Dodaj do ulubionych

Lotnicza psychoza

IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 05.12.10, 22:31
Czy nie macie wrazenia, ze od czasu katastofy TU-154 gazeta.pl zaczela nas zalewac informacjami o usterkach w lotnictwie? Co 2-3 dni jakis artykul, ze gdzies tam jakis samolot ladowal awaryjnie... Kogo to obchodzi? Jako ze dalej to z takim zamilowaniem publikuja, sadze, ze te artykuly maja duze zainteresowanie. Usterki w lotnictwie byly, sa i beda a takie awaryjne ladowanie to nie jest jakims niesamowitym wydarzeniem, zeby pisac o tym na portalu.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Lotnicza psychoza 05.12.10, 22:36
      Ja chętnie czytam, nie czytam o tym co zrobiła Doda, a też codziennie o tym piszą.
      • Gość: xyz Re: Lotnicza psychoza IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 06.12.10, 00:56
        Ja tez nie czytam od Dodzie :). Zreszta takie "artykuly" trafiaja do serwisow powiazanych z gazeta.pl (deser, plotek) a nie sa publikowane jako "wiadomosci". Dla mnie taka awaria samolotu to zadna wiadomosc, tak samo jak wypadki samochodowe - codziennie sa ich dziesiatki, o wiekszosci nigdy nie uslyszymy (bo i po co), a od czasu do czasu jakis "zasluguje" na wyroznienie i zostaje "wiadomoscia".
        • voyager747 Re: Lotnicza psychoza 06.12.10, 10:05
          O samolotach się pisze we wszystkich portalach i gazetach, przed Tu też tak było.
          • Gość: tanie-latanie Re: Lotnicza psychoza IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 17:57
            Nie sądzę, że to na gazecie się coś zmieniło. Myślę, że to nastawienie czytelników się zmieniło - po katastrofie, bardziej jesteśmy wyczuleni na tego typu informacje. ma to swoje podstawy psychologiczne: większą uwagę kierujemy na informacje, które w jakimś stopniu nas dotyczą. Katastrofa polskiego samolotu, jest wydarzeniem, które skupia uwagę na katastrofach wszystkich (lub prawie) Polaków.
            -----
            tanie-latanie.net
    • barteks0 Re: Lotnicza psychoza 09.12.10, 16:00
      Praktycznie wszystkie polskie portale zachowują się tak jak brukowce. Czyli piszą tak, żeby zawsze była jakaś sensacja. Wynika to z faktu, że mają płacone od kliknięcia w dany artykuł, bo tam zawsze jest reklama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka