Dodaj do ulubionych

witam;)wariatka prosi o pomoc.

08.10.12, 00:13
Zbliżają się moje urodziny. Jestem zdania, że raz się żyje. Zamarzyło mi się polecieć na urodzinową kawę do Londynu. Chciałabym aby podróż "zamknęła" się w kilku godzinach, całym dniu. Niestety niemogę pozwolić sobie choćby na dwa dni czy weekend. I tutaj kochani kieruje do was pytanie. Gdzie najtaniej zarezerwować bilet? chcialabym się zmieścić w kwocie 200zł. Mieszkam blisko lotniska Katowice-Pyrzowice, interesuje mnie kierunek Londyn - Luton. Pomóżcie Kochani;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: five oclock tea Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. IP: *.cluster-h.websense.net 08.10.12, 00:23
      Kawa w Londynie? Rzeczywiscie, potrzebujesz kaftan.
      Lec na kawe do Rzymu. Do Londynu lec na high tea w Ritzu.
      • grekan Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. 08.10.12, 01:04
        Jest to mozliwe z Katowic linia Wizzair; jedank troche pozniej aby podroz kosztowala ok. 200zl return.Np. 5 grudnia 2012 wylot z Katowic 6.00 rano/przylot 7.25 do Luton/ cena 53zl. i z powrotem z Luton 20.40 za 143 zl.Jesli zaplacisz przelewem z konta zaplacisz o ok.30zl. taniej niz karta.Podobna cene masz na 3.02.13 , te same godz, lotu.Masz cale 10 h dla siebie, droga wariatko..., popieram szalone pomysly, zostaja dlugo w pamieci.
        • Gość: kemot97 Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. IP: *.user.ah.cust.vaioni.com 08.10.12, 14:46
          popieram, tym bardziej ze 5 grudnia jak ktos podal - bedzie juz przedswiateczny okres zakupowy to moze i promocje zalapiesz. Jesli zabukujesz bilet to pamietaj ze z Luton trzeba dostac sie do miasta - okolo 1h-1.5. Albo shuttle bus do stacji Luton Airport Parkway i potem pociag do centrum (kursuje co 10-15 minut mniej wiecej). Return ticket £22.50 albo autobus GreenLine (cspod samego terminalu tez cos kolo 20futnow w obie strony) i jedzie przez Baker Street/ Marble Arch i Victorie - kursuje co 15-20minut
    • uneevidence Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. 08.10.12, 20:56
      dzieki za pomoc.zabukuje na grudzien:)Jestescie kochani.
      • Gość: kemot97 Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. IP: 2.30.157.* 08.10.12, 21:06
        udanej podrozy!
        • grekan Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. 09.10.12, 00:19
          Okres przedswiateczny w Londynie trwa juz od kilkunasu dni; dekoracje i propozycje posilkow swiatecznych w pubach, witryny sklepowe oraz artykuly bozonarodzeniowe w domach handlowych. Dla nas Polakow to troche zwariowany pomysl swietowac od pazdziernika, ale..... co kraj to obyczaj.
          • Gość: Aidonia Stansted-pomoc IP: 62.233.238.* 09.10.12, 17:32
            Witajcie, ja również wymyśliłam sobie lot do Londynu - wyląduję na Stansted o 11.55. Powrót mam niestety już o 17.40. Wiem, że to bardzo mało czasu, ale chciałam zabrać na wycieczkę kogoś, kto nigdy nie leciał, a znalazłam w Ryanerze loty za 32zł za wszystko. Czy wyrobię się i czy opłaca mi się gnać do centrum Londynu? Czy znacie jakieś ciekawe miejsca w pobliżu lotniska, gdzie można pospacerować kilka godzin i w miarę tanio się dostać? Blisko jest Bishop's Stortford, ale nie wiem, czy jest sens tam jechać, no i nie wiem jak i za ile. Nie chcę w jeden dzień wydać fortuny na przejazdy ;-)
            Z góry dzięki za pomoc! :-)
            • Gość: kemot97 Re: Stansted-pomoc IP: 2.28.13.* 09.10.12, 21:44
              no tak to faktycznie masz malo czasu kolo 3 godz w sumie, niestety nie znam okolic Stansted, ale do Londynu mozna w miare szybko dostac sie kolejka, co prawda zaplacisz klo 15 funtow w jedna strone, ewentualnie mozna autobusem do Stratford (polnocno wschodnia dzielnica Londynu, okolo 45 min autobusem za jakies 8-10 funtow), Stratfrod jest w miare nowa dzielncia, z parkiem olimpijskim, duzym centrum handlowym itp
            • Gość: uneevidence Re: Stansted-pomoc IP: *.telpol.net.pl 09.10.12, 22:59
              Znalazłas bardzo interesującą ofertę, skąd lecisz i kiedy?mozesz mi przyblizyc?
              • Gość: kemot97 Re: Stansted-pomoc IP: *.user.ah.cust.vaioni.com 10.10.12, 12:59
                Bishop's Strotford to male (okolo 35 tys mieszkancow) generalnie typowo brytyjskie miasteczko - nie bylem tam nigdzie ale zapewne wygalda podobnie jak wiekszosc miejscowsoci tutaj - glowna ulica ze sklepami, bankami itp, i zapewne znajdziesz miejscowy pub, wiec mozesz udac sie na lunch i pint of beer. Dojazd z lotniska do miasta poprzez linie autobusowa nr 308. Najszybciej do Lodynu dostaniesz sie Stansted Express, kursuje co 15 min do Liverpool Street Station - wiec znajdziesz sie w sercu finansowego City oraz pubow, kafejek i sklepow (przejazd okolo 40-45minut w jedna strone) a bilet powrotny kosztuje 31.50 funta. Drogo ale tu transport kolejowy jest w zasadzie drogi.
                • jakanu Re: Stansted-pomoc 10.10.12, 17:02
                  Najtaniej będzie bezpośrednio na stronach tanich linii lotniczych. Np. w Ryanair można trafić bilety do Londynu w cenie kilku zł....
              • Gość: Aidonia Re: Stansted-pomoc IP: 62.233.238.* 11.10.12, 15:59
                Lecę z Modlina, 21 listopada i tego dnia wracam. Bilety za 8zł z Ryanaira, mam kartę MasterCard
                • Gość: kemot97 Re: Stansted-pomoc IP: 2.28.13.* 11.10.12, 20:52
                  Powodzenia! Baw sie dobrze - tylko pamietaj ze dojazd do miasta bedzie cie kosztowal jakies 160zl (okolo 30 funtow - w dwie strony) + 40zl (7 funtow) na komunikacje miejska. Takze to trzeba wkalkulowac w koszty ;)

Ale Londyn warty jest kazdych pieniedzy! ;)
                  • Gość: Manolito Re: Stansted-pomoc IP: *.181.25.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.12, 16:27
                    Kemot, co prawda Terravision ma bardzo kiepską opinię, ale ich ceny są do zniesienia pod warunkiem, że ktoś ma dużo czasu i wybierze powrotny kurs (z Londynu do Stansted) znacznie wcześniej niż to można by wykalkulować z ich rozkładu jazdy - po prostu notorycznie się spóźniają. Wiele komentarzy, np. na Travel Advisor, kategorycznie odradza korzystanie z ich usług, ale ... www.terravision.eu/london.html
                    Gdzie ze Stansted można złapać pociąg do Londynu?
                    • Gość: kemot97 Re: Stansted-pomoc IP: 2.30.157.* 01.11.12, 23:54
                      pod terminalem masz stacje kolejowa, pociag Stansted Express kursuje co 15 minut i jedzie do stacji Liverpool Street w okolo 45 minut
                    • Gość: łomot77 Re: Stansted-pomoc IP: *.146.224.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.12, 23:10
                      Z lotniska Stansted do Liverpool St. pojedziesz koleją za £31.50, a autobusem za £12.60 czyli to blisko 100 zł różnicy ... uważaj na kemota - to prowokator!

• Gość: kemot97 Re: Stansted-pomoc IP: *.user.ah.cust.vaioni.com 09.11.12, 10:23
                        lomocie77 - niby gdzie ja tu prowokuje? znowu nie czytasz ze zrozumieniem, podajesz te same informacje co ja? Niezly typecik
    • uneevidence Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. 12.10.12, 00:50
      Oj tak Londyn wart jest każdych pieniędzy:)
      • pietnacha40 Re: witam;)wariatka prosi o pomoc. 09.11.12, 00:13
        a ile kosztuje taksówka ze Stansted do Londynu ? Powiedziano mi , że 40 funtów . Gdyby to była prawda ,to może się okazać najtańszym dojazdem .
        • biurystka Prawdziwa prawda:) 09.11.12, 02:35
          pietnacha40 napisała:

> a ile kosztuje taksówka ze Stansted do Londynu ? <

Okolo 80 funtów.
          • Gość: kemot97 Re: Prawdziwa prawda:) IP: 2.28.13.* 09.11.12, 08:22
            taksowka kosztuje w zaleznosci od korporacji od 60 do 90 funtow
            • Gość: łomot77 Tako rzecze kemot97 :) IP: *.181.61.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.12, 08:36
              - Taksowka kosztuje w zaleznosci od korporacji od 60 do 90 funtow - skazał kemot97.

Korporacja, hehe ... lovely :)

Równie szybko jak w taksówce z terkoczącym dyzlem dostaniesz się do Londynu autobusem np. Terravision za jedyne £12.60 (cena w obie strony!) i nie musisz się przejmować, że licznik bije nawet wtedy, gdy stoisz w korku ... czy naprawdę uważasz, że ludzie latający na Stansted czy Luton korzystają z taksówek udając się do Londynu? Charówa na zmywaku nie wychodzi Ci na dobre :)
              • Gość: kemot97 Re: Tako rzecze kemot97 :) IP: *.user.ah.cust.vaioni.com 09.11.12, 10:16
                czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem???? w poprzednich postach w tym watku podalem ceny innych niz taksowki srodkow transportu, teraz rozmowa zeszla na temat taksowek. Boze co za czlowiek? Lazi po forum, czytac to nie umie, ale obrazac za dziesieciu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka