Dodaj do ulubionych

Ciasto miodowe kasutera

IP: *.demo.pnet.com.pl 29.03.05, 14:37
3 lyzeczki proszku do pieczenia niestety "zabijaja" to niezle ciasto!!! Nalezy uzyc 1 (jednej) lyzeczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.crowley.pl 30.05.05, 14:00
      Zrobiłam to ciasto w weekend i mi nie wyszło :(
      A taką miałam ochotę...
      Widzę trzy potencjalne powody:
      - za dużo proszku (j.w.)
      - za mało mąki
      - za krótki czas pieczenia
      Albo oczywiście kombinacja powyższych.
      Co myślicie?
      • Gość: JACEK Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:14
        TE ŻÓŁTKI CHYBA JEDZOM TAKIE NIE DOROBIONE CIASTA MAJOM SILNE ŻOŁONDKI
        • Gość: loola Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:37
          dobra, oni mają silne żołądki,a ty za to nie masz słownika ortograficznego i
          nie uczyłeś się polskiego. Proste? dla mnie oczywiście.
        • Gość: Dzidzia Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.04.07, 11:38
          Niegrzeczny analfabeta pachnący skrywanym rasizmem.
          Współczuję z powodu ograniczenia światopoglądowego kolegi.
    • Gość: Iga Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:48
      Ciasto wychodzi bardzo smaczne, jezeli zamiast 8 dkg mąki użyjemy co najmniej 13 dkg, no i proszku w zupełności wystarcza 1 czubata łyżeczka... Forma o boku 24 cm to jakis żart, lepsza byłaby znacznie mniejsza. Ja przełożyłam jeszcze ciasto powidłami śliwkowymi, pychota :)
    • Gość: Agnieszka Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 11:12
      Ciasto pychotka! Rzeczywiście, trzeba je trochę dłużej piec, powiedzmy 40 min.
      Składniki dodałam wg przepisu i było w porządku :)
      • Gość: xxx Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 20.03.07, 15:19
        No coz, ciasto zrobilam ze skladnikow podanych w przepisie i pieklam dokladnie
        tyle ile bylo tam podane. Mam naprawiony swiezo termostat w piekarniku, a
        otoczka ciata i tak wydala mi sie troche przypalona :-/ Ciasto mi wyszlo ale do
        najlepszych nie nalezy. Jest suche /zrobilam do niego krem i przelozylam jak
        biszkopt. Zato jest dosc pulchne i mieciutkie. Zrobilam je pierwszy i ostatni
        raz ;-)
    • Gość: ciekawska Ciasto miodowe kasutera IP: *.helnet.pl 22.03.07, 17:08
      ja znalazłam przepis bez dodania proszku do pieczenia-ciekawe czy mi wyjdzie bo
      właśnie robię:)
      • tekisk Re: Ciasto miodowe kasutera 23.03.07, 12:57
        Gdybym je piekła , nie dałabym aż trzech łyżeczek proszku do pieczenia .
    • Gość: Jomisaki Ciasto miodowe kasutera IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.04.07, 16:52
      Ciasto dobre w smaku. Mozna dodac troche wiecej miodu. A pozatym trzymac sie
      przepisu
      • Gość: lady S Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.c9.msk.pl 05.07.07, 20:26
        nie rozumiem, dlaczego blacha o boku 24 cm to żart? jeszcze mniejsza jest
        lepsza?..przecież to i tak miniaturkowe wymiary blachy, im mniejsza blacha tym
        mniejsze kawałki, a to juz nie kawałki ciasta tylko prawie pralinki z
        bombonierki!
        • Gość: Krecik6a Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:07
          Co to ma byc ku... Ty wogle umiesz cos robic bo z takim przepisem daleko
          niedojdziesz. Bye Bye ciasto :(((((((((((((((((((((((((((
          • Gość: lady s Re: Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 13:00
            Do kogo pijesz Kreci?
    • Gość: Mao Ciasto miodowe kasutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:04
      Ciasto wyszło bardzo dobre ;) Dodałam ciut więcej jak 8 dag mąki i tylko 1 łyżeczke proszku do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika na 40 min ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka