpierw Falińskiego a potem Meyera.
          > Ludzie bez zasad i honoru.

Ja nie pojechałem :)
    • Gość: z kruchty Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 11.11.09, 21:56
      tusku! Kiedy rozliczysz swoich przybocznych w Szczecinie?
      • tateti kolejny niezbędny 11.11.09, 22:15
        Mam nadzieję,że przy okazji sprawy w której Krzystek będzie próbował
        udowodnić że nie jest oszustem, głupkiem i cwaniakiem w końcu
        wyjdzie sprawa odpowiedzialności za rozdawnictwo mieszkań i Jabol
        będzie musiał swoje zwrócić do miasta.
        • Gość: emeryt Re: kolejny niezbędny IP: *.chello.pl 12.11.09, 10:13
          samozadowolenie i poczucie wyższości w funkcjonariuszach PO w szczecinie jest
          zdumiewające. Jabłoński zachowuje się tak jakby miał gdzieś opinię publiczną.
          Podobnie Zydorowicz, dobrodziej ojczulka za państwowe pieniądze. Czy nie
          dlatego, że ich moczodawcy są spoza wszelkich procedur demokratycznych?
          • Gość: Menel Re: kolejny niezbędny IP: *.chello.pl 13.11.09, 20:54
            A ja lupię Jabola. A Siara mi nie pszeszkadza!

• Gość: fragles Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 14.11.09, 15:48
      dla dobra publicznego
      • Gość: Łowicz Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.chello.pl 14.11.09, 23:23
        Otrzymałem mieszkanie jako osoba niezbędna i cały czas spełniam ten wymóg:
        działam na rzecz miasta i regionu!

• Gość: kopaczka Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.chello.pl 14.11.09, 23:25
          Jabłoński dostał mieszkanie?
          • Gość: Stary Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.chello.pl 15.11.09, 16:56
            W 2000 roku w czasie kiedy Szczecinem z za pleców Marjana Jurczyka rządziła ekipa towarzysza Dariusza Wieczorka, w ramach porozumienia zawartego pomiędzy wojewodą Władysławem Lisewskim (AWS) a zarządem Szczecina, mieszkania komunalne otrzymali w najem ludzie z tzw. listy wojewody - m.in. obecny Wicemarszałek Witold Jabłoński, (z Łowicza) - stali się oni najemcami atrakcyjnych komunalnych mieszkań w Szczecinie. Niektórzy z nich wykupili później lokale za bezcen, korzystając z bonifikaty, (zdaniem znienawidzonego przez postkomunistów CBA, wszystko odbyło się ze złamaniem prawa).

Wiadomo, że w owym czasie papuciowym tow. Dariusza Wieczorka w szczecińskim magistracie był kolega Witolda Jabłońskiego w interesach, niejaki Jarosław D. Do dziś nikt nie ujawnił roli, jaką ten człowiek odegrał w "uzupełnianiu" listy "niezbędnych", zaproponowanej oficjalnie Jurczykowi przez ekipę Lisewskiego.
            Taką wiedzę posiada z pewnością tow. Jan Dużyński - ówczesny wiceprezydent nadzorujący mieszkaniówkę, jednak prokuratura z pewnością go o to nie zapyta, nawet przy okazji postępowania prowadzonego teraz w sprawie byłego pracownika tow. Dużyńskiego z Wydziału Mieszkalnictwa i Lokali Komunalnych - Andrzejowi Ruszczyńskiemu.
          • Gość: Wiarus Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.chello.pl 15.11.09, 17:07
            dostał
            • Gość: mgr Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.szczecin.mm.pl 15.11.09, 17:54
              A sprawy sądowej nie będzie?
    • Gość: police Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 15.11.09, 18:14
      ten to za tłusty nie jest przypadkiem
      • nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 15.11.09, 20:39
        Jego otyłość może być problemem ale przecież ma do dyspozycji ma
        wózek!
        • Gość: mały admirator Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.09, 17:02
          Cenię Pana Wicemarszałka za elegancję, wysoką kulturę osobistą, szacunek dla
          przeciętnego obywatela, wysokie kwalifikacje merytoryczne, mieszkanie zdobyte
          ciężką pracą. Podziwiam jego błyskotliwosc i intelektualną głębię wypowiedzi
          oraz uzdolnienia sportowe (świetny golfista).Chciałbym by był Prezydentem
          Szczecina Pan Witold Jabłoński.
          • Gość: felek Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 16.11.09, 18:03
            czy dowiem się co przywiózł z Chin wicia jabłoński? nie dla siebie i rodziny
            oczywiście, ale dla nas podatników, którzy sfinansowaliśmy wiciowi egzotyczną
            wycieczkę?
            • roudoudou Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 16.11.09, 22:22
              Pan Jabłoński był w Chinach i podobno ma sukcesy.Jakie? Może już czas aby
              poinformował opinię publiczną o efektach wytężonej pracy na odcinku współpracy
              międzynarodowej.Przed opinią publiczną ukrywany jest pewien skandal i chyba czas
              aby ujrzał światło dzienne.Publicznie stawiam pytanie- jak to się stało ,Skania
              najbogatszy region Szwecji, z którym nasze województwo nawiązało 10 lat temu
              współpracę podjęła decyzję o jej zerwaniu a ściślej mówiąc nie przedłużaniu
              umowy na następny okres ? Pragmatyczni Szwedzi mieli poważne powody.Panie
              Jabłoński czy chociaż raz odpowiedział pan na ich zaproszenia ,pisma ,wziął
              udział w jakiejkolwiek imprezie?
              • tateti Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub 16.11.09, 22:26
                Nie wierzę!!!! To nie może być prawdą!!!!!!
                • Gość: Ludwik Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 16.11.09, 22:57
                  Don Wito preferuje "bliską" Azję i czerwone Włochy.

• Gość: . Wymiana doświadczeń z chińskimi towarzyszami IP: *.chello.pl 17.11.09, 01:07
                roudoudou napisała:

> Pan Jabłoński był w Chinach i podobno ma sukcesy.Jakie? Może już
                czas aby
                > poinformował opinię publiczną o efektach wytężonej pracy na
                odcinku współpracy
                > międzynarodowej.

A co - ma okazać świadectwo udziału w kursie wykonywania publicznych
                egzekucji na Wielkim Murze?
                • Gość: pis i szatan Re: Wymiana doświadczeń z chińskimi towarzyszami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 10:18
                  bedziesz wisial na malopolskiej spiewajac co wiesz kochaneczku
                  • Gość: TVMen Re: Wymiana doświadczeń z chińskimi towarzyszami IP: *.chello.pl 17.11.09, 20:17
                    Obstawiam, że za te 80.000 zł zrobili tam coś złego.
                    Boją się zeznawać!
    • nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... 22.11.09, 13:23
      miro_to_ja napisała:

> Przychodnia Portowa podarowała gabinet
      > z pacjentami w Stargardzie prywatnej osobie!
      >
      > Zydorowicze hotel firmowy wykorzystują jak prywatny,
      > Jabłoński za samorządowe pieniądze urządza sobie
      > egzotyczne wycieczki, Krzystek wystąpił o
      > odszkodowanie za używanie wyłudzonego mieszkania...
      > Czy my się kiedykolwiek pozbędziemy złudzeń co do uczciwości
      > i bezinteresowności polityków?

henio56 napisał:

> szkoda , że nikomu nie chce się szukać podobnych sprawach, gdzie
      > zapadły wyroki skazujące sprawców. Trzeba wyeliminować tych
      > umarzaczy i sprawdzić ich motywy działania. Najgorsze jest to ,ze
      > przeważnie bezkarnymi pozostają ludzie bogaci, na stanowiskach ,
      > duchowni. Potem się dziwimy jakim cudem, młody prawnik po
      > piuoronująco szybkiej karierze, zostaje prezydentem dużego miasta.
      > Polska, to państwo bezprawia, w majestacie prawa

... by żyło się lepiej!
      • Gość: Wyborca Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... IP: *.chello.pl 23.11.09, 21:02
        Na kontakty z Czechami, Słowakami, Szwedami czy Niemcami brakuje już czasu.
        Mimo, że miałyby one znacznie więcej sensu dla naszego, za przeproszeniem,
        województwa.

• nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy ... 29.11.09, 13:00
          Gość portalu: hgw napisał(a):

> mandat Witolda Jabłońskiego.
          > Zresztą TEN i tak by kazał zapłacić z kasy gminy.

Tymczasem mógłby to zaordynować jedynie z kasy województwa.

PS.

Pozdrawiam Pana Witolda i życzę powrotu do zdrowia.
          Jestem pewien, że ta tajemnicza choroba przywieziona z Chin to nic groźnego.
    • Gość: filmowiec Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 06.12.09, 22:22
      jakieś nowinki w sprawie puszczenia 800 tys na konkurs filmowy?
      • Gość: Menel Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 21.06.10, 18:26
        Jabol to twój wróg - pij go w mordę!

• Gość: Golfistka Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 07.02.10, 17:35
      Gość portalu: lekarz napisał(a):

> > Zarząd województwa zachodniopomorskiego przekazał z budżetu pod
      > koniec roku 2009 prywatnej spółce kilkadziesiąt (pięćdziesiąt?)
      > tysięcy złotych na organizację turnieju komercyjnego. Co ciekawe,
      > marszałek Witold Jabłoński w styczniu 2010 roku na zaproszenie tej
      > spółki przebywał przez tydzień w Maroku - jako reprezentant naszego
      > województwa.
      >
      > to skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja uważam, że to tylko drobny przejaw całkowicie zdegenerowanej POlityki, uprawianej przez wasali Sławka z POłczyna.

• Gość: jaro Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 07.02.10, 23:36
        Odwołajmy inoziemca z Łowicza, zorganizujemy obywatelski protest przeciw jego
        obecności w Szczecinie!
        • Gość: Stary Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 07.02.10, 23:57
          Nie bez powodu Witold z Łowicza wraca do koncepcji "funduszu filmowego". Czyżby
          analogia do "funduszu kapslowego"?

• Gość: ? Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.10, 11:08
            Al Capone szczecińskiej polityki?
            • Gość: All Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 08.02.10, 21:01
              tateti napisała:

> Jeżeli Jabłoński najpierw daje kasę spółce a potem z tą spółką
              > jedzie do Maroka to sprawa jest dla prokuratora gdyż może to być
              > działąnie mające znamiona korupcji.Taki wyjazd może być korzyścią
              > majatkową.

Jeżeli przyszły marszałek województwa ma być ze Szczecina, to prowincjonalny
              Witołd uprawiający turystykę podatniczą nie ma szans!
              Niemniej zachodniopomorska PO Sławka z Połczyna POtrafi zaskoczyć każdego!

• Gość: leon Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.10, 21:59
                Łowicz i Połczyn to nie Szczecin!
                • Gość: On Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 09.02.10, 17:15
                  Gość portalu: bazyl napisał(a):

> Może trzeba zając się kwestią, w jaki sposób Witold Jabłoński
                  > otrzymał mieszkanie z puli "niezbędnych" dla miasta.
                  > Jak to się stało, ze człowiek który nie zajmował się przedtem
                  > edukacją, sportem, turystyką objął urząd członka
                  > zarządu województwa a potem wicemarszałka.
                  > Nie pochodzi ze Szczecina, nie był członkiem PO,
                  > nie miał merytorycznych kwalifikacji do zajmowania się ww.
                  > dziedzinami i oto staję się ważnym notablem w regionie.
                  > To jest bardziej istotne niż owe 50 tys. zł na gry golfowe.

O to trzeba odpytać takich członków jak: Jarosław Dobrzyński, Jan Dużyński,
                  Dariusz Wieczorek. Tylko nie licz, że zrobią to koledzy Sławka z Połczyna, zwani
                  potocznie prokuratorami.
                  • Gość: portowiec Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 17:53
                    Mam nadzieję, że za rok, wraz z wyborami samorządowymi, W. J. odjedzie do
                    Łowicza miasta!
                    • Gość: prosty człowiek Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 17:54
                      Zna ktoś Witolda ze studiów, chyba się nie zmienił osobowościowo?
                      • Gość: Student Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 09.02.10, 20:52
                        Owszem, Witek rozwinął się horyzontalnie.

• Gość: student2 Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 10.02.10, 00:18
                          A mentalnie? Chyba nie! Błażeju, Błażeju, czy aby rozumu nie masz zbyt wiele...
                          • Gość: kolo Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 10.02.10, 13:13
                            Tak trzymaj Witold - do przodu, taranuj!
                            • Gość: Links Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:13
                              Marszałek Jabłoński do dymisji?
                              • Gość: corleone Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 10.02.10, 22:36
                                Tylko, kto go odwoła!
                                • Gość: Kasandra Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 14.02.10, 14:35
                                  Donek - Nitrasa!

• Gość: dobromir Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 27.02.10, 23:09
                                    Czy to prawda, że Witold Jabłoński jest członkiem Opus Die? Czy realizuje Ich
                                    interesy?
                                    • Gość: On Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 27.02.10, 23:25
                                      Jabłoński jest łowickim człowiekiem bez honoru!
                                      • Gość: jaro Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 27.02.10, 23:32
                                        W zachodniopomorskim urzędzie marszałkowskim pracuje Justyna Jabłońska i Urszula
                                        Jabłońska. Czy to rodzina wicemarszałka Witolda Jabłońskiego?
                                        • Gość: On Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 27.02.10, 23:41
                                          Rodzina Witolda Jabłońskiego pracuje w Łowiczu.

• Gość: chrzesny Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 28.02.10, 16:14
                                            A jakie były kryteria doboru na stanowiska w urzędzie marszałkowskim? Sporo tam
                                            kolegów Sławka, Michała, Durki.
                                            • Gość: ON Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 02.03.10, 00:20
                                              Kryterium podstawowe - być wasalem Slawomira N.
                                              Niestety dotyczy to wszystkich funkcji kierowniczych obsadzanych przez ostatnie
                                              lata w administracji publicznej, zawłaszczonej przez totalną partię rządzącą,
                                              sprywatyzowaną w regionie przez jednego cwaniaczka :(

• Gość: jab Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 08:49
                                                Ale wazne, ze poprawimy wizerunkek regionu.
                                              • Gość: jaro Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 02.03.10, 10:01
                                                Można byc też protegowanym mniejszych wasali: michałka, andrzeja d. i etacik się
                                                znajdzie (inspektora, p.o.dyrektora.dyrektora)?
                                                • Gość: jab Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 10:43
                                                  etaciki to cele główne w polityce!
                                                  • Gość: ( Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 03.03.10, 19:40
                                                    Oto Polska etatystyczna :(

• Gość: niezbędny Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 03.03.10, 20:06
                                                    Co z mieszkaniem Pana Witolda z puli niezbędnych?
                                                  • Gość: anka Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 12.03.10, 09:54
                                                    Też ma takie mieszkanie?
                                                  • Gość: jab Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:17
                                                    A kim jest Mieciu Jurek?
                                                  • Gość: ? Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.10, 11:37
                                                    A kim jest Pan Witold?
                                                  • Gość: Trener Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 17.03.10, 22:12
                                                    Zapaśnik sumo z Łowicza.

• Gość: Ciekawski Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata czy pro pub IP: *.chello.pl 20.03.10, 17:42
                                                    Problem Zamku zainicjowany przez pana Jabłońskiego wręczeniem wypowiedzenia panu Kusowi na kilka tygodni przed jego odejściem na emeryturę, do dziś dostarcza wiele pracy radnym, urzędnikom oraz dziennikarzom. Czyż w dobie wzrastającego bezrobocia, pan Witold nie jest mężem opatrznościowym?

• Gość: Szczecinianin Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.03.10, 01:19
      tateti napisała:

> Pytanie jest zasadnicze,
      > dlaczego Jabol przekazał kasę spółce na prywatny turniej golfowy
      > skoro wszyscy za ten turniej płacili ?
      > Czy ta kasa trafiła do prywatnej kieszeni ?
      > To sprawa dla CBA...
      >
      > I następne pytanie, którego nie zadała pani Kowalewska
      > właścicelowi spółki:
      > na co zostało wydane 55 tys. z budżetu województwa ?

Osobiście uważam, że pytań i wątpliwości wokół osoby pana marszalka Witolda Jabłonskiego przybywa z każdym dniem.

Niestety obawiam sie, że aktualnie zadna instytucja "państwowa" nie jest zdolna do udzielenia obiektywnych wyjaśnień i odpowiedzi wobec jakiegokolwiek człona z PełO. Wszystko zostało juz uparyjnione :(

• Gość: mgr Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.szczecin.mm.pl 25.03.10, 10:14
        A co z Jego mieszkaniem?
        • Gość: Sąsiad Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.03.10, 17:56
          Jego mieszkaniem rządzi teściowa.

• nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata 19.05.10, 19:26
            To nie prawda, że siarka w jabcoku jest szkodliwa. Współczesna nauka potrafi
            czyścić takie przypadki.

• Gość: Ciekawski Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 23.05.10, 12:02
              Ciekawe, czy Gawłowski posprząta po Jabłońskim?

• Gość: miro_to_ja Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 24.05.10, 10:32
                nic się nie stanie jabłońskiemu w myśl prawa Kopernika, że pieniądz gorszy
                wypiera lepszy, czy wg ludowego przysłowia o g... w przeręblu ( kręci się i jest
                niezatapialne )!
                No i te wszechobecne łapska dzięgi, pod kuratelą którego protegowani z kruchty,
                bez względu na swoje umiejętności i możliwości intelektualne, pracowitość i
                skuteczność czują się nie do ruszenia.
                • Gość: Ciekawski Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.05.10, 00:40
                  A po co ruszać g...?

• Gość: ciekawski Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.05.10, 16:21
                    jedyna nadzieja w Nitrasie. Ponoć nie lubi przegrywać, więc powinien bardzo nie
                    lubić tych, którzy go utopili. Jak to możliwe, że porozdawał tyle synekur - od
                    ministerialnych, przez poselskie do marszałkowskich i zabrakło mu głosów.
                    Wytłumaczenie jest jedno. Przegrał, bo postawił na takich oportunistów jak
                    jabłoński.
                    • Gość: Bywalec Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.05.10, 18:24
                      Zgadzam się, iż jest to osoba bez własnych zasad, naginająca się do panujących
                      okoliczności wyłącznie dla własnego zysku.

Jako człowiek słaby psychicznie łatwo identyfikuje się z aktualną grupą
                      rzeczywistej władzy, dopasowując swoje zachowanie do wyobrażeń o oczekiwaniach
                      tej grupy. Gdy grupa ta zmienia się i zmieniają się jej kolory, on także je zmienia.

• nefrolog Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata 01.06.10, 18:24
                        Współczesna nefrologia zna takie nieczyste przypadki :)

• Gość: Wyborca Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 09.06.10, 18:33
                          Oto los ładnego dziecka Łowicza!

• Gość: Menel Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 15.06.10, 20:07
                            "- Jeżeli Jabłoński sam poda się do dymisji, wówczas może dostać posadę
                            dyrektora biura Zachodniopomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej - mówi
                            "Gazecie" jeden z członków PO związany z Gawłowskim. Jeżeli Jabłoński nie
                            odejdzie z własnej woli, wówczas wniosek o jego odwołanie złoży marszałek
                            Władysław Husejko. Z naszych informacji wynika, że wszystko ma się rozstrzygnąć
                            po wyborach prezydenckich, czyli po 20 czerwca lub po 4 lipca (jeżeli będzie
                            druga tura)".

Nie będę płakał po jabolu!

• Gość: mgr Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.szczecin.mm.pl 15.06.10, 22:34
                              Niech idzie na bezrobocie i niech dyrektor Przewoda go zarejestruje w PUPie!
                              • Gość: ( Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 17.06.10, 01:02
                                On już tam jest!
                                Nitras go protegował :)

• Gość: Observer Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 18.06.10, 23:35
                                  Obaj protegowani Nitrasa do zarządu Szczecina i województwa okazali się być
                                  najgorszym elementem w tych zestawach ważnych ciał. Pan Sławomir nawet w kadrach
                                  opierał się na nieudacznikach ale jaki pan taki kram :(

• Gość: Bywalec Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 19.06.10, 01:32
                                    "- Ostatnio na pytania przyjaciół, czy jadę z nimi na golfa, odpowiadam sms-em: "nie interesuję się golfem". Ja tak naprawdę byłem tylko kilka razy na polu. Nie znam Sobiesiaka i Drzewieckiego".
                                    www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100618/SZCZECIN/74922334
                                    Mam zabrać ze sobą surowe jajka czy pomidory?

• Gość: news Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.chello.pl 25.07.10, 23:58
                                      Wicemarszałek województwa Witold Jabłoński ma podać się w poniedziałek do dymisji - dowiedziało się Radio Szczecin. Jabłoński rozesłał wśród znajomych tę informację smsem.

O dymisji lub odwołaniu Jabłońskiego mówi się odkąd wybory szefa Platformy Obywatelskiej w regionie wygrał Stanisław Gawłowski. Jabłoński uważany jest za bliskiego współpracownika Sławomira Nitrasa.

Witold Jabłoński w 2006 roku został członkiem zarządu województwa,a po odwołaniu marszałka Norberta Obryckiego awansował na wicemarszałka. Od początku odpowiada za kulturę i sport.

Źródło: PRS
                                      • Gość: jeden Re: Wicemarszałek Jabłoński - prywata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 00:07
                                        nie trać czasu na cytaty, westchnij z ulgi i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka