Dodaj do ulubionych

Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair.

IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.06.08, 22:03
Pod numerem potwierdzenia rezerwacji jest napisane:
Status - Niepotwierdzone
i nizej:
"Rezerwacja nie jest potwierdzona, dopuki nie otrzymasz wiadomosci e-
mail z planem podrozy".

Czy ktos z Was mial podobna sytuacje?
Nie pytal bym o to gdybym dostal e-mail z potwierdzeniem, ale wciaz
go nie ma w normalnej skrzynce ani w spamie.
Kiedy probuje sprawdzic rezerwacje na witrynie Ryanair ukazuje sie,
ze dane sa nieprawidlowe.

Czy ktos juz mial takie przejscia?
Obserwuj wątek
    • sinus1 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 10.06.08, 22:09
      Było już o tym kilka razy na forum.
      Sprawdź czy masz blokadę środków na karcie - na 99% nie masz. Wykonaj rezerwację
      ponownie, uprzednio sprawdź czy Twoja karta umożliwia płatności internetowe i
      czy masz na niej wystarczające środki. Za drugim razem powinno się już udać,
      jest napis "niepotwierdzona" kiedy jest jakiś problem z autoryzacją karty.
      • Gość: klijent Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.06.08, 22:15
        Dziekuje za szybka odpowiedz. Tylko troche sie obawiam, ze jesli
        zamowie jeszcze raz, pozniej na rachunku zobacze naliczenie przez
        Ryanair za dwa loty. Czy moge uwazac, ze ta rezerwacja nigdy nie
        bedzie miala stanu potwierdzenia?
        • sinus1 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 10.06.08, 22:19
          Gość portalu: klijent napisał(a):
          > Czy moge uwazac, ze ta rezerwacja nigdy nie
          > bedzie miala stanu potwierdzenia?

W moim przypadku tak właśnie było, u innych też. Upewnij się czy rzeczywiście
          nie masz blokady środków na karcie i rozpocznij proces rezerwacji od nowa.
          • Gość: klijent Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.06.08, 22:25
            Ok, dziekuje za pomocne wskazowki.
          • Gość: klijent Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.06.08, 22:47
            Ok, zadzwonilem do banku. Rzeczywiscie nie bylo pozwolenia na tego
            rodzaju platnosc. Juz wszystko ustawione, tylko wciaz sie
            zastanawiam czy nie bedzie proby ponownej autoryzacji. Mila pani z
            banku powiedziala, ze nie bylo zapytania o platnosc. Bylet
            zamawialem dzis poznym popoludniem, wiec moze rano system pobierze
            pieniazki?
            • sinus1 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 10.06.08, 22:55
              Gość portalu: klijent napisał(a):
              > Bylet
              > zamawialem dzis poznym popoludniem, wiec moze rano system pobierze
              > pieniazki?

Na 99% nie.
              • Gość: Marek Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.pool.einsundeins.de 11.06.08, 10:51
                Na 100% nie. Gdyby jednak- to napiszesz reklamacje do VISA albo Mastercard i ja
                uwzglednia.
                • Gość: Klijent Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.range86-134.btcentralplus.com 11.06.08, 21:27
                  Oczywiscie forumowicze mieli racje.
                  Na 100% Ryanair nie pobiera oplaty za niepotwierdzone rezewacje.
                  Poniewaz pierwszy raz mi sie to zdarzylo, a tym razem uzywana byla
                  inna karta niz zwykle, ktora nie miala pozwolenia na tego typu
                  transfery efektem bylo moje niepowodzenie.

Nic mi nie stalo na drodze aby zadzwonic do Ryanair (naszczecie
                  dzwonilem z pracy), czekanie az w koncu ktos sie zglosi zajmuje
                  okolo 10-15 min max, wiec odrazu odradzam bo nie ma sensu.
                  Jak to nazwali rezwrwacja jest niewazna, szkoda, nie moga tego
                  poprostu przeslac na e-mail, ale chyba na tym polega biznes ;)
                  Zanim zamowilem bilet (jeszcze raz, kolejny), zadzwonilem do banku,
                  zmienilem ustawienia i wszystko poszlo tak jak powinno, bez
                  pretensji do kogo kolwiek.

Dziekuje serdecznie Sinus1 za naprowadzenie mnie na prawidlowe
                  myslenie.
                  • Gość: moniiiiikaaaa Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 13:19
                    Jestem w tej samej sytuacji zamówiłam bilety i nadal nie otrzymałam
                    potwierdzenia tzn. e-maila a status mojej rezerwacji NIEPOTWIERDZONE. Czyli
                    muszę dowiedzieć sie w banku czy nie ma blokady i bez problemu mogę zamówić
                    kolejny bilet i nie pobiorą mi pieniążków za tamte bilety?czy oni nie mogli tego
                    napisać gdzieś ze mogą takie problemy wystąpić skoro tyle osób to ma jeszcze
                    żaden numer tel nie jest aktywny skandal.
                    • lccfly Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 17.06.08, 13:32
                      Gość portalu: moniiiiikaaaa napisał(a):

> Jestem w tej samej sytuacji zamówiłam bilety i nadal nie otrzymałam
                      > potwierdzenia tzn. e-maila a status mojej rezerwacji NIEPOTWIERDZONE. Czyli
                      > muszę dowiedzieć sie w banku czy nie ma blokady i bez problemu mogę zamówić
                      > kolejny bilet i nie pobiorą mi pieniążków za tamte bilety?czy oni nie mogli teg
                      > o
                      > napisać gdzieś ze mogą takie problemy wystąpić skoro tyle osób to ma jeszcze
                      > żaden numer tel nie jest aktywny skandal. NA STRONIE RYANAIR jest
                      opcja "zarządzaj swoja rezerwacją"jeżeli po wpisaniu numeru ref. i
                      danych(email-trasa lotu-lub nr.karty)wyświetli się błąd...prawdopodobnie
                      rezerwacja nie doszła do skutku...;)
                      • Gość: mon Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 15:04

dziekuje bardzo ale własnie dzwoniłam do banku pko i wbk i dowiedziałam sie ze
                        nie mozna zapłacic za lot zwykła karta tylko kredytowa i walutowa skad ja mam
                        sobie teraz te karty wziasc?????jak 4 lipca mielismy wyleciec zaraz wylece w
                        powietrze POMOCYYYYY
                        • lccfly Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 17.06.08, 15:14
                          Gość portalu: mon napisał(a):

>
                          > dziekuje bardzo ale własnie dzwoniłam do banku pko i wbk i dowiedziałam sie ze
                          > nie mozna zapłacic za lot zwykła karta tylko kredytowa i walutowa skad ja mam
                          > sobie teraz te karty wziasc?????jak 4 lipca mielismy wyleciec zaraz wylece w
                          > powietrze POMOCYYYYY
                          <<<może masz znajomych,którzy mają
                          karty>>>ewentualnie pośrednik:(
                          • Gość: moniiiiikaaaa Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 16:01
                            Mam nadzieje ze wkoncu wszystko bedzie ok weszłam na ta strone zadzwonilam tam
                            bardzo miła Pani poinformowała mnie o wszystkim co było mozliwe i naszczescie u
                            nich moge zapłacic nawet przelewem na poczcie wiec ciesze się bardzo tą samą
                            linią polece czyli tym nieszczęsnym Ryanair ale polece i mam nadzieje ze w
                            calości dolece:) tak mi sie ten link który dodałam to ta strona to jest
                            podejrzewam jakies "biuro podróży" hehe strona dla zagubionych płace jakies
                            niecałe 100 zł wiecej za bilety za 2 osoby ale przynajmniej mam spokoj.....
                            www.lotnicze-bilety.pl/...Dziekuje bardzo wszystkim za pomoc
                            • Gość: moniiiiikaaaa Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 16:04
                              przepraszam za błedy ale caly dzien siedze przed tym komputerem i kombinuje moja
                              głowa ledwo to wytrzymala....
                              • Gość: Jakub Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.08, 20:17
                                witam !!

ja mam podobny problem (status niepotwierdzony)- tylko ,ze ja chcialem
                                przebookowac istniejacy lot i musialem doplacic.Przy przebookowaniu chcialem
                                zaplacic z innej karty i juz mi sie nie udalo.Nie wiem co mam teraz zrobic ,bo
                                na stronie ryanair w profilu zarzadzania rezerwacja nigdzie nie widze opcji
                                platnosci. moze wy wiecie co mam teraz zrobic ?? bo wydaje mi sie ,ze nowa
                                rezerwacja nie wchodzi w gre . z gory dziekuje za wskazowki :) pozdrawiam !!
                                • Gość: podróżnicy Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.08, 13:01
                                  My też mieliśmy ten problem "status niepotwierdzony" i nie zablokowane pieniążki
                                  na koncie. Musieliśmy dokonać rezerwacji jeszcze raz. Ale UWAGA!!! okazało się
                                  że tylko kartą KREDYTOWĄ można dokonać płatności.
                                  • sinus1 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 26.09.08, 20:42
                                    Gość portalu: podróżnicy napisał(a):
                                    > Ale UWAGA!!! okazało się
                                    > że tylko kartą KREDYTOWĄ można dokonać płatności.

Nieprawda. Można debetową, o ile wystawca karty (bank) to umożliwia dla danego
                                    typu karty.
                                    • Gość: coffee Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.range81-155.btcentralplus.com 03.11.08, 23:36
                                      Witam ma ten sam problem ale placilem karta kredytowa WBK Limit 2 tys bilet
                                      kosztowal ponad 1000 Zł. stan NIEPOTWIERDZONA i co teraz? no wlasnie piszecie ze
                                      tylko karta kredytowa a ja kupilem inne bilety debetowa i wszystko poszlo
                                      pieknie :) Ale wracajac do tematu kupie te same bilety karta debetowa i bilety
                                      beda ale czy nie sciagna mi z tej kredytowej po jakimś czasie za poprzednie
                                      bilety oto jest pytanie?!
                                      ODPOWIEDZI TYLKO W 100% PROSZE DLA PEWNOSCI DZIEKI WIELKIE INTERNAUCI :)))))
                                      • Gość: m Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.09, 19:09
                                        Witam, mam problem, dostałam na maila kod mojej rezerwacji,ale nie ściągnęło mi
                                        pieniążków z konta, a także gdy próbuję wejsć w swoją rezerwację od razu
                                        wyskakuje błąd. Czy powinnam zrobić rezerwację od początku mimo,że mam maila od
                                        ryanair? Pani w banku powiedziała mi,że powinnam ją zrobić jeszcze raz, bo na
                                        mojej karcie nie ma odnotowanych żadnych oczekujących transakcji tego typu i nie
                                        może mi ściągnąć z konta, ale chciałabym się upewnić. Bardzo proszę o pomoc!!
                                        • kasia_p45 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 01.06.09, 23:01
                                          Numer rezerwacji jest nadawany od razu. Nawet w przypadku gdy ktos
                                          bedzie placil przelewem lub gotówka. Jedynie status moze byc nie
                                          potwierdzony.. Czyli co z tego, ze masz ten kod rezerwacji jesli
                                          jest on nieaktywny bo nie opłacony?.. Chyba, ze placisz karta i od
                                          razu masz potwierdzenie zaplaty .. wtedy kod jest wazny czyli
                                          aktywny.. Wiec można leciec :))
                                          • Gość: anonim Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 09:47
                                            A ja mam płatność potwierdzoną i status rezerwacji NIEPOTWIERDZONY pomimo, że dało się zrobić odprawę online i wydrukować karty pokładowe. O co chodzi ?
                      • Gość: kaczy Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 18:13
                        1.Na stronie pojawiło mi się że status : NIEPOTWIERDZONE
                        2.dostałem smsa "ryanair ref: m7dqrp fr:
                        • Gość: Winia polecam poradnik jak kupic bilet w ryanairze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 04:19
                          Nie musi byc kredytowa, najlepiej placic Visa Electron, do niedawna calkowicie
                          bez oplaty. Sam dlugo szukalam karty do placenia, raz placil nawet znajomy z
                          niemiec, bo zadna karta w domu nie dzialala :(

Polecam artykul o kupowaniu biletow w Ryanairze na blogu
                          to-tylko-ryanair.blogspot.com pod adresem:

to-tylko-ryanair.blogspot.com/2010/02/jak-kupic-supertani-bilet-w-ryanair.html
                          • sinus1 Re: polecam poradnik jak kupic bilet w ryanairze 11.02.10, 12:03
                            Od 2 miesiecy VE jest juz z oplata.

Bez oplaty tylko MC Prepaid.
                  • kasia_p45 Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair 01.06.09, 22:55
                    Gość portalu: Klijent napisał(a):

> Oczywiscie forumowicze mieli racje.
                    > Na 100% Ryanair nie pobiera oplaty za niepotwierdzone rezewacje.
                    > Poniewaz pierwszy raz mi sie to zdarzylo, a tym razem uzywana byla
                    > inna karta niz zwykle, ktora nie miala pozwolenia na tego typu
                    > transfery efektem bylo moje niepowodzenie.
                    >
                    > Nic mi nie stalo na drodze aby zadzwonic do Ryanair (naszczecie
                    > dzwonilem z pracy),

Pewnie na koszt pracodawcy???

czekanie az w koncu ktos sie zglosi zajmuje
                    > okolo 10-15 min max, wiec odrazu odradzam bo nie ma sensu.
                    > Jak to nazwali rezwrwacja jest niewazna, szkoda, nie moga tego
                    > poprostu przeslac na e-mail, ale chyba na tym polega biznes ;)
                    > Zanim zamowilem bilet (jeszcze raz, kolejny), zadzwonilem do
                    banku,
                    > zmienilem ustawienia i wszystko poszlo tak jak powinno, bez
                    > pretensji do kogo kolwiek.
                    >
                    > Dziekuje serdecznie Sinus1 za naprowadzenie mnie na prawidlowe
                    > myslenie.
                    • Gość: switek Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.08.10, 10:26
                      Hej,mam ten sam problem-dostałem numer rezerwacji ale jest status
                      niepotwierdzone, a maila tez nie mam. Płaciłem debetówką z Multibanku, limity
                      ustawione dobrze i nie wiem czy mam czekać?Płaciłem wczoraj ok.12. Co radzicie?
                      • Gość: marek Re: Rezerwacja: Status - Niepotwierdzone. Ryanair IP: *.multimo.pl 23.08.10, 12:33
                        Kasę Ci zablokowało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka