Dodaj do ulubionych

Vueling - dokumenty

IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 09.07.12, 22:07
Witam. Zabukowałem wczoraj bilety na przelot w dwie strony z Edynburga do Barcelony liniami Vueling. Pod koniec rejestracji wymagane było podanie danych dokumentu ( nazwisko, narodowość, nr, data ważności ) i tu niespodzianka: do wyboru była tylko opcja paszport ! Zarówno ja jak i moja partnerka od lat latamy na dowód osobisty w obrębie Unii Europejskiej. Wymagane pola wypełniliśmy szczegółami z naszych dowodów ale jako typ dokumentu została opcja: paszport. Nie była to jeszcze odprawa więc raczej nie powinno być problemu ale i tak trochę się martwię czy nie będzie to problemem przy odprawie. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • troms Re: Vueling - dokumenty 10.07.12, 10:17
      Kluczowe pytanie: w jakim języku odbywała się odprawa?
      • Gość: eagle Re: Vueling - dokumenty IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 10.07.12, 11:01
        odprawa online jest niemożliwa jak już wspomniałem powyżej. Przy podawaniu danych dokumentów znajdowała się informacja, że jest to konieczne dla wszystkich obywateli z poza Hiszpanii.
    • ekspert_esky.pl Re: Vueling - dokumenty 27.07.12, 12:35
      Witam,

Możecie stawić się do odprawy z dowodem. W regulaminie przewoźnika jest zapis:

Remember that when you arrive at the airport you must present your DNI [National Identity Document] or passport to confirm your identity.

Czasem linie podczas rezerwacji lotu proszą o tzw. dane API, czyli Advanced Passenger Information, które służą do dodatkowej weryfikacji pasażera i w waszym przypadku najprawdopodobniej chodziło o te dane
    • Gość: Kite Re: Vueling - dokumenty IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.04.13, 10:20
      I jak się skończyło, bo mam taki sam problem, tylko, że odprawiliśmy się online podając numer dowodów a nie paszportów.
      • perszeron36 Re: Vueling - dokumenty 24.09.14, 20:01
        Witam, również ciekawi mnie jak skończyła się Wasza przygoda z Vueling, bo mnie przy odprawie tuż przed lotem poinformowano, że mój bilet skasowało Security!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka