Dodaj do ulubionych

fotoradary

09.04.11, 19:06
Witam wszystkich, mam pytanie czy ktoś się orientuje, które fotoradary w Toruniu na 100% działają?
Obserwuj wątek
    • hobbes1980 Re: fotoradary 09.04.11, 19:30
      Znaczy się na ta chwile? Wiesz, to sie zmienia dośc regularnie. Na ten moment wydaje mi sie ze na Lubickiej, Grudziądzkiej, Przy Kaszowniku i na Kościuszki są puste- moje obserwacje z ostatnich dwóch dni, bez gwarancji ze w miedzyczasie nie przeniesli 'wkładu' ;)
    • torunskiprzedsiebiorca Re: fotoradary 09.04.11, 19:37
      każdy działa, tzn. w każdym da się umieścić działajcy fotoradar
      • wewe89 Re: fotoradary 09.04.11, 19:51
        to wiem, że w każdym da się umieścić, a czy może orientujecie się czy fotoradar na Olsztyńskiej działa? i jak ewentualnie w jakim czasie może przyjść mandat?
        • marcin.grzegorz Re: fotoradary 09.04.11, 21:15
          Fotoradar do skrzynek jest przenoszony na zasadzie rotacji - trochę tu, trochę tam. Dlatego nie można określić, gdzie akurat działa, chyba, że mówi się o tym na cb lub radio Gra poda w komunikacie (zdarzało im się). Mandat może przyjść pomiędzy dwa tygodnie, a kilka miesięcy.... a ustawowo to nie pamiętam ile mają czasu.
          • wewe89 Re: fotoradary 09.04.11, 22:00
            ok rozumiem, dzięki za odpowiedzi.
        • hobbes1980 Re: fotoradary 09.04.11, 22:22
          Jak masz cierpliwośc to znajdz zapewne tysiace takich przypadków w google- mandat moze przyjśc nawet po prawie roku. Inna kwestia czy sie odwołasz i czy dasz rade znaleźć jakiś kruczek przed sądem grodzkim
          • wewe89 Re: fotoradary 09.04.11, 23:21
            Nie jest to pocieszające. Pozostaje tylko nadzieja, że akurat ten fotoradar nie robił zdjęć.
            • amkkmp Re: fotoradary 10.04.11, 19:32
              Kiedyś ze sporą nadwyżką prędkości wyprzedzał mnie na wysokości fotoradaru jakiś nietubylec i widziałem wyraźny błysk flesza (mimo słonecznego dnia), więc przypuszczam, że jeśli błysku nie widziałeś, to możesz spać spokojnie.
              • wewe89 Re: fotoradary 10.04.11, 22:33
                Nie wiem właśnie czy był ten błysk czy nie, bo jechałem zamyślony i patrzyłem przed siebie. Mam nadzieję, że nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka