08.06.06, 13:31
czy ktoś może leci na Gran Canarie na wczasy od 22 czerwca ?
Obserwuj wątek
    • mister1 Re: Kanary 08.06.06, 13:35
      na Kanary latem ? to nienajlepszy pomysl.
    • iberia30 Re: Kanary 08.06.06, 13:47
      dorotani5 napisała:

> czy ktoś może leci na Gran Canarie na wczasy od 22 czerwca ?

dokladnie, ja nie rozumiem tych wyjezdzajacych d Egiptu czy w inne cieple kraje
      w lipcu czy sierpniu...no chyba,z e ktos sie lubi smazyc albo siedziec w
      cieniu:-)
    • iberia30 Re: Kanary 08.06.06, 13:48
      chyba pomylilas fora...Twoje pytanie bardziej pasuje tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=204
      • mister1 Re: Kanary 08.06.06, 14:03
        caly urok Kanarow to lato w europejska zime - jezdzi tam sie gdzies od grudnia
        do marca
        • Gość: gość Re: Kanary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:34
          bez przesady... upał na kanarach? W egipcie w lipcu to jest upał ale na kanarach
          nie jest aż tak gorąco.
          • mister1 Re: Kanary 08.06.06, 14:58
            bez przesady... upał na kanarach? W egipcie w lipcu to jest upał ale na kanarac
            > h
            > nie jest aż tak gorąco.
            nie o to chodzi - na Kanarach jest przez caly rok mniej-wiecej ta sama pogoda -
            chodzi o to, ze latem na kontynecie jest pogoda wiec nie ma potrzeby leciec
            tak daleko. Latem tam zreszta pustki - bylem pare lat temu w lipcu na La
            Palmie - knajpy pozamykane,disco tez.Pustka.

• Gość: miguelito Re: Kanary IP: *.Red-88-5-174.staticIP.rima-tde.net 08.06.06, 16:59
              Forum znawców tematu widzę... Mieszkam na Kanarach i coś o tym wiem. Wyjazd w
              lecie ma sens, w zimie może się zdarzyć 14 stopni (a tu 14 to nie to samo co w
              Polsce - duża wilgotność) i deszcz, a zamiast strojów kąpielowych bardziej mogą
              się przydać szalik i rękawiczki. Oczywiście, że nie zawsze tak bywa i często w
              styczniu/lutym zdarzają się plażowe dni, ale to nigdy nie jest gorące lato,
              raczej polski wczesny maj czy późny wrzesień. A poza tym mówienie o klimacie
              Kanarów to pomyłka, tutaj raczej jest całe mnóstwo mikroklimatów - w miejscach
              oddalonych od siebie o 5 km może być zupełnie różna pogoda, różnica nawet
              dobrych kilku stopni.

Dalej, jeśli ktoś jedzie na wakacje tylko po słońce, to polecam raczej
              solarium - taniej i wygodniej. A Kanary to miejsce z pięknymi krajobrazami,
              słońcem prawie w zenicie (w zimie to czy w lecie?) i wspaniałą kulturą. Właśnie
              w lecie zaczynają się tzw. romerias, święta ludowe - niesamowita zabawa, warto
              zobaczyć, bo w Europie tego nie ma.

Po ostatnie - jak ktoś jedzie na La Palmę i narzeka na pustki, to chyba nie
              wiedział gdzie jedzie. Tam się jeździ właśnie po spokój, ciszę, połazić po
              górach i podziwiać fantastyczne widoki, a nie do hałaśliwych kurortów i
              dyskotek - z tym krucho. I na całe szczęście. Wśród mieszkańców innych wysp
              cierpliwość i spokój mieszkańców La Palmy są wręcz legendarne.

Dorotani5 - miłych wakacji, na pewno świetnie je spędzisz. Pewnie będziesz na
              południu (Playa del Ingles?) - najbardziej turystyczny rejon wyspy, zachęcam do
              pojeżdżenia (połażenia?) po wyspie. Jest co oglądać! No i właśnie, tradycyjne
              święta. Załapiesz się na Noc Świętojańską - fajerwerki i całonocne plażowanie z
              kąpielami i romerię w Moya - początek 24.06 o 19. I spróbuj tradycyjnej kuchni!
              • mister1 Re: Kanary 08.06.06, 18:04
                na Canarii bylem 6 krotnie - zawsze styczen czy luty i zawsze mialem pogode
    • Gość: miguelito Re: Kanary IP: *.Red-88-5-174.staticIP.rima-tde.net 08.06.06, 17:02
      A forum faktycznie pomyliłaś, zajrzyj tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39880
    • Gość: ;-) Re: Kanary IP: 80.249.2.* 09.06.06, 13:21
      po 1 - fakt - pomylilam forum, ale przecież nie jest to chyba aż "taki grzech",
      po 2 - latem na wyspy Kanaryjskie lecę 5 raz ( 3 na GC, i 1 raz bylam Na
      Teneryfie) i nie widzę w tym zupełnie nic dziwnego- pogoda jest tam
      fantastyczna, nie ma takich przerażających upałów jakie spotkalam w Grecji,
      Turcji czy w innych miejscach - do których kieruje się zdecydowana większość
      ludzi, któzy marzą o takiej formie wypoczynku podczas urlopu - jak ja - tzn.
      plaża, basen,słoneczko,.... Nie wiem jak jest tam zimą, ale ja przełom czerwca
      i lipca - jest tam cudowny. Pytałam czy moze ktoś sie tamn wybiera ( moze
      niezbyt trafnie na tym forum..;-) dlatego ze tym razem lecimy sami - ja, mąż, i
      córka - i poomyślałam ze moze akurat zaglada tu ktoś, kto tez jedzie w tym
      terminie - i moznaby nawiazać jakoś kontakt... pozdrawiam - i bardzo dziekuje
      miguelito za ciepłe słowa - tym razem bedziemy w San Augustin... już sie nie
      mioge doczekać ;-)
      • dorotani5 Re: Kanary 09.06.06, 13:22
        sorki - nie podpisałam się pod powyższym - wyslałam przed zalogowaniem sie.
        Pozdrawaiam - Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka