Dodaj do ulubionych

Program do nauki ang. slowek

IP: *.bmly.cable.ntl.com 13.03.10, 10:46
Hej. Czy mozecie polecic jakis program do nauki zaawansowanego
slownictwa. Musialby miec opcje testu z wyswietleniem definicji i
koniecznoscia wpisania slowka + najlepiej wymowe kazdego z nich.

Jak poki co korzystam z teachmastera ale mysle nad czyms nowym.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Re: Program do nauki ang. slowek IP: *.zone5.bethere.co.uk 13.03.10, 23:49
      Z własnego doświadczenia polecam Super Memo. Ma on popaprany interfejs
      użytkownika, ale algorytmy planowania powtórek ma wręcz genialne, jest
      niesamowicie skuteczny. Jest kilka różnych wersji z różnymi zestawami słownictwa.
      • izysia Re: Program do nauki ang. slowek 14.03.10, 14:06
        ktore SuperMemo polecasz? widze ze jest zilion wersji, na Viste cos?
        • Gość: Ralph Re: Program do nauki ang. slowek IP: *.zone5.bethere.co.uk 14.03.10, 15:02
          Widzę że teraz jest nowy interfejs użytkownika, nazywa się to SuperMemo UX. Mam
          nadzieję że jest wygodniejszy w obsłudze od poprzedniego. Korzystałem ze
          starszej wersji Extreme English Advanced. Mam też Extreme English Proficiency,
          ale stwierdziłem, że dużo lepiej najpierw przerobić cały poziom Advanced nawet
          jak większość słów się zna, a dopiero potem zabierać się za Proficiency, bo to
          już naprawdę rzadko przydające się słownictwo.
          • Gość: Ralph Re: Program do nauki ang. slowek IP: *.zone5.bethere.co.uk 14.03.10, 15:08
            Aha, widzę także, że są nowe nagrania wykonane przez Brytyjczyków. W
            poprzednich wersjach była wymowa amerykańska. Szkoda, bo przyjemnie się
            słuchało, ale rozumiem że większość Polaków zainteresowana jest jednak
            znajomością British English.
            • Gość: adam778 Re: Program do nauki ang. slowek IP: *.bmly.cable.ntl.com 15.03.10, 16:43
              sprawdze to super memo bo na pierwszy rzut oka wyglada ciekawie.

poki co testuje Ultimate Vocabulary 2009 i moge juz teraz stwierdzic, ze program
              jest dosc niedopracowany, ma malo opcji customizacji, do wyszukiwania slowek w
              internecie uzywa wbudowanej przegladarki IE6(!) a slowka w quizach sa
              prezentowane w sposob niezrozumialy(bez przykladu uzycia w zdaniu, definicja
              czesto niewiele mowi).
              • Gość: prof. henry Re: Program do nauki ang. slowek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:33
                Profesor Henry
                • xiv Re: Program do nauki ang. slowek 16.03.10, 13:44

też słyszałem o prof. Henry dobre rzeczy - kupiliśmy go kumplowi po
                  wypadku, aby się nie nudził i był bardzo zadowolony

ale SuperMemo mile wspominam - szkoda, że nie ma na Symbiana albo
                  BlackBerrego
                  • mefex Re: Program do nauki ang. slowek 18.03.10, 10:23
                    Supermemo jest naprawdę dobrym programem, ale trzeba solidności - bez
                    codziennych powtórek efekt raczej słaby. Niemniej polecam. Uwaga: trochę
                    uzależnia (przynajmniej tak twierdzi moja żona).
                    • xiv Re: Program do nauki ang. slowek 18.03.10, 13:57

pewnie dlatego, ze uzalezniles sie od PCeta, a nie od niej

;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka