Dodaj do ulubionych

Do Frequentflyer - Andamany :)

19.04.07, 09:49
Witaj!
Postanowiłam tak bezpośrednio do Ciebie ten post zatytułować, bo natknęłam się
na informację, że tam byłeś :)

Mam w związku z tym kilka pytań - wg moich danych nie ma bezpośrednich
połączeń z Delhi na Andamany, tylko z Kalkuty bądź Madrasu ?
Latają tam tylko jakieś lokalne linie (nie Air India), wiesz może coś na ten
temat ? Cena wg kursu rupii kształtuje się na poziomie ok. 400 PLN, czy to
podobna cena do tej, jaką Ty płaciłeś?

I wreszcie - gdybyś mógł coś więcej na temat samych wysp napisać, gdzie
dokładnie byłeś i co byś polecił, a co odradził?

Dzięki za wszelki odzew (gdyby ktoś jeszcze coś wiedział, oprócz
Frequentflyer'a, to też baardzo proszę o info :))
Obserwuj wątek
    • frequentflyer Re: Do Frequentflyer - Andamany :) 23.04.07, 15:48
      z delhi masz jeden lot bezpośredni, choć nie non-stop, air saharą, z postojem w
      kalkucie, ale bez wysiadania z samolotu. wylot chyba 06:20, więc jak do delhi
      dolecisz jakąś linią lądującą tam między 2-3 rano, jest akurat, zważywszy że
      między międzynarodowym a krajowym terminalem jest bodaj 7 km a autobus
      lotniskowy w nocy jedzie co godzinę. pytanie tylko jak długo to sie utrzyma, bo
      airsahara jest przejmowana przez JetAirways, choć łaczenie i przekształcenie
      airsahara w Jetlite (chyba taka nazwa) kilka miesięcy potrwa.
      cena z delhi była ze dwa razy wyższa niż 400 PLN - ale i dystans dwa razy dłuższy.
      my byliśmy na Havelock, 5 nocy w Wild Orchid, i było cool, niestety prom z port
      blair i z powrotem syfiasty, i psuje wrażenia. po przylocie do port blair
      łapiesz prom na havelock o 1400, na powrocie masz wybór między 14:30 a 16:30,
      ten pierwszy trochę czystszy ale się wlecze 4h, ten drugi lepiący się od brudu
      wyrabia się w 2:30h, ergo przypływają prawie równocześnie do port blair. tam
      obowiązkowy nocleg w hotelu bo loty powrotne są wszystkie między 0800 a 1230
      następnego dnia cirka abałt.
      w wild orchid płaciliśmy ok 2000 rupii za dobę ze sniadaniem (kiepskim zresztą),
      ale 300 m dalej ci sami ludzie prowadzą Emerald Gecko, gdzie za cabanas z zimną
      wodą wystarczyło 450 rupii.
      jeżeli Neil Island (nie byłem), chyba nocujesz w port blair już jadąc "tam" bo w
      grę wchodzi tylko prom o 0600, i drugi raz - wracając.
      niestety, internet jest bezużyteczny jeśli chodzi o rozkłady tych promów, moje
      dane z pierwszej dekady marca już mogą być nieaktualne.
      • hard_nut Re: Do Frequentflyer - Andamany :) 23.04.07, 17:29
        Dzięki wielkie za info :)
        Pozwolisz,że jeszcze podpytam ? ;)

Najważniejsza kwestia - gdzie kupowałeś bilety, bezpośrednio w Indiach, po
        przylocie do Delhi, a jeśli tak, to gdzie - w przedstawicielstwie linii lotniczych ?

Cena, o której pisałam (czyli +/- 400 PLN) to cena jaką znalazłam na stronie
        AirDeccan, z tym,że nie da rady kupić biletów on-line bez karty kredytowej
        wydanej w Indiach ;((

Polskie BP, które pośredniczy w rezerwacjach biletów AirSahary poinformowało
        mnie o możliwości zakupu wyłącznie biletu w klasie biznes za ok. 1000 Euro :((

W kwestii samych noclegów - znalazłam kilka hoteli 2 i 3* na Havelock (ponoć
        najlepsza z wysepek na pobyt? plaże?), ceny w necie właśnie gdzieś od ok. 2000
        rupii (czyli ok. 40 Euro, tak?)- rozumiem,że raczej niższej ceny spodziewać się
        nie należy? Rezerwowałeś w necie, czy szukaliście już na miejscu?

To tyle na teraz, raz jeszcze wielkie dzięki za odzew - liczę na jeszcze..
        :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka