Dodaj do ulubionych

Chińska zupa wan tan - wideo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 16:03
po pierwsze to nie wan tan tylko wonton. po drugie nie dodaje sie sosu sojowego. po trzecie kucharz zle skleja pierozki, dodatkowo nie uzywa sie jajka do sklejania wystarczy woda namoczyc palec.... gosh!
Obserwuj wątek
    • Gość: wmk Chińska zupa wan tan - wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:16
      nie wiem czym sie skleja pierozki, ale pomysl z kulinarnymi impresjami wspanialy (gratuluje tworcy!), wykonanie niezle, a mi na koniec pociekla slinka. czekam na przepisy na dania indyjskie!
    • Gość: dk Chińska zupa wan tan - wideo IP: *.centertel.pl 12.08.11, 00:23
      Mam dziwne podejrzenie, że zup z pierożkami w wielkich Chinach jest miliony wariantów, a i pewnie w różnych kantonach różnie się wymawia nazwę. A najważniejsze jest, że pyszna i warto popatrzeć, jak roi to zawodowiec.. ślinka leci;)).
      • sarabeth Re: Chińska zupa wan tan - wideo 12.08.11, 00:27
        Szkoda że nie ma podanego przepisu na samo ciasto :( Chętnie bym zjadła ale do najbliższego sklepu z takimi produktami mam jakies 60 km
        • Gość: dk Re: Chińska zupa wan tan - wideo IP: *.centertel.pl 12.08.11, 00:34
          Ciasto całkiem podobne do naszego pierogowego. Mąka 300g, ciepła woda - pół szklanki, szczypta soli, jedno jajko. Zagnieść, ewentualnie dodać mąki. I już:))
    • Gość: zewsząd i znikąd Re: Chińska zupa wan tan - wideo IP: 178.73.48.* 14.08.11, 12:41
      Zjadłabym chętnie, ale tylko w wersji z warzywami. A swoją drogą nie lubię przepisów, instrukcji i wszelakich tego typu rzeczy do oglądania. Czytanie jest dużo szybsze...
    • Gość: maxx Re: Chińska zupa wan tan - wideo IP: 173.233.210.* 24.10.11, 21:28
      Nazwa "won ton" jest powszechnie uzywana w USA, ale jak dobrze pamietam to istnieje kilka roznych systemow transkrypcji znakow chinskich wiec... inna nieco nazwa jest takze mozliwa!

P.S. Czy w Polsce Hindus (ewentualnie ktos z Pakistanu, lub Bangladeszu) wystepuje jako ekspert od kuchni chinskiej? Prawdziwego Chinczyka zabraklo??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka