Gość: Ania IP: *.elpos.net 03.07.06, 23:48 przepis mi sie podoba bo jest prosty i zrozumiały tylko przy jedynce tam przy składnikch nie ma napisanego co to ma być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Kołocz IP: *.elpos.net 03.07.06, 23:50 wiec kto ją pisał niech uzupelni do końca:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Kołocz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:44 wydaje mi sie, ze nastapila literowka i powinno byc: 1/5 szklanki mleka, zamiast 1 powyzej i 5 szkl. mleka ponizej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewja Kołocz IP: *.adsl.alicedsl.de 01.12.07, 22:38 mam takie zapytanie? czy zna ktos przepis na "ziste" jest to slaska babka, na slasku nazwano ja "zista". dziekuje i czekam na odpowiedz albo jeszcze lepiej na przepis. ewja Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Kołocz 02.12.07, 13:07 Zista 25 dkg masła /margaryny/ 30 dkg mąki pszennej 25 dkg cukru + waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek Do utartego masła dodawać po 1 jajku, 1 łyżce cukru i 1 łyżce mąki z proszkiem do piecz., aż do wyczerpania. Można dodać trochę mleka. Wlać sok z cytryny. Przełożyć do formy. Piec ok. 50 min. w 200 o Można do części ciasta dodać kakao. Odpowiedz Link Zgłoś