Dodaj do ulubionych

Wypadek podczas pracy

IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 13.09.12, 12:19
Witam, miałem wypadek w Tesco podczas pracy gdy wykładałem towar. Z wózka na kolano spadło mi 12 butelek piwa i rozbiło mi się to na kolanie powodując szerokie i głębokie rozcięcie kolana i nie obeszło się to bez założenia mi szwów. Wszystko zostało spisane przez mojego managera i podpisane przez mnie. Dwie godziny po tym wydarzeniu dostałem krwotoku i razem z managerem nie mogliśmy zatamować krwi. Pojechałem do szpitala tam zrobili mi prześwietlenie kolana czy nie mam tam szkła, pozostałości po butelkach ale nic nie znaleźli a następnie poszyli mi kolano. Kazali mi pozostać w domu i za 10 dni udać się do GP aby mi ściągnęli szwy.
Mam parę pytań:
- Czy mogę starać się o odszkodowanie od Tesco za wypadek w pracy bo wypadek nie był z mojej winy tylko z winy pracownika który pozostawił ten karton uszkodzony od spodu na wózku, nawet mi mój manager powiedział że dniówka robiła backstoki i że są dobrze zrobione.
-Czy jak następnego dnia zadzwoniłem na chorobowe z powodu wypadku w pracy, czy tesco będzie mi płaciło od pierwszego dni chorobowego 100%
-Co robić aby starać się o jak największe odszkodowanie
Proszę o pomoc.
Wielkie dzięki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • micnur2275 Re: Wypadek podczas pracy 13.09.12, 14:40
      Podstawowy numer telefonu przy okazji wypadków to 0800 055 6333. Wszystkich dalszych informacji udzieli Ci twój przedstawiciel związkowy.
      • Gość: ojeja Re: Wypadek podczas pracy IP: *.zone13.bethere.co.uk 14.09.12, 12:03
        pier..l przedstawiciela zwiazkowego, idz od razu do adwokata ktory sie zajmuje odszkodowaniami, oczywiscie wiesz ze powinienes przebyc dluga i kosztowna rehabilitacje po ktorej bedziesz nie w pelni sprawny i bedziesz utykal, pamietaj ze zwiazki chodza na smyczy i zapewniam cie ze nie wyciagniesz od nich za duzo za porozumieniem, nie dostaniesz pieniedzy na zwolnieniu za 3 pierwsze dni( za to jedynie mozesz podziekowac zwiazkowcom).
        powodzenia i milych wakacji na Karaibach po zakonczeniu sprawy
    • Gość: gość174 Re: Wypadek podczas pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 09:28
      Witam, również uległem wypadkowi w pracy na terenie Anglii. Ja złamałem nogę, gdy poślizgnąłem się na mokrej posadzce. Nigdy nie byłem w takiej sytuacji dlatego postanowilem skonsultować tą sprawę z profesjonalistami. Znalazłem firmę z której usług skorzystałem. Otrzymalem 100% swojego odszkodowania, ponieważ za sprawy w Anglii nie są pobierane prowizje. Serdecznie polecam i życze powodzienia: www.campter.pl/wypadek-przy-pracy-w-anglii-i-walii/
    • Gość: apjclaims.co.uk Re: Wypadek podczas pracy IP: *.bb.sky.com 27.11.12, 17:07
      witam serdecznie,
      z tego tytulu nalezy sie Panu odszkodowanie za uszczerbek zdrowotny poniesiony przez wypadek. Jesli chodzi o zarobki, wszystko zalezy na jakim kontrakcie jest Pan obecnie z tesco, nie kaza firma wyplaca pelna wyplate ze chorobwe. Podczas prowadzenia roszczenia za uszcerbek zdrowotny mozna sie ubiegac za zwrot za utracony zarobek poniesiony w wyniku tego wypadku.

• Gość: APJCLAIMS Re: Wypadek podczas pracy IP: *.range86-166.btcentralplus.com 01.03.13, 09:42
      Witam serdecznie
      odszkodowanie z tego tytulu jak najbardziej ci sie nalezy, wiadomo przy rozpoczeciu postepowania wiecej danych szczegolowych bedzie potrzebne. Sprawe mozesz prowadzic na zasadzie no win no fee- czyli bez zadnych kosztow dla ciebie.
      Jesli chodzi o 100% wyplaty za chorobowe to tylko i wylacznie zalezy od twojego pracodawcy i kontraktou jaki spisales z nimi. Jednak, gdyby sie okazalo ze ci nie wyplaca 100% to podczas roszczenia odszkodowania mozesz sie ubiegac o wzrot zarobkow jakie straciles z tego tytulu.
      Jesli chodzi o wartosc odszkodowania jest ona indywidualna dla kazdej osoby i pod zadnym pozorem nie kieruj sie tym co ktos ci powiedzial badz gdzies wyczytales - wszystkie informacje na temat wartosci odszkodowania sa jako guide line i maja cel informacyjny, jednak te dane sa zmienne kadego dnia.
      Pozdrawiam serdecznie w razie dalszych pytan zachecam do wspolpracy
    • antek773 Re: Wypadek podczas pracy 12.04.13, 12:11
      Gość portalu: Cobra napisał(a):

> Witam, miałem wypadek w Tesco podczas pracy gdy wykładałem towar. Z wózka na ko
      > lano spadło mi 12 butelek piwa i rozbiło mi się to na kolanie powodując szeroki
      > e i głębokie rozcięcie kolana i nie obeszło się to bez założenia mi szwów. Wszy
      > stko zostało spisane przez mojego managera i podpisane przez mnie.

Jeśli było zaniedbanie ze strony Tesco, albo pracownika tam pracującego to wszystko powinno być zapisane w protokole powypadkowym. Tym bardziej, że wypadek od razu zgłosiłeś do przełożonego. Wydaje mi się, że warto spróbować starać się o odszkodowanie. Ja korzystałem z usług firmy zajmującej się odszkodowaniami i tobie też polecam takie wyjście z sytuacji. Kwestie prawne w Anglii mogą być dla nas niezrozumiałe a firma wszystko poprowadzi za ciebie.
    • wawaon Re: Wypadek podczas pracy 22.11.13, 11:20
      Oczywiście należy Ci się odszkodowanie. Mogę Ci opisać moją sprawę. Miałam wypadek w pracy w UK. Przy codziennych obowiązkach skręciłam nogę. Pracodawca od razu chciał się mnie pozbyć i powiedział mi, że nic mi się nie należy. Było to z jego strony bardzo nieuczciwe. Wtedy to koleżanka podała mi namiary na firmę Optimal Claim (www.naszeopinie.com/), która pomogła mi. Oczywiście również nie ukończyłam leczenia w momencie, kiedy zgłosiłam się o pomoc do tej firmy. Zobacz informacje na stronie. Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam.
    • Gość: MichaśApril Re: Wypadek podczas pracy IP: 207.244.66.* 19.07.16, 08:49
      Ja po stłuczce miałem stwierdzone złamanie palca i naderwanie ścięgien, co poskutkowało tym, że poszedłem do kancelarii prawniczej. Dokładnie CAMPS Solicitors. Wywalczyli dla mnie sowite jak na tylko palec odszkodowanie :)

PS. linka wrzucę później
      • peterpan1984 Re: Wypadek podczas pracy 22.06.17, 09:30
        www.camps-odszkodowania.co.uk
      • peterpan1984 Re: Wypadek podczas pracy 17.07.17, 10:45
        Ja też miałem wypadek drogowy w UK, w sumie małą stłuczkę kilka lat temu w Londynie. U mnie stwierdzono lekki uraz w górnym odcinku kręgosłupa. Wywalczyli dla mnie bardzo wysokie odszkodowanie.
    • magdakafelek Re: Wypadek podczas pracy 17.07.17, 16:58
      Zapytanie już na pewno nieaktualne , ale wszystkich którzy mieli podobne wypadki , zapraszam do skontaktowania się ze sprawdzonymi prawnikami www.fakt.co.uk/odszkodowanie-za-wypadek-uk/
    • Gość: Robert Z. Re: Wypadek podczas pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.17, 13:23
      Witaj.

Odszkodowanie
      O odszkodowanie z tytułu wypadku w pracy można starać się, gdy do wypadku nie doszło z winy poszkodowanego w co najmniej 50% - oznacza to, częściową winę pracodawcy (lub współpracownika). To jest warunek jaki trzeba spełnić, aby mieć prawo do rekompensaty finansowej za uszczerbek na zdrowiu, którą potem wypłaci ubezpieczyciel pracodawcy. Kluczowe dla sprawy są w tej sytuacji dowody tj. raport z wypadku, wizyta u lekarza/szpitalu zaraz po wypadku oraz ewentualne zeznanie świadka/ów (nie jest niezbędne, ale pomaga w pewnych sytuacjach).

Wynagrodzenie po wypadku
      Wysokość wynagrodzenia po wypadku zależy od umowy jaką się ma z pracodawcą, a także od stażu pracy w danej firmie. Będąc na chorobowym może to być 0% wynagrodzenia od pracodawcy, zarówno jak i 100% przez kilka kolejnych tygodni lub miesięcy.

Najwyższe odszkodowanie
      Najczęściej zadawane pytania po wypadku w pracy to "Co zrobić, aby starać się o jak najwyższe odszkodowanie?" lub "Ile dostanę za doznany uszczerbek na zdrowiu?". Niestety nie ma jednej odpowiedzi na te pytania. W dużej mierze zależy to od samego uszczerbku na zdrowiu oraz długości okresu rehabilitacji, ale jest jeden czynnik najważniejszy, który ma decydujący wpływ na wysokość kwoty odszkodowania - doświadczenie i wiedza prawników.

Ja polecam CAMPS Solicitors. Prawnicy kancelarii uzyskują 100% odszkodowania.
    • magdakafelek Re: Wypadek podczas pracy 21.07.17, 16:58
      W przypadku wypadków w pracy polecam sprawdzone firmy , z dużym doświadczeniem .www.fakt.co.uk/wypadek-w-pracy-uk-robic/
      • Gość: Robert_Z Re: Wypadek podczas pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.17, 17:15
        Drogi użytkowniku magdakafelek, nie musisz chamsko na siłę wklejać po raz wtóry linku prowadzącego do Waszej firmy skoro już to zrobiłeś naturalnie odpowiadając na posta przede mną. Prostackie zachowanie na forum.
    • Gość: AdamB2213 Re: Wypadek podczas pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.17, 13:30
      Mogę w tej sytuacji polecić specjalistów z portalu WypadekPrzyPracy.co.uk, którzy są On-Line 24h/7 i dokonują bezpłatnych konsultacji jak postępować po wypadku w UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka