Dodaj do ulubionych

Dziecko - miejsce z przodu samolotu

28.06.10, 20:39
Wybieram się do USA z dzieckiem 2 lata 5 miesięcy. Może ktoś wie w
których liniach lotniczych mogę zarezerwować bilet z przodu
samolotu? (jeszcze z 5 lat temu na pierwsze 5 rzędów w ekonomicznej
mówiło się "miejsca dla dzieci"), ale teraz trudno mi znaleźć taką
linię...
Obserwuj wątek
    • Gość: ssd Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.06.10, 20:44
      Teraz to miejsce dla dziecka nazywa sie luk bagazowy
    • Gość: Rachela Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu IP: *.aster.pl 28.06.10, 20:47
      skąd się wybierasz?
      w Warszawy, Gdańska, Rzeszowa, Ustrzyk Górnych?
      • aneta26 Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu 28.06.10, 20:58
        z WAW
        • voyager747 Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu 28.06.10, 21:58
          w wielu liniach możesz wybrać miejsca w samolocie przy rezerwacji, np. Lufa, BA itp.
          • aneta26 Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu 28.06.10, 22:05
            W Lufthansie nie mogę, sprawdzałam. (I w ubiegłym roku doświadczyłam
            na własnej skórze...)
            Korzystał ktoś może ostatnio i ma sprawdzone info???
            • voyager747 Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu 28.06.10, 22:17
              hm... to dziwne, w maju latałem do Mediolanu i wybierałem miejsca sam przy
              odprawie przez net, na 100%, w BA podobnie.
              • voyager747 Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu 28.06.10, 22:39
                a i jeszcze Swissem kiedyś latałem z WAW do LAX i też miałem zaklepane miejsca
                na wszystkie loty i tylko w AA mi zmienili jeden odcinek z LAX do JFK.
                • Gość: kate Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu IP: *.jjs-isp.pl 28.06.10, 23:27
                  W marcu kupowalam bilety do NY (LOT) i od razu wybieralam miejsca.W
                  maju dokupowalam jeszcze bilet do Phoenix (AA) i tak
                  samo..Zreszta,zawsze rezerwujac bilet od razu moglam wybrac miejsca.
    • Gość: frequentflyer Re: Dziecko - miejsce z przodu samolotu IP: *.chello.pl 29.06.10, 01:14
      aneta26 napisała:

> Wybieram się do USA z dzieckiem 2 lata 5 miesięcy. Może ktoś wie w
      > których liniach lotniczych mogę zarezerwować bilet z przodu
      > samolotu? (jeszcze z 5 lat temu na pierwsze 5 rzędów w ekonomicznej
      > mówiło się "miejsca dla dzieci"), ale teraz trudno mi znaleźć taką
      > linię...

A dlaczego zależy Ci na miejscu z przodu? żeby dziecko trochę nadokuczało tym
      bufonom z business class, to bym zrozumiał. ale teraz często między businessem a
      economy jest jeszcze premium economy (na ogół na skrzydle, gdzie przez okno
      widać głównie skrzydło). zresztą na długich trasach dzieciom przysługiwały
      miejsca przy "bulkhead" czyli takiej przegrodzie/ściance działowej z rozkładanym
      blatem na którym stawia się "basinet", a dziś miejsca z przodu ekonomicznej są
      nierzadko zarezerwowane dla paxów płacących pełną cenę (która jest ze trzy razy
      wyższa niż cena Twojego czy mojego biletu) lub mających statut frequentflyera,
      lub przynajmniej dopłacających za ten przywilej. myślę że większe szanse na
      bardziej frontowe miejsce masz odprawiając się na lotnisku bo przez internet te
      miejsca nie są dla motłochu takiego jak ja dostępne a panienka na check-inie
      może to obejść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka