IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:40
to najgorsze linie lotnicze. Loty są dowolnie przestawiane a pasażerowie nie
są o tym fakcie powiadamiani. Jeden totalny burdel. W Koloni nawet niema
przedstawiciela linii na lotnisku, pojawia się tylko na 2 godziny przed
odlotem a potem już tylko cisza.
Obserwuj wątek
    • Gość: se demonizujesz IP: *.3.cust.bredband2.com 17.07.07, 12:47
      latam regularnie i sobie chwale. Opoznienia sie zdarzaja, bo wystarczy jakas
      obsuwa czasowa w ktoryms z poprzednich lotow konkretnego samolotu i caly
      harmonogram sie sypie. Ale kiedy zdarzylo mi sie, ze anulowano lot,
      przedstawiciel zadzwonil do mnie i telefonicznie ustalilismy inny odpowiadajacy
      mi termin lotu. Czego sie spodziewasz, jesli za bilet w dobrym ukladzie
      zaplacisz nieco ponad 100zl (czyli mniej wiecej tyle, ile kosztuje bilet
      kolejowy Katowice- Warszawa)? Jesli nie odpowiadaja Ci warunki, jakie oferuja
      low cost, lataj drogimi liniami. Bedziesz miec przedstawiciela na lotnisku i
      posilek na pokladzie.
      • Gość: rudi Re: demonizujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:55
        gdzie ty widzisz demonizację? Żona przyleciała 2 dni póżniej bo nikt nie raczył
        zadzwonić że samolot odleci 4 godziny wcześniej, ja mam wylot jutro o 11:30 ale
        nikt nie raczył mnie powiadomić że samolot poleci 3 godziny później. Ta firma ma
        naprawdę klienta w tylcu. A bilet za 600 zł to nie za 100 zł.A zresztą cena
        niema nic do tego jak się klienta powinno traktować
    • iberia.pl Re: wizzair 17.07.07, 12:59
      przesiadz sie na germanwings :-)

A teraz opisz co sie dokaldnie stalo bo niewiele wynika z pierwszego postu.
      Zonie przelozyli lot o 4 h wczesniej, nikt Jej nie poinformowal i co dalej?
      Zamierzasz to tak zostawic czy bedziesz walczyl?Tu akurat Ci sie nie dziwie.
      Pytanie jak czesto latasz Wizzem?
      • Gość: rudi Re: wizzair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:22
        Nie nie zostawiłem tego, poszły pisma na Węgry i do warszawy w tej sprawie a
        właściwie w sprawie odszkodowania, które z tego tytułu się należy
        • iberia.pl Re: wizzair 17.07.07, 15:37
          daj znac czy uznali roszczenie.
    • Gość: radek Re: wizzair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:47
      Coś za coś. Chcesz lecieć taniej (często o wiele taniej) to musisz ponosić
      ryzyko zwiększone w takich sytuacjach. Nie bronię linii ale chyba sie nie
      spodziewasz że płacąc stówę albo mniej za bilet dostaniesz hotel 4 gwazdkowy w
      przypadku dużego opóźnienia czy odwołania.
      • Gość: rudi Re: wizzair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:58
        Wiesz coś w tym jest, pracodawca mało Ci płaci więc za śmieszne pieniądze może a
        nawet ma obowiązek Tobą pomiatać i wykorzystywać. Cena nie może mieć przełożenia
        na zwykłe olewanie klienta. Można się zgodzić że nie zjesz za darmochę na
        pokładzie, że bagażowy nie zaniesie ci tobołów, nawet można przeżyć odwołanie
        lotu ale nigdy nie można sobie pozwolić aby o takim fakcie nikt nie raczył
        powiadomić bo to niema nic wspólnego z ceną biletu.
        • Gość: Justyna Re: wizzair IP: 83.141.66.* 17.07.07, 14:11
          A nie ma w regulaminie, ze trzeba sprawdzic lot na 72 i 48h przed odlotem?
          Ryanair ma cos takiego. No sorry, ale to sa podstawowe rzeczy jak sie lata low-
          costami. Aczkolwiek z Centralwingsa kiedys zadzownili, ze lot jest przesuniety
          o godzine wczesniej. Tylko ze na lotnisku okazalo sie, ze ani stewardessy (wiem
          wiem, mowi sie personel pokladowy) ani piloci, ani obsluga naziemna o tmy nie
          nie wiedzieli, bo samolot odlecial planowo.
      • iberia.pl Re: wizzair 17.07.07, 15:36
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Coś za coś. Chcesz lecieć taniej (często o wiele taniej) to musisz ponosić
        > ryzyko zwiększone w takich sytuacjach. Nie bronię linii ale chyba sie nie
        > spodziewasz że płacąc stówę albo mniej za bilet dostaniesz hotel 4 gwazdkowy
        w przypadku dużego opóźnienia czy odwołania.

bez przesady z tymi biletamin za 100zl, po drugie wybacz, ale jesli za cos
        place-i cena nie ma znaczenia-to oczekuje, ze druga strona wywiaze sie z umowy,
        koniec , kropka.
        • Gość: Pasazer Re: wizzair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:30
          Najgorsza z tanich linii w Polsce, a moze i calej Europie. Dlugo nie pociagna,
          bo traca mase kasy, a coraz mniej pasazerow akceptuje numery w stylu Wizzaira.
          • Gość: magic Re: wizzair IP: *.telpol.net.pl 17.07.07, 21:51
            A czego wy sie spodziewacie skoro za wszystkim stoja Węgrzy. Oni nie maja
            zielonego pojęcia jak poprowadzić tą firmą i jak nalezy traktować pasażerów.
            Zresztą dla nich liczy sie tylko kasa ze sprzedaży biletów i cateringu na
            pokładzie, oni mają w dupie zarówno pasażerów jak i pracowników. Zreszta ja to
            okreslam jednym słowem " dziadostwo". Nawet płacąc 100 zł za bilet, należy ci
            się to minimum, czyli przede wszystkim informacja, skoro są jakieś przesunięcia
            w odlocie. Węgrom gratulujemy kolejnych przeyślanych decyzji.
    • mallina Re: wizzair 18.07.07, 01:57
      latam wizzairem bardzo czesto i nigdy nie zdarzylo mi sie zadne spoznienie,
      odwolanie itp, czyli mam szczescie?
      slyszac rozne historie zawsze sie nastawiam, ze cos moze nie wypalic, na pewno
      bylabym wowczas wkurzona -mam jednak nadzieje ze nigdy tak sie nie stanie i
      dalej bede mogla wizzair chwalic:-)))
      • villeroi Re: wizzair 18.07.07, 16:12
        latalem wielokrotnie (w sumie ok 40 razy) wizzair. Samolot byl spozniony moze z
        2-3 razy, raz tylko mialem do nich pretensje...ale w moich doswiadczeniach z
        "tradycyjnymi" liniami tez zdarzaly sie powazniejsze wpadki (brak informacji po
        anulowanu rejsu itp)...wszelkie niedociagniecia nie sa tylko domena tanich
        linii. Na pewno mozna sie spodziewac wiecej udogodnien przy lataniu tradycyjnymi
        liniami (zwlaszcza przy odwolanych rejsach) lepszego serwsu informacynjego ale
        pisanie, ze wizzair jes najgorsza linia przy doswiadczeniu 3-4 lotach jest
        pozbawione zadnej merytorycznej wartosci. Przy moim doswiadczeniu (rowniez malo
        miarodajnym) nie jestem w stanie zauwazyc by wizzair sie negatywnie wyrozniala
        na tle innych linii a juz zwlaszcza tanich lini.
        • Gość: Sceptyk Re: wizzair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:36
          Wystarczy przyjrzec sie statystykom opoznien i odwolan rejsow, by dowiedziec
          kto przoduje w tej chwalebnej klasyfikacji.
          • villeroi Re: wizzair 18.07.07, 16:59
            chetnie zobacze te statystyki...

domyslam sie, ze tanie linie wypadna tam gorzej od pozostalych,
            ale to jest raczej oczywiste i nie wynika ze zlej woli... cos za cos...ceny nie
            biora sie z kosmosu...
          • iberia.pl Re: wizzair 18.07.07, 17:02
            Sceptyk zapodaj jakiegos linka z laski swojej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka