Dodaj do ulubionych

AEROFLOTEM do BANGKOKU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:27
Zarezerwowalam sobie bilet na koniec lipca. Slyszlam jednak, ze nie jest to
najlepszy pomysl, by leciec tymi liniami. Czy ktos z Was z nich korzystal? Na
co powinnam uwazac? A moze poszukac innego biletu (ciezko mi znalezc bilet w
korzystnej cenie na koniec lipca i pobyt powyzej 1 miesiaca). Z gory dziekuje
za pomoc
Obserwuj wątek
    • untochables Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU 12.06.05, 22:30
      kto ci tak powiedział ???
      leciałem tydzień temu aeroflotem z pekinu do moskwy
      super było
      B777 tez w porzo
      obsługa super napewno lepsza niz w locie - gdzie koszmarne stewy robia łąske że
      podają kawe
      żadnych obaw - leciała ze mną polka która często lata aeroflotem i ani razu nie
      spotkało ja coś dziwnego
      także śmiało - śiwat przed toba

co ma powiedzieć ktoś kto leciał Koryo Air

images.airliners.net/open.file?id=856535&WxsIERv=Vylhfuva%20Vy-96-300&WdsYXMg=Nrebsybg%20-%20Ehffvna%20Nveyvarf&QtODMg=Onatxbx%20-%
      20Vagreangvbany%20%28Qba%20Zhnat%29%20%28OXX%20%2F%20IGOQ%
      29&ERDLTkt=Gunvynaq&ktODMp=Znl%2026%2C%202005&BP=1&WNEb25u=Znex%20Gnat%20-%
      20UXNRP&xsIERvdWdsY=EN-96015&MgTUQtODMgKE=&YXMgTUQtODMgKERD=743&NEb25uZWxs=2005-
      06-10%2020%3A39%
      3A22&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=74393202012&static=yes&width=1200&height=810&sok=JURER%
      20%20%28nveyvar%20YVXR%20%27Nrebsybg%25%27%20NAQ%20nveyvar%20ABG%20YVXR%20%27%
      25Qba%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%27YBG%20-%20Cbyvfu%20Nveyvarf%20%2F%
      20Cbyfxvr%20Yvavr%20Ybgavpmr%20%28Nrebsybg%29%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%
      27Nve%20Hxenvar%20%28Nrebsybg%29%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%27FNG%
      20Nveyvarf%20%28Nrebsybg%29%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%27Genafnve%20Trbetvn%
      20%28Nrebsybg%29%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%27Havgrq%20Angvbaf%20%
      28Nrebsybg%29%25%27%20BE%20nveyvar%20YVXR%20%27Ibytn-Qarce%20Nveyvarf%20%
      28Nrebsybg%29%25%27%29%20NAQ%20%28cynpr%20%3D%20%27Onatxbx%20-%20Vagreangvbany%
      20%28Qba%20Zhnat%29%20%28OXX%20%2F%20IGOQ%29%27%29%20%20BEQRE%20OL%20cubgb_vq%
      20QRFP&photo_nr=1&prev_id=&next_id=800462
    • Gość: Iwona Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: 212.244.162.* 13.06.05, 00:34
      Lecialam do i z Bangkoku.Lot bez szczegolnych sensacji.O ile lubisz rozluznic
      sie drinkiem, to polecam zaopatrzyc sie w wolnoclowce w W-wie.Nie podaja
      alkoholu, tylko piwo i wino, w jednym rozdaniu.IŁ- bo nim bedziesz leciala,
      jest dosc oszczedny w wyposazeniu,nie ma radia, monitoru-wiec polecam discmena.
      Ogolnie, nie jest zle.Daj sobie spokoj z zamiana linii.Pozdrawiam
    • Gość: Kagan Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.83.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 13.06.05, 13:13
      I pomyslec, ze kiedys latal tam LOT!
    • Gość: Kaśka Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: 212.160.159.* 13.06.05, 13:22
      potwierdzam ,też leciałam.Wszystko było ok.
    • Gość: bar Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: 212.69.73.* 13.06.05, 18:56
      Lecialem 3 lata temu na tej trasie i NIE PODOBALO mi sie NIC co oferuja linie
      lotnicze Aeroflot poza cena, choc z perspektywy czasu nie doplacenie (wtedy)
      100$ do bardziej cywilizowanych linii wydajemi mi sie bledem, no ale juz za
      pozno ;-)
      Doswiadczenia:
      Samolot w strone BKK opozniony, troszke, bo z powrotem to juz ladnych pare
      godzin bylo, bo IL nie dolecial i musialem wracac jakims innym wynalazkiem,
      ktory nie mial wystarczajacego zasiegu i musial miedzyladowac w Deli...
      Lotnisko w Moskwie :-(
      Samolot zniszczony, obsluga na pokladzie robi laske ze wogole zyje :-(
      Przez opoznienie musialem cala noc koczowac na strasznie niewygonych krzeslach,
      bo bez wizy nie masz szans na wizyte w hotelu...
      Jesli uda Ci sie znalezc cos drozej to osobiscie bym sie nie zastanawial i
      doplacil, oczywiscie w granicach rozsadku...
      pozd,
      bar
      • Gość: ktos Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:43
        Zalezy mi tylko na tym, zeby bezpiecznie dotrzec do Bangkoku. Nie potrzebuje
        super luksusow i wygod. No jedynie obiadek by sie przydal ;-) Chyba jednak
        przyjdzie mi skorzystac z ich uslug, gdyz u "konkurencji" musialabym doplacic
        1000zl wiecej
      • Gość: przejrzysty Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.asianet.co.th 14.06.05, 04:37
        "Przez opoznienie musialem cala noc koczowac na strasznie niewygonych krzeslach,
        bo bez wizy nie masz szans na wizyte w hotelu..."
        Widocznie, kolego "bar", nie potrafiłeś dogadac się w sprawie hotelu. Dwa lata
        temu leciałem Aerofłotem z BKK do Warszawy. Samolot wyleciał z jakimś 1.5 godz.
        opóźnieniem, więc w Moskwie nie zdążyłem na samolot do Warszawy. Podszedłem do
        pani z obsługi, zapytałem co mam robić. Poprosili mnie o chwilę cierpliwości.
        Po ok. 30 min. zebrali wszystkich spóźnionych (ok. 20 osób), zaprosili do
        autokaru i odwieźli do hotelu. Poprosili o nasze paszporty (nie mogliśmy
        opuszczać hotelu), dali kolację, rano śniadanie, odwieźli na lotnisko i wysłali
        najbliższym samolotem do Warszawy. Czyli zupełnie cywilizowana, standardowa
        obsługa: jeżeli nie zdążysz na samolot z winy linii, to linie muszą zapewnić ci
        hotel i wyżywienie i muszą wysłać najbliższym samolotem. Ale jeżeli ktoś
        obrażony siada na krzesełkach i siedzi całą noc na lotnisku, to jego sprawa.

Kolego "ktos": lec Aerofłotem i nie słuchaj porad ludzi, którzy nigdy nie
        latali tymi liniami. Będą ci mówić, że żarcie słabe, a tak naprawdę jest
        standardowe: ani dobre, ani złe. Takie jak w innych liniach. Obsługa:
        standardowa. Zdarzają się gburowate stewy, a są też przemiłe, ładne dziewczyny.
        Że samolot się spóźnia? To zdarza się we wszystkich liniach. W tych
        najdroższych też.
        W samolotach IŁ-96 nie ma żadnej rozrywki czy informacji. To fakt. Ale między
        fotelami jest więcej miejsca niż w przeciętnym Boeingu. Przy check-inie poproś
        o miejsce przy przejściu w rzędach 32-34. Tam samolot już się zwęża i w rzędzie
        jest mniej foteli, a przez to więcej miejsca.
        Ja ani nie chwalę, ani nie krytykuję Aerofłotu. Uważam, że jest to przyzwoita
        linia, nie jakaś ekstra, ale też na pewno nie tragiczna. Jeżeli możesz
        zaoszczędzić 1000 zł (ok. 12 tys. bahtów), to lepiej zaoszczędzone pieniądze
        wydaj na zwiedzanie Tajlandii.
        • Gość: bar Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: 212.69.73.* 14.06.05, 22:15
          > Widocznie, kolego "bar", nie potrafiłeś dogadac się w sprawie hotelu. Dwa lata
          > temu leciałem Aerofłotem z BKK do Warszawy.

Wyobraz sobie ze probowalem dokladnie tego co opisujesz, ale jak mnie ladnie
          poinformowano, ze w hotelu nie ma miejsc, bo kilka samolotow sie opoznilo, to
          gdzie mialem czekac? na podlodze jak kilkunastu juz koczujacych na pieterku pod
          kartonami ??? (swoja droga sprawiali wrazenie jakby siedzieli tam juz ladnych
          pare dni...)

ja tez nie demonizuje Aeroflotu, ale moje doswiadczenia nie sa najprzyjemniejsze
          i mam prawo je tu przedstawic, aby 'ktos' nie byl zaskoczony...

jesli faktycznie jest to 1000 roznicy to moze i warto sie pokusic, ja sie
          pokusilem dla 500 ;-)

pozd,
          bar
          • Gość: przejrzysty Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.asianet.co.th 15.06.05, 04:30
            Jeżeli Aerofłot rzeczywiście nie dał hotelu i zostawił ludzi na lotnisku, to
            bardzo nieładnie. Ale każdy bilet jest to także dokument uprawniający do
            pewnych świadczeń, więc po czymś takim warto by dochodzić swoich praw w
            przedstawicielstwie linii.
            Jeszcze jedna mała uwaga n.t. tych linii, a raczej lotniska Szeremietiewo:
            lecąc kiedyś przez Moskwę miałem ok. 2 godz. czekania na przesiadkę. Na
            bordingu miałem podany jeden numer wyjścia, na tablicy wyświetlali inny, a pani
            w informacji podała mi jeszcze jeden numer wyjścia. Później się okazało, że
            samolot wyleci z ok. 2 godz. opóźnieniem, więc poszedłem do jakiejś knajpy i
            zamówiełem kolację. Byłem w połowie kolacji, kiedy nagle ogłosili, że samolot
            do BKK wyleci za 30 min., czyli tylko z godzinnym opóźnieniem. I do tego
            dodali, że numer wyjścia jest taki a taki - ten numer zupełnie nie pasował do
            tego co było na bordingu, na tablicy informacujnej czy do tego, co mówili w
            informacji. Ot, taki mały bałaganik na lotnisku.
        • Gość: ?? Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:38
    • ewlodarska Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU 13.06.05, 21:55
      Nie jest źle jeśli chodzi o Aeroflot, to jedna z najlepszych "wschodnich"
      linii. Leciałam i polecam... strach ma wielkie oczy! (P.S. co złośliwi cytują
      wierszyk: Lataj Iłem - będziesz pyłem:)
      • Gość: untochables Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:34
        lub
        lepsza kiła od iła

ił 96 jest zrobiony na licencji airbusa wiec spoko - i do tej pory to jedyna
        maszyna która nie miała awari poważnijeszej - może dlatego ze jest tak
        niewielei egzemplarzy - po za tym aerflot jest spoko wiec śmiało
        • nocnylot Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU 14.06.05, 01:55
          tiaaa... skad masz takie rewolucyjne informacje??? Troche sie lotnictwem
          interesuje i zawsze myslalem, ze IL96 jest ewolucja IL86. Zadenej licencji tam
          nie bylo. Zreszta ten IL wzbil sie w powietrze 4 lata przed pierwszym lotem
          a340, czyli jedynego czterosilnikowca airbusa. Jedyne co konstruktorzy
          ILa "sciagneli" od airbusa to fly by wire system. A we flocie Aeroflotu lataja
          zarowno wersje z ruskimi silnikami Perm Il96-300, jak i zachodnimi P&W IL 96M.
          Co do wypadkow do odpowiedziales sobie sam, tych samolotow lata zaledwie ok. 30.
          nl
    • Gość: domin Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 14.06.05, 00:51
      Nie jest najlepszym pomysłem słuchać "wszechwiedzących" nie mających o
      czymkolwiek pojęcia, ale zawsze najgłośniej wypowiadających swoje zdanie. Tak mi
      się jakoś zdaje, że na takich trafiłaś.
      • hki Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU 14.06.05, 10:26
        Leć spokojnie. W amju tego roku lecialem na trasie WAW-HAN-WAW przez SVO
        Aeroflotem i bylo ok. IL-96- samolot jak każdy inny, jedyne niedogodności to
        brak telewizorków oraz póleczek na bagaż nad środkowym rzędem siedzeń. Obsluga
        w obie strony normalna- ani gburowata, ani nadskakująca. Posilki także nie
        odbiegające od normy w przeciętnych liniach lotniczych.
        Szeremietiewem straszona mnie dlugo-musialem tam spędzic 10 h lecac do Hanoi,
        lecz da się przeżyć-książka,discman...
        Potwierdzxam, że cenowo potrafia konkurencje zakasowac- placilem za bilet z
        oplatami niecale 1400zl w obie strony.
        pzdr. i życze milego zwiedzania Tajlandii.
        • kapitankloss2 Re: brak telewizorków 14.06.05, 23:08
          a po ki grzyb telewizorki w ruskim samolocie? chcialbys ogladac 17 mgnien
          wiosny znowu ogladac?
          • Gość: luki Re: brak telewizorków IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 15.06.05, 01:50
            www.aviation.ru/Il/Il-96-300.jpg
            tu ladnie wyglada:)
    • Gość: roko Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:18
      przyzwoite linie, cena umiarkowana, polecam
      Do Bangkoku leciałem Il-em 96, potężne 4 silnikowe bydlę, podobał mia się.
      Personel miły, na noc zostawili na ladzie 2 butelki whisky, i zwykła napoje,
      kto chciał to sobie szedł i nalewał.
      Jedyny minus to godzina wylotu z BKK, około południa. Mogli by lecieć o
      23,wtedy by było extra
    • Gość: jagudinka Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: 195.94.220.* 15.06.05, 15:10
      a ile zapłaciłaś za bilet w aeroflocie? Bo ja wstepnie rezerwowałam bilet z
      promocji która trwa do konca sierpnia w Aerosvicie za 2400 (no niby nie jakaś
      rewelacja, ale to nie 3300 lufthansy). Latają Boeingi jak mnie poinformowano. I
      na formum były pozytywne opinie...
      • Gość: ? Re: AEROFLOTEM do BANGKOKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:09
        zarezerwowalam w aeroflocie za 2720, bo nic tanszego nie znalazlam w czasie,
        kiedy chce wyleciec
    • Gość: luki wszelkie dane odnosnie samolotow i lini lotniczych IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 15.06.05, 20:07
      www.airdisaster.com/movies/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka