Dodaj do ulubionych

Praca w Anglii z firmą Driving Edge ?

• Gość: Kolo dostalem telefon... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:25
      Dzwonili do mnie przed chwila... czy jest jeszcze ktos, kto otrzymal telefon ??
      Do pracy w okolicach Londynu w magazynie w -30stopniach. Prosze o ewentualny
      kontakt gg 3310216.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ela1 Re: dostalem telefon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:45
        Czy możesz powiedżieć kiedy i gdzie byłeś na spotkaniu
    • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.crosswinds.net 16.06.05, 15:57
      Witam
      Dla wszystkich zainteresowanych,zalozylem kanal ircowy # drivingedge dla
      wszystkich ktorzy czekaja na prace.Wystarczy skorzystac z serwera lublin.irc.pl
      na porcie 6667 i wchodzcie na kanal drivingedge

pozdrawiam
      • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:20
        Gosciu jak mam wejsc w serwer jestem jeszcze troche za c.....y o ile mozesz to
        moze krok po kroku.Z gory dzieki.
        • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.232.77.* 16.06.05, 21:37
          djek.toya.net.pl/~pc0/konfiguracja.htm

Wszystko super wytlumaczone.
          pozdro
          • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:04
            Wielkie dzięki
      • saperowsky irc 17.06.05, 20:10
        dlugo to ten kanal nie postal ....

nie bylo ircownikow???
        lepszy rezultat bylby z chatem ...

pozdroofka!!!
        • Gość: gosc Re: irc IP: 67.99.4.* 17.06.05, 20:47
          Niestety nie bylo:)chyba irc za trudny
          Mozna czat zalozyc na ktoryms z portali(chyba jest taka mozliwosc prawda)?

pozdro
    • Gość: Nasali Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:36
      Czesc od dłuzszego czasu sledze to forum jednak pisze dopiero pierwszy raz :).
      Ja jestem z Katowic, jest ktos z tego miasta moze tu ?
      W środe 15.06 bylem na spotkaniu (nie pierwszym zreszta, moj kontakt z DE
      zaczal sie dosc dawno ok. 15 kwietnia ) natomiast w srode dowiedzialem sie od
      Pana Mardausa ze prawdopodobnie maja przyjac do DE ok 200 osob wiec dlatego
      trwaja dalej rekrutacje. Juz daswno moglem tam siedziec w Anglii mialem wylot
      25 kwietnia jednak w ostatniej chwili zadzwonilem ze nie moge jechac(sprawy w
      rodzinie. Mielismy leciec z kolega, on polecial i tam jest pare email juz od
      niego otrzymalem wiec co nieco wiem. Czytajac tu wasze wiadomosci ze niektorzy
      czekaja juz tak dlugo to juz wiem jaka okazje stracilem i teraz musze Bog wie
      ile czekac na kolejny termin :((. Wydaje mi sie ze wczesniej bylo łatwiej
      wyjechac bo w tedy moj czas od rekrutacjii do wylotu trwal 1 tydzien, zreszta
      chyba bylbym rekordzista :. Jesli tam pojedziemy to zyjmy ze soba w zgodzie i
      trzymajmy sie razema bedzie ok, narazie...
      • Gość: Paweł Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.mip.pl / 193.243.146.* 17.06.05, 19:58
        Daj namiar Nasali na siebie gg i emaila:
        • Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.06.05, 22:56
          Mam takie pytanko :
          Jak wyglada sprawa z badaniami lekarskimi w "DE" ?
          Czy sa przeprowadzane jeszcze w Polsce czy juz w UK?
          Czy sa to ogolne badania jak np .badania okresowe w Polsce czy moze bardziej
          szczególowe ?
          Pytam bo mam kilka zebow do wyrwania i troche sie z tym ociagam ale w razie
          takiego przymusu sprawe zalatwie w dzien :)))
          • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 67.99.4.* 19.06.05, 02:41
            To se wyrwij zeby w Polsce,wielki problem:))))idziesz na impreze zaczepiasz
            arubza dresa i masz problem z glowy,trudne no nie:)!!!!!
            • Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 00:00
              A jak wyglada sprawa z referencjami ?
              Tzn mam je dolaczyc do CV czy moze dzwonia dopiero po ewentualnym pozytywnym
              przebrnieciu spotkania rekrutacyjnego i wtedy dopiero daje namiary na bylego
              pracodawce ?
              Poradzcie bo pisze CV i jestem w kropce.
              • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:40
                Dlaczego tak ucichlo ?moze wszyscy juz wyjechali na wyspy.
                • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:13
                  nie ucichlo... tylko wiele osob sie przygotowuje do wyjazdu na 26. Ciekawe ilu
                  ich tam jedzie. Mam pytanie - jak ma sie sprawa odnosnie podatkow ?
                  • Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 13:29
                    odpowiem na kilka pytan, chodz pewnie jak by zarzad de wiedzial ze tak tu pisze
                    to bym juz doi polski wrocil no ale, badania sa tylko jesli ktos pracuje w
                    komorze - 25 stopni, w innych nie ma. co do podatkow to ja np. zeby miec 200
                    netto czyli do reki musze zarobic 275 funtow (pierwsze 12 tygodni bo jest
                    depozyt 20 fuuntow).
                    • Gość: kamil Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:57
                      Witam,
                      Czy ktoś kto był w Rzeszowie na spodkaniu z DE dostał już termin wylotu??
                      Ja byłem 24maja o 14:00 i do dzisiaj zero odzewu :-(
                      Proszę o info
                      pozdro
                      • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:33
                        do Kamila .Ja tez bylem 24 maja jak narazie zero odzewu moze ty cos wiecej wiesz?
                        • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 22:32
                          Czytacie posty ?
                          Jeden z forumowiczow napisal ze kolejny wyjazd 10 lipca,a nastepne co 2-3
                          tygodnie.i tyle wiadomo narazie.
                        • Gość: Kamil Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:29
                          Do ela1. Może dasz na siebie jakieś namiary np. email lub gg. Moj email to
                          arahameja@wp.pl bylismy w końcu tego samego dnia :-) Zawsze to szybszba wymiana
                          informacji :-) pozdrawiam
                          • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:10
                            do Kamila;na razie cisza jak bede cos wiedzial dam znac
                    • Gość: gościu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:10
                      "co do podatkow to ja np. zeby miec 200
                      > netto czyli do reki musze zarobic 275 funtow (pierwsze 12 tygodni bo jest
                      > depozyt 20 fuuntow)."

nie rozumiem? 275-20=255 funtów brutto, więc jak z 255 funtów brutto wychodzi
                      200 netto, przy prawie 23% podatku?
                      200 funtów netto + 23% = 246 funtów brutto, chyba że jeszcze coś odtrącają?
                      • Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 15:12
                        brutto 275 i od tego rzeczywiscie odejmuja te 20 funtow depozytu czyli 255
                        zostaje i 55 wynosza razem podatek dochodowy czyli TAX i NI czyli skladka na
                        ubezpieczenie. jesli cie to barddzo interesuje to napisz, a ja postaram sie
                        wziasc ze soba moj payslip i dokladnie ci przepisze co ile wyszlo to sobie
                        obliczysz procenty. wiem ze jak masz insurance number to powinienles placic
                        mniejsze ubezpieczenie pod warunkiem ze pracodawca wysle jakis druczek do
                        odpowiedniego urzedu (chodz na 100% pewny nie jestem) w kazdym badz razie w DE
                        raczej tego nie wysylaja i jedyna droga odebrania nadplaconego podatku czy
                        ubezpieczenia jest zwrot na koniec roku podatkowego tutaj to jest kwiecien.
                        jesli ktos jest w kraju w tym czasie to podobno istnieja firmy ktore zajmuja
                        sie odbieraniem zwrotow za odpowiedni %. pozdrawiam
                        • Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 20:39
                          "Pracownik DE" - dzieki za odp. na moje pytanie.
                          Ci ktorzy sa jeszcze "tu" nie odezwali sie nawet slowem.
                          Ech, jakie to polskie ...Ale po czesci to rozumiem wszak jestem dla nich
                          potencjalnym rywalem :))))
                        • Gość: Damon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.iscnet.pl 22.06.05, 09:30
                          Do ludzi pracujacych w Hinckley: Czy Driving Edge maja swe biurko w Hinckley?
                          Na poczatku lipca jade do Nuneaton (blisko Hinckley),duze mozliwosci
                          znalezienia pracy, pracowalem juz dla 247staff, teraz chce sie zatrudnic
                          przez angielskiego pracodawce Driving Edge, wiem ze glowna siedziba jest w
                          Runcorn(troche daleko),czy u was own transport essential? W rejonie Magna
                          Park czesto musisz miec zalatwiony wlasny transport, wiekszosc Magazynow
                          kilkanascie mil poza miasteczkami, jakie sa mozliwosci wynajecia pokoju w
                          Hinckley?
                          Nie chce mi sie czekac na odzew ze strony polskiego przedstawiciela, ostatnio
                          maja mnostwo kandydatow, a w Hinckley jest full agencji.
                          A moze ktos chetny na wyjazd w tamte rejony "w ciemno"? moj GG 5682289
                          Damon

• Gość: Beno Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 16:40
        Nie licz na zgode. Praca w Driving to jest walka. Nawerbowali pelno agresywnych
        typow, drechow alkocholikow itp. Trzymaj sie od DE z daleka dla wlasnego
        bezpieczenstwa
        • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 20.06.05, 17:02
          Gzie była dotychczas rekrutacja z tej firmy Dg .Jestem z woj. łódzkiego .Dzięki
          • Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:04
            Hotel Ibis w Łodzi..oststnio jakos w maju było
            • Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 21:14
              Pytanie do tych ktorzy juz pracuja w DE
              Macie dostep do polskiej TV ?
              Jesli tak to jakie programy ?
              Czy moze po tyrce nie ma juz sil na ogladanie TV ?:)))
              Pytam bo w razie gdybym sie zalapal to planuje zabrac kompa bo sie
              uzaleznilem:))). A jak bedzie komp i satka to z ogladaniem polskiej tv juz nie
              bedzie problemow ;)
    • Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 21.06.05, 19:39
      Witam
      Jest ktos moze z rekrutacji piatkowej z krakowa ? ( 17.06.2005 )
      Jezeli tak to prosze o kontakt na 1393475 .

Pozdrawiam
      • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 21.06.05, 19:48
        Czy mógłbyś cokolwiek powiedzieć o tej rekrutacjii. Ja wysłałam swoje Cv.
        Nie wiem czy podołam tej rekrutacjii.dzięki.
        • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.z93-153-67.customer.algx.net 21.06.05, 20:04
          Czlowiekiu sprawdz posty to znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.Czy tak
          ciezko to zrobic ??????
        • Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 21.06.05, 20:09
          Hm.. Duzo mozna sie wyczytac z tego forum , z tym ze pewnie to troche czasu
          zajmie ( selekcja tego co istotne ) . CO do samej rekrutacji to nie powiem
          bylem mile zaskoczony . Pierwsza czesc to oczywiscie przedstawienie samej firmy
          DE , nastepnie troche na temat warunkow pracy no i oczywiscie to co
          najwazniejsze to zarobki ;) . Po tej czesci prezentacyjne byl formularz do
          wypelnienia z danymi osobowymi , oraz trzeba bylo udzielic kilku krotkich
          odpowiedzi na pare prostych pytan . Nastepnie maly tescik z matematyki ,
          dodawnie odejmowanie ... itp .. , oraz test na "orientacje" czyli majac ciag
          liczb we wzorze np"74564639020474" trzeba bylo wybrac z posrod 3 odpowiedzi ta
          ktora dokladnie pasuje do wzorca ... niby nic trudnego ,ale trzeba bylo sie
          troszeczke na tym skupic . Po skonczeniu czesci "papierkowej" , byla rozmowa z
          rekrutujacym . Z poczatku troche sie obawialem tego ( nigdy nie znamy swoich
          mozliwosci ;) ) , ale ku mojemu zaskoczeniu przeszla gladziutko , bez wiekszych
          problemow . NIe ma sie czego obawiac , to nie jest nic trudnego , jedynie
          trzeba znac troche j.angielski . Aha bylbym zapomnial , byl jeszcze pare pytan
          typu : w jakich warnkach chialbys -as pracowac , na jak dlugo chcesz wyjechac
          do Angli itp ...

Naprawde nie jest to nic ciezkiego i nie macie sie czego obawiac. Mialem kilka
          takich rozmow w sowim zyciu i nie powiem ta dzieki postawie osoby rekrutujacej
          byla czyms w rodzaju spotkania towazyskiego , a nie nerwowki w czasie rozmow
          kwalifikacyjncyh .

Pozdrawiam
          • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 21.06.05, 20:13
            Bardzo Ci dziękuję. Ale w moim przypadku kiedy dopiero uczę się jęzka to chyba
            nic z tego.odpisz .Pozdrawiam.
            • Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.06.05, 21:03
              Ala najlepiej to podaj maila.
              Sam jestem juz "po" mam także dokladne relacje ze spotkan w innych miastach.
              Nie bede tu opisywał szczegółów z wiadomych wzgledów ;)
              • Gość: gogus Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:22
                a moze ktos słyszał o kolejnych terminach wyjazdów po tym juz oficjalnym 26
                czerwca. bo przeciez ostatnie miasto to lublin i czyzby na poczatku lipca juz
                mozna by sie spodziewac kolejnych lotów.prosze o informacje jezeli ktos takową
                posiada.dzieki
                • Gość: Mistrzuniu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 00:25
                  Kolejnych terminow narazie nie ma.Jezeli chodzi o wyloty to moze to byc nawet
                  sierpien,wrzesien.Nie koniecznie lipiec.

pozdro
                  • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.06.05, 10:56
                    Nie wiem mistrzuniu skąd masz te informacje, że nie ma innych terminów w chwili
                    obecnej. Od pana Plewickiego dowiedziałem się,że kolejny wyjazd będzie 10 lipca,
                    a następne mniej więcej co 2-3 tygodnie
                    • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 11:02
                      Wiadomo juz kto leci?Kolejny raz grupa Pana Plewickiego ?

pozdro
              • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 16:48
                Andrzej podaj swój e-mail.Ja napiszę do cibie.
              • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 16:52
                Andrzej podaj swój e-mail,a ja do ciebie napiszę.
                • Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 22.06.05, 17:38
                  ze mna pracuje pare dziewczyn ale tobie alicjo radze lepiej nie jedz do pracy z
                  de
                  • Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 18:23
                    Dlaczego tak mówisz??????
                  • Gość: Damon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.160.138.* 23.06.05, 12:09
                    Do ludzi pracujacych w Hinckley: Czy Driving Edge maja swe biurko w Hinckley?
                    Na poczatku lipca jade do Nuneaton (blisko Hinckley),duze mozliwosci
                    znalezienia pracy, pracowalem juz dla 247staff, teraz chce sie zatrudnic
                    przez angielskiego pracodawce Driving Edge, wiem ze glowna siedziba jest w
                    Runcorn(troche daleko),czy u was own transport essential? W rejonie Magna
                    Park czesto musisz miec zalatwiony wlasny transport, wiekszosc Magazynow
                    kilkanascie mil poza miasteczkami, jakie sa mozliwosci wynajecia pokoju w
                    Hinckley?
                    Nie chce mi sie czekac na odzew ze strony polskiego przedstawiciela, ostatnio
                    maja mnostwo kandydatow, a w Hinckley jest full agencji.
                    A moze ktos chetny na wyjazd w tamte rejony "w ciemno"? moj GG 5682289
                    Damon
                    • Gość: AZ Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:46
                      Tak jak w pytaniu???Macie jakies prawdziwe dane...nie pogłoski???Kiedy wyleci
                      kolejna grupa od P.Plewickiego??Dostaliscie juz terminy...cos ucichło te forum
                      i ten post:(
                      • Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: 212.0.138.* 23.06.05, 18:51
                        3 Lipca grupa Pana Mardausa(5 osob) 10 lipca grupa Pana Plewickiego
                        forum ucichlo,dlatego ze Ci co pisali jada wiec juz nie maja pytan:)

• Gość: niecierpliwy:-/ Grupa Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:42
                          Witam
                          Mam dwa pytanka
                          1)Czy ktokolwiek kto był na spotkaniu w Rzeszowie dostał może termin wylotu??
                          2)Z kim odbylo się spotkanie dnia 24maja (chodzi mi o nazwisko przedstawiciela
                          DE) bo zabardzo niewiem czy był to Pan P. czy Pan M.
                          Proszę o info. Pozdrawiam
                        • Gość: Tomikk Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:46
                          A po 15tym lipca...bo ja tak deklarowalem wyjazd i tak bede brany pod uwage??
                          wiadomo coś??jestem od Pana.Plewickiego
                        • Gość: gościu Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:07
                          z Kąd masz news-a że od Pana Mardausa leci 5 osób???
                          • Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: 212.0.138.* 23.06.05, 20:26
                            Od ludzi ktorzy jada 3 lipca(spotkanie we wroclawiu)jesli chodzi o ten rzeszow
                            to nie mam pojecia mozliwe ze bedzie miastami po kolei szlo i datami
                            rozmow,czyli rzeszow mozliwe ze 10 lipca.
                            • Gość: lsurowiec Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:00
                              Czytajac to forum doszedlaem do wniosku ze ten kto mial poleciec dowiaduje sie
                              szybko po tygodniu a ten ktory nie to czeka na odpowiedz. Taka maja polityke
                              kaza czekac a jesli juz nie bedzie nikogo lepszego to wezma ich. Bo nie zawsze
                              bedzie tylu chcetnych a moze poprostu beda potrzeboewalio wiecej osob dlatego
                              kaza czekac zostawiaja otwarta furtke sobie zeby w razie co miec kogos. A mysle
                              ze jesli ktos ma leciec to cala rekrutacja od spotkania do wylotu trwa 3 -4
                              tygodie. J mam uzykac odpowiedz 30 czerwca czy sie zakwalifikowalem. I mysle ze
                              jesli w ciagu max 2 tygodni nie zadzwonia z terminem to ne mam co sie ludzic i
                              dalej bede szukal bo wiadomo ze ci najlepsi pojada bardzo szybko.A bedac na
                              rozmowie za kazdym razem slyszalem "z mojego doswiadczenia wiem ze powinien pan
                              sie zakwalifikowac i wyleciec" a koles dukal po angielsku (wrecz nic nie
                              potrafil) i mysle ze dostanie info zakwalifikowal sie pan a i tak albo nie
                              poleci bo sa lepsi albo poleci po 2 miesiacach. Czytalem jeden post koles mial
                              leciec po tygodniu (bo pewnie znal angielski) i tak jest ten kto ma leciec leci
                              po tygodniu reszta czeka w nieskaczonosc

POZDRAWIAM
                              • Gość: andrzej Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.06.05, 10:38
                                Hmm, masz sporo racji .
                                Po angielsku wiekszosc mowi na tym samym poziomie
                                Ja mysle ,ze duzą uwagę przywiązują tez do tych ankiet ktore wypelnia
                                sie na spotkaniach.
                                Pytania o doswiadczenie itp. są tu kluczowe.
                                Gdybym wiedzial ze nie beda tego weryfikowac napisalbym ze mam:)))
                                I tak Ci ktorzy troche "pofantazjowali" są teraz w duzo lepszej sytuacji...
                                • Gość: ostry Zarobki IP: 80.51.249.* 24.06.05, 17:02
                                  Witam wszystkich.
                                  Mam kilka pytań.
                                  -w jakim systemie są organizowane wypłaty (tygodniowo/miesięcznie)
                                  -jaka jest stawka godzina i ile średnio można zarobić przez miesiąc
                                  -jaki jest minimalny czas pracy w Driving Edge aby przelot i zakwaterowanie było
                                  naprawdę za darmo.

z góry dzięki za info.
                                  • Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 24.06.05, 17:23
                                    Leniwstwo prawda ? ? ? Pytania te byly juz zadawane na forum,a odpowiedzi
                                    udzielane,wystarczy przejrzec posty.
                                    • Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 24.06.05, 21:16
                                      Powiem tak. Lenistwem jest Twoja odpowiedź. Przeczytałem ok 70% postów i akurat
                                      nie natrafiłem na odpowiedzi do mojego pytania. Nie każdy ma czas czytać od
                                      deski do deski wszystkich wypowiedzi internautów, ja akurat pracuje i mam
                                      ograniczony czas dostempu do netu, więc jeżeli mi niechcesz pomóc to nie musisz,
                                      są inne osoby które bezproblemowo podejdą do mojego pytania.
                                      • Gość: gogs Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:39
                                        no tez bym to nazwal lenistwem ale niech nie szkodzi udzielic informacji jak ma
                                        to komus zycie uratowac. normalnie na codzien za godzine dostajesz 5 fuli. w
                                        weekendy czasmi zarabiasz wiecej bo i 6 z kilkoma pikami a jak ci sie da
                                        wkrecic do pracy w bank holiday to i 12 nawet fuli ale warto zauwazyc ze takich
                                        dni jak bank holiday w UK to jest moze z 5-6 w roku.ale anglicy wtedy nie
                                        kwapia sie do pracy wiec odstapiaja polaczkom.a z samolotami to sie powtarza
                                        juz setny raz ze za free.pozdrawiam
                                      • Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 25.06.05, 10:58
                                        Sa pewne reguly na forum.Nie zadaje sie po raz setny tego samego pytania i nie
                                        oczekuje na odpowiedzi,ktore bez problemu mozna znalezc.I nie mow,ze nie masz
                                        czasu przegladac forum.Administratorzy tak Ci ulatwili zycie,ze mozesz nawet
                                        skorzystac z wyszukiwarki!!!Poprostu Twoje leniwstwo razi.Zawsze prosciej isc
                                        na latwizne.
                                        • Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 25.06.05, 12:19
                                          Widze strasznie się podjarałeś. Może założysz swoje oddzielne forum na ten
                                          temat?? :D
                                          • Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 25.06.05, 12:21
                                            Tak pewnie jaram sie lamsami:)))))
                                            • Gość: pracownik de Re: Zarobki IP: 194.152.88.* 25.06.05, 14:13
                                              stawki sa: pon - pt: 5£ (5,30£ noc)
                                              sob 6.45 (6.85 noc)
                                              ndz 7.45 (7.85 noc)
                                              bank hol. 12
                                              pracuje sie po 8 godzin dziennie z nie platnym lunchem czyli 37,5 h tygodniowo

zakwaterowanie i wszystkie rachunki placi de
                                              samolot jest za free pod warunkiem ze pracuje sie tutaj 26 tygodni
                                              gdyz przez pierwsze 12 tygodni pobierany jest depozyt w wysokosci 20 funtow na
                                              tydzien (ma pokryc koszty przelotu w przypadku gdy pracownik pracuje krocej niz
                                              26 tygodni), depozyt jest podobno zwracany czyli 240 funtow.

tyle teorii a w praktyce to sie trzeba niezle natyrac zeby miec 200 funtow za
                                              tydzien pozdro
                                              • Gość: Ala Re: Zarobki IP: 80.54.155.* 25.06.05, 15:28
                                                Powiedz mi dlaczego mowisz ,abym nie jechała z firm DE??????????
                                                • Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 25.06.05, 16:08
                                                  Dzięki pracownik de za info. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.
                        • ninorr Re: Kiedy kolejny wyjazd??? 27.06.05, 08:31
                          Gość portalu: gosc napisał(a):

> 3 Lipca grupa Pana Mardausa(5 osob) 10 lipca grupa Pana Plewickiego
                          > forum ucichlo,dlatego ze Ci co pisali jada wiec juz nie maja pytan:)
                          >
                          A ja jestem od Pana Mardausa i jedę 10 albo 9
                          • Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.telering.co.at 27.06.05, 11:47
                            Siema
                            W jakim miescie byles na rozmowie i do jakiej miejscowosci jedziecie?(nie wiesz
                            ile osob wyjezdza 9 albo 10 lipca?)
                            pozdro
                            • Gość: ninorr Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:22
                              Chyba 20
                              • Gość: kamil Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:54
                                Witam :-)
                                Prosze o info (jeśli lecicie w tym terminie) w jakich miastach byliście na
                                spotkaniu z DE i kiedy??
                                pozdrawiam
                                • Gość: mixture Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:07
                                  Ja wylatuje 2 lipca z Katowic, wraz ze mna 4 inne osoby
                                  • Gość: lsurowiec Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 27.06.05, 20:30
                                    Hej kiedy byliscie na rozmowie kwalifikacyjnej?? Ile czekaliscie na termin
                                    wylotu czy odrazu dostaliscie info ze jestescie przyjeci i lecicie. Odppiszcie
                                    • Gość: gogs Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:16
                                      Wiatjcie tu kielce.Czy te wszystkie osoby a nie wiem ile zaledwie ich jest to
                                      juz otrzymaly cynk ze leca 9-10. czy jest ktos z kielc uwzgledniony na wyjazd
                                      do Uk czy jeszcze narazie rekrutom od pana jerzego mardausa nie jest pisane
                                      smigniecie do UK. dzieki serdeczne.
                                      • Gość: Wtajemniczony Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.chello.pl 28.06.05, 00:07
                                        Miejscowosc w ktorej byla rekrutacja nie ma znaczenia - wybieraja sobie osoby
                                        wedle swojego uznania..
                                        • ninorr Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? 28.06.05, 08:25
                                          Gość portalu: Wtajemniczony napisał(a):

> Miejscowosc w ktorej byla rekrutacja nie ma znaczenia - wybieraja sobie osoby
                                          > wedle swojego uznania..

Jade 9 lipca nie jestem z Kielc ale jestem od p. Mardausa więc kolega powyżej
                                          ma racje i myśle że najważniejszym kryterium jest jednak język,ale mogę się
                                          mylić. Acha grupy są po 5-6 osób teraz jestem pewien.
                                          Jakt ktoś jedzie 9 to niech da znać
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: Paweł Nadal czekam IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.06.05, 23:00
                                            byłem na spotkaniu w Rzeszowie tak chyba koło 20 maja.NIby dzwonił do mnie
                                            przedstawiciel ze wyjade niedlugo ale pewnosci nie mam 100% - towej.Ponoc
                                            wyjazd ma byc kolo sierpnia.Ja juz gotowy jestem i tylko czekam.Ile czekaliscie
                                            na wyjazd ???????
                                            • loco.cook Re: Nadal czekam 30.06.05, 00:21
                                              Cześć wszystkim!!!

Ja również czekam, byłem na spotkaniu 13 maja w Łodzi, angielski średni...może
                                              10-go lipca. Gratulacje i powodzenia dla wyjeżdżających (jak ktoś mi życzy
                                              powodzenia, to ja zawsze odpowiadałem "dupa wieloryba", pomagało)
                                              • Gość: tony Re: Nadal czekam IP: 65.114.243.* 30.06.05, 00:30
                                                Witam
                                                Czyli co jeszcze nie maja ludzi zebranych na 10 lipca ?

pozdro
    • Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 29.06.05, 18:59
      Halo czy juz wszyscy wyjehali z DE ze tak cicho sie zrobilo????
      • Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:05
        Jedni wyjechali, a drudzy czekają w napięciu. Może dziś coś ruszy po następnych
        rekrutacjach w Lublinie.
        • Gość: aga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.air-net.com.pl 29.06.05, 21:59
          nikt nie pisze jakie szanse maja kobiety na wyjazd my tez umiemy pracowac moze
          ktos slyszal ze kobiety dostaly oferte wyjazdu odezwijcie sie
          • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:02
            szczerze mowiac to nie slyszalem by dziewczyny tam jechaly ale to nie znaczy ze
            tak nie jest. a przeciez jak by nie patzrec to bysciesie przydaly bo przecie
            czlowiek nie tylko jedzie tam pracowac za wszelka cene ale i troche luzu tez
            jest potrzeba
            • Gość: aneta Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 29.06.05, 22:18
              Nie prawda, dziewczyny też wyjeżdżają, ja byłam dziś na rekrutacji w Lublinie.
              Rozmawiałam z panem Jerzym i mówił że pracują tam kobiety z Polski. Ja też tam
              się wybieram. Pozdrawiam
              • Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 30.06.05, 00:26
                Kazdy ma prawo pracowac a polskie kobietki w Anglii to cos bo tam nie ma tak
                ladnych.
                • Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:22
                  Wlasnie dzwonilem d P. Plwickiego i dostalem info ze przeszedlem i mam czekac!!
                  Tylko ile czekac??? Powiedzial ze wszystko sie roztrzygnie w lipcu bo ma info
                  ze beda potrzebowali sporo osob. Ahh czekam z niecierpliwoscia na telefon.
                  Bylem na rozmowie 23 czerwca. A jak u was macie jakies newsy???
    • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 10:04
      Cześć Isurowiec!
      Tez jestem od p. Plewickiego, newsy: w lipcu ma być sporo ponieważ otwierają
      nowe centrum dystrybucyjne. gg 9410750
      • Gość: Stary_Wyga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 30.06.05, 16:09
        Przyjezdzajcie dziatki kochane, przyjezdzajcie kochani. Milego pobytu i
        satysfakcjonujacej pracy zycze.
        • Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:26
          zajzyjcie na ich strone /Driving Edge/ a uspokoicie sie troche
          • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 17:08
            Cześć!!!

Jakąś godzine temu dzwonił do mnie p Plewicki. Jadę z moja dziewczyna 10 lipca
            do Enfield, ma jechac 8 osób, dajcie znac kto..
            • Gość: Kolo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.05, 18:44
              a my z ekipa juz tu jestesmy. Lecielismy 26.06. Jest super. Praca jest blisko
              (6km, 9 przystankow, bezposredni i dogodny dojazd), system dwuzmianowy 6-14, 14-
              22.. Juz mamy grafik do listopada. Domek jest fajny, nawet bym powiedzial
              bombowy. 4 nas mieszka w 3 pokojowym + goscinny + kuchnia + ogrodek + taras.
              Duzo by tu pisac, ale jest cooool. Pracujemy w www.iceland.co.uk... czas leci a
              ja jestem w internet cafe (1£/h).

Pozdrawiam rodakow.
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 30.06.05, 21:56
                To jestescie z drivingedge czy nie?
                • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 21:58
                  KTO JEDZIE DO ENFIELD 10 LIPCA?!!!!!!!!!
                  • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 30.06.05, 22:10
                    sprawdz w mailu jak dostales umowe do kogo byly adresowane to bedziesz wiedzial
                    kto jedzie:)
                    • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 22:10
                      jutro dostanę
    • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 01.07.05, 12:32
      Uwaga, uwaga!!!

Otwierają nowe centru dystrybucyjne Tesco,będzie praca. Cierpliwości.
      Prawdopodobnie wszyscy czekający,zakwalifikowani wyjadą do końca sierpnia.
      Pozdro
    • Gość: pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 13:33
      Pracowalem dla DE w Anglii i bardz sie cziesze ze juz nie pracuje.

Po 1 kobiety tutaj pracuja lae to TO NIE DLA KOBIET PRACA!!!! P.Plewicki tutaj
      nie pracował po 10 godz. i nie zdaje sobie sprawy z tego jak tu jest.

Po 2 firma DE nie dokonca wywiazuje sie ze swoich zobowiazan kontraktowych, ra
      ci zaplaci a raz nie, raz sie pomyli i doprosic sie nie mozna swoich pieniedzy,
      a przeciez i tak na nas zarazbiaja i to duzo.

Po 3 w biurze pracuje polka ktora ma pomagac pracownikom w zalatwieniu roznych
      spraw, tak naprawde robi to z wielka laską i niedokladnoscia, (zostala
      zarudniona przez szefa pewnie maja jakies wspolne sprawy????

z pewnoscia wyjazd z ta firma pozwoli wielu rodakom wyrwac sie z polski, ale
      nie myslcie ze tu jest kolorowo to praca dobra na start na poczatek.

Pozdrawiam i zycze powodzenia
      Byly pracownik
      • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 01.07.05, 13:57
        Pierwszy powazniejszy krytyczny post na temat DE.Czytalem tu wypowiedzi
        ludzi,ktorzy pracuja dla DE i nie narzekali jesli chodzi o platnosci.

pozdro
      • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:21
        no wlasnie twoja koncowka byla trafna. jest to dobra sprawa dla
        poczatkujacych.maja zapewnione na pol roku robote.przez ten czas robisz pod ich
        skrzydlami a i jednoczenie szlifujesz jezyk.pozniej po skonczeniu umowy z
        lepszym jezykiem latwiej o tyrke i dlatego to jest niezle rozwiazanie dla wielu
        polakow. ostatnio sie rowniez dowiedzielismy ze duza albo i moze reszta osob na
        pewno smignie po konca sierpnia.ale jak bedzie to trza czekac.trza chyba teraz
        pojechac odpoczac pod jakie namioty i rozerwac sie przed nadchodzaca tyrka jaką
        nam moze sprawic praca w chlodniach tescowych.pozdrawiam
      • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:22
        no wlasnie twoja koncowka byla trafna. jest to dobra sprawa dla
        poczatkujacych.maja zapewnione na pol roku robote.przez ten czas robisz pod ich
        skrzydlami a i jednoczenie szlifujesz jezyk.pozniej po skonczeniu umowy z
        lepszym jezykiem latwiej o tyrke i dlatego to jest niezle rozwiazanie dla wielu
        polakow. ostatnio sie rowniez dowiedzielismy ze duza albo i moze reszta osob na
        pewno smignie po konca sierpnia.ale jak bedzie to trza czekac.trza chyba teraz
        pojechac odpoczac pod jakie namioty i rozerwac sie przed nadchodzaca tyrka jaką
        nam moze sprawic praca w chlodniach tescowych.pozdrawiam
        • Gość: jak sie chce Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:57
          Jeśli nie wywiazujesz sie z warunków umowy np. punktualnosć i ekastyczność, to
          firma jest beee tak? Kolega pracuje z Drivinge Edge 2 lata i jest bardzo
          zadowolony.
      • Gość: Justyna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 06.07.05, 15:22
        Hello Rafalku...

Chcialam sie tylko zapytac jakiego rodzaju powiazania sobie wyobrazasz i co
        konkretnie mi zarzucasz? ja wykonuje swoja prace sumiennie ale musisz zdawac
        sobie z tego sprawe ze zalatwienie sprawy dla 140 pracownikow, ktorzy
        teoretycznie dzwonia z wszelakiego rodzaju problemami to nie jest kwestia
        jednego dnia. Zgadzam sie z Toba ze praca w magazynie jest ciezka - tez robilam
        po 60 godzin tygodniowo po przyjezdzie do Anglii - ale jezeli ktos sie decyduje
        na wyjazd to w konkretnym celu i naprawde taki poczatek jaki oferuje Driving
        Edge jest bardzo dobry inaczej bysmy nie zatrudniali ponad 1000 pracownikow na
        terenie Anglii, w tym ok.140 przyjezdnych z Polski. Poza tym minimalna stawka w
        Anglii jest 4,85 i wiele agencji w Manchesterze taka stawke placi - jak wiadomo
        nasza jest wyzsza+ teoretycznie mieszkanie jest gratis bo approx. 20£
        miesiecznie to prawie nic. Pomysl teraz z drugiej strony? czy gdyby nie takie
        firmy jak Driving Edge to tak naprawde bys wyjechal do Anglii? pozdrawiam
        wszystkich kandydatow i pracownikow Driving Edge.
        • Gość: Byly pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 06.07.05, 23:23
          Po pirwsze (droga Justyno)
          20 funtow placi sie tygodniowo, nie wprowadzaj ludzi w blad.!
          zachwalsz DE jakby byla najlepsza w UK, ale sa o wiele lepsze agencje ktore nie
          oszukuja pracownikow na kazdym payslipie, wiem to do tej pory gdzie niektore
          osoby zostaly naciagniete tylko sie nie odzywaja bo nie znaja jezyka.
          Po drugie
          Uwazam ze organizacja w biurze DE(w tym twoja)jest nieodpowiednia.

To Tyle! Po to jest to forum by wyrazac swoje opinie.

Pozdrawiam
          • Gość: Brat pracownika DE Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 07.07.05, 11:19
            Moj brat wyjechal z ta firma i jest bardzo zadowolony, domek ladny i duzy (3
            pokoje + living room,3 lazenki)a mieszka w nim raptem 5 Polakow)! Ludzie w
            magazynie bardzo przyjazni i jak czytam wyznania bylego pracownika to jestem
            mocno zdziwiony - moze chodzi o inna firme? Szczerze powiedziawszy tez mysle o
            wyjedzie z DE tylko na razie kazali mi czekac. Jakie sa te inne agencje podaj
            nazywy ? moze ja u nich sprobouje ? placa za przelot i mieszkanie tak jak DE ?
            no i ile placa za prace ?
            • incognito9 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.07.05, 23:26
              A CO TAK NAPRAWDE MOZNA W ANGLII DOSTAC DO PRACY Z DOBRA ZNAJOMOSCIA JEZYKA
              ANGIELSKIEGO???
              INCO
      • Gość: MAsterblaster Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gl.digi.pl 13.07.05, 11:27
        pracuje juz 3 miesiąc, jest ciężko, to praca dla ludzi z charakterem, zdaża się
        że wystarczy 3 dni i jesteś wypalony, pieniądz nie jest już motywatorem i
        marzysz o Polsce i swoich bliskich, jesli DE nie podniesie stawek ludzie będą
        przechodzic do innych agencji lub bezpośrednio do Wincantona, polecam agencje
        Top Gear wymagania te same a pieniadze o wiele lepsze, ja już nie moge przejść
        tam ponieważ mają ciche umowy, przykładowo zarabiamy brutto 5 funtów/ a z TG ma
        6,45 za nadgodziny które sam sobie złatwiam mam 5 a im zdaża się podwójna
        stawka, za niedziele maja ponad 10 funtów, życ nie umierać, polecam rodacy!!! i
        jeszcze jedno generalnie uważają nas za bardzo dobrych pracowników, jesli jakis
        obibok ma zamiar przyjechac niech sie dwa razy zastanowi bo zgnoją go sami
        pracownicy jesli bedzie leserował. Jest jeszcze jedna blondyneczka która zamiast
        pomagać utrudnia nam życie a jak sie o cos poprosi to czeka sie przynajmniej 2
        miechy lub wogóle się tego nie załatwi, ale to inny temat i rozliczymy się jak
        złoże wypowiedzenie czyli niedługo, pozdrawiam wszystkich rodaków w Polsce i
        Anglii !!!
        • Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.saint / 195.117.38.* 13.07.05, 14:54
          top gear to polska agencja czy może jakaś tam na miejscu?
        • piotr_marc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 13.07.05, 19:52
          No tak fajnie to brzmi, tylko nie napisales ze Top Gear nie szuka ludzi w
          Polsce, nie zapewnia przelotu ani mieszkania nie wspominajac juz o pokrywaniu
          oplat z prad, wode itp. Ja sie zrazilem do Top Gear bo bedac w Anglii prosilem
          sie u nich o prace przez 3 miesiace po czym skonczyly mi sie pieniadze i
          musialem wrocic do PL. Teraz wyjedzam 30 lipca z Driving Edge - zobaczymy jak
          bedzie.. ale przynajmiej wiem ze sie nie splukam na mieszkanie.

I jeszcze jedno - masz racje slyszalem od osob pracujacych w Top Gear, DE i
          Wincantonie ze wzajemne przechodzenie nie jest mozliwe bo maja miedzy soba
          dzentelmnskie umowy o nieprzejmowaniu miedzy soba pracownikow.

Gość portalu: MAsterblaster napisał(a):

> pracuje juz 3 miesiąc, jest ciężko, to praca dla ludzi z charakterem, zdaża
          się
          > że wystarczy 3 dni i jesteś wypalony, pieniądz nie jest już motywatorem i
          > marzysz o Polsce i swoich bliskich, jesli DE nie podniesie stawek ludzie będą
          > przechodzic do innych agencji lub bezpośrednio do Wincantona, polecam agencje
          > Top Gear wymagania te same a pieniadze o wiele lepsze, ja już nie moge przejść
          > tam ponieważ mają ciche umowy, przykładowo zarabiamy brutto 5 funtów/ a z TG
          ma
          > 6,45 za nadgodziny które sam sobie złatwiam mam 5 a im zdaża się podwójna
          > stawka, za niedziele maja ponad 10 funtów, życ nie umierać, polecam rodacy!!!
          i
          > jeszcze jedno generalnie uważają nas za bardzo dobrych pracowników, jesli
          jakis
          > obibok ma zamiar przyjechac niech sie dwa razy zastanowi bo zgnoją go sami
          > pracownicy jesli bedzie leserował. Jest jeszcze jedna blondyneczka która
          zamias
          > t
          > pomagać utrudnia nam życie a jak sie o cos poprosi to czeka sie przynajmniej 2
          > miechy lub wogóle się tego nie załatwi, ale to inny temat i rozliczymy się jak
          > złoże wypowiedzenie czyli niedługo, pozdrawiam wszystkich rodaków w Polsce i
          > Anglii !!!
        • Gość: były pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 19.07.05, 13:08
          Zgadzam sie z toba w pelni, wszystko jest super do czasu kiedy dostaniecie
          payslipy i policzycie dokladnie jak was robia na kazdym tygodniu.Na cale
          szczescie istnieja tutaj porady prawne i mozna sie dowiedziec jak walczyc o
          swoje pieniadze.Nie dosyc ze na nas zarabiaja jako agencja to jeszcze robia w
          konia na kazdej godzinie.
          Pozrawiam i ciesze sie ze juz tam nie pracuje.!
          • Gość: Bus driver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 20.07.05, 17:36
            Eee, to calkiem porzadna firma - ja tam mam kolegow ktorzy pracuja w Anglii w
            roznych zawodach i nie dostaja zadnych payslipow. Kaska z reki do reki i do
            tego nie zawsze sie zgadza. Jak sie mozna zalapac to tych driverow ?
          • Gość: ktos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 21.10.05, 21:12
            Zgadzam sie z ludzmi ktorzy tak jak juz nie pracuja w Drivingu, jestem tam wiele
            problemow zeby nie powiedziec burdel, kasa dosc czesto sie nie zgadza a zeby cos
            wyjasnic trzeba miec konskie zdrowie takze jezeli czasem chodzi o pare funtow to
            darujcie sobie bo wiecej wyda sie na telefony itp.... tak czy tak ciesze sie ze
            juz nie pracuje dla Drivinga to jedna wielka pomylka ktora nie zle a wiem bo
            widzialem dorabia sie na "polakach".... anty pozdrowienia dla ciemnych mas badz
            team liderow ktorzy tak bardzo bronia swojej firmy..:(
    • Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 01.07.05, 22:58
      Hello jade 10 lipca do anglii z ta firma mam potwierdzenie :::))))))~!!!!!!!!!!
      • Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 13:04
        Słuchaj a Oni sami sie z Toba skontaktowali cz Ty zadzwoniłeś do nich z
        zapytaniem jak i co....bo nie wiem co robić nie chce byc nachalny,a mają sie
        skontaktowac ze mna...
        • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 02.07.05, 13:24
          Ja byłem nachalny i jadę, inaczej to bym czekał jeszcz!
          • Gość: aaaa Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 02.07.05, 13:48
            hej
            Kto wylatuje 31 lipca do Middleton?

pzdr
            • Gość: marcin Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.168.96.* 02.07.05, 14:46
              a co juz na takie terminy umawiaja?????
              • Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 16:40
                A tak serio to ile daje sie Wam zaoszczędzć na miesiąc pracujac dla
                DrivingEdge...tak miej wiecej...
            • Gość: Gerhald Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 16:40
              Skąd ten news ze 31ego do Middleton???//???
            • malgorzata203 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 19:49
              Cześć.
              Ja wylatuje do Middleton 31 lipca. Jeśli leci jeszcze ktoś, to proszę o kontakt.
              Mail: malgorzata203@wp.pl gg: 2391210.
              Pozdrawiam wszystkich.
              • Gość: Anet Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 06.07.05, 20:46
                Gdzie i kiedy byłaś na rekrutacji???
          • Gość: B&M Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:56
            my akurat nie bylismy nachalni... pojechalismy na spotkanie pod koniec maja i na
            10 lipca trafilismy na wyjazd.
      • Gość: Mikolaj Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:55
        Siema ;)

No to wychodzi na to ze jedziemy razem ;)

Mikolaj ( majstruk@tlen.pl ) i Blazej ( blackbox@op.pl )

• loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.07.05, 00:11
          Jeszcze tylko 5 dni i
          lecimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Mikolaj Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:03
            Ano juz ostatnie dni w Polsce...
            Do zobaczenia na lotnisku ;)

jakby co to piszcie do mnie na maila, na forum juz raczej nie bede zagladal

Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia
            Mikolaj Majstruk
            ( majstruk@tlen.pl )
            • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 11:54
              Witam!!

A Ja bedę zagłądał od czasu do czasu i opowiem jak jest na miejscu. Wish me
              luck.

Jakby jakies pytanka to mail loco.cook@wp.pl lub loco.cook@gazeta.pl
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 06.07.05, 12:31
                Hej
                Jak to jest z biletami ?Dostajecie na miejscu przed wylotem czy dostaliscie juz
                bileciki?

pozdro
                • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 15:02
                  Mailem dostaliśmy imienne potwierdzenie rezerwacji, a bilety na miejscu przed
                  odlotem.
                  • Gość: Kolo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.07.05, 16:26
                    o Boze... mam nadzieje, ze tutaj do nas do Enfield dadza jakis normalnych
                    ludzi :/ Zabierajcie kielbachy duzo :P tutaj tego nie ma :P Aha... i przeprawy
                    na lotnisku sie nie bojcie... nikogo nie sprawdzali. Wezcie maxymalnie 3
                    sztangi fajek... ja odkupie od was...

Pozdrawiam...
                    • majstruk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 07.07.05, 12:34
                      no to zobaczymy dopiero na lotnisku, z kim to przyjdzie nam jechac do Enfield ;)

ogolnie warto jest zabrac jakies jadlo...a kielbachy, hehe... juz sie
                      zgromadzily u mnie w lodowie ;) z fajkami... roznie mozna trafic na odprawie,
                      raz sprawdza, a raz nie... tak czy siak - sam dobrze wiem, ze bede musial rzucic
                      faje, a dwa wagony wezme tylko po to by dalej odsprzedac ( chociaz jak sie znam,
                      moze byc i tak ze sam wypale, jak cos mnie chwyci ;))

Pozdroofka
                      Mikolaj
          • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 13:39
            Siema
            Powiedz z jakiego miasta i z jakiego lotniska lecicie?

pozdro
    • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 02.07.05, 20:42
      Dla wyjeżdżajacych: przejśiówki z wtyczki europejskiej na brytyjska można kupić na allegro za 8 zł
      • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:05
        no to powiem wam ze nie zawracajcie sobie glowy kupowaniem wtyczek na zadnym
        allegro.chyba ze na bazarach w swoim miescie se kupiceie po 5 zl ale nie wiem
        czy po tyle chodza. na miejscu np w londynie na gieldach sa po 1 funta.

a powanie juz jest znajomy kolejny termin wylotow czyli jakis 31 lipiec
    • Gość: Krzysztof CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.man.busko.pl 03.07.05, 23:07
      do tej firmy, czy ona nadal prowadzi rekrutacje?
      • Gość: martin Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 03.07.05, 23:11
        kolego na pewno warto wysłać cv ale narazie rekrutacja jest wsztrzymana ale
        wysłać nie zaszkodzi,jak będzie nabór to się do Ciebie odezwą.
        • Gość: Krzysztof Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.man.busko.pl 03.07.05, 23:27
          a nie wiesz w jaki okresie może pojawic się nabór, a może masz adres innych
          firm tego typu [agencji] ?

krzychu2002@tlen.pl
          • Gość: martin Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 03.07.05, 23:33
            niestety niewiem kiedy pojawią się następne daty i miejsca rekrutacji tej
            frirmy,musisz na bieżąco śledzić ich stronę,a jeśli chcesz znaleść inne strony
            internetowe takich firm to wpisz w wyszukiwarke internetową"praca w anglii" i
            powinny Ci wyskoczyć różne adresy.
    • Gość: lsurowiec Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:07
      Wysyłajcie CV zawsze warto!!
      • Gość: mex Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:54
        dokładnie !
        • Gość: gogs Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:36
          ja to juz sam nie wiem co sie wydarzy.bo juz miesiac ponad po rekrutacji ktora
          pomyslnie przeszla i nas 3 osoby ze swietokrzyskiego czeka.dzwonilismy jakis
          czas temu mowili ze prawdopodobnie w sierpniu a teraz to i wrzesien nawet.
          najgorsze to jest to ze czlowiek sie obronil i nie wie co robic czy szukac
          pracy w polsce czy czekac niewiadomo ile na odzem od wodzow ktorzy
          przeprowadzali rekrutacje. pozdrawiam ktorzy juz smigaja w weekend do
          uk.uwazajcie bo jak widac nawet i londyn nie zostal pominiety przez terrorystow
          • Gość: Krzysztof Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.man.busko.pl 07.07.05, 16:45
            ja też jestem ze świetokrzystkiego, napisz mi na miela skad jestes
            krzychu2002@tlen.pl
            • Gość: były pracownik Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 03:15
              gdyby cktos chcial sie dowiedziec czegoś wiecej na temat DE moj nr GG to
              1291992. Jak czytam wasze listy, to bardzo mnie ciekawi kiedy wam minie
              huraoptymizm. Poi dwóch tygodniach, po trzech moze po poł roku. Oczywiście
              wszystkim zycze wszystkiego najlepszego. Pamiętajcie tylko o jednym ze 5 funtów
              na godzine oznacza stawkę brutto. Do ręki wychodzi jakies 3,9. Mniej wiecej w
              ciagu tygodnia jak sie dobrze potyra mozna zarobic jakies 200 funtów
              (zakładając ze przez pierwsze 13 tygodni bedziecie pracować wiecej niz 50
              godzin. Niejeden z was sie przekona ze to wcale nie jest latwe.). Od tego
              trzeba odjac dojazdy do pracy, jakies żarło i takie tam pierdoły. Ale szczegóły
              pod wskazanym nr gg.
              pOzdrawiam.
    • Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.saint / 195.117.38.* 08.07.05, 12:28
      czy oni faktycznie pokrywają koszty zakwaterowania i utrzymania lokalu tzn .ta
      firma dla której sie pracuje w UK?
      teraz piszą o pracy w magazynie...?
      jesli ktoś wie co to znaczy te "pokrywanie kosztów itp" to prosz napisać thx
      • Gość: zibi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 13:19
        Dlaczego nie przejrzysz forum ? ? ? ? ?
        Temat ten juz byl poruszany niejednokrotnie !!!
        • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:00
          no wrescie odzew.jak dzien temu pisalem ze sie nie odzywaja to dzis sie
          stalo.za tydzien lecimy do północnej irlandii.ktos jeszcze leci.pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 17:08
            Z driving edge lecicie do Irlandii?:)Do jakiego miasta?

pozdro
            • Gość: polo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:43
              witam jak to jest wkoncu z tymi stawkami.jedni mowia ze 5 fuli inni ze niecale
              4.na rozmowie z tego co pamietam to gadali ze 5 fuli na reke a nie bylo mowy ze
              jeszcze z tego zabieraja jakies podaki.wiec jak to jest do konca z ta kasa.ile
              na erke sie dostaje przez driving edge bo jak za 3 funty sie ma robic to nie
              kolorowo.pozdrawiam
            • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:51
              kolo belfastu ale dokladnie to jeszcze nie wiemy
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 18:23
                Myslalem,ze wysylaja tylko do Anglii,ale widze ze o Irlandie tez zahaczaja:)

pozdro
                • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 08.07.05, 18:26
                  Kto ci polo na spotkaniu mówił, ze 5 funtów na rekę. Pewnie sie nie spytałeś,
                  ja tak zrobiłem, i wiem że jest to kwota brutto. Minimalna pensja w UK to 4.85
                  funta BRUTTO
                  • Gość: Stefan Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 08.07.05, 22:15
                    Mowia wyraznie ze 5 funtow brutto, z tego placisz podatek i ubezpiecznie,
                    lacznie ok 23 % ale mozesz uzyskac zwrot podatku jak pracujesz powyzej pol roku
                    a mniej niz rok. Trzeba sluchac na spotkaniu a nie spac :)
                    • Gość: czekajacy na tel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.160.138.* 09.07.05, 08:54
                      Pracowalem nieco ponad 3 miesiace w anglii i wiadomo ze mozna na biezaco
                      odzyskac zaplacony juz podatek, nie ma zadnego wymogu ,ze conajmniej pol roku,
                      mi sie to udalo, choc trzeba sie troszke nachodzic do ir
                • Gość: Geograf Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 08.07.05, 22:17
                  Belfast jest w cześcia Wielkiej Brytanii a nie Irlandi a ze lezy na wyspie o
                  nazwie Irlandia to juz inna sprawa..
                  • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.07.05, 00:51
                    Belfast jest częścią Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytani, tylko niestety
                    Irlandii północnej dostało sie troszke mniej autonomii niż innym krajom
                    Królestwa.
                    • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:40
                      sluchajcie a nie wiecie czy czasami nie trza sie wymeldowac z polski by pozniej
                      jakichs podatkow nie zaplacic po powrocie.jak to najlepiej rozegrac.moze ktos
                      wie bo juz tylko tydzien do wylotu
                      • Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.mm.pl 09.07.05, 13:46
                        wszyscy piszą że i tak trza będzie zapłacić podatek u nas...
                        ale jak to się odbywa to nie wiem ... dużo o tym pisano na forum
                        mnie ciekawi jaką drogą dochodzą do u.s. w polsce informacje o naszym
                        zatrudnieniu ?
                    • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 09.07.05, 16:23
                      Siema
                      I co wylatujecie normalnie 10 bez zadnych problemow zwiazanych z zamachem w
                      Londynie?
                      Z jakiego miasta macie wylot i lotniska?

pozdro
                    • emarx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 19.07.05, 15:05
                      loco.cook napisał:

> Belfast jest częścią Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytani, tylko niestety
                      > Irlandii północnej dostało sie troszke mniej autonomii niż innym krajom
                      > Królestwa.
                      Ale w zamian IP jest uwzględniona w pełnej nazwie państwa :-)
          • Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:55
            Jest nas na razie 2 osoby kto jeszcze?
            • Gość: Edi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.aster.pl 09.07.05, 16:59
              Ja lecę 10
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 09.07.05, 17:54
                Z jakiego miasta lecisz?

pzdr
                • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.07.05, 18:23
                  Też lece 10 lipca, wylot mamy z Warszawskiego Okęcia
                  • Gość: goga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 01:47
                    ja lece 17 lipca ale nie iem czy to okecie czy etiuda.w najblizszym czasie sie
                    dowiem wszystkeigo
                    • Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 07:14
                      Ja też 17 lipca najprawdopodobnie z okęcia
                      • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:43
                        no to spoko.juz kilka osob leci bo i ja tez tam bede z wami.powidzcie mi tylko
                        ile mozna dokladnie wziasc ramek fajek ile alkoholu
                        • Gość: sssss Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 10.07.05, 17:17
                          1 osoba = 10 paczek i jedna flacha ...poprawcie mnie jesli sie myle

pozdro
                          • Gość: darob Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 11.07.05, 17:56
                            Hey
                            A te osoby co wylatuja 10 i 17 jestescie z rekrutacji czerwcowych czy jeszcze
                            majowe ?

Pozdrawiam
                            • Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:54
                              czerwcowe rekrutacje.a czy to ma jakies znaczenie
                              • Gość: darob Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 11.07.05, 19:06
                                No jak dlamnie ma ... Ja tez jestem z czerwca wiec dlatego pytam .

Pozdrawiam
                                • Gość: Rock Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:24
                                  A jestem jeszcze z maja i jeszcze nie wyjechałem..a podobno wszystko było
                                  super...takze chyba to nie ma zadnego znaczenia..
                            • Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:47
                              Hey
                              Nie ma reguły czy to jest maj czy czerwiec,ja jestem z końca maja a z tego co
                              się orientuję są osoby z kwietnia.Cierpliwości
                              mam pytanie o jakie wtyczki chodzi do telefonu komórkowego czy jakieś inne
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pai.net.pl 12.07.05, 10:19
                                W anglii masz inne gniazdka(tzw świnki)z uziemieniem i aby działały Ci sprzety
                                z Polski potrzebujesz podłączyć najpiew specjalną przejściówke do
                                gniazdka..bez tego lipa.. tak samo jest na odwrót do Angielskiego sprzetu w
                                Polsce potrzebujesz tez specjalnej przejściówki...
                                • Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:55
                                  Haloo
                                  Śpicie, co tak ucichło/ ci co pisali wyjechali ,lecę 17 lipca kto ma jakies
                                  pytania odpowiem gg 4077247
                                  • Gość: Tomiik Pytanie ważne IP: *.pai.net.pl 13.07.05, 14:30
                                    jest tutaj jeszcze ktoś od Pana J.Plewickiego kto nie wyjechal lub czeka na
                                    odpowiedź??
                                    • Gość: Dobi Re: Pytanie ważne IP: *.dolsat.pl 13.07.05, 18:14
                                      Ja jestem od Pana Plewickiego.
                                      Rozmowę kwalifikacyjną odbyłem na początku maja, teraz pozostało mi czekać.
                                      Szczerze mówiąc to zastanawiam się, czy w ogóle wyjadę jeśli otrzymam już
                                      konkretny termin.
                                      • Gość: gość Re: Pytanie ważne IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 14.07.05, 13:38
                                        Witam, czy dzwonił do kogość Pan M. ze spotkania z Lublina z 29.06. Pozdrawiam
    • Gość: Gdaras Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 14.07.05, 21:42
      Ktos moze wie dlaczego Jerzy Plewicki nie pracuje juz w DE ?
      • Gość: Marek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pai.net.pl 15.07.05, 09:58
        Właśnie lipa..troche Nas na lodzie zostawił..a prace obiecał,mógł chociaż
        doprowadzic nasza rekrutacje do konca,ludzi porozsyłać a tak to teraz polecimy
        niewiadomo kiedy:(
        • Gość: gg Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:54
          no to fakt, ale moze ktos wami sie zajmie.a moze ktos wie za co juz go nie ma w
          DE.mowa oczywiscie o plewickim
          • Gość: Paweł Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 16.07.05, 11:33
            tak sie tylko chciałem zapytac. Czy wogole ktos od plewickiego do tej anglii
            wyjedzie czy to juz koniec ???
          • Gość: Kliper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:32
            Mam pytanie do osób które już pracują. Czy oni tam w tych magazynach respektują
            polskie uprawnienia na wózki widłowe? i czy one się tam przydają??
      • Gość: dew Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.07.05, 22:43
        Uuuu to kicha !
        W tej sytuacji szanse ludzi ktorzy byli na spotkaniu z p.plewickim
        mocno spadly :(((
        • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 17.07.05, 22:57
          Siema
          Nie rozumiem waszego toku rozumowania.Czy to ze P.Plewicki juz nie pracuje
          oznacza ze wasze kandydatury leza na smietniku...zastanowcie sie jezeli
          potrzebuje pracownikow i jeszcze wyloty beda w sierpniu to znaczy ze
          wyjedziecie,a wasze cv itd zostana zapewne przekazane Panu Mardausowi...wiec
          skonczcie z taka gadka ze szanse spadaja..chyba lepiej myslec
          pozytywnie...dolowanie sie nic nie da
          pozdro
      • Gość: Justyna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 20.07.05, 14:35
        Pan Jerzy Plewicki odszedl od firmy Driving Edge wiec kontaktujcie sie z Panem
        Jerzym Madrausem; numer telefonu na stronce www.drivingedge.pl pozdrawiam
    • ninorr Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 18.07.05, 18:01
      Hej

Jestem na miejscu od ponad tygodnia. Jak dla mnie praca nie jest az tak
      ciezka,ale lekka napewno nie jest.Mieszkanko wporzadku dojazd 5 minut autobusem
      (trafilo nam sie).Zakupilismy wlasnie rowery wiec biletow miesiecznych
      nietrzeba.Wyplate mam w piatek Czy bedzie w terminie zobaczymy.
      Jesli chodzi o ta slawetna blondynaczke to zgadzam sie z wszystkimi negatywnymi
      wypowiedziami. Babka leniwa jest .
      Pozdrawiam.
      • Gość: aa Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 19.07.05, 12:46
        W jakim miescie jestes i gdzie korzystacie z internetu ?

Pozdro
    • Gość: tie100 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:17
      mam pytanko czy CV wysyłaliście po angielsku czy po polsku?
      • Gość: gość Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 21.07.05, 17:31
        Czy są jakieś wyjazdy zaplanowane w najbliższym czasie do Anglii? Pozdrawiam
      • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 21.07.05, 21:03
        Wiatam wszystkich spragnionych informacjii.... wyjechlem do UK 10 lipca, jestem
        w miejscowosci Enfield, sa to przedmiescia of London. Domek jest na wypasie: 3
        pokoje, living room, lazienka i aneks kuchenny, a i bylbym zapomnial wspomniec
        o ogrodeczku na tylach domu( w sam raz na posiadowke przy grillu). Praca jest
        prosta, czysto fizyczna i raczej wyczerpujaca fizycznie. z nadgodzinami nie ma
        problemu, wystarczy sie usmiechnac. Wiadomo, ze po jakims czasie czlowiek jest
        zmeczony i zaczynaja nachodzic go mysli typu: przeciez gdzie indziej zarobilbym
        wiecej, ale trzeba przyznac, ze Driving Edge daje fantastyczny poczatek i po 6
        mies. mozna znalezc cos lepiej platnego na razie nie ma co nazekac. Wielkie
        mpozdro z UK. Trzymta sie.
        • Gość: Kliper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:55
          Loco mam takie pytanie wiem ze o kasie sie nie rozmawia ale jak juz cos ci
          zaplaca napisz jak mozesz jak to wyglada?No wiesz czy nie oszukuja!A tak poza
          tym to powodzenia!!!Ja czekam aż ruszy rekrutacja bo tez bym z miła checia
          pojechal!
          • loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 26.07.05, 16:31
            w ostatni piatek dostalismy pierwsze czeki z wyplata za 25,5 godziny pracy po
            odliczeniu wszystkich tax'ow i 20 funtow tego co bieze DE na raczke wyszlo 100
            funtow i 52 pikacze ;-). Nie zauwaylem, zeby zabrali cos wiecej niz powinni. C
            Ya
            • Gość: Pytania.. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:41
              Moje pytanie...z tego co wiem tam są tygodniówki...co tak mało godzin(25)???to
              strasznie mało 100funciorów na tydzień...Pytanie 2 Ile brałeś kaski z sobą??
              podobno trzena miec przy sobie 150Funtów...gadałem z kolesiem co tam robi 5m-cy
              i mówił że podobno można wyciągnać 800Funtów na m-c ale sie trzeba
              natyrać...P.S jak jest z nadgodzinami??
              • Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:17
                Witam
                Wiem ze to troche "glupie" pytanko , ale czy ostatnimi czasy ktos z was nie
                dostal informacji o wyjezdzie ? . Pytam , bo sam czekam . Kontaktowalem sie z
                osoba rekrutujaca i dowiedzialem sie jedynie tyle ze trzeba czekac , moze
                sierpien , moze wrzesien . Jestem z poludnia polski.

Pozdrawiam
                • Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 28.07.05, 10:41
                  dopiero wysłałem do nich C.V.-w Polsce pracowałem na magazynie i wykonywałem
                  dokładnie te same obowiązki które oni oferują więc myśle że chyba bym sobie
                  poradził.Ciekawią mnie tylko zarobki-wie ktoś może ile można odłożyć miesięcznie
                  pracując na magazynie.Wcześniej chciałem wyjechać przez Tesco, byłem nawet w
                  Krakowie na rozmowie i mógłbym lecieć 12 sierpnia ale jak usłyszałem że
                  miesięcznie trzeba płacić 360funtów za chate to sie przeraziłem.Ta oferta wydaje
                  się o wiele lepsza-jeśli możecie udzielić mi jakiś informacji na temat pracy na
                  magazynie to napiszcie na adres: szeryf82@op.pl lub na forum.Z góry wielkie
                  dzięki!!!
                  • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 28.07.05, 11:31
                    Czlowieku dlaczego nie przejrzysz postow dotyczacych Driving Edge ?
                    Wszystko jest w nich zawarte.Najlepiej isc na latwizne prawda ????
                    • Gość: Obserwator Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.chello.pl 28.07.05, 12:32
                      Widze ze DE zamiescilo ogloszenie w Onecie
                      praca.onet.pl/172385,detalog.html i szukaja kogos na miejsce p.
                      Plewickiego ale wymagania troche wysokie.
                    • Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 28.07.05, 22:52
                      Jak nie chcesz"Człowieku" to nie musisz odpisywać-przecież cie nie
                      zmuszam!!pytanie skierowałem do tych którzy już tam są i pracują dla driving
                      edge a nie widziałem odpowiedzi na temat odłożenia tam kasy.
                      • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 28.07.05, 23:11
                        "Czlowieku" forum ma swoje zasady.Nie zadaje sie po raz ktorys tego samego
                        pytania.Mowisz,ze praca wydaje sie fajna.To sobie przejrzyj posty i bedziesz
                        wiedzial czy praca jest fajna.Wydawac to sie moze kazdemu....Wlasnie dla takich
                        leni jak Ty jest wyszukiwarka tylko wystarczy pomyslec.Masz czas pisac posty to
                        sobie przeszukaj forum.Nie widziales odpowiedzi na temat odlozenia
                        kasy ????:)))))
                        • Gość: manfred Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:15
                          A co ty jesteś taki hula-hop. On jest leniem, a ty wieśniakiem z naddatkiem
                          chamstwa. Nie chciałbym spotkać sie z tobą i razem pracować. DE też powinna brac
                          pod uwagę kulturę osobistą kandydatów.
                          • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 11:19
                            Wytlumacz co to znaczy hula hop,bo nie rozumiem:)))))I pokaz w ktorym momencie
                            bylem chamskim.Jezeli nie znasz netykiety na forum to najlepiej daj sobie
                            spokoj z wypowiedziami.
                            • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:48
                              Nie muszę znać netykiety, wystarczy że znam elementarne zasady kultury.
                        • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:18
                          Nie jest tak słodko. Pracuję tu 3. miesiące /Londyn/ jak narazie miesięcznie
                          udaje mi sie odłożyć 300f. Tu jest straszna drożyzna.
                          • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 11:21
                            Pracujesz w Anglii i siedzisz na neostradzie?:))
                            • Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 29.07.05, 11:32
                              grzecznie sie spytasz to cie zjebią.Przejrze już te wszystkie odpowiedzi jak
                              masz problem napisać wredny człowieku.
                            • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:46
                              Tak... bo mam drugą zmianę. Nietylko pracą tutaj się żyje. Odpoczywać też czasem
                              trzeba, szczególnie jak nie ma nadgodzin.
                              • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 13:13
                                Tak masz druga zmiane,a jestes teraz w Polsce i korzystasz z neostrady:)))))
                                • Gość: ktoś tu oszukuje.. Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:26
                                  No właśnie ...neostrada działa tylko na terenie Polski;P
                                  • Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 16:10
                                    Bo sie kolesiowi nudzi to pisze glupoty zeby zniechecic ludzi do wyjazdu z
                                    Driving Edge.
                                    • Gość: byly pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.server.ntli.net 29.07.05, 19:16
                                      pracowalem dla DE wielu z was ktorzy wyjada w najblizszym czasie szybko sie
                                      przekonaja ze ta praca to syf.Wielu z was sie przekona ze pieniadze wcale nie
                                      sa duze zwlaszcza ze czesto payslipy sie nie zgadzaja i a firma nie kwapi sie
                                      by pomoc w czym kolwiek.

Pozdrawiam
                                      Powodzenia
                                      • Gość: Paweł Lece nareszcie :))))))))))))) IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.07.05, 20:10
                                        Jeżeli jest ktoś kto bedzie leciał w sobote tj. 6.8.2005 to niech da znac na nr
                                        gg 2625093 ewentualnie telefon 504567160 pozdrwaiam :)))))))))))
                                      • Gość: WIEM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:57
                                        Waca wiem ze to ty ha ha ha!!!!
                                      • Gość: Obecny pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.th.lond.access.as9105.com 01.08.05, 23:55
                                        Czytam czasem ten watek, bo pracuje dla DE w magazynie w Middleton i pewnie
                                        bym sie tutaj nigdy nie odezwal gdyby nie tzw. byly pracownik. Dobrze, ze
                                        pojawiaja sie tutaj tez opinie negatywne, bo praca sielanka nie jest i wazne
                                        jest zeby wszycy mieli obiektywny obraz sytuacji. Jednak jako aktualnego
                                        pracownika DE denerwuje mnie ktos taki kto najpierw stara sie o prace a potem
                                        ją opluwa i to dosc regularnie. Tak sie sklada ze znam sytuacje ktora miala
                                        miejsce w jego przypadku - zostal dyscyplinarnie zwolniony za notoryczna
                                        nieobecnosc w pracy, zamieszkanie zony w mieszkaniu zapewnionym przez DE bez
                                        zgody DE, regularne spoznienia, nie wspominajac juz o osiaganiu jakichkolwiek
                                        norm w pracy. Tak naprawde mieli podstawe zwolnic go duzo wczesniej na
                                        podstawie naruszania wielu punktow umowy, ale coz Anglicy flegmatyni sa wiec
                                        sie ociagali.

Wiem tez byly pracownik jest aktualnie pracownikiem konkurencyjnej firmy, jak
                                        wiec widac dobrze wykonuje swoja prace regularnie oczerniajac poprzedniego
                                        pracowdawce – trudno sie zreszta mu dziwic przeciez dostaje za to pieniadze !
                                        • Gość: byly pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 17:35
                                          I tu jestes w bledzie tez znam sprawe pracownika o ktorym wspomniales ale to
                                          nie ja.Nie istotne isttnie sa fakty z reszta sami sie przekonacie.
                                          • loco.cook Enfield Iceland 04.08.05, 23:19
                                            Jestem w Enfield od miesiaca i nie nazekam. Pracujemy dla firmy Iceland( z
                                            ramienie DE). Fakt lekko nie jest, ale dajemy rade. Jestem tutaj z moja
                                            dziewczyna i ona wykonuje ta sama prace, i jakos sobie daje rade. Poza tym
                                            ludzie tutaj sa naprawde chetni do pomocy, nie tylko w DE ale tez w
                                            Iceland'zie.Wiem, ze sa raczej zadowoleni z naszych wynikow(jestesmy pierwsza
                                            polska grupa w Iceland Foods), bo niedlugo przyjezdzaja nowi ludzie z polski. A
                                            tak apropos jesli jedzie ktos do Enfield i ma jakies pytania to prosze smialo
                                            dzwonic(+44 7704278693), ale po 18'ej. Na necie nie siedze zbyt czesto z braku
                                            czasu lub poniewaz jestem po prostu zbyt zmeczony. Pozdrowionka. Arek
                                            • Gość: wynny Re: Enfield Iceland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:18
                                              Szkoda tylko, że coraz więcej nas wraca.
                                    • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:23
                                      Szczególnie takich osłów jak ty.
                                  • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:18
                                    Ale ONET... niekoniecznie.
                                • Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:22
                                  ALE o czym ja mam z tobą polemizować? Jaki jest tego sens? Szlak cię trafia, że
                                  komuś się udało, a tobie NIE?. Weź pod uwagę to, że ja kontaktuje się przez
                                  ONET. Ale dla ciebie to być może to samo.
                                  • Gość: gość Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 30.07.05, 17:49
                                    Koledzy dajcie se spokój jak chcecie polemizować to wymieńcie się swymi nr. i
                                    prywatnie sobie dyskutujcie na tan temat bo my zwykli forowicze nie mamy ochoty
                                    czytać waszych postów!!!!!!!!
                        • Gość: Solo Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:34
                          Dzwonili do mnie z DE ale zrezygnowałem bo mam już bilet do Irlandii(obym nie
                          żałował) mam tam kilku znajomych-może uda się znaleźć tam jakąś pracę dzięki nim
                          a jak nie to poszukamy:),jednak wydaje mi się że jeżeli nie ma się znajomych za
                          granicą i angielski taki sobie albo mniej niż taki sobie:) to lepiej na początek
                          skorzystać z oferty DE. Miałem także szanse jechać z TESCO-zrezygnowałem bo tam
                          to już kompletnie zdzierają z człowieka za mieszkanie.Pozdro dla wszystkich
                          forumowiczów szukających szczęścia za granicą!Powodzenia!!
                          • over13 Re:BYŁEM NA ROZMOWIE W KATOWICACH 09.09.05, 22:25
                            Byłem widziałem ,słyszałem, i.... dalej nie wiem ,co dalej????? po odliczeniu
                            kosztów utrzymania tzn. podatek za mieszkanie ok.20f(mieś.),dojazdy do ptacy 11f
                            (tydzień)telefony do domu,żarcie około15f (tydzień)20f kaucji (12tygodni)wyszło
                            mi na ręke na czysto około 120f na tydzień oczywiście żyjąc bez broców i w
                            celibacie .Dane ,które podaję za wykładnie to zlepek uzyskanych informacji ze
                            spotkania i od kolegi pracownika DE w MIDELTON i czy jest to warte rozłąki z
                            rodziną,po przeliczeniu na pln. to około 2500złotych miesięcznie a to tak
                            naprawdę niewiele. Co o tym myslicie???
                            • Gość: laser luk Re:BYŁEM NA ROZMOWIE W KATOWICACH IP: 82.160.23.* 11.09.05, 03:14
                              do over13 . a o co pytali na rozmowie bo nie udalo mi sie zalapac na termin 9
                              wrzesnia mam nadzieje ze jeszcze w tym roku bedzie jakies spotkanie
                              rekrutacyjne w katowicach,bo z tego co wiem to nastepne maja byc w Warszawie
                              krakowie i wroclawiu.
                              2500 zl to nie wiele ale jesli jest sie bezrobotnym w polsce i do tego nie ma
                              sie jeszcze rodziny to duze pieniadze ;)
                  • Gość: wiem Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:53
                    praca jest ciezka, jednak jezeli gdzies chcez zaczac to jest to dobry
                    poczatek,mozesz odlozyc ok. 200GBF oczywiscie z nadgodzinami , to nie jest
                    zajecie dla maruderow i mieczkow, firma stara sie wywiazywac z umowy i nie ma
                    specjalnych problemow!!
    • Gość: toccaro Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 01.08.05, 13:05
      Nie rozumiem maruderów.Fakt -trzeba popracowac i to dosyc ciezkoale bez
      przesady!!!Nie jest tak zle-pracuje z nimi juz ponad 3 misiace i nie mam
      wiekszych pretensji.Co do oszczedzania mi miesiecznie wychodzi na czysto do
      odlozenia ok 500-600 funtów a od wrzesnia gdy przestana mi odtracac za bilet
      zamierzam odkladac 700 funciaków.Jest to ok. 4 tys wiec nie jest tak
      najgorzej.Ale to zalezy od waszego podejscia bo znam kolesi ktorzy siedza tu i
      maja odlozone 9 funtów ,znam tez takich ktorzy po 3-4 tygodniach chca wracac bo
      nie podoba im sie praca.Czego oni sie spodziewali skoro na stronie Driving Edge
      wszystko jest dokladnie opisane??? Poza tym Driving zapewnia wam swietny start
      na poczatek, pozniej od was zalezy czy chcecie z nimi pracowac-przeciez nikt
      was nie trzyma na sile.Co do powyzszych postów-praca jest ciezka,trzeba wyrobic
      wymagana norme,ale nie jest to takie trudne.Naprawde.Pozdrawiam
      • Gość: Tomikk Kto leci za tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:33
        Leci kotś 10tego w okolice Balfastu(Irl północna)??Please o kontakt (GG6788000)
        • Gość: eljan Re: Kto leci za tydzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:52
          Mój syn pracuje od około 3 tygodni właśnie w okolicy Belfastu w Antrim.Jest
          zadowolony z warunków pracy i mieszkaniowych.To co tutaj w kraju obiecywano
          pokrywa się w 100% .Pozdrawiam
          • Gość: Tomikk Re: Kto leci za tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:53
            To super:) my lecimy 9tego do Antil:)..pozdro dla wszystkich czekających,
            wylecicie kwestia czasu!!
            • Gość: gogus ANTRIM IP: 217.41.240.* 08.08.05, 11:21
              witam.ja juz siedze tu w antrim 4 tydzien i nikt jakos nie jest specjalnie
              zadowolony.praca ciezka a placa zdecydowanie za mala i nie jest to moja
              opinia.kazdy nazeka ze za taka tyrke dostajesz niecale 4 fule.a na dodatek to
              gdyby na ulicach nie pojawialy sie jescze polki i kolezanki ze wschodu ta
              patrzenie na irlandzkie pasibrzuchy spawialo by o kolejne nerwice i
              depresje.pocieszajace jest ze do roboty jes dosc blisko b 20 min
              pieszo.tygodniowo sie wyciaga okolo 150 funtow czasami na czysto a czasami
              troszeczke mniej.wiec nie jest tak kolorowo jaki inni pisza.naprawde norma 90
              procent nie jest tak poprostu do osiagniecia.kazdy odczuwa wrazenie ze nie
              jestesmy wystarczajaco wynagradzani.ja wiem ze wy jeszcze bedac w polsce nie
              odbieracie tegotak ale tu juz sie podejcie zmienia.ale pzyjezdziecie to
              zobaczycie.zabiezcie tylko moze jakis trunek to sie delikatnie uczcimy was
              przyjazd.pozdrawiam i do zobacznia
              • Gość: Tomikk Re: ANTRIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:29
                Bedziemy jutro...trunki mamy...POLISH POWER
              • Gość: byly pracownik Re: ANTRIM IP: *.server.ntli.net 09.08.05, 17:52
                no wreszcie ktos napisal prawde bo wszyscy tak sie zachwycaja DE jakby to byla
                jedyna agencja na swiecie.A jednak swoje wady ma, po pewnym czasie sami
                beziecie mowic ze to syf a pieniadze nie beda na wiele starczac!
                powodzenia
                • Gość: gogs Re: ANTRIM IP: 217.41.240.* 10.08.05, 11:32
                  Dokladnie tak jest.150 funtow tygodniowo to nie rozowo i na dodatek praca
                  bardzo cezka.ktos kiedys napisal ze jezeli nie podniosom stawek za godzine to
                  ludzie moga zacza rezygnowac. i tak bedzie sie dzialo predzej czy pozniej.ale
                  znajac realia z praca w polsce to moze jeszze na takie posuniecia chwile trza
                  poczekac.najbardziej bolesne jest to ze DE zgarnia kase zawszystko.nasi
                  menadzerowie pytaja sie dlaczego nie walczymy na norme 90% bo niby daja nam
                  bonusy w formie kasy.wychodzi ze jezeli masz 90% w ciagu tyg to daja 120
                  funtow.wszystko jest ok.tylko ze ja musze tyrac caly czas a oni zgarniaja 120
                  funto tyg a ja mam tylko jakis mizerny samolot powrotny.kazy powiedzial ze nie
                  bedzie tu nadwyrezal tydzien w tydzien kregoslupa i sily na 100% normy i nie
                  majac z tego rawie nic bo ja se samolot za 30 fuli kupie.gdybym dostal inna
                  robote za 6 fuli na reke to bym bez wachania zrezygnowal.ale to narazie nei
                  wchodzi w rachube trzeba przeczekac ten najgorszy okres czyli sierpien i
                  wrzesien.prawda jest taka ze DE daje niezly start osobom ktore nie maja zadnych
                  znajomosci w UK. pozwala znalezc prace i to jest zajebisty plus.tylko te prace
                  sa lipne bo ilez to mozesz odlozyc pracujac przez DE-30-35 tys zl w ciagu
                  roku.co to jest beda rok poza domem.ale prawda jest taka ze polsacy sami
                  zgotowali sobie taki rynek pracy.gdyby nas tu tylu nie bylo to robilibysmy za 7
                  funtow na godzine a nie za 4.pozdrawiam
                  • Gość: grzech 67 abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 01:10
                    Witam. Zostałem zakwalifikowany do wyjazdu. Wylot 14.08.2005 o godzzinie 60,30
                    z portu lotniczego Warszawa Okęcie do Belfastu. Czy ktoś
                    jeszce wylatyje tego dnia proszę o kontakt gg 6727388 Grzesiek
                    • Gość: franek Re: abc IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.08.05, 02:15
                      grzech 67 - Gdzie i kiedy byles na spotkaniu ?
                      Pozdrawiam i powodzenia !
                      • Gość: grzech67 Re: abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 07:34
                        Hej. Byłem na spotkaniu 29 czerwca w Lublinie. Wylatuje 14.08.2005 do Belfastu
              • Gość: cc Re: ANTRIM IP: *.21.pl / *.21.pl 10.08.05, 12:48
                Witam! Mam pytanie onośnie pracy w bardzo niskich temperaturach. Czy może ktoś pracuje w takich warunkach? Czy faktycznie jest to tak strasznie wygląda?
                • Gość: marek w. NIE WSZYSTKO TAKIE ŁADNE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:21
                  Wiadomo już, że sporo osób wraca z UK, czy ktoś zna powody??
    • Gość: adikol Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:00
      Jak to wyglada od strony znajomosci jezyka w jakim stopniu minimalnym biora pod
      uwage kandydata na rozmowie czy tylko dobra znajomosc bo moj jest słaby:-
      /pozdrowionka dla wszystkich
      • Gość: POLAK Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 12.08.05, 14:09
        CO SIĘ DZIEJE???
        czy ktos słyszał moze jakieś pogłoski na temat DE? ok.BEDFORD
        wszystkich Polaków przerzucili na noce.dnówki zostały tylko dla Anglików. O co
        chodzi cos sie kroi ze niedługo moze nie byc wogóle pracy...i co dalej
        Czy w innych częciach Uk tez tak jest?a widze ze rekrutacja się zaczęła do
        Irlandii... co jest grane?
        odpiszcie
        • Gość: Marina Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:46
          Coś w tym jest. Mój mąż też składa broń i wraca w przyszłym tygodniu z
          Liverpoolu. I bardzo dobrze, ponieważ nie jest tak jak obiecywali.
          • Gość: gość Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 12.08.05, 16:44
            Mi się poprostu wydaje że jest więcej pracy i dlatego zaczyna się praca w nocy
            a że anglicy nie chcą pracować nocą więc przezucają Polaków na nocne zmiany.
          • Gość: franek Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.08.05, 17:36
            Marina mozesz troszke rozwinac watek?
            Jak to rzeczywiscie wyglada tam na miejscu ?
            Dlaczego Twoj maz zdecydowal sie wracac ?
            Odpisz prosze bo tez sie tam wybieram a po ostatnich komentarzach mam coraz
            wiecej watpliwosci.
            Pozdrawiam
            • Gość: byly pracownik Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.server.ntli.net 12.08.05, 18:03
              drogi polaczku dlatego bedzie pracowac na nocce bo angolom sie nie chce poza
              tym jest o wiele ciezej niz w dzien.Po co maja sie przemeczac jak glupi polak
              ich wyreczy, za tak male pieniadze roznica 30p pomiedzy dniem a nocka dla nich
              to nic a sie wyspia w spokoju.
              • Gość: POLAK Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 12.08.05, 18:57
                hm
                wiem wiem że anglikom się nie chce robic w nocy i faktycznie tak jest oni maja
                dniówki wszystkich Polaków przezucili na noc! ale są pogłoski ze pracy moze nie
                być dalej... i nie wiem czy juz gdzieś tak było ...i jak sie to skończyło
                • Gość: gogus Antrim IP: 217.41.240.* 13.08.05, 12:04
                  z praca w nocy jest roznie.my czasami pracujemy ale generalnie jak sie ktor
                  przyzwyczai to jest znosnie.narazie jest lipa w antrim bo nie chca dawac
                  nadgodzin i pensja oscyluje w 140-150 funtow.wiec jak widzicie jest lipa.nie
                  wsponme ze przy oszczedzaniu to sie odkladan arazie 135 funtow.i to
                  tyle.pozdrawiam i do zobaczniea z kolenja przyjazdnych w antrim kolo belfastu
                  • Gość: franek Re: Antrim IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.08.05, 13:48
                    140 funtow tyg.? A za ile godzin?
                    140 x 4 tyg = 560 f
                    Wychodzi ze miesiecznie mozna odlozyc ok.3 tys.zl
                    Za taka tyrke i rozlake to dosyc smieszne pieniadze :(
                    Kto ma jakiekolwiek informacje zwiazane z praca ,warunkami mieszkaniowymi
                    i ogolnie wszysatkim co jest zwiazane z praca w DE prosze o podzielenie sie nimi
                    Niedlugo sam sie wybieram a mam coraz wiecej watpliwosci...
                    • Gość: kika Re: Antrim IP: *.is.net.pl 13.08.05, 19:16
                      no powiem Ci ze jak na poczatek to DE daje oczywiście jakiś w miare dobry start
                      i nie płaci się za mieszkanie.Nadgodziny mozna dorobić ale zalezy gdzie .Mojego
                      męża i wszystkich przezucili na nocki i z nadgodzinami jest już problem więc
                      szczerze mówiąc nie wiem co bedzie dalej, ale jak na poczatek jest ok a
                      przecież całe zycie tam siedzieć nie musisz..
                      pozdr.
          • Gość: kika Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 13.08.05, 19:19
            Marina mozesz bliżej napisac o co chodzi bo u mojego męża tez coś się zaczyna
            dziać...
            pozdr.
            • Gość: Marina Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:28
              Witam. Właśnie chodzi o min. nadgodziny. W Liverpoolu ich nie ma i jak narazie
              pensje które dostają są o ok. 30% niższe od obiecanych. A w tej chwili już chce
              wracać nietylko mój mąż, ale również jego kolega. Zobaczymy co będzie dalej.
              Obiecane było nieco inaczej niż jest. A podobno po 26 tygodniach też niemożna
              liczyć na wiele. Jest to potwierdzone przez pierwszą ekipę, która wyjechała w
              lutym do Manchasteru. Pozdrawiam.
              • Gość: Mocny Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.chello.pl 14.08.05, 19:29
                No i dobrze niech szybko wraca ! na jego miejsce sa juz inni m. in. ja Wiem od
                kolegi ktory tam pracuje, ze tak zle znowu nie jest. Jak sie jest malkontentem
                to lepiej siedziec w Polsce, jest tu takich ok 40 mln. Ja juz szukalem pracy w
                Anglii i musialem wracac do PL bo kaska sie skonczyla. Wiem, ze zadna inna
                agencja poza DE nie daje gratis zakwaterowania i przelotu a teraz tylko czekam
                na termin. A Wy Antrim to sie nie skarzcie bo kolega pracowal zarowno chlodni
                jak i w temperaturze pokojowej i ta ostatnio praca to naprawde zabawa. Wybierz
                sie Gogus do chlodni to ciekaw jestem co wtedy powiesz ? - a pracuja tam i
                kobiety z Polski. Ty chyba po prostu nie masz jaj...
                • Gość: Kriss Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:40
                  Jeszcze nie wyjechałeś, a już nawijasz jakbyś tam był z rok. Gdzie i co masz za
                  darmo??? Kto ci takich głupot naopowiadał? Myślisz, że DE to instytucja
                  charytatywna? A swoją drogą to po coś wracał? Piszesz, że skończyły ci się
                  [pieniążki??? To co taqm robiłeś... pracy nie znalazłeś? Tam jest pracy w brut.
                  Ja właśnie pracuje od trzech miesięcy w Lonynie w mroźni /-30 stopni/. Zobaczymy
                  jak tam załapiesz robotę i jak będziesz pierdział. Ja teraz jestem 5 dni w
                  Polsce i wracam do Londynu... zobaczymy na jak długo. Takich "filozofów" jak ty
                  nie powinno się wypuszczać z Polski, bo tylko obciachu tą swoją pseudomądrością
                  narobią. Na pochybel durniom.
                • Gość: gogus antrim IP: 217.41.240.* 17.08.05, 11:46
                  oj stary nie bede ci mowil kiedy i gdzie pracowalem.ja sie juz w zyciu
                  narobilem i nie przy takich robotach.i to musialem studiowac dziennie trenowac
                  wyczynowo sport i jeszcze pracowacw jednym dniu.tak ze spalem po 5 godzin
                  dziennie pak przez 5 lat.i to nie zawsze lekko.a ty mi bedziesz pisam zem
                  cienki koles.ja nie pisalem ze jest calkowicie przerazbane i ze sie tego nie da
                  wytrzymac ale nie jest latwa robota.nie bede sie wyklucal bo nie o to
                  chodzi.zdawajcie sobie sprawe ze praca to nie jest porownywalna do nawet
                  warunkow polskich i tyle.pozdrawiam
                  • Gość: żołnierz Re: antrim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:52
                    dostałem telefon z DE że wyjazd będe miał napewno do końca września i czekam
                    zniecierpliwiony.Praca napewno nie jest lekka sam pracuje już 4 lata w polsce
                    w dużej hurtowni spożywczej większość czasy na nockach po 10 godz dziennie ,mam
                    taką cichą nadzieję,że wkońcu zadzwonią i podadzą termin wylotu. Nie martwcie
                    się wkońcu nie jesteśmy mięczakami żeby się tak łatwo poddawać......
                    • Gość: DaroB Re: antrim IP: *.brzesko.net.pl 17.08.05, 21:51
                      Wlatuje w Niedziele do Ensfield . Jezeli ktos tez leci z was to prosze o
                      kontakt na gg 1393475 lub 604 06 73 75
                      Pozdrawiam
                    • Gość: gość Re: wyjazd IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 17.08.05, 22:49
                      Witam ja lecę do Belfastu w poniedziałek 22.08. Dajcie znać kto leci do
                      Belfastu. Mój nr gg 9332154. Pozdrawiam
                      • Gość: zdiwiona Re: wyjazd IP: 195.214.216.* 21.08.05, 19:51
                        prosze npapiszcie co sie dieje w de jak to jest ze ktos wyjezdza a na ich
                        stronce jest od kilku tygodni info ze rekrutacja wstrzymananie moge tego
                        zrozumiec
    • Gość: obeznany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 22.08.05, 17:58
      Rekrutacja jest faktycznie wstrzymana jak ruszy to napewno zostanie to
      zamieszczone na stronce DE. Poprostu ludzie dlatego wyjezdzaja mimo ze nie ma
      rekrutacji bo duza olosc osob przeszla rekrutacje, nalapali ludzi i teraz jak
      jest jakis wyjazd to dzwonia do poszczegolnych osob. Jest tak mozliwosc ze
      skonczy im sie zapas ludzi do wyjazdu i wtedy jak bedzie zapotrzebowanie do
      angli to beda znowu musieli ruszyc z rekrutacja. Moich trzech kumpli juz
      wyjechalo tam dwoch jest kolo Menchesteru a jeden w Doncaster wiec troszke wiem
      jaka ta praca jest i sie wogole zastanawiam czy wyjechac jak sie dostane.
      Pozdrawiam.
      • Gość: zdziwiona Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.214.216.* 22.08.05, 19:08
        dzieki obeznany za info napisz prosze czemu sie wahasz przed wyjazdem czy cos
        jest nie tak z dotrzymaniem umowy z ich strony oco chodzi czego sie boisz
        pozdrawiam
        • Gość: byly pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 22.08.05, 19:47
          przeciez musza troszke ludzi powywalac zanim zatrudnia nowych.
          • Gość: team leader Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.128.212.* 22.08.05, 20:50
            Szczegolnie takich, co bez wiedzy pracodawcy sprowadzaja do wynajmowanego domu
            zone i nie chodza do pracy....
            • Gość: hinkley Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 23.08.05, 01:09
              pracuje w de juz 5 miechow de wobec mnie jest wporzadq jedyne co sie w
              kontrakcie nie zgadzalo to to ze z miejsca pracy do domu jest odleglosc
              spacerowa ale 3 godziny z buta to raczej nie jest odlegloscia spacerowa lecz
              taki problem na tle bezrobocia w polsce to to nie jest problem kontrakt
              czytalem i wiedzialem na co sie zgadzam smiesza mnie ludzie co narzekaja ze
              150f to malo mozna bylo sobie wczesniej pomnorzyc ile mozna zarobis stawki
              napewno byly podane a jezeli chodzi o ciezka prace to na wakacje nikt tutaj nie
              przyjechal wedlug mnie de okazal sie wporzadku wiec ja wobec niego teki bede
              • moyraa Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 25.08.05, 18:37
                Wspolpracuje z DE 8 miesiecy, watek (Praca w Anglii z firmą Driving Edge ?)
                sledze na bierzaco. Jestem tu wystarczajaco dlugo aby obiektywnie ocenic
                sytuacje. Wiekszosc wypowiedzi jest zodna z prawda, zalezy oczywiscie od punktu
                widzenia, nastawienia do pracy i zetelnosci wobec pracodawcy. DE jest agencja,
                ktora (w porownaniu z wiekiszkscia agencji w angli) proponuje pracownikom dobre
                warunki pracy. Nalezy docenic fakt, iz prawdopodobnie zadna inna agencja nie
                sponsoruje przelotu, transportu i zakwaterowania. Dodatkowym plusem jest praca
                w charakterze full time - ok 40h/tydz(minimalnie). Oczywiscie nie ma nic za
                darmo: firma oczekuje zetelnej pracy, choc ta czasami nie jest najlzejsza (jak
                zauwazyl hinkley - to nie wakacje). 5 funtow za godzne to stawka minimalna
                (nieosiagalna w Polsce!!!), biorac pod uwage mieszkanie i oplacone rachuki nie
                jest tak zle. Stawki godzinowe sa podawane juz na rozmowie kwalifikacyjnej i
                nikt nie kryje faktu ze praca jest fizyczna. Jesli chodzi o wiekszosc problemow
                ludzi pracujacych dla DE, mysle ze w wiekszosci wynikaja one z bariery
                jezykowej, nie zawsze pracownik jest w stanie wytlumaczyc pracodawcy swoj
                problem. Pomylki w platnosciach sa sprawa bolesna i niesprawiedliwa, jednak
                niewielu jest pracownikow, ktorzy potrafia zadzwonic do biura i wytlumaczyc na
                czym polega problem. Czasami musialam walczyc o swoje pieniadze przez kilka
                tygodni i wywalczylam. Nikt jednak nie napisal wczesniej ze zdazaja sie tez
                pomylki na niekozysc DE, nikt oczywiscie sie do tego nie przyzanaje. Podobnie
                jest z zakwaterowaniem. Odleglosc od miejsca pracy w wiekszosci przypadkow jest
                znaczna, lecz nie do pokonania. Zgrane ekipy domkow kupuja tani samochod i
                problem rozwiazany, gorzej gdy ludzie nie potrafia sie dogadac miedzy soba.
                Pracy magazynowej nie polecam dziewczynom, jest po prostu zbyt ciezka, choc
                znam takie, ktore pacuja juz dosc dlugo i nie nazekaja. Jezeli chodzi o roznice
                w platnosciach Anglikow i Polakow to owszem zdazaja sie znaczne, aczkolwiek
                wielu z nich pracuje za podobna stawka jak nasza.

Moja rada: Przed wylotem dobrze zapoznaj sie z warunkami kontraktu, tak abys
                wiedzial czy Ci odpowiadaja i kiedy firma nie dotrzymuje umowy, podszlifuj
                jezyk, abys mogl walczyc o swoje (z doswiadczenia wiem ze wiekszkosc sprw mozna
                zalatwic poprostu proszac o to, czasami kilkakrotnie coprawda) i nastaw sie na
                fizyczna praca. Napewno nie bedziesz rozczarowany.
    • Gość: Obeznany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 24.08.05, 14:10
      Waham sie bo jak na Anglie to nie sa duze pieniadze, Polak tam jedzie jako
      murzyn. anglicy w tym samym miejscu i robiac to samo zaraniaja wiecej. De jest
      posrednikiem i czesc pieniazków kasuje z nas niestety. Ja mam prace w Polsce i
      dlatego sie waham, ale jak bym nie mial to jade na 100%.DE wywiazuje sie z
      wszystkiego tak jak pisze w umowie(domek jest oki, telewizor, pralka, ogrodek i
      grill wszystko jest) wyplaty sa tez na czas i tyle ile powinno. Moj kumpel
      wyjechal 25 kwietnia i wrocil na urlop 1 sierpnia( 10 dni + 7 bezplatnego)
      powiedzial mi ze z trzehc miesiecy odlozyl 12 tys. Niewiem czy to prawda ale
      jak tak to calkiem fajnie, tyle ze tam gdzie on jest to ostro naginaja z
      nadgodzinami. On zawsze szedl w weekend plus trzy dni w tygodniu wiec mial
      szanse zarobic lepiej. Praca nie jest za latwa, powiedzial mi ze jest dosyc
      ciezka, bo tam sa tez owoce i warzywa a te skrzynie sa ciezkie. Natomiast 7
      lipca znowu pojechalo moich dwoch kumpli niedawno dostali pierwsza wyplate cos
      ok. 150 funtow (za tydzien bez jednego dnia i nadgodzin), oni znowu twierzda ze
      nie idzie odlozyc 12 tys z trzch miechow. Powiedzieli mi ze kto tam zna
      angielski w miare dobrze to jest kozak. DE pracuje dla Wincantona a Wincanton
      dla Tesco wiec jesli sie jest dobrym pracownikiem to jest szansa przejsc do
      Wincantona i wtedy sie jest bezposrednio u angola zatrudnionym(lepsza placa.
      Podsumowujac jesli tu nie macie pracy to jedzcie bez zastranowienia, DE nie sa
      oszustami z wszystkiego sie wywiazuja daja dobry poczatek dla tych ludzi ktorzy
      nie maja zadnych znajomosci w Anglii, jednak po pewnym czasie nalezalo by sie
      rozgladac za czyms innym jesli chce sie wiecej zarobic, ale rowniez mozna tam
      zostac to juz zalezy od danej osoby
      • Gość: gogus irlandia IP: 217.41.240.* 26.08.05, 12:35
        no dokladnie tak jest.jest szanasa na nieco wieksze pieniadze ale to sie musi
        wiazac z nadgodzinami ale to nie jest atkie teraz latwe ale mowia ze zaczynac
        sie juz bedzie okres przedswiateczny czyli od wrzesnia wiec roboty bedize
        wiecej.tak jest przynajmiej u nas czyli w Antrim.a jak tam kompani u was w
        chlodniach i zamrazalkach.slyszelismy ze macie nie za ciekawie.dajcie zanac jak
        wam sie pracuje i w jakich temp b o my tu nazekamy ze trza tyrac ale
        przynajmiej w tem 18 stopni gdzie wy chyna to samo ale minus.pozdrawiam
        • over13 Re: irlandia 27.08.05, 00:01
          Witam czytam te wywody i sam już nie wiem co mam robić mam tu pracę ,jestem na
          etacie za 900pln netto miesięcznie.Mam dwoje dzieci na utrzynmaniu j jest
          kiepsko z kasą.przyjaciel pojechał z DE do Middleton w maju teraz był na
          urlopie z początkiem sierpnia i opowiadał że jest ok tzn. fakt praca jest
          ciężka bo fizyczna i nocami,ale można się przyzwyczaić,tylko trzeba jechać z
          nastawieniem tyrania a nie wakacji.Wiem jak jemu było ciężko się przyzwyczaić
          bo pracowałem z nim przez 5 lat i to nie ciężko fizycznie.DE wywiązuje się z
          umowy pewnie że to nie kokosy ale tu za taką pracę w życiu tyle nie zarobimy.DE
          daje start właściwie bez ryzyka i bez inwestycji finansowych,a co do języka to
          on uczył się dwa miesiące sam z kaset,rozmówek,itd.i przeszedł selekcję bez
          problemu, i tak sobie myślę że jednak warto podjąć to ryzyko bo tu w Polsce już
          nie ma na co liczyć .pozdrawiam!!! z uśmiechem obtymisty
          • over13 Re: irlandia 27.08.05, 00:11
            A i jeszcze jedno czy ktoś słyszał o zsiłkach rozłakowych wypłacanych na dzieci
            pozostawione w kraju.Wiem że coś takiego istnieje i wypłacato instytucja
            socjalna kraju w ,którym pracujesz w Norwegii jest to około 500pln miesięcznie
            w przeliczeniu z koron.Jeśli ktoś ma jakieś blizsze info to proszę o kontakt na
            gg 244-10-23
            • Gość: Arti Re: wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:23
              czy jeszcze ktoś wyjeżdża w niedziele 4-09 do Doncaster???dajcie znać moje gg
              7791959.
              • Gość: polo PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 05.09.05, 12:41
                czy gdzies sa jakies problemy z pensjami bo u nas sa totalne jaja.nie wyplacaja
                tak jak powinno byc i brakuje zawsze kazdemu a to 20 a to 10 funtow
                tygodniowo.problem jest taki ze sytuacja sie powtaza cotygodniowo i nawet jak
                zglaszamy problem i mowia ze to wyrownaja z nastepnmi pensjami to nic nie
                daje.wszystkie zaleglosci do dzisiaj pozostaja nie uregolowane a minelo juz
                kilka tygodni i kazdy ma i kilkadziesia mniej funtow niz powinno.czy podobne
                problemy maja tezm miejsce.pozdrawiiam
                • Gość: gosc Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 05.09.05, 14:42
                  Tak tez mamy ten problem dostalismy wyplaty z calkiem innymi godzinami pracy
                  niz przepracowalismy.
                  • Gość: byly pracownik Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.icpnet.pl 06.09.05, 23:35
                    przyzwyczajcie sie to normalne dla tej firmy mialem to samo i w koncu sie
                    zwolnilem i poszukalem innej agencji.teraz mam urlop i wracam niebawem a DE to
                    zlodzieje i tyle!
                    • Gość: Tomikk is back Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 12.09.05, 12:20
                      ja jeszcze robie dla DE i tez mam problemy z wyplatami bo mi tna co tydzien
                      pensje za nic...a tak wogole to mozesz mi napisac jakie sa warunki zerwania
                      umowy z DE bo powaznie sie nad tym zastanawiam, tymbardziej ze za taka kaske to
                      moge miec na maxa lightowa robote a nie tyranie i harowe an maxa..napisz co
                      robia jak zrywasz kontrakt..pozdro!!
                      • Gość: polo Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 12.09.05, 18:11
                        no wlasnie napiszcie bo u nas tez kilka osob bieze juz powanie to pod
                        uwage.pierdzielic takie tyranie za 130 funtow tygodniowo i na dodatek jakies
                        jescze problemy przy wyplatach robia.i co za idiotyczny przepis ze nie mozna
                        sobie nigdzie dorabiac w dzien wolny.bo za zamiatanie mozna by sie wziasc ale
                        driving grozi ze jak sie dowie o inej robocie to zrywa kontrakt.wiec jak kto
                        wie to niech da znac.dzieki z gory
                        • Gość: XXXXXXX Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 15.09.05, 12:53
                          A ja mysle ze tu sa sami idioci.Problemy z wyplatami - owszem
                          mialem.Zadzownilem do siedziby firmy opie****em, i dostalem wyrownanie,tak jak
                          reszta z naszej strefy.Tylko trzeba znac jezyk! Wyplaty w terminie sa, i nie
                          130 tylko minimum 160 w naszym przypadku ( a zabieraja jeszcze £20 ).A czy
                          tutaj tyram to bym sie klocil. Nie wiem gdzie kto pracuje i jakie ma warunki. U
                          nas nie ma zle.
                          A jak sie zwolnic,boze nic prostrzego dzwonisz i mowisz ze sie zwalniasz,trwa
                          to jakies 4 tygodnie (okres wypowiedzenia),nie pamietam dokladnie.Inna sprawa
                          przeczytajcie umowe....

Dal tych co sie wachaja Driving Edge to swietny start,i nikt wam nie kaze robic
                          dla nich cale zycie.Ja jeszcze troche porobie,zmieniam prace i ide na swoje
                          • Gość: xy Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 23.09.05, 12:25
                            Witam.My jestesmy i pracujemy w anglii od ponad miesiaca i my jak narazie
                            wywiazujemy sie ze wszystkich umow w 100% tylko driving edge NIE!!!!Jeszcze nie
                            bylo wyplaty zeby cos sie niezgadzalo!!!
                            • Gość: XXXXXXXX Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 23.09.05, 15:42
                              Musicie ich atakowac ze wszystkich stron.Zadzwoncie do biura w Runcorn,do
                              opiekuna strefy,wyslijcie maila do Kate Jolly (katej@drivingedge.com) to zwroca.
                              • loco.cook Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI 24.09.05, 14:00

Macie tam kogos takiego jak team leader, kogos sposrod was polakow?... team
                                leader zajmuje sie takimi rzeczmi jak pomylki w wyplatach. Ja jestem team
                                leader'em w Enfield, dostalem odpowiednie druki ktore sie wypelnia i fax'uje do
                                Runcorn, nie trzeba nawet nigdzie dzwonic i na nikogo krzyczec... pomylki sie
                                zdarzaja, ale najczesciej sa to pomylki ze strony firmy, z ktora DE
                                wspolpracuje. Maksymalnie po 2-3 wyplatach wszystko jest wyrownane.
                                Pozdrowienia. Aro Arecki.
                                • Gość: Miriam i chicken bez tematu IP: *.freedom2surf.net 27.09.05, 21:58
                                  jest calkiem niezle! w piatek nastepna wyplata za ktora mozna znowu kupic torbe
                                  jarania!
                                  • Gość: senny Re: bez tematu IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 28.09.05, 08:13
                                    no właśnie stary jak tam jest z jaraniem no problemo a może możńa sobie dorobić
                                    małym handelkiem czy anglicy mają dobre gó..
      • Gość: Czerwona Papryka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 19.09.05, 12:29
        ...Podsumowujac jesli tu nie macie pracy to jedzcie bez zastranowienia, DE nie
        sa
        oszustami z wszystkiego sie wywiazuja daja dobry poczatek dla tych ludzi ktorzy
        nie maja zadnych znajomosci w Anglii, jednak po pewnym czasie nalezalo by sie
        rozgladac za czyms innym jesli chce sie wiecej zarobic, ale rowniez mozna tam
        zostac to juz zalezy od danej osoby
        ---------------------------------------------------

Podpisuje sie pod tym co napisał Obeznany.

Mój brak jest w Anglii z ramienia DE i źle nie jest. Jedyny minus to naprawdę
        ciężka praca, bo w magazynach są nie tylko jogurty do rozwiezienia, ale i
        paleta z ziemniakami = cieżar nieporównywalny!
        TO radzę wziąć pod uwagę. MOżna się ostro zmeczyć i wysilić! Serio.

Poza tym firma wywiązuję się ze wszystkich klauzul w umowie, nie ma żadych
        cięć w wypłacie [pierwsze słysze o tym], dostali domy wyposażone itp.
        Ogólnie źle nie jest, ale pracowac trzeba. :)))
    • Gość: Mariusz24 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 28.09.05, 17:06
      Milo mi CZerwona papryczka ze sie ze mna zgadzasz i sie pod tym podpisujesz, bo
      to w koncu najprawdziwsza prawda :)) Powodzenia pa pa
      • Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.05, 10:45
        fix
      • Gość: Filemon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:31
        ...A teraz se trzepnij konika...
        • Gość: Tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:49
          Witam serdecznie wszystkich!! 04.10.05 mam rozmowę kwalifikacyjną z kolegą we
          Wrocławiu w hotelu Orbis Novotel w sprawie pracy w DE. Jeśli ktoś ma kopię
          umowy to proszę o przesłanie i o informację na temat warunków pracy. Na stronie
          internetowej firmy pisze, że praca jest w temperaturze 3C. Proszę o informacje
          od osób pracujących już w firmie czy to warunki możliwe do wytrzymania i ile
          średno miesięcznie można odłożyć piniążków pracując w DE!!
          Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za informacje!!
          Moj adres email : tomi_olch@tlen.pl

• Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.mip.pl / 193.243.146.* 02.10.05, 17:39
            Witam wszystkich. pracowalem dla de i mosze wam powiedziec ze robilem w temp. -
            30 stopni i jest masakra po pierwsze: robisz w kombinezonie, ja robilem w
            samych gaciach poniewaz jest tak goraco w nim ze mozna skonac. to jest jeszcze
            nic ale te lolopy wozki widlowe sa tak stare ze nie mozna pracowac. nie ma dnia
            w pracy zebym nie mosial wymieniac lolopa, nieraz az 4 razy dziennie a mosisz
            pamietac ze masz 7 godz. na wykonanie normy 1100 paczek. dla mnie bylo to
            bardzo ciezkie do wykonania. nie radze pchac sie na -30. pozdro i powo.
            • Gość: boleq Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.153.83.* 03.10.05, 23:13
              wszystko Ci pisze wystarczy troche cofnac sie z postami :D
              ile beda jeszcze trwały rekrutacje ? tzn ile miast bedzie ktos wie ?
            • Gość: tom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 04.10.05, 11:42
              A jaka sytuacja jest z netem tam, czy w tych domkach jest już dostęp do netu,
              albo możliwość podłączenia. Wtedy opyla się zabrać laptopa.
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 04.10.05, 16:24
                Witam, pracuje tu juz ok 2 miesiecy, obecnie sa rekruacje i maja byc przyjecia
                nawet 80 osob do Anglii na magazyny.Praca w magazynach jest ciezka a zarobki na
                tydzien to ok 160 funtow.W sprawie neta w domkach to zalezy gdzie mieszkasz,
                ale bez problemow mozna sobie zalozyc.Pozdrawiam
                • Gość: M.M. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:01
                  Byłem dzisiaj na spotkaniu we Wrocławiu, nie będę powtarzał informacji które już
                  wielokrotnie się pojawiały w tym temacie. Dodam jedynie odpowiedzni na ostatnio
                  pojawiające się pytania:

1. tak, można podłączyć sobie internet w domku, może to jednak zająć trochę czasu
                  2. na chwilę obecną DE nie prowadzi rekrutacji kierowców z powodu zbyt niskiego
                  poziomi języka angielskiego, osób które się do nich zgłaszały
              • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 07.10.05, 12:46
                mozesz sobie podlaczyc neta jak tylko chcesz i gdzie chcesz tylko wszystko za
                swoje pieniadze. hehehe. w ogole to w niczym ci driving edge nie pomoze bo oni
                maja wszystko w dupie. a w ogole to zaczyna byc nieoplacalne bo nowi maja juz
                za mieszkania placic to odloza moze z 1000 zl na miesiac, bo nie ma nadgodzin w
                ogole, nawet jesli mowia ze beda. syf
                • Gość: barbarella temperatury!!!! IP: *.tvgawex.pl 08.10.05, 21:29
                  czy w doncaster i middleton jest tylko praca w zimnych warunkach tj +3 i -30,
                  czy można też trafić na coś "cieplejszego"?
                  • Gość: barbarella rozmowa IP: *.tvgawex.pl 09.10.05, 08:19
                    i jeszcze jedno pytanko - jakie są przykladowe pytania w j. angielskim na
                    rozmowie???
                  • Gość: gostek Re: temperatury!!!! IP: *.bulldogdsl.com 07.11.05, 10:03
                    mozna trafic na cieply magazyn,praca jest tam wogole troche lzejsza niz na chlodni nie tylko ze wzgledu na temp.
                • Gość: niuniek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 07.11.05, 09:59
                  siema,
                  przeczytalem cos na temat ze nowi w DE maja placic za mieszkania!Wiecie cos wiecej na ten temat?
                  Jesli ktos jest po rozmowach i zna szczegoly na ten temat oraz wysokosc stawek za prace bardzo prosze o maila kornas28@O2.pl
    • piotr_marc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.10.05, 10:41
      Kolego, Driving Edge nigdze Ci nie obiecuje ze zalozy gratis internet w chacie.
      Rzeczywioscie jest to droga przez meke ale jak ktos chce to ma! Z godzinami
      nadliczbowymi wszystko zalezy od magazynu ja pracuje w Middleton i nie ma z tym
      najmniejszego problemu, kumpel pracuje w Doncaster i z tego co mowi ledwo daje
      rade bo wciaz ich cisna zeby pracowali wiecej godzin. Ty pewnie trafiles na
      jakis "shitty site". Pozdro PM
      • Gość: Enfield NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM IP: *.bulldogdsl.com 09.10.05, 18:00
        Sluchajcie wszyscy!!! za duzo mowia co sie dzieje w zespole. Co szkodzi gropie
        i stwaza sie nie przyjemna atmosfera. Bardzo powaznie podchodza do swoich
        obowiazkow, lecz czasami przeginaja, nie zdajac sobie sprawy ze to wcale nie
        wychodzi na dobre polakom(nasz team .... jest polakiem. Dalby dupy za kolejny
        awans). To wszystko co on wyczynia nie wychodzi mu to na dobre(chociaz on mysli
        inaczej), za bardzo "chlopaczyna" bierze to wszystko do siebie. Nie wolno mu
        ufac bo on juz jest z nimi(jest kupiony przez DE)!!!!!!!!!!!!!!!!
        fuck target!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Obserwator Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM IP: *.chello.pl 10.10.05, 09:23
          To wiedze ze jest tam typowo - jak w Polsce. Lizusostwo, podkladanie swin a
          wszystko po to by moc zasuwac w magazynie.
          • loco.cook Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM 10.10.05, 11:39
            Jaki awans!!!!Nawet mi kur... nie placa za to co robie. Gdyby nie ja to byscie
            cilki na urlopy czekali do usranej smierci.
            • loco.cook Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM 10.10.05, 11:46
              Jesli ktos tu w Enfield ma do mnie problem, to zapraszam na rozmowe w cztery
              oczy... takie ukrywanie sie pod nikiem "gosc" swiadczy tylko o braku odwagi.
      • Gość: hmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:07
        Ktos orientuje sie kiedy ma wyjezdzac nablizsza grupa z DE? Wiem, ze jakas
        wyjechala w zeszlym tygodniu, sa informacje o nastepnych? Dostal moze juz ktos
        propozycje wyjazdu teraz w pazdzierniku?
        • Gość: B.A kid Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 10.10.05, 17:37
          Team leaderzy to frajerzy...nie ufajcie IM...sa scisle powiazanie z DE, i
          czasem przy nich nie mowice wszystkiego...bo kabluja...dodatkowo trzepa kaske
          ze to ze sa team leaderami...wiem juz to z doswiadczenia..robie w DE 3ci
          miesiac..pozatym, musze powiedziec ze kaska jak na taka charowe nie jest
          rewelacyjna...wyciagam 130-150 Fuli na tydzien...co naprawde jest cienko..bo
          Angole wyciagaja 500/600tygodniowo :0
          • Gość: B PYTANIE IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 20:52
            czy w doncaster i middleton jest tylko praca w zimnych warunkach tj +3 i -30,
            czy można też trafić na coś "cieplejszego"?

• Gość: wincanton Re: PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:40
              oczywiscie w domach gdzie mieszkamy jest bardzo cieplo!!!!
            • Gość: jasiek Re: PYTANIE IP: *.manc.cable.ntl.com 23.11.05, 07:20
              w midellton 1 pracuje sie w pokojowych warunkach,teraz z zima zrobilo sie troszeczke zimniej ale przy innych magazynach to raj
          • Gość: Marcin Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 09:44
            To jak, nikt sie nie przyznaje do wyjazdu do Antrim w next weekend ?:)
        • Gość: nof Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.polkomtel.com.pl 13.10.05, 08:56
          tak, 30 października
          • Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 11:17
            Gość portalu: nof napisał(a):

> tak, 30 października

Jak rozumiem, wyjezdzasz 30 pazdziernika?

Podasz jakies szczegoly? Kiedy sie i kto z Toba skontaktowal?
            Gdzie i kiedy byles na spotkaniu?
            No i najwazniejsze gdzie i do jakiego rodzaju pracy jedziesz?

Pozdrawiam :)
            • Gość: nof Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.polkomtel.com.pl 13.10.05, 11:30
              Wczoraj był telefon od pana M. Wyjeżdzamy 30.X, na spotkaniu byliśmy na
              początku września. Praca w magazynie w Tesco w okolicach Menchesteru +3 C
              • Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 11:39
                Dzieki, mam nadzieje ze do mnie tez zadzwoni na ten wyjazd :) Aczkolwiek pewnie
                szanse nikle bo ja mialem spotkanie na poczatku pazdziernika a jak wnioskuje
                dzwoni do tych co czekaja najdluzej ...

Powodzonka
                • Gość: zainteresowany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:35
                  Ktos sie orientuje czy dzwoniono tylko do osob z wrzesniowych spotkan czy tych
                  pozniejszych rowniez? No i w ogole jaki jest klucz doboru ... mowa oczywiscie o
                  tych zakwalifikowanych
                  • Gość: yendrek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:32
                    byłem na rozmowie kwalifikacyjnej 4.10 i zadzwonił do mnie pan M, że jadę
                    23.10, więc chyba jedynym kluczem doboru jest klucz pana M ;).
                    pozdrawiam
                    • Gość: zainteresowany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 08:07
                      A kiedy do Ciebie zadzwonil ?:)
                      • Gość: yendrek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.136.224.* 14.10.05, 08:55
                        11 października
                      • mariuszfel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 29.10.05, 12:53
                        mam pytanko jak długo czekaliście na telefon lub emaila od agencji , i czy
                        udało sie komuś z woj Łódzkiego otrzymać prace.
      • Gość: Beno Site w Doncaster IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:37
        Pracowałem w Doncaster, dno piekła. Pomarańczowi z Wincantona wycisnęli by z
        Ciebie ostatnie soki. Tyrasz, tyrasz ( robiłem na Freezerze ) i jesteś wzywany
        na dywan a tam słyszysz skramentalną formułę "big faster mister...." . Horror,
        ale se dałem siana z tym. Szefostwo z DE jest ok. tylko te palanty z Wincantona
        to jest problem. Praca w Doncaster powinna być traktowana jako jedna z form
        kary.
        Pozdrawiam wszystkich z Caxton Road
        • Gość: Marcin Re: Site w Doncaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 12:42
          Szukam kontaktu z osobami, ktore pracuja kolo Belfastu z DE. Chcialbym sie
          dowiedziec co i jak no i w ogole poznac ludzi, prawdopodobnie tam niedlugo sie
          zjawie :D

mail: illusionek@o2.pl

gg: 3224556
          • Gość: wojtek Re: Site w Doncaster IP: 217.41.240.* 03.11.05, 18:20
            Spoko ! wszystkich poznasz w bibliotece, gdzie jest darmowy internet! Do
            zobaczenia w Antrim!
        • Gość: Ex- Doncasterowiec Re: Site w Doncaster IP: *.chello.pl 17.10.05, 13:53
          W Doncaster DE gryzie sie z Wincantonem, wiec tak naprawde jest to polityka a
          nie obiektywna ocena pracy dlatego tez DE nie wyciska z was bo wie ze Wincanton
          sie po prostu czepia. W niedlugim czasie podobno Wincanton sie stamtad wynosi. .
          • Gość: 123 Re: Site w Doncaster IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 19:40
            o co chodzi z tym Wincanton - co to jest?
            • Gość: Marcin Re: Site w Doncaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 09:56
              To jak, nikt nie przyznaje sie do wyjazdu do Antrim w next weekend ?:)
              • Gość: ROBAK JADĘ NA ROZMOWĘ DO GDAŃSKA IP: *.tvgawex.pl 21.10.05, 18:39
                KTO JESZCZE?
                • Gość: ROBAS GDAŃSK ROZMOWA IP: *.tvgawex.pl 22.10.05, 08:15
                  Jadę do Gdańska na rozmowę. Czy ktoś był na takiej rozmowie i może mi
                  powiedzieć cokolwiek. Jakie są szanse wyjazdu? Jak przebiega rozmowa? Jakie są
                  pytania? itd Będę bardzo wdzięczny.
                  • Gość: odpow. Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:45
                    czeka cie rozmowa jeszcze na miejscu, jezeli nie odpowiesz na pytania po
                    angielsku ktore zada ci szkolacy John to szkoda mi ciebie !!!
                    • Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:03
                      Gość portalu: odpow. napisał(a):

> czeka cie rozmowa jeszcze na miejscu, jezeli nie odpowiesz na pytania po
                      > angielsku ktore zada ci szkolacy John to szkoda mi ciebie !!!

Jakies szczegoly?
                      • Gość: robas Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.tvgawex.pl 25.10.05, 21:03
                        mój angielski jest super , żal mi ciebie
                        • Gość: no.name Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 08:49
                          A jak to jest po tych 6 miesiacach? Dajmy na to, ze chcialbym zostac i nadal
                          dla nich pracowac. Dostaje wtedy jakas wieksza kaske? W ogole funkcjonuje tam
                          takie pojecie jak awans? Mozna robic cos innego poza praca, ktora oferuja na
                          starcie?

I na koniec jak to jest z praca dodatkowa, w umowie jest ze kazdy kto chce ja
                          podjac musi wystapic o pozwolenie do managera regionalnego - to tylko
                          formalnosc i wydaja czy tez nie ma co na to liczyc?
                          • Gość: Zaproszony Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.plusgsm.pl 26.10.05, 10:22
                            Bylem wczorej w Gdansku - DE troche zmienilo warunki kontraktu. Teraz nie ma
                            juz darmochy, za mnieszkanie sie placi chociaz na szczescie symboliczne 10
                            funtow na tydzien, rowniez za przelot juz nie zwracaja. Najwazniejsze jest
                            jednak ze nie placissz na wstepie za nic - pokrywaja nadal przelot, przejazd,
                            wynajem domu, tyle ze pozniej go stracaja z wynagrodzienia. Gosc ktory
                            prowadzil spotkanie powiedzial cos co odpowiada na zadane przez Ciebie pytanie.
                            Po 6 miesiacach mozesz zrezygnowac z zaproponowanego przez firme mieszkania i
                            wtedy jak sie wyprowadzisz dostajesz stawki wyzsze o jakies 1-2 funty na
                            godzine. Mozna tez sprowadzic sobie od ich domu zone/dziewczyne ale po 6 m
                            pracy. Po 9 miesiacach musisz obowiazkowo przejsc na stawki angielske czyli te
                            wyzsze ale tez wiecej zaplacisz za mieszkanie u nich. To akurat nie jest
                            problem bo mozsze sie wyprowadzic i znalezsc cos tanszego.
                            Tak wiec koniec wszyskiego co bylo za darmo ale za to wieksza elastycznosc -
                            mieszkasz gdzie i za ile chcesz a stawki sa bardziej atrakcyjne. Dla mnie w
                            sumie zamiana na plus, bo bez mojej kobity dlugo bym nie wytrzymal :)

• Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 10:36
                              Dobrze, ze ja lece jeszcze na starych zasadach :)
                              • Gość: dakani Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 26.10.05, 14:23
                                siemka
                                ja się spózniłem 10 minut bo w sopocie remontują drogę musiałem jechać
                                objazdem, i niestety mnie nie wpuscili...trochę lipa ale czytam że nie jest tak
                                różowo.
                                • Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 14:34
                                  Rozowo? A kto mowil, ze bedzie rozowo ?

Bohaterowie programow typu "Bitwa o Anglie" czy tez rezydenci dworca Victoria
                                  zapewne z pocalowaniem w reke i nie tylko .... ;) przyjeliby te warunki.

No ale przeciez musi byc rozowo ....
                                  • Gość: bb Re: do marcina IP: *.tvgawex.pl 26.10.05, 19:13
                                    Marcin, w poprzednich postach ktoś pisał już o pobieraniu opłat zryczałtowanych
                                    za mieszkanie i przelot z pensji.Także musisz się dowiedzieć dokładnie. Ale to
                                    i tak jest super, że nie trzeba wykładać za przelot, bo większość ludzi którzy
                                    się decydują na tę pracę - to właśnie osoby o słabszym statusie materialnym w
                                    Polsce./często bez pracy/. Uważam, że to dobry układ.
                                  • Gość: dakani Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 27.10.05, 17:49
                                    oczywiscie masz racje ze nikt nie mowil ze ma byc rozowo, troszke probuje sie
                                    tłumaczyć...bo zalezało mi na tym spotkaniu,ale no nie wyszło
                                    Pozdrawiam wszystkich
                                • Gość: xx Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.pro-internet.pl 27.10.05, 13:08
                                  do dakani
                                  Chyba jeszcze nie byłeś(aś) na rozmowie w innych pośrednictwach. Tu masz
                                  możliwość zaoszczędzenia.
                                  Powodzenia
                                  • Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.05, 13:17
                                    Tak pobieraja, co jest zreszta wyraznie w umowie zapisane po 20Ł przez 12
                                    tygodni. Do tej pory oddawali, teraz juz nie co nie zmienia faktu, ze i tak
                                    nadal sie oplaca. Te pieniazki czyli 240Ł i tak każdy by wydać musiał. Na bilet
                                    lotniczy czy kaucje za mieszkanie.
                    • Gość: krzyniu Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:19
                      NIE pieprz głupot. Angole sami pomagają jak zdać testy. Teraz jestem na urlopie
                      za tydzień znów w Londynie /Enfield/.
                      • jolaole Agencja zarabia 01.11.05, 11:25
                        Czytam te posty i sie zastanawiam dlaczego dajecie zarabiac posrednikowi Tesco
                        z Krk wysylajac do magazynow w UK daje od razu takie stawki jakie maja
                        brytyjczycy tam pracujacy?
                        • Gość: Bonzo Re: Agencja zarabia IP: *.chello.pl 01.11.05, 22:27
                          Ha,ha, Tesco juz czeka z otwartymi rekami - bylem w Anglii i pytalem o prace w
                          jednym z magazynow - powiedzieli ze nie potrzeba nikogo a jak sie pozniej
                          okazalo w tym samym czasie przyjmowali ludzi z Top Gear i Driving Edge.
                          Polityka moi Panstwo! Z tego co wiem Tesco szuka w Polsce pracownikow do
                          sklepow i kaze sobie slono placic na wstepie a Drving chyba nie ? zna ktos
                          szczegoly jak jest z tymi oplatami w DE ? pobieraja czy nie ?
                          • Gość: bb Re: Agencja zarabia IP: *.tvgawex.pl 02.11.05, 18:38
                            poczytaj posty wstecz - wszystko już jest napisane
                          • krawat.xl Re: Agencja zarabia 02.11.05, 19:59
                            Tesco szuka ludzi do sklepow i magazynow-bylem w Krak na rozmowie, kasa ktora
                            trzeba wplacic jes na przelot Homme Office etc. DE tez to pobiera tylko jest to
                            odbijane na stawce godzinowej i nie jest tak wyraznie widoczne, choc w sumie
                            tez nie wiesz czy nie biora wiecej niz powinni.A poza tym w Tesco jestes od
                            razu zatrudniony przez ta firme a nie agencje posredniczaca ktora zdziera
                            characz.www.tesco.pl zakladka praca
                            • Gość: bb Re: Agencja zarabia IP: *.tvgawex.pl 03.11.05, 05:53
                              a jaka jest stawka godzinowa bezpośrednio w Tesco , bo ja słyszałam, że taka
                              sama jak w DE?
                              • krawat.xl Re: Agencja zarabia 05.11.05, 11:45
                                O DE slyszalem tylko tyle ze jest duzo nizsza bo DE jako posrednik musi na
                                czyms zarabiac wg. kontraktu w Tesco stawki sa od 7 do 14GPB zalezy czy pracuje
                                sie w nocy w swieta etc.
                                • Gość: ? Re: Agencja zarabia IP: *.net 06.11.05, 13:13
                                  Witam, kto leci do Glasgow 12-13 listopad prosze o kontakt gg 172434 razem
                                  bedzie razniej!!!
    • Gość: gdansk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.net 06.11.05, 13:16
      leci ktos z DE 12-13 listopada do Glasgow? dajcie znac na gg 172434 pogadamy
      razem razniej!!!
      • Gość: rudy616 Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 07.11.05, 23:48
        Witam! Ja wlasnie dostalem zaproszenie na spotkanie w Krakowie. Jestem na sto
        procent przekonany po tym wszystkim o czym tu przeczytalem, ze tam nie pojade.
        Po prostu mam wyzsze wyksztalcenie, leb na glowie i nie jestem az tak
        zdesperowany, zeby pracowac w takich warunkach za takie stawki. Jak sie
        pojedzie w ciemno i znajdzie prace przez agencje w Anglii to stawki sa duzo
        wieksze niz jakies 4 funty...Ale jak ktos jest ciekawy to moge pojsc na to
        spotkanie (jestem z Kraka) i zdac mu relacje. Pozdrawiam.
      • Gość: rudy616 Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 07.11.05, 23:48
        Witam! Ja wlasnie dostalem zaproszenie na spotkanie w Krakowie. Jestem na sto
        procent przekonany po tym wszystkim o czym tu przeczytalem, ze tam nie pojade.
        Po prostu mam wyzsze wyksztalcenie, leb na glowie i nie jestem az tak
        zdesperowany, zeby pracowac w takich warunkach za takie stawki. Jak sie
        pojedzie w ciemno i znajdzie prace przez agencje w Anglii to stawki sa duzo
        wieksze niz jakies 4 funty...Ale jak ktos jest ciekawy to moge pojsc na to
        spotkanie (jestem z Kraka) i zdac mu relacje. Pozdrawiam.
        • Gość: Tylko ze srednim Re: Spotkanie w Krakowie IP: *.chello.pl 08.11.05, 10:51
          He,he, dobre - gosc przeczytal sobie watek o pracy w DE i przypomnial ze ma
          wyzsze wyksztalcenie. Pracowalem juz w Anglli i nawet jeden doktorant zasuwal
          przy tasmie produkcyjnej w fabryce a juz takich z wyzszym to bylo na peczki. W
          Anglii na nikim nie robi wrazenia ze masz polskie wyksztalcenie wyzsze - liczy
          sie co umiesz i jestes w stanie robic a do tego trzeba tez znac angielski
          • Gość: gosc Re: Spotkanie w Krakowie IP: *.echostar.pl 08.11.05, 12:36
            Wyjezdzam do pracy 12-13 listopada w Middleton, Manchester !!!! Czy jest ktos
            kto tam juz pracuje i moze powiedziec jak jest?
            • Gość: gosc wyjazd do Middleton !!! IP: *.echostar.pl 08.11.05, 12:59
              jest ktos kto pracuje juz w Middleton i moze cos powiedziec o warunkach pracy?
              Ja mam jechac teraz w weekend 12-13 listopad i szukam informacji o warunkach
              pracy tam. Pozdrawiam
          • Gość: rudy Re: Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 09.11.05, 17:18
            Nie rozumiesz, stary. Byc doktorantem to żadna sztuka:) Ja tez jade do Anglii
            niedlugo - ale nie mam zamiaru robic za absolutne minimum. I mieszkać z
            polakami;)))
            • Gość: MM Re: Spotkanie w Krakowie IP: 217.41.240.* 15.11.05, 12:53
              Ja wyjechalem z DE niedawno
              Nie mam za duzo czasu pisac, powiem tylko krotko jest tak jak obiecywali
              Tylko dla wiekszosci osob to za malo po jakims czasie, dlatego albo narzekaja
              albo rezygnuja.
      • Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:30
        A kto jeszcze leci w póżniejszym terminie? a jak już tam będziecie to dajcie
        znać jak to wszystko wygląda tam na miejscu.
        pozdrawiam i powodzenia
        • Gość: Tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 01:15
          Byłem na spotkaniu drivingedge w Hotelu Orbis- Nowotel we Wrocku 07.10.05r.
          Na spotkaniu wypadłem chyba najlepiej i od tamtej pory zero odezwu, telefonu
          itp. na temat pracy. Pytanie co dalej?? Jak ktos zna odpowiedź, z góry dzięki!
          • Gość: anna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.05, 21:54
            hmm najwyrazniej nie umiesz walczyc o swoje moze nalezalo zadzwonic do nich
            samemu?? moj chlopak byl na tym spotkaniu, pozniej zadzwonil i juz jest za
            granica w zyciu nie mozna byc pasywnym DZIAŁAJ!!!!!!!!!!! pozwodzenia
            • Gość: Znawca kultury ang Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.idea.pl 16.11.05, 22:29
              Zgadzam sie z Anna - pracowalem w Anglii, oni tak juz maja w tradycji, ze mimo
              ze mowia po interview ze zadzwonia to czesto oczekuja ze kandydat sam zadzwoni
              bo wyrazi w ten sposob swoje zainteresowanie i silna motywacje. Chyba wychodza
              tu roznice kulturowe miedzy nami i Anglikami. Driving Edge nie znam osobiscie
              ale zapoznalem sie ze strona www i widac ze kultywuja angielskie tradycje
              referencji telefonicznych. U nas to wydaje sie dziwne ale w Anglii to
              rzeczywiscie to sie odbywa!
        • Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:56
          Chodzi mi konkretnie o Glasgow:)
          • Gość: iw Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pro-internet.pl 16.11.05, 17:00
            A już wiesz, że jedziesz??
            Kiedy miałaś telefon w sprawie wyjazdu?
            • Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:21
              Tak,wiem że jade, a telefon miałam jakoś tak w zeszłym tygodniu.
              • Gość: bbb Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvgawex.pl 16.11.05, 21:13
                kiedy jedzie następna tura do glasgow?
                mój mąż tam jest - właśnie dzwonił - zadowolony - piękne krajobrazy, tylko
                akcent szkocki trochę ciężki - nie można ich zrozumieć
              • Gość: iw Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pro-internet.pl 16.11.05, 21:13
                Cześć Elka
                A czy już dostałaś jakieś informacje szczegółowe? Typu umowa, na jaki dział
                (chłodnia czy tem. pokojowa) no i całą resztę?
                Pozdrawiam
                • Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:08
                  Droga bbb
                  czy mogłabyś napisać coś więcej na temat pracy w Glasgow.Jak twój mąż ocenia
                  prace,a jak jest z zamieszkaniem?A szkotów prędzej czy później zrozumie:)A
                  następna grupa jedzie tam w najbliższy weekend.

cześć iw,
                  Jeszcze niczego nie dostałam,ma być na dniach.Jade do Glasgow a to nie jest
                  raczej temperatura pokojowa:)sama jescze nie wiem co to dokładnie będzie.
                  • Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:10
                    miało być że to jest temperatura pokojowa:))sorki
                    • Gość: drwal Glasgow IP: 217.153.6.* 17.11.05, 08:22
                      witam
                      a czy ktos pracuje w magazynie z ksiazkami w tym jakims wydawnictwie ??

cos mozecie napisac
                      • Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:04
                        No właśnie,podpisuje pod tym pytaniem.A ty jedziesz?kiedy?
                        • Gość: iw Re: Glasgow IP: 193.138.110.* 17.11.05, 18:07
                          Hej
                          No to kiedy jedziecie? W ten weekend czy na koniec miesiąca??
                          • Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:44
                            Ja pod koniec miesiąca.Kto jeszcze?!
                            • Gość: bbb Re: Glasgow IP: *.tvgawex.pl 17.11.05, 21:13
                              w sobotę będę wiedzieć więcej /telefon/- glasgow jest ok- pojechało 10
                              chłopaków, ale dopiero w tę sobotę,co była.oni przetarli szlaki - teraz czas na
                              was. nie mieli karty tel angielskiej, już część ma ,ale w tygodniu rozmowy
                              cholernie drogie i trzeba rozmawiac krótko, w soboty za 0.02 funta/minute więc
                              czeka mnie dłuuuuuuuuuuuuuuuga rozmowa. podaj swoje gg
                              • Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:53
                                Hej.Moje gg 3158503 chętnie pogadam bo mam lecieć za tydzień i przyznaję że
                                troche sie boje.
                                • Gość: drwal Re: Glasgow IP: *.system.szczecin.pl / *.system.szczecin.pl 18.11.05, 09:18
                                  no to ja lece jutro :)
                                  do zobaczenia w glasgow
                                  • Gość: iw Re: Glasgow IP: 193.138.110.* 18.11.05, 10:21
                                    A na jakich warunkach jedziecie? Na tych co były przedstawione na spotkaniu czy
                                    trochę inne?
                                  • Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:30
                                    Hej drwal
                                    Jak będziesz mógł to daj znać jak tam Wam jest.
                                    Do zobaczenia i powodzenia!
                                    • Gość: iw Re: Glasgow IP: *.limes.com.pl 18.11.05, 15:17
                                      Hej Elka
                                      my też jedziemy, pogadamy wieczorkiem. Pozwolę sobie napisać do Ciebie na gg:)
                              • Gość: iw Re: Glasgow IP: *.pro-internet.pl 18.11.05, 20:10
                                Hej
                                bbb mogłabyś napisać jak to jest z tymi zmianami?? Ile dni pracują w tygodniu?
                                Czy weekendy też pracujące? No i czy jest możliwość nadgodzin?
                                • Gość: bbb Re: Glasgow IP: *.tvgawex.pl 18.11.05, 20:53
                                  nie znam szczegółów. przecież dopiero wyjechali i mieli kilka dni szkolenie tzn
                                  sami jeszcze nie wiedzą do końca jak jest ze zmianami i nadgodzinami a
                                  pierwszy weekend dopiero przed nimi.
                                  • Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:13
                                    Hej bbb
                                    dlaczego milczysz?czyżby Twojemu mężowi już sie tam nie podobało?a my tu
                                    jesteśmy głodni nowych informacji.
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: bobob Re: Glasgow IP: 217.205.3.* 24.11.05, 20:08
                                      przygotujcie sie na dlugi dojazd do pracy
                                      dowiedzcie sie dokladnie o oplaty za chate jak to jest z lokalnym podatkiem bo
                                      to wszystko podnosi koszty
        • Gość: AW Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:48
          Mam wazne pytanie dotyczace Driving edge mienowicie..
          Pracowałem dla tej firmy 2 lata temu i od tego czasu nei wiem co i
          jak sie tam pracuje i tu moje pytania:
          1) ile sie płaci i czy cos sie płaci za mieszkanie??
          2) czy odtrącaja z kazdej tygodniówki kaske przez pierwze 10tygodni(
          za przelot itp) tak było jak dla nich robiłem
          3) Gdzie najlepiej trafic tzn gdzie da sie najlepiej zarobic??..Ja 2
          lata temu wyciągałem na czyto (realnie ok 200fuli na week)
          I ogólnie prosze mi napisać na jakich teraz warunkach sie dla nich
          robi za ile i wogóle.....pytam na forum bo rozważam pare ofert i
          zastanawiam sie nad powrotem do Drivinga a na darmo nie chce mi sie
          jechac na drugi koniec polski na rozmowe..

Pozdrawiam i prosze o odpowiedź za którą juz jestem wdzięczny..
    • ikus343 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 17.11.05, 12:37
      witajcie
      Mój mąż tez był na rozmowie 7.10 we Wrocławiu , moze nie wypadł najlepiej jak
      tu poprzednik mówił , ale on od 23.10. jest na miejscu.)))
      Nie jest rózowo dla faceta który wykonywał umysłową pracę ,ale powoli się
      przyzwyczaił .
      Jest wszystko tak jak obiecywali, nowa zapakowana w folie lodówka pralka
      zelazko mikrowel.
      najtrudniej jest uruchomic im bank, wiec jeszcze nie wysyłał zadnych pieniedzy.
      W liscie się boimy.
      Temperatura jest niska, pracują w czapkach ,ale nie na tyle, bo przeciez się
      spocą podczas pracy.
      Za najlepszy zakup przed wyjazdem uznał zwykłą peleryme przeciwdeszczową!!)))
      bo jak zmoknie sie na tym ich deszczu, to w pracy zimno i mozna zachorowac.
      Powodzenia wyjeżdżającym .bedzie dobrze)
    • Gość: piotr p Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 24.11.05, 12:51
      to prawda pracuje w driving edge od miesiaca ale nie slyszalem nic o
      kierowcach w magazynach 40% zalogi to polacy.Ja nie moge powiedziec zlego
      slowa
      • Gość: don diego Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.205.3.* 24.11.05, 20:07
        relacja z glasgow
        szybko
        praca jest chata jest
        ksiazki sa
        jest ciezko ale
        ok zapie..jest
        wezcie wygodne buty do magazynu
        !!!!!!wazne bo duzo sie chodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka