sanpja 25.01.07, 16:40 mogę coś o nich się dowiedzieć? Właśnie się dowiedziałam że prawdopodobnie oni mają latać ze Skanem do Egiptu w lecie. Może ktoś jest bardziej zorientowany ode mnie? Dzięki za info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwirekiwigura Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 16:54 Baaardzo przyzwoity przewoznik - narodowa kompania Turcji, posiadajaca nowoczesna flote. Toczy wlasnie wstepne negocjacje na temat ewentualnego przystapienia do Star Alliance. Co wieces chcialabys wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 17:41 Chodzilo mi głównie o bezpieczeństwo. Ale nie wiesz przypadkiem (mam spędzić z nimi ok 5 godzin lotu) czy jest posiłek na pokładzie? Mam 2 dzieci i muszę ewentualnie przygotowac się na to ile wziąść im jedzenia. Ty się ze mnie nie nabijasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: a Turkish Airlines 25.01.07, 17:54 Chodzi mi o to że Star Alliance dziwnie mi się tłumaczy ale ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:54 Na pokładzie Turkish airlines są posiłki. Picie i ciastka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 18:17 na rejsach liniowych ok, ale na czarterach dostajesz to za co zapłaci biuro, więc nie ekstrapoluj tak ochoczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo07 Re: a Turkish Airlines IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 19:03 latam z mini juz od 4 lat srednio co trzy miesiace i jeszcze zyje takze nie masz sie co martwic... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:15 A jakimi liniemi lata biuro podróży Wezyr ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:21 Ja leciałam LOT-em, ale to było parę lat temu. A co do samego Wezyra - nigdy więcej z tym biurem, współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: a Turkish Airlines 28.05.07, 09:22 do Egiptu tureckimi liniami? No ok, ale linie sa ok, co do cateringu to dopytaj w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:15 Na razie zastanawiam się tylko, Wezyr to biuro, którego kompletnie nie znam i podchodzę z dużą dozą ostrożności. Na czym polegają Twoje złe doświadczenia z nimi ? Dzieki za opnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:30 Kompletnie nie wywiązali się z oferty. Byłam 2 tygodnie w Alanyi, hotel - katastrofa, jak klima działała to był cud, jedzenie podawano przy plastikowych stolikach wokół basenu, w upale 40 stopni, momentalnie wszystko się topiło. W drugim tygodniu połowa ludzi wylądowała w szpitalu, zażądaliśmy przeniesienia do innego hotelu - przez tydzień przysyłali coraz to nowego rezydenta, który za każdym razem mówił, że nic mu o tym nie wiadomo, ale zajmie się sprawą, nikt się nie zajął. Na wycieczkę 2-dniową do Kapadocji dostaliśmy suchy prowiant zapakowany w gazetę!!! Jeszcze dziś wnerwiam się jak sobie przypomnę te "wspaniałe wakacje". Dodam, że nie tylko oferta tego hotelu mijała się z prawdą. Parę osób, które mieszkały w innych hotelach wytoczyły sprawy Wezyrowi. Mój znajomy wygrał z nimi ciężki bój. Co roku wyjeżdżam z biurami podróży, na szczęście koszmar jaki miałam z Wezyrem nie powtórzył się. Może się zmienili, minęło prawie 5 lat, mimo wszystko drugi raz w życiu bym z nimi nigdzie nie pojechała. Życzę by Twój pobyt był ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:32 Aha, jakiś rok temu w telewizji był program o tym jak Wezyr traktuje swoich klientów. Potwierdził moje przeżycia. Dziennikarze podszyli się pod turystów i nakręcili to, co serwuje to biuro (a raczej czego nie serwuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 30.05.07, 16:39 Ja byłam z Wezyrem i było ok, jesli wybiera się tani hotel to nie należy spodziewać się super warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 30.05.07, 19:05 I tu się kompletnie mylisz. Byłam w hotelu, który teoretycznie miał mieć 4 gwiazdki, znam kraje arabskie i wiem, że nie odpowiada to oczywiście gwiazdkom w Europie. Problem był w tym, że to coś w niczym nie przypominało hotelu. A na marginesie - mój znajomy, który wygrał proces z Wezyrem mieszkał w rzekomo 5- gwiazdkowym hotelu z wersją all inclusive i wydał na ten wyjazd niemało kasy (zresztą mój pobyt też tani nie był). Jak wspomniałam co roku spędzam wakacje z biurami podróży, mam do czego porównywać i nie mam zamiaru nigdy więcej szarpać sobie nerwów i psuć wakacji z Wezyrem. Koniec komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:42 Tak na marginesie,Turcja nie jest krajem arabskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:14 W sensie dosłownym oczywiście nie, ale takim mianem jest określana. Nie czepiaj się słów, bo dobrze wiesz o co mi chodziło, no chyba, że z inteligencją u Ciebie kiepsko, ale to już nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 16:07 "W sensie dosłownym oczywiście nie, ale takim mianem jest określana"...jeśli tak to tylko przez takich samych ignorantów jak ty. Nie kompromituj się dziewczyno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 31.05.07, 20:20 A niby co, większość społeczeństwa to katolicy? Przestań się czepiać, masz złe dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.compower.pl 31.05.07, 20:23 Tacy jak Ty (pisane dużą literą) zatruwają forum niepotrzebnymi komentarzami. Wyluzuj, napij się czegoś albo idź na spacer, może humor się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:18 Turcja to kraj Islamski, jak np Malezja, Indonezja Iran, Afganistan czy Pakistan. Ale żaden z tych krajów nie jest arabski bo językiem obowiązującym w tych krajach nie jest arabski! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka9911 do ala Re: a Turkish Airlines 03.06.07, 11:21 Byłam z Wezyrem 4 razy na wczasach i zawsze byłam zadowolona. Hotele wybieram 5* i dlatego nigdy nie marudę. Jeżeli chodzi o tureckie linie lotnicze to sa bardzo przyzwoite. Dzisiaj wylatuje na wakacje z Itaki na Majorkę liniami lotniczymi Prima i jestem cała w strachu gdy czytam opinie o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr do ala Re: a Turkish Airlines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 17:33 Ja też nigdy nie "marudę", ale z Wezyrem wystarczy mi wrażeń na całe życie, nigdy nie zdecyduję się kupić u nich kolejnych wczasów. Na marginesie - też wybieram hotele 5-gwiazdkowe. Odpowiedz Link Zgłoś