Dodaj do ulubionych

a Turkish Airlines

25.01.07, 16:40
mogę coś o nich się dowiedzieć? Właśnie się dowiedziałam że prawdopodobnie
oni mają latać ze Skanem do Egiptu w lecie. Może ktoś jest bardziej
zorientowany ode mnie?
Dzięki za info.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zwirekiwigura Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 16:54
      Baaardzo przyzwoity przewoznik - narodowa kompania Turcji, posiadajaca
      nowoczesna flote. Toczy wlasnie wstepne negocjacje na temat ewentualnego
      przystapienia do Star Alliance. Co wieces chcialabys wiedziec?
      • sanpja Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 17:41
        Chodzilo mi głównie o bezpieczeństwo. Ale nie wiesz przypadkiem (mam spędzić z
        nimi ok 5 godzin lotu) czy jest posiłek na pokładzie? Mam 2 dzieci i muszę
        ewentualnie przygotowac się na to ile wziąść im jedzenia.
        Ty się ze mnie nie nabijasz? :)
        • sanpja Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 17:54
          Chodzi mi o to że Star Alliance dziwnie mi się tłumaczy ale ja się nie znam.
        • Gość: aaa Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:54
          Na pokładzie Turkish airlines są posiłki. Picie i ciastka.
          • Gość: frequentflyer Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 18:17
            na rejsach liniowych ok, ale na czarterach dostajesz to za co zapłaci biuro,
            więc nie ekstrapoluj tak ochoczo.
            • Gość: lolo07 Re: a Turkish Airlines IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 19:03
              latam z mini juz od 4 lat srednio co trzy miesiace i jeszcze zyje takze nie masz sie co martwic...
              pozdrawiam
              • Gość: maja Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:15
                A jakimi liniemi lata biuro podróży Wezyr ?
                • Gość: ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:21
                  Ja leciałam LOT-em, ale to było parę lat temu. A co do samego Wezyra - nigdy
                  więcej z tym biurem, współczuję.
    • iberia.pl Re: a Turkish Airlines 28.05.07, 09:22
      do Egiptu tureckimi liniami? No ok, ale linie sa ok, co do cateringu to dopytaj
      w biurze.
    • Gość: maja do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:15
      Na razie zastanawiam się tylko, Wezyr to biuro, którego kompletnie nie znam i
      podchodzę z dużą dozą ostrożności. Na czym polegają Twoje złe doświadczenia z
      nimi ? Dzieki za opnie.
      • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:30
        Kompletnie nie wywiązali się z oferty. Byłam 2 tygodnie w Alanyi, hotel -
        katastrofa, jak klima działała to był cud, jedzenie podawano przy plastikowych
        stolikach wokół basenu, w upale 40 stopni, momentalnie wszystko się topiło. W
        drugim tygodniu połowa ludzi wylądowała w szpitalu, zażądaliśmy przeniesienia
        do innego hotelu - przez tydzień przysyłali coraz to nowego rezydenta, który za
        każdym razem mówił, że nic mu o tym nie wiadomo, ale zajmie się sprawą, nikt
        się nie zajął. Na wycieczkę 2-dniową do Kapadocji dostaliśmy suchy prowiant
        zapakowany w gazetę!!! Jeszcze dziś wnerwiam się jak sobie przypomnę
        te "wspaniałe wakacje". Dodam, że nie tylko oferta tego hotelu mijała się z
        prawdą. Parę osób, które mieszkały w innych hotelach wytoczyły sprawy Wezyrowi.
        Mój znajomy wygrał z nimi ciężki bój.
        Co roku wyjeżdżam z biurami podróży, na szczęście koszmar jaki miałam z Wezyrem
        nie powtórzył się. Może się zmienili, minęło prawie 5 lat, mimo wszystko drugi
        raz w życiu bym z nimi nigdzie nie pojechała. Życzę by Twój pobyt był ok.
      • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:32
        Aha, jakiś rok temu w telewizji był program o tym jak Wezyr traktuje swoich
        klientów. Potwierdził moje przeżycia. Dziennikarze podszyli się pod turystów i
        nakręcili to, co serwuje to biuro (a raczej czego nie serwuje).
        • Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 30.05.07, 16:39
          Ja byłam z Wezyrem i było ok, jesli wybiera się tani hotel to nie należy
          spodziewać się super warunków.
          • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 30.05.07, 19:05
            I tu się kompletnie mylisz. Byłam w hotelu, który teoretycznie miał mieć 4
            gwiazdki, znam kraje arabskie i wiem, że nie odpowiada to oczywiście gwiazdkom
            w Europie. Problem był w tym, że to coś w niczym nie przypominało hotelu. A na
            marginesie - mój znajomy, który wygrał proces z Wezyrem mieszkał w rzekomo 5-
            gwiazdkowym hotelu z wersją all inclusive i wydał na ten wyjazd niemało kasy
            (zresztą mój pobyt też tani nie był). Jak wspomniałam co roku spędzam wakacje z
            biurami podróży, mam do czego porównywać i nie mam zamiaru nigdy więcej szarpać
            sobie nerwów i psuć wakacji z Wezyrem. Koniec komentarza.
            • Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:42
              Tak na marginesie,Turcja nie jest krajem arabskim
              • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:14
                W sensie dosłownym oczywiście nie, ale takim mianem jest określana. Nie czepiaj
                się słów, bo dobrze wiesz o co mi chodziło, no chyba, że z inteligencją u
                Ciebie kiepsko, ale to już nie mój problem.
                • Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 16:07
                  "W sensie dosłownym oczywiście nie, ale takim mianem jest określana"...jeśli
                  tak to tylko przez takich samych ignorantów jak ty.
                  Nie kompromituj się dziewczyno!
                  • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 31.05.07, 20:20
                    A niby co, większość społeczeństwa to katolicy? Przestań się czepiać, masz złe
                    dni?
                  • Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 31.05.07, 20:23
                    Tacy jak Ty (pisane dużą literą) zatruwają forum niepotrzebnymi komentarzami.
                    Wyluzuj, napij się czegoś albo idź na spacer, może humor się poprawi.
                    • Gość: K do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:18
                      Turcja to kraj Islamski, jak np Malezja, Indonezja Iran, Afganistan czy
                      Pakistan. Ale żaden z tych krajów nie jest arabski bo językiem obowiązującym w
                      tych krajach nie jest arabski!
                      • iwonka9911 do ala Re: a Turkish Airlines 03.06.07, 11:21
                        Byłam z Wezyrem 4 razy na wczasach i zawsze byłam zadowolona. Hotele wybieram
                        5* i dlatego nigdy nie marudę. Jeżeli chodzi o tureckie linie lotnicze to sa
                        bardzo przyzwoite. Dzisiaj wylatuje na wakacje z Itaki na Majorkę liniami
                        lotniczymi Prima i jestem cała w strachu gdy czytam opinie o nich.
                        • Gość: Piotr do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:33
                          Ja też nigdy nie "marudę", ale z Wezyrem wystarczy mi wrażeń na całe życie,
                          nigdy nie zdecyduję się kupić u nich kolejnych wczasów. Na marginesie - też
                          wybieram hotele 5-gwiazdkowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka