Dodaj do ulubionych

Bagaż podręczny Ryanair

IP: *.pl 17.07.09, 07:58
Witam,
chcę zakupić małą walizkę o wymiarach 50 x 37 x 22 na bagaż podręczny. Czy nie
będzie problemów przy odprawie, jeśli wymiary określone przez tę linię to
50x40x20? Czy ktoś z Was to przerabiał w praktyce?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: freqeunt Ryanairer Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.ramtel.pl 17.07.09, 19:55
      będą problemy. Od czasu do czasu proszą, żeby włożyć bagaż do takiej metalowej
      skrzyneczki. A metal ma to do siebie, że się nie rozciągnie nawet na 2 centymetry...
    • Gość: gość Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.zone5.bethere.co.uk 18.07.09, 17:00
      najlepiej mieć plecak na bagaż podręczny wtedy tylko spojrzą drugim okiem i
      mówią dziękuje proszę dalej:) ale na własne oczy widziałam jak babka miała taką
      torbę budzącą podejrzenie i kazali jej włożyć do metalowej skrzynki...no ale
      poleciała;D A zaś taka inna pani miała dosyć dużą i za ciężką torbę i wrócili ją
      dopiero gdy miała wchodzić do samolotu...więc warto uważać:) ale jak widzę nie
      będziesz miała problemów ''50 x 37 x 22''
      • Gość: Maliinna Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.pl 19.07.09, 07:28
        Pytam, ponieważ mam zamiar kupić zestaw trzech walizek z poliwęglanu. Ta
        najmniejsza ( określana jako kabinowa) ma właśnie takie wymiary, jak podałam
        wyżej. Ponieważ walizki tanie nie są, przed zakupem wolę więc upewnić się,czy
        aby ta mała może służyć za podręczny w Ryanair?
        Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia lub obserwacje w tej sprawie? Może
        leciał z taką walizką?
        Za dotychczasowe odpowiedzi dziękuję.
        • Gość: gosc Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.zone5.bethere.co.uk 19.07.09, 15:39
          moim zdaniem nie masz się czym martwić:) miłego lotu:)
          • stepowy.82 Re: Bagaż podręczny Ryanair 09.05.14, 11:53
            Myślę, że może się udać "przemknąć", ale co zrobią jak akurat postanowią sprawdzić? Ja nie ryzykowałbym
        • handlonet Zaoferuję : Bagaż podręczny Ryanair 08.04.14, 11:38
          Witam
          Odnośnie walizek kabinowych do RYANAIR, WizzAir , EasyJet ..itd..

Mogę zaoferować walizki w atrakcyjnych cenach 95 do 150zł max
          100% mieszczą się w gabarycie 55x40x20 - jest to wymiar całkowity zewnętrzny !!
          Do tego bardzo dobrej jakości. Te same walizki centra handlowe i galerie sprzedają 2-3 razy drożej.
          Już 300sztuk sprzedanych.
          Bez ściemy jak inni sprzedawcy !!!
          szukaj :
          handlonet.pl
          lub
          handlonet.na.allegro.pl/
    • Gość: lila Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.pios.gov.pl 20.07.09, 13:37
      A czy dotyczy to również innych linii, np. Wizzair ?
      • Gość: Maliinna Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: 83.16.114.* 20.07.09, 16:12
        Na stronie Wizzair są podane te same rozmiary bagażu podręcznego, co w Ryanair.
        Eh, już sama nie wiem, decydować się na te walizki, czy nie...
        • wulffh Re: Bagaż podręczny Ryanair 21.07.09, 12:05
          Nie martwcie się głupotami. Lepiej się cieszcie, że sami nie musicie nieść
          bagażu, na co Ryan wpadł... i z czego na szczęście się musi wycofać
          www.tanie-loty.com.pl/ryanair-jednak-poniesie-bagaz-za-nas.html ;].
        • martica Re: Bagaż podręczny Ryanair 21.07.09, 14:52
          Wizzair klamie, bo ja musialam zaplacic za bagaz mieszczacy sie w
          rozmiarach ktore podaja na stronie. Niestety najpierw sie
          dowiedzialam: 'a skad PAni wziela te rozmiary?'. A potem sie okazalo
          ze stojaczek jest jeszcze mniejszy niz rozmiar ktory podala mi osoba
          z 'kanciapy' Wizza na Etiudzie. Czyli, klamia dwa razy - raz na
          stronie, dwa w swoim biurze. I nie poczuwaja sie do odpowiedzialnosci
          bo napisalam skarge.
          Od tego czasu (marzec) latam tylko Easy (z KRK) lub Norwegianem z
          WAW.

"> Na stronie Wizzair są podane te same rozmiary bagażu podręcznego,
          co w Ryanair.
          > Eh, już sama nie wiem, decydować się na te walizki, czy nie..."
        • Gość: af-bcn ja bym z Ryanairem nie ryzykowal IP: *.57.245.239.dyn.user.ono.com 21.07.09, 15:37
          Za nadwage trzeba slono placic jak sprawdza,
          (a czasem sprawdzaja, jak widac na forach)
          To samo z wymiarami.
          Jesli planujesz latac tymi liniami
          to trzeba sie liczyc z ich warunkami.

• tripsta.pl Re: Bagaż podręczny Ryanair 14.04.14, 15:41
      W przypadku linii Ryanair wraz z początkiem bieżącego roku nastąpiły zmiany jeśli chodzi o bagaż podręczny. I tak teraz możemy zabrać torbę o wadze do 10kg i maksymalnych wymiarach 55cm x 40cm x 20cm oraz dodatkowa małą torebkę 35 x 20 x20cm. Jeżeli okaże się, że wszystkie bagaże pasażerów nie mieszczą się w kabinie samolotu, to pozostałe będą umieszczone w luku bagażowym bezpłatnie. Jeżeli natomiast będziemy chcieli przewieźć więcej rzeczy to musimy się liczyć z dodatkowymi opłatami: blog.tripsta.pl/2012/09/30/ile-kosztuje-bagaz-w-tanich-liniach-lotniczych/

Pozdrawiamy,
      Tripsta.pl
      • Gość: 545 Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 15:17
        zamiast kombinowac i kupowac po 2 cm wieksze i uda sie czy nie to polecam przejrzeć internet .
        allegro.pl/walizka-cabin-luggage-ryanair-nowa-1-5kg-i4225194943.html

Przykład super walizki.Bardzo lekka 0k.1,8 kg.Zostaje do zapakowania ponad 8 kg .Nie ma sensu do podrecznego kupowac drogich ,bo sa ciezsze .W podrecznym ryzyko uszkodzenia jest minimalne.
        Do tego najbardziej kluczowa jest szerokośc .w tej nawet jak się trochę wypcha bedzie ok.
        W tej chwili znalazłem 2 aukcje na allegro .Sam kupilem takie w ubieglym roku i sa super .
        • Gość: 545 Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 21:37
          tutaj jeszcze jedna
          allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-55x40x20-i4232283091.html
      • Gość: GOSC Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.elk.mm.pl 22.06.14, 19:52
        W KABINIE TO SIEDZI PILOT-SIEROTO!!!!
        • Gość: 5657 Re: Bagaż podręczny Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 21:18
          chyba w kokpicie .
    • bialaspaulina98 Re: Bagaż podręczny Ryanair 13.01.17, 00:23
      A jeżeli moja torebka dodatkowa 35×20×20 jest teoche wieksza ale tam sa rzeczy jak portfel kosmetyki i sluchawki to problemow nie bedzie i dodatkowych oplat? Przez mala ilosc rzeczy torebka jest bardzo malutka wrecz wyglada na podane wymiary
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka