Dodaj do ulubionych

Czy ustawa antynarkotykowa przyniosła jakies skutki ??????

13.08.01, 21:53
Moim zdaniem narkotyki i tak są dostępne bez żadnych problemów np. na moim
osiedlu znam 7 dilerów .policja nie robi nic zeby ten problem zlikwidowac(nawet
sie ciesze :)) moim zdaniem marihuana powinna byc zalegalizowana,bo ustawy
antynarkotykowe i tak nic nie zdziałaja handlowi narkotykami
Obserwuj wątek
    • Gość: debet Re: Czy ustawa antynarkotykowa przyniosła jakies skutki ?????? IP: 213.146.61.* 14.08.01, 02:21
      Nie wiem kolego, czy się orientujesz, ale ponad 90% narkomanów zaczynało od
      tzw. miękkich narkotyków. Czy Ty wiesz, co to jest narkomania? Masz pojęcie jak
      trudno się z tego wyleczyć i jak szybko narkotyki zabijają? Widziałeś kiedyś 35-
      letniego ćpuna? Ci narkomani początkowo też nie chcieli dawać sobie po kablach.
      Później, kiedy okazało się, że zabawa z takimi prochami jest zbyt łagodna
      sięgnęli po coś bardziej "wystrzałowego". I Ty się cieszysz, że policja nie
      jest zbyt aktywna w walce z handlarzami? Jeżeli bierzesz to g..., to powiedz mi
      co Ci to daje. Jakie czerpiesz z tego korzyści? I nie mów mi, że wódka też jest
      szkodliwa, bo dobrze o tym wiem. Alkoholicy kończą podobnie jak narkomani. No
      może żyją dłużej, ale to chyba dlatego, że w nałóg wpadają w późniejszym wieku.
      Wódka jest jednak od wielu pokoleń nieodłącznym elementem biesiad i imprez.
      Poza tym w odpowiednich ilościach nie szkodzi tak jak amfa, czy cokolwiek
      innego z miękkich narkotyków. Na to mam dowód w osobach kilku moich znajomych,
      którzy też biorą "tylko" coś pod język lub do palenia. Wierz mi, że znałem ich
      zanim zaczęli się "dożywiać" i mam możliwość porównania, jacy byli kiedyś, a
      jacy są teraz. Ich zachowanie przez te 3 może 4 lata diametralnie się zmieniło.
      Smutne, ale są to już głupi ludzie, bez żadnych perspektyw, bez ambicji,
      myślący tylko o tym gdzie się wyszaleć, znający tylko(!) 2 tematy - impreza i
      dragi. A wracając do tych imprez - czy wyobrażasz sobie, aby dorośli, dojrzali
      ludzie spotykali się na jakimś domowym przyjęciu i palili trawkę? Sorry, może
      jestem staroświecki (choć mój wiek raczej wyklucza tę ewentualność), ale ja nie
      potrafię sobie tego wyobrazić.
      • snoop Re: Czy ustawa antynarkotykowa przyniosła jakies skutki ?????? 15.08.01, 15:03
        odpisze na Twoj mail pozniej teraz nei bardzo moge ale napewno napisze
        pozdrawiam Snoop p.s ja nie pale :)
      • Gość: wladek Re: Czy ustawa antynarkotykowa przynios?a jakies skutki ?????? IP: 194.203.162.* 15.08.01, 15:33
        Gos´c´ portalu: debet napisa?(a):

> Czy Ty wiesz, co to jest narkomania? Masz poje˛cie jak trudno sie˛ z tego wyleczyc´ i jak szybko
        > narkotyki zabijaja˛?

Fakt 1. - Narkotyki glownie zabijaja z dwoch powodow:
        a) powiklania i zakazenia zwiazane z domieszkami w nich zawartymi (dodawanymi przez dealerow w celu
        zwiekszenia ich objetosci i tym samym zysku)
        b) przedawkowaniami spowodowanymi przez zbyt mala domieszke sybstancji obojetnych do czystego
        narkotyku (glownie przez "nieprofesjonalnych" dealerow)

> I Ty sie˛ cieszysz, z˙e policja nie
        > jest zbyt aktywna w walce z handlarzami?

Fakt 2. - Pomimo rosnacych wydatkow na walke z narkotykami, rosnaca przemoc z tym zwiazana a takze
        liczba ofiar poniesiona w tej wojnie, ilosc narkotykow na ulicach sie zwieksza a ich cena spada. Wnioski
        nasuwaja sie same.

> I nie mów mi, z˙e wódka tez˙ jest
        > szkodliwa, bo dobrze o tym wiem. Alkoholicy kon´cza˛ podobnie jak narkomani. No
        > moz˙e z˙yja˛ d?uz˙ej, ale to chyba dlatego, z˙e w na?óg wpadaja˛ w póz´niejszym wieku.

Fakt 3. - Poniewaz alkohol jest substancja legalna, kontrole nad jego produkcja, jak rowniez jakoscia
        sprawuje sie panstwo. Gdyby alkohol zszedl do podziemia prawdopodobnie stalby sie rownie
        niebezpieczny jak narkotyki (np przez domieszki metanolu)

> Wódka jest jednak od wielu pokolen´ nieod?a˛cznym elementem biesiad i imprez.
        > Poza tym w odpowiednich ilos´ciach nie szkodzi tak jak amfa, czy cokolwiek
        > innego z mie˛kkich narkotyków.

Fakt 4. - Tzw. twarde narkotyki w czystej postaci nie szkodza. Po I i II WS pewna czesc populacji brala
        morfine od ktorej uzaleznili sie w czasie leczenia ran odniesionych w bitwach. Wielu pisarzy swoje
        najwieksze dziela tworzylo bedac "legalnymi narkomanami". Rowniez dzisiaj istnieja tacy ludzie, ktorym
        do walki np. z bolem aplikuje sie narkotyki. W przeciwienstwie do spozywania alkoholu, tacy ludzie
        prowadza normalne zycie - moga pracowac czy prowadzic samochod (oczywiscie bedac na haju).
        Jedynym efektem ubocznym jest silne uzaleznienie.

Fakt 5. - autor tego postu nie bierze narkotykow. Nie pali, nie bierze pod jezyk, nie wciaga i nie
        wstrzykuje
    • Gość: remix Re: Czy ustawa antynarkotykowa przyniosła jakies skutki ?????? IP: 10.10.73.* 20.08.01, 19:43
      Albo mi się wzrok pogorszył, albo w Toruniu jakoś widzę mniej narkomanów, przynajmniej na
      Starówce. Macie podobne odczucia, podzielcie się, bo może jestem w błędzie. Kiedyś głównie
      okupowali Jordanki i lasek w rejonie koszar racławickich, a teraz gdzie ich spotykacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka