Dodaj do ulubionych

Linia lotnicza Malev- pytania

IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 20:30
Prosze o opinie w/w linii na trasie Warszawa-Budapeszt i jesli ktos lecial to i z Budapesztu do Stambułu.
Z tego co wiem sa prawie jak tanie linie bo ciezko uzyskac od nich np nocleg w czasie odwolania lub tez opoznienia lotu (z przesiadka)
Czy zdarzylo sie komus ze przebookowali lot, na jakis z innych lini ze swojego sojuszu oneworld?
Obserwuj wątek
    • otreb Re: Linia lotnicza Malev- pytania 16.02.11, 21:32
      Leciałem z nimi raz. Gdańsk-Warszawa LOT-em, dalej do Budapesztu Malevem. Po przylocie do Warszawy okazało się, że samolot z Budapesztu nie przyleciał (nieoficjalnie pracownicy biura mówili, że zdarza się, że gdy nie ma pasażerów do Warszawy, Malev odwołuje lot). Jedyną propozycją było przebukowanie na lot wieczorny - za 10 godzin. Nikt z pasażerów, którzy razem ze mną mieli lecieć tym lotem, nie dostał innej opcji (przez Pragę czy Wiedeń) - nawet ci, którzy z Budapesztu lecieli dalej. A nie, przepraszam, dostali - na rano następnego dnia ;)

Do Gdańska wracałem już LOT-em - bez przygód.
    • karnacja Re: Linia lotnicza Malev- pytania 16.02.11, 21:33
      Lecialam w styczniu z Warszawy do Budapesztu. Anulowali mój powrót i dali
      mi opcje: zmiana lotu na LOT następnego dnia lub powrót o dzień wcześniej.
      Wracałam Malevem dzień wcześniej. Oba loty bez zarzutu
      • Gość: Olga26 Re: Linia lotnicza Malev- pytania IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 21:53
        Karnacja: a co do tej opcji LOT nastepnego dnia, proponowali Tobie tez nocleg free?
        • karnacja Re: Linia lotnicza Malev- pytania 18.02.11, 09:04
          Witaj Olgo,

Propozycja zmiany została wysłana e-mailowo na tydzień przed rozpoczęciem podróży.
          Sądzę, że tak jak napisano wyżej, przy niewystarczajacej liczbie pasazerów Malev
          odwołuje loty.

Pozdrowienia - k.
    • Gość: sky4fly Re: Linia lotnicza Malev- pytania IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.11, 08:41
      Linia Malev stara się jak może, kusi swoimi promocjami:

"Malev, węgierski przewoźnik regularny, zachęca do skorzystania z oferty lotów na Cypr i do Grecji w okresie wiosennym. Promocyjne ceny od 555 zł obowiązują na trasach z Warszawy do Salonik i z Warszawy do Larnaki. Realizacja lotów możliwa do 31 maja br."

źródło: sky4fly/aktualności
      • Gość: death to spamers Cypr a sprawa Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:11
        Spadaj spamerze. Udław się swoim żałosnym spamem.
        • Gość: Olga26 Re: Cypr a sprawa Polski IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 09:41
          Jeszcze jedno pytanie... na stronie Malev jest opcja odprawy online, jest ona obowiazkowa czyli musze sama drukowac karty tak jak w tanich liniach? Zaznaczam mam 2 bagaze rejestrowane
          • karnacja Odprawa online 18.02.11, 12:51
            Odprawa online jest opcją ułatwiajacą podróż pasażerom którzy podróżują tylko
            z bagażem podręcznym. Mogą wówczas, po wydrukowaniu kart wstępu do samolotu,
            iść bezpośrednio do kontroli i przechodzic do wejscia do samolotu. Odprawa online
            nie jest obowiązkowa.

W Twoim przypadku ( dwa bagaze rejestrowane) odprawa online nie ma specjalnie
            sensu. Będziesz musiała nadać bagaż na lotnisku przy kontuarze linii. W tym samych
            czasie agent/ka linii wyda Tobie kartę wstępu. Odprawianie się online będzie więc
            dublowaniem czynności odprawy.
            • Gość: Olga16 Re: Odprawa online IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 17:36
              dzieki za pomoc:) a co do lotu przesiadkowego waw-bud-ist w warszawie dostane 2 karty pokladowe?tzn na lot warszawa-budapeszt i budapeszt-istanbul ?
              • karnacja Re: Odprawa online 18.02.11, 21:06
                Tak. Dostaniesz dwie karty pokładowe i dwa odcinki potwierdzenia nadania bagażu.
                Upewnij się, ze na taśmie oklejającej uchwyty walizek będzie kod lotniska docelowego
                - IST. Bagaż nadany odbierzesz dopiero w Istambule.
                • Gość: Olga26 Re: Odprawa online IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 11:12
                  Wracajac do tematu, zdarzyło sie komys jakieś "przeboje" z opoznieniem, odwołaniem lotu z Malev? I jak "opiekuczna" była ta linia wzgledem tych nieoczekiwanych przypadkow?
                  • karnacja Odwołany lot 23.02.11, 14:11
                    Olga, 75% naszych obaw nigdy się nie materializuje. Będzie słonecznie:). Na pewno.
                    Wszystkie linie lotnicze z urzędu (w tym również Malev) mają obowiązek zapewnienia
                    pasazerom lecącym z przesiadką bezpłatnego hotelu, voucheru na posiłki i kartę
                    telefoniczną. Leć spokojnie.

Pozdrowienia - k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka