Gość: ali mc bean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 15:53 Brzmi apetycznie i cholernie pracowicie, nie wiem, dla jakich to "leniuszków", chyba takich, którzy nie mogą żyć bez dwudziestogodzinnego dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardzuna Re: Zakręcone śliwki 05.09.09, 16:33 Już się ucieszyłam, że jakiś fajny i smakowity przepis, a tu - żal. Nie dla wegetarian. Nie moglibyście zapodać przepisu bez żelatyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zakręcone śliwki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 16:44 a nie można zastępczo użyć pektyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Zakręcone śliwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:53 pektyny nie są odpowiednikiem żelatyny, dają konsystencję dżemu nie galaretki. ale przecież jest agar agar. trzeba troszkę się natrudzić żeby go zdobyć i jest droższy, ale jak ktoś nie chce żelatyny, to jest roślinnym odpowiednikiem (jest też podobno zdrowszy i nie zawiera żadnych kalorii. poza tym można nim ściąć alkohol i zrobić drinka w postaci galaretki, a żelatyna z mocniejszym alkoholem się nie zsiądzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Zakręcone śliwki IP: *.acn.waw.pl 13.09.09, 11:24 No wlasnie agar agar jest rownie dobre. Alternatywnie mozna tez dodac bialko ubite i zapiec - wyjdzie cos bardziej jak purino-sernik ale tez bedzie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Zakręcone śliwki IP: *.centertel.pl 13.09.09, 10:31 wegetarianie,spadac na 4 łapy i na łakę,szczaw wsuwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Zakręcone śliwki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 16:56 daj zamiast żelatyny pektynę i będzie ten sam efekt, a dla wegetarian. Odpowiedz Link Zgłoś
magze Re: Zakręcone śliwki 06.09.09, 15:07 Nie wiem,na jak dużą tortownicę przewidziano tę proporcję? Odpowiedz Link Zgłoś