Dodaj do ulubionych

Pensacola, Mobile i www.expedia.com

25.03.07, 23:35
Czy ktos z Was lecial do Pensacola lub Mobile w niedawnym czasie (pi*oko max.1 rok). Jakie polaczenie wybraliscie i ile wyniosl Was koszt? Bo ja probuje znalezc przez www.expedia.com i wychodzi mi w przeliczeniu z USD na PLN znacznie taniej niz w Polsce (co ciekawe taniej rowniez niz przez www.expedia.co.uk) chociaz nie jestem tego na 100% pewien, bo nie kupowalem jeszcze przez nich. Czy ktos korzystal z ich oferty i moze potwierdzic, ze sie tam oplaca? Pytanie dodatkowe -> gdzie odbiera sie ich bilet? I czy ceny sa z podatkiem i oplatami? Bo wydaje mi sie, ze tak ale prosze o ewentualne wyprowadzenie mnie z bledu.
Obserwuj wątek
    • Gość: chilijka Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com IP: *.elpos.net 01.04.07, 11:21
      To sa przede wszystkim bilety elektroniczne, wiec sie ich nie odbiera:)

Na tej trasie, o której piszesz wprawdzie nie leciałam, ale na loty wewnątrz
      Stanów zawsze w expedii było taniej niz w Polsce (dla porównania 140 dolarów i
      prawie 900zł za ten sam bilet). Warto tez sprawdzać kilka razy w przeciągu np.
      dwóch tygodni (u mnie cena w kilka dni spadła o 50 dolarów), ale w sezonie to
      rożnie bywa. Podane ceny są kompletne, razem z podatkami i opłatami.
      • roxis Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com 09.04.07, 13:17
        Jeśli chodzi o połączenia to zdecydowanie proponuję wybranie sojuszu Sky Team.
        Proponuję w ten sposób: WAW (KLM) -> AMS -> (NWA) MEM -> (codeshare flight z
        Mesaba Aviation) PNS. ALternatywnie wybrać Deltę do ich huba w Atlancie i
        stamtąd na pewno będą dogodne połącznie ATL -> PNS lub ATL -> MOB.
        Co do cen to wszystko zależy od tego czy najniższe klasy zostały już wysprzedane
        w terminie, w którym chcesz lecieć. Ceny dla Amerykanów na expedia czy
        travelocity są o wiele niższe jakbyś kupował w Polsce. Niestety nie posiadam
        wiedzy czy nie będąc Amerykaninem możesz kupić tzw. ETKT przez expedia. Kupno
        biletu przez internet łączy sie z posiadaniem karty kredytowej (wypukłej lub jak
        kto woli embosowanej) i podanie adresu bilingowego. Na niektórych stronach
        przewoźników jeśli nie posiadasz adresu bilingowego w USA nie będziesz miał
        możliwości dokończenia rezerwacji. Jeśli wprowadzisz błędy adres do karty
        przewoźnik ma również możliwość zweryfikowania czy adres podany jest prawidłowy.
        Jeśli nie będzie, to transakcja może zostać odrzucona.
        • Gość: Marcin Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com IP: 200.238.102.* 11.04.07, 08:47
          Na amerykanskiej Expedii jest opcja wybrania gdzie jest billing address czy w US
          czy poza. Nie kupowalem ETKT lecz zwykly papierowy (tak jak pisalem ponizej) i
          za $35 mialem go w trzy dni w Polsce przy pomocy UPS. Rezerwowalem rowniez
          hotele bez problemu.

Dodam tylko do mojego ponizszego posta, ze bedac w UK i wpisaniu www.expedia.com
          pierwsza strona, ktora sie pojawia to czy mieszkasz w UK i chcesz kontynuowac do
          strony www.expedia.co.uk czy chcesz wejsc na www.expedia.com -> nie wiem jak to
          wyglada na brytyjskiej stronie bo z niej nie korzystalem, ale z www.expedia.COM
          mozna zrobic raczej wszystko majac karte wydana w Polsce.

Pozdr.
    • aniam123 Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com 11.04.07, 00:12
      niestety bilety kupowane przez expedia (zarówno expedia.com jak i
      expedia.co.uk) nie są elektroniczne. Na końcu trzeba podać adres w USA lub UK
      na który wysyłają firmą kurierską bilety - przerabiałam temat na początku
      marca. Byłam załamana, gdy dotarłam prawie do końca procedury (rezerwowałam
      samoloty w USA, hotel i samochód) i okazało się, że muszę podać adres w UK - a
      wylot za trzy dni. Udało mi się wybrnąć z tej sytuacji i zabukować bielty przez
      hotels.com. Te same hotele, ceny itd. a bilety w formie elektronicznej. Potem
      okazało się, że i tak idzie to przez expedia.com, bo dwa dni przed planowanym
      lotem zmieniali na przewoźnika i dzwonili w tej sprawie. Podróż się udała,
      wszystko było o.k. dlatego polcam hotels.com
      • Gość: Marcin Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com IP: 200.238.102.* 11.04.07, 08:42
        Byc moze sytuacja opisana przez Ciebie ma miejsce na stronie www.expedia.CO.UK
        natomiast na www.expedia.COM masz na koncu wyraznie do zaznaczenia jedna z dwoch
        opcji: US Billing Address albo Billing Address Outside of US.

Rezerwowalem bilety poltora roku temu i poniewaz nie bylo opcji ETKT to bilet
        mialem wyslany poprzez UPS za kwote $35 co i tak bylo super zyskiem w porownaniu
        z cenami oferowanymi przez biura w Polsce (bilet byl na trase wewnatrzazjatycka).

Pozdr.
    • Gość: dunin Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.04.07, 03:11
      Jesli moge cos doradzic, jesli oczywiscie masz na mysli pensacola Fl. to dostan
      sie do usa i po prostu kup bilet na inner. Z ord czy midway to bedzie jakies $
      100+ ale nie duzo, czasem moze byc 75, zalezy od czasu i promocji. Linia dosc
      atrakcyjna moze byc. Blue express albo tedd.
      • xionc Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com 11.04.07, 07:27
        Gość portalu: dunin napisał(a):

> Jesli moge cos doradzic, jesli oczywiscie masz na mysli pensacola Fl. to

Tak to Pensacola FL i Mobile AL.
        Dziekuje bardzo wszystkim za wskazowki. Dzieki Wam latanie stanie sie tansze :)

Pozdrawiam. Tomek.
        • roxis Re: Pensacola, Mobile i www.expedia.com 11.04.07, 16:16
          Komentarz do postu "dunina": Do PNS i MOB nigdy United operated by Ted nie
          latał i nie będzie latał. To samo z United Express. Najlepiej szukać z lokalnymi
          przewoźnikami, które mają podpisane wewnętrzne umowy z Deltą lub wybrać American
          Eagle, który jest mniejszym przewoźnikiem kluczowo związanym z AA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka