niewysoka Re: ESKY.PL OPINIE 19.09.18, 10:54 Od eSky należy się trzymać z daleka, ponieważ to oszuści. Sprzedają najtańsze taryfy po cenach taryf zwykłych - i to się kończy tak, że trzeba np. za oceanem na lotnisku opłacać sobie bagaż na lot powrotny. Albo sprzedają jakieś pseudo-ubezpieczenie, które niby ma umożliwić zamianę biletu, ale gdzieś drobnym druczkiem jest zastrzeżenie, że to działa tylko wtedy, gdy linia lotnicza się zgodzi. A ta nie ma żadnego interesu w tym, żeby się zgadzać - ale ty o tym nie wiesz, płacisz, a potem się przekonujesz, że to jest zwyczajny rozbój. "Nie mamy pańskiego płaszcza - i co nam pan zrobi?" Myślę też, że dla osób pracujących w infoliniach eSky to musi być straszne - codziennie wysłuchiwać słusznych argumentów ludzi, którzy zostali wystrychnięci na dudka, a pomóc im nie ma jak, bo to zależy od tych na górze. Obrzydliwe. Dziś wszystkie większe linie prowadzą już swoje biura i najlepiej biletu kupować bezpośrednio z ich strony. Bo eSky w dodatku ma własny system oznaczenia rezerwacji i numerów biletów, które pozwalają liniom zobaczyć te rezerwacje, ale nie dają im do nich dostępu. Więc jak coś jest nie tak, to musisz skontaktować się z biurem eSky. I uwierz mi - nap pewno ci się to uda!!! Wystarczy przez pięć godzin posiedzieć ze słuchawką przy uchu... Odpowiedz Link Zgłoś
lena354 Re: ESKY.PL OPINIE 20.09.18, 00:16 Zaczęłam rozglądać się za lotami czarterowymi do Rodos na lato 2019,jednak u czołowych organizatorów na stronach nie nie znalazłam.Wyszukiwarka esky znalazła mi bilety czarterowe na sierpień 2019 z Wrocławia na Rodos ,w całkiem fajnej cenie 2670 zł za 3 osoby.W warunkach rezerwacji jest przekierowanie na stronę Tui,oraz informacja,że ten lot obsługuje linia lotnicza enter,zastanawiam się czy to możliwe,że oni sprzedają bilety Tui,a biuro nie ma ich u siebie na stronie?Przyznam szczerze,że boję się kupić tych biletów,zawsze robiłam rezerwację czarterów bezpośrednio u organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
esky.pl Re: ESKY.PL OPINIE 20.09.18, 19:14 lena354 napisała: > Zaczęłam rozglądać się za lotami czarterowymi do Rodos na lato 2019,jednak u cz > ołowych organizatorów na stronach nie nie znalazłam.Wyszukiwarka esky znalazła > mi bilety czarterowe na sierpień 2019 z Wrocławia na Rodos ,w całkiem fajnej ce > nie 2670 zł za 3 osoby.W warunkach rezerwacji jest przekierowanie na stronę Tui > ,oraz informacja,że ten lot obsługuje linia lotnicza enter,zastanawiam się czy > to możliwe,że oni sprzedają bilety Tui,a biuro nie ma ich u siebie na stronie?P > rzyznam szczerze,że boję się kupić tych biletów,zawsze robiłam rezerwację czart > erów bezpośrednio u organizatorów. Dzień dobry, Przekierowanie nastąpiło ponieważ współpracujemy z TUI. Jeśli chce się Pani więcej na ten temat dowiedzieć proszę do nas napisać na adres kontakt@esky.pl wklejając też swój post z forum. Jeśli sobie Pani życzy konsultant do Pani oddzwoni, proszę tylko podać do siebie numer telefonu. Pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
never.ever.again Re: ESKY.PL OPINIE 08.06.19, 19:59 Ja bym nie kupiwała , po swoich došwiadczeniachbz Niki! Odpowiedz Link Zgłoś
esky.pl Re: ESKY.PL OPINIE 20.09.18, 19:06 Dzień dobry, Jest nam przykro widząc taką opinię. Prosimy Panią o dokładne opisanie swojej niedogodności w mailowej wiadomości, w tytule podając swój nick z forum. Wiadomość proszę skierować na adres: info@esky.pl. Zajmiemy się tematem priorytetowo. Pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
gmwa Re: ESKY.PL OPINIE 07.05.19, 08:25 Tez mnie to spotkalo . Przy rezerwacji zaplacilem dodatkowe pieniadze za mozliwosci bezplatnej zmiany terminu lotu. W praktyce zostalem wystawiony do wiatru. Oszusci i naciagacze Odpowiedz Link Zgłoś
never.ever.again Re: ESKY.PL OPINIE 08.06.19, 20:03 Kurczè, jak bardzo żałujè, że tu nie zajrzałam. Mnie dwukrotnie naciàgnèli ..w summer ..tylko na 1000 zł ( za oba ,,loty nie loty”!! Odpowiedz Link Zgłoś
never.ever.again Re: ESKY.PL OPINIE 08.06.19, 20:01 Witam , i kontaktowała siè Pani z esky? Udało siè coś wyegzekwować?! Odpowiedz Link Zgłoś
anetatree Re: ESKY.PL OPINIE 27.10.24, 16:15 Dokładnie. Tragedia. Nieuczciwa firma. Odpowiedz Link Zgłoś
vikiviki89 Re: ESKY.PL OPINIE 21.03.19, 22:44 Nie polecam złodzieje. Ceny wyższe niż u przewoźnika o dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
sfettseeee Re: ESKY.PL OPINIE 31.12.24, 06:35 Tanie loty - pl.trip.com Super wyszukiwarka lotów, więc oszczędź się czas na szukanie najlepszych połączeń, bilety często też są w lepszej cenie niż kupując bezpośrednio u linii lotniczych, same korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
emmklise31 Re: ESKY.PL OPINIE 04.04.19, 08:15 Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
radekpater Re: ESKY.PL OPINIE 14.04.19, 23:28 UWAGA NA NACIĄGACZY. ESKY zaczął stosować nowa taktykę naciągania kupujących na DODATKOWE KOSZTY. Przy rezerwacji bagażu rejestrowanego nie można zaznaczyć dodatkowego bagażu. Później można go dokupić ale płacąc już cenę wyższą o 139 zł za jeden bagaż do 20 kg. Zupełnie przypadkiem system nie działa prawidłowo, i zupełnie przypadkiem eSkY zarabia na tym procederze ekstra pieniądze. Radek P. Odpowiedz Link Zgłoś
kbodzio2 Re: ESKY.PL OPINIE 28.04.19, 13:36 Beznadziejnie!!! omijaj szerokim łukiem. Kontakt z firmą niemożliwy . linie telefoniczne chyba nie istniej ą albo s.ą atrapą. Bilety przychodzą owszem ale na 48 g. przed wylotem/ zlotniska początkowego, jeśli masz powrotny zarezerwowany to wypada wziąc komputer i drukarkę . NIE OTRZYMASZ GO PRZED POWROTEM/ CZYLI NIE WRÓCISZ .zONA ZAMÓWIŁA BILET. MAMY DWA NA WYLOT DOKUPIŁA BAGAŻ I NIE OTRZYMAŁA TEGO NA BILECI. KONTAKT ŻADEN/, W CHWILI OBECNEJ CZEKAM 50 MINUT W KOLEJCE- BRAK KONSULTANTA/. bILETU POWROTMEGO nie przesłano . Zmiana drogą meilową niemożliwa/ nie odpowiadają na tego typu korespondencje. Żenada. Brak skali poniżej dna. Odpowiedz Link Zgłoś
gmwa Re: ESKY.PL OPINIE 07.05.19, 08:23 Zgadzam sie w 100% firma zenada. Oszusci i naciagacze. Przy rezerwacji stosuja triki wprowadzajace w blad. Omijac ten portal szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
never.ever.again Re: ESKY.PL OPINIE 08.06.19, 19:48 Opinia eSky Kochani, osibiście NIE POLECAM! Esky! Ceny zawsze o prowizjè wyże- 70 zl , plus 13 zl za odprawè! Jakość serwerów woła o pomstè do nieba! Zawieszajà siè po kilanaście razy, w trakcie zakupu biletòw- co w moim ( I nie tylko moim jak , czytałam na wielu forach) przypadku POSKUTKOWAŁO NABYCIEM BILETÒW W ODWROTNÀ STRONÈ!! Poczytajcie na trust pilot! ( NIE MOJE TO OPINIE ) ludzie sà niezadowoleni! Poziom świadczonych usług jest rodem z czasòw Gierka( dla młodszych - czasy głebokiego kominuzmu w Pl, gdzie to klient walczył o towar a nie jak teraz ,,towar walczy “ o klientòw)! Oddam sprawè do rzecznika praw konsumenta i uoiku a , jako że usługa ma charakter Europejski to zachaczè o organy w UE. Do czego też innych zachècam, bo bez tego bèdzièmy okradani dalej. Kupowałam bilety 3 razy na esky , z czego 2 razy zawieszały siè systemy I ,,làdowałam” z rèkà w nocniku a w niej trzymałam bilety w odwrotnà stronè. Nadmienie, iż sama prowadzè już prawie 20 lat firmè( firmy ) w Polsce i Jestem ROZCZAROWANA , iż dla 110£ esky chce pomiatać klientami! ( i pomiata !!)!! Latam dużo, posiadam konta w wiekszosci euroejskich I nie tylko linii lotniczych - gdzie naprawdè jest taniej- bo bez prowizji i opłat za odprawè! A przy kupnie z wyprzedzeniem nawet za parè złotych można lecieć! Jedynym argumentem ( ktòry mnie skusił by skorzyatać z esky), w wyszukiwarce esky, jest to , iż można czasem - co do zasady - skorzystać z usług dwòch lub wiècej przewoźnikòw jednocześnie. Bez konieczności korzystania z kilku apek jednocześnie. Lecz 3 razy korzystanie z usług tej firmy to mała jest moja ,,grupa badawcza” bym mogła stwierdzić czy to fakt czy mit. Moja reklamacja została odrzucona, bo : Wg regulaminu Powinnam sprawdzić czy kupiłam właściwe kierunki przed zakceptowaniem płatności! Nie ma takiej opcji przy zawieszajacych siè serwerach. Gdzie , rozpoczàć w odrèbnym oknie kolejnà transakcjè? Bo krok w tył prowadzi do zawierszenia systemu- błàd serwera ! Ps mam zrzuty z ekranu ..jak co sekunda wieszały siè serwery! Wièc wytłumaczenie mi, iż przyczynà odrzucenia reklamacji jest akceptacja regulaminu przy drobnej uwadze ze strony esky- iż cytujè: ,, Równocześnie informujemy, że nie stwierdzono nieprawidłowości podczas procesu zakupu biletu. Pragniemy podkreślić, że nie ma technicznej możliwości aby system dokonał zmiany w rezerwacji.” To nie profesionalna i ogòlnikowa odpowiedz, ale skuteczna w ich mniemaniu, bo pienièdzy do dziś nie zwròcili( a już miesiàc siè upominam)! Oceniajàc w skali 1-10 Minus 1000000000000 Wstyd mi , że takie przedsièbiorstwa sà na naszym rynku. Chociaż, jak każda potwora trafia na swego amatora ! Co widać po wielu zadowonych klientòwch !! Wièc zapytam ponownie czy dla 500+ pln warto psuć sobie opiniè? Wg. Mnie nie ale wg.eSky ( jak na innych portalach określa siè ,, oszustòw”) Tak (Cytat z Trust pilot.). Cytat: EL SZKÓDNY 1 recenzja 6 dni temu Zwykłe oszustwo Zwykłe oszustwo. Kupuje bilet i dostaje w odwrotnym kierunku. Więcej nie skorzystałem z usług tej firmy!!! Przydatne Udostępnij Jak w sławetnej reklamie operatora sieci komòrkowej : Grosz do grosza I bèdziè kokosza! Tylko ...wstyd !! Po prostu wstyd. A teraz trochè matematyki nie magii, i emocji. Rachunek jest prosty , działa tutaj tzw efekt latte : Codziennie paredziesiàt oszukanych na pareset złotych klientòw , ktòrzy nie podejmà działan reklamacyjnych po odrzuconej eSky reklamacji I przychòd jest ! Aby nie być gołosłownà: Np 352 dni x ( 550 zl ( omyłkowo zakupiony bilet I nie reklamowany) x 20 klientòw)= to przecież tylko 3 872 000 pln ( to tylko niespełna cztery milliony)!! W skali roku. A jeśli dziennie jest 20 osòb jak ta Pani od biletòw za 4500 zl ...to już jest prawie 40 milionòw złotych ... (40 000 000 pln)!!!!!!!! I Tak to działa ! W Polsce zawłaszczenie 500 zł to przestèpstwo ...I regulamin lub jego akceptacja tego nie zmienià! Odpowiedz Link Zgłoś
esky.pl Re: ESKY.PL OPINIE 12.06.19, 19:43 Dzień dobry Kasiu, kontaktowaliśmy się z Panią za pośrednictwem innego portalu i prosiliśmy o przysłanie nam skanów. Ponawiamy prośbę. Pozdrawiamy, eSky.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtasopp Re: ESKY.PL OPINIE 27.04.21, 11:15 OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM OSZUSTWO!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM Bilet zakupiony 22.01.2020r na lot w czerwcu 2020 Berlin-Chicago i powrót cena 4648zł Rezerwacja o numerze PWYL67H Zmienili termin lotu na co nie wyraziłem zgody. O zwrot za niewykorzystany bilet według eSky mam wnioskować do przewoźnika KLM. KLM informuje mnie, że to eSky wydało bilet i to oni mają zwrócić pieniądze. Ewidentnie eSky gra na zwłokę. Na wiadomości odpowiedzi udziela za każdym razem inna osoba wstawiając formułki typu: "zgodnie z procedurą linii lotniczej, w związku z anulowanym lotem...." "możliwość zwrotu należności za bilet jest zależna od wytycznych linii lotniczej..." a konkretów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.szczesniak Re: ESKY.PL OPINIE 09.10.24, 09:05 KUPUJĄC BILET w ESKY.PL NIE MA ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI REKLAMOWANIA USŁUGI, KTÓRA NIE ZOSTAŁA DOSTARCZONA LUB ZOSTAŁA ŹLE DOSTARCZONA PRZEZ PRZEWOŹNIKA. Słowo ostrzeżenia dla osób kupujących bilety przez firmy jak esky.pl. Nie ponoszą oni ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI za anulowanie lotu przez przewoźnika oraz opóźnienia lotu (patrz p. VIII.12 Regulaminu Serwisu esky.pl). Co więcej, klient nie ma żadnej możliwości reklamowania tego u samego przewoźnika, gdyż esky.pl kupuje je sam od pośredników (np. citizenplane.com) i dla przewoźnika "nie istniejemy". Bilety należy kupować bezpośrednio u przewoźnika, z którym w razie problemów jest kontakt. Nasz przykład: W dniu 13.09.2024 mieliśmy lecieć 5 osobową rodziną z Warszawy do Zakynthos (rezerwacja nr. 9179534540). Jedna z osób miała kłopoty z poruszaniem - poprosiliśmy Esky.pl o asystę na lotnisku. Esky.pl nie tylko nie zapewnił nam jej, ale "coś" przekazał do przewoźnika (Sky Express), że ten anulował lot dla tej osoby i nie poinformował nas o tym do czasu check-inu na lotnisku (mieliśmy opinię lekarza o możliwości odbycia lotu). Esky nie zapewnił nam wsparcia na lotnisku, gdyż sam nie miał kontaktu z przewoźnikiem (ponieważ kupował od pośrednika). 2 osoby (niepełnosprawna i jej opiekun) musiały wrócić do domu, kupiły nowe bilety za własne pieniądze na następny dzień i doleciały na miejsce. Złożonej reklamacji esky.pl nie rozpatrzył zasłaniając się tym, że nie odpowiada za działania przewoźnika. ESKY NIE ZAPEWNIA WSPARCIA DLA KLIENTÓW (nawet NIEPEŁNOSPRAWNYCH), RADZI, ABY ZŁOŻYĆ REKLAMACJĘ, KTÓREJ POTEM NIE ROZPATRUJE. Odpowiedz Link Zgłoś