Dodaj do ulubionych

wizzair bagaż podręczny - zmiana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 14:47
mam pytanie. od niedawna w liniach wizzair obowiązuje podział bagażu podręcznego na mały (bezpłatny) i duży (10 euro). mam zarezerwowany lot do londynu, zaznaczyłam opcję „małego bagażu podręcznego”, czy mogę jeszcze zmienić opcję na „duży bagaż podręczny” online w cenie 10 euro?
bardzo proszę o odpowiedzi,

pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: spolem Re: wizzair bagaż podręczny - zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:09
      "Prosimy o dokonywanie przemyslanych zakupow. Nie ma mozliwosc wymiany towaru."
      Takie wywieszki w sklepach to dla Ciebie.
    • Gość: bagazowy Re: wizzair bagaż podręczny - zmiana IP: 83.137.2.* 24.08.12, 15:54
      wejdz w rezerwacje i zmien bagaz na wiekszy.
    • Gość: marta Re: wizzair bagaż podręczny - problem IP: *.cable.net-inotel.pl 03.10.12, 14:37
      Witam. Próbowałam znaleźć pośród Waszych postów odpowiedzi na moje pytania, ale niestety ich nie znalazłam i byłabym wdzięczna gdyby ktoś zechciał mi pomóc, inaczej będę zmuszona zadzwonić na lotnisko (co wiąże się z dużymi kosztami za minutę). Podróżowałam już samolotem (Easy Jet, Ryainer), ale nigdy nie Wizzair'em.
      1. Rezerwowałam sobie dwa bilety do London Luton z Poznania, zaznaczałam opcje bagażu podręcznego, w rezerwacji mam wypisane, że będę podróżować z DUŻYM BAGAŻEM PODRĘCZNYM. W regulaminie spotkałam się z wieloma informacjami na ten temat, które niestety są ze sobą sprzeczne. Pytanie moje brzmi: czy muszę zapłacić za ten bagaż (z niektórych informacji wynika, że tak) i jakie są w końcu właściwe wymiary?
      2. W regulaminie widziałam, że nie można przewozić laptopów, a co z aparatami typu lustrzanka?
      Będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje. :)
      • jakanu Re: wizzair bagaż podręczny - problem 04.10.12, 09:03
        Tu masz nowe zasady:
        nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego w Wizz Air
      • grekan Re: wizzair bagaż podręczny - problem 05.10.12, 00:59
        Na pewno rezerwacji dokonalas znacznie wczesniej przed wprowadzeniem dwoch rodzajow bagazy podrecznych, wczesniej byl jeden rodzaj:55x40x20cm i ten wlasnie jest duzym bag. podrecznym, za ktory nie placisz. Ja tez lece Wizzair z Luton do Wroclawia za pare dni i mam tez wpisany na karcie pokladowej duzy bagaz podreczny bez oplaty/ rezerwacji dokonywalem wiosna.
        • Gość: Gosia Re: wizzair bagaż podręczny - problem IP: *.as13285.net 18.10.12, 19:00
          Czy chodzi oto jezeli rezerwacji dokonalam wczesniej przed wprowadzeniem zmian ( gdzie byl tylko jeden bagaz podreczny , ktory teraz nazywa sie duzy) to moge wniesc go do samolotu bezplatnie bo byl wliczony w cene ?

Zgory dziekuje za odpowiedz
    • Gość: Jumper Re: wizzair bagaż podręczny - zmiana IP: *.12-3.cable.virginmedia.com 04.10.12, 17:03
      Wszystkie duże bagaże podręczne na wszystkich liniach do lotów rezerwowanych od dzisiaj są płatne.

Najbardziej mnie rozwala stwierdzenie Wizzair, że ta opłata jest w trosce o pasażerów, bo unikną ciasnoty w przedziale pasażerskim, a także, że Wizz obniża w związku ze spodziewanymi oszczędnościami ceny biletów o 22 zł.

Jak żyję, nie czytałem takich bzdur. Hipokryzja czystej wody. Próba na trasie Katowice-Londyn okazała się sukcesem. No pewnie, dla Wizzair, ale nie dla "uszczęśliwionych" na siłę pasażerów nowymi opłatami. A za jakiś czas okaże się, że oszczędności nie są aż tak wielkie i obniżkę o 22 zł likwiduje się. Albo nieznacznie podniosą ceny podstawowe połączeń, jeśli już tego nie zrobili.
      Mnie już i tak o wiele taniej wychodzi przyjechać z rodziną do Polski samochodem, nawet z noclegiem w Niemczech. Więc już Wizzair nie latam. Ryanair już dawno wypadł z mojego kręgu zainteresowań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka