Dodaj do ulubionych

Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Pytań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:15
Witam

Zastanawiam się nad wyjazdem do Londynu na jakieś 3,4 dni w celu zwiedzania. Chcę lecieć z Centralwings i zastanawia mnie jak i za ile będę mógł się przemieścić z Gatwick do centrum Londynu. Jadę tam pierwszy raz i będę otwrty na wszelakie sugestie i porady.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Py 14.02.06, 16:37
      Pociągiem Gatwick Express w niecałe pół godzinki będziesz na Victoria Station,
      czyli praktycznie w centrum. Wejdź na stronę lotniska lub pogoogluj z tym
      Gatwick Express, bilet w 2 strony z tego co pamietam kosztuje chyba jakieś 12,5
      GBP.

pzdr
      • Gość: sumire Re: Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Py IP: 213.17.128.* 14.02.06, 16:46
        Oj, więcej więcej niestety :) chyba że wracasz tego samego dnia.
        Ale to najszybsza droga, pociąg odjeżdża praktycznie prosto z terminalu.
        • Gość: Robert Re: Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:50
          A od czego powinienem zacząć planować mój pobyt w Londynie ? Gdzie najlepiej się zakwaterować i ile trzeba mniej-więcej zapłacić za dobę za jedną osobę ? Jak tam wygląda z cenami, np. bilet do metra,autobusu oraz 0,5l wody mineralnewj ?
          • corrina_f1 Re: Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Py 14.02.06, 20:54
            Gość portalu: Robert napisał(a):

> A od czego powinienem zacząć planować mój pobyt w Londynie ?

Na początek zacznij od tego wątku :)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=36352012
          • sumire Re: Warszawa Okęcie-->Londyn Gatwick Kilka Py 14.02.06, 22:48
            Najlepiej się zakwaterować w 1-2 strefie metra, ale ceny są baaaardzo różne - to już zależy od wymagań i kieszeni. Generalnie Londyn jest potwornie drogi, nawet w porównaniu z resztą Wielkiej Brytfanny. Woda na pewno kosztuje mniej niż funta, ale pint piwa już koło dwóch-trzech, zależy gdzie je pijesz ;) O pojedynczych biletach na metro i autobusy radzę zapomnieć i od razu po przyjeździe na dworzec Victoria kupić tygodniową Travelcard, na dwie strefy (Londyn jest podzielony na takich sześć, ogromna większość atrakcji turystycznych znajduje się w dwóch pierwszych). Wtedy możesz jeździć do woli autobusami i metrem. Mapki metra są za darmo na każdej stacji. Wszystko jest świetnie oznaczone, nie da się zgubić.
            Już to wszystko pisałam z osiem razy, ale tak lubię to miasto, że zupełnie mi to nie przeszkadza :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka