Dodaj do ulubionych

PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII

IP: *.range81-132.btcentralplus.com 10.03.05, 09:36
Jezeli chodzi o wynagrodzenie anglika czy polaka w tesco w anglii sprawa
wyglada nast.
wynagrodzenie wynosi pomiedzy 4.80 a 5.30 na godz
pracuje sie 37.5\godz w tygodniu co daje jakies 200 funtow i nie ma co liczyc
na wiecej, ale, ale po odciagnieciu podatku zostanie ci 160 funtow jeszcze 5%
od 200funtow wiec jakies 10f zabieraja na National Insurance wiec sumujac
zostaje 150 funtow na tydzien a 600 na miesiac.
doliczmy jeszcze koszty zycia:
wynajem pokoju:
- od 40 - 70 funtow za tydzien
jedzenie:-
- od 10- 25f /tyg
wiec tak naprawde zostaje ci jakies 50 funtow tygodniowo
co daje 200 niesiecznie
A co do kursu funta czytajac w innych postach
bardzo bym chcial zobaczyc funta stojacego za 6zl. Tak niestety funt jest juz
blizej 5 niz 6.
Wiec polakom radze sie mocno zastanowic zanim zrobia pierwszy krok w kierunku
tego kraju ktory tylko na pozor jest lepszy
Obserwuj wątek
    • Gość: Alicja Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: 212.85.12.* 18.04.05, 15:19
      Witam! masz calkowita racje, ostrzegam ludzi ktorzy sie tutaj wybieraja, to
      pracy w tesco w Anglii. Jestem tutaj od miesiaca i mozna zarobic po odliczeniu
      70 funtow za mieszkanie ok. 120-130 funtow na reke, wiec odbiega to troche od
      informacji ktore dostalismy w Polsce. O nadgodzinach mozma sobie rowniez
      pomarzyc, mieszkanie tez nie najlepsze jak za taka kase wiec dobrze sie
      zastanowcie zamim podejmiecie decyzje o przyjezdzie tutaj. Ja juz rozgladam sie
      za czyms innym. POZDRAWIAM
      • Gość: piotr Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: 212.85.12.* 18.04.05, 15:25
        hej dokladnie 134 funty. z tego na food 30 funtow. wiec zostaje 100 funtow ale
        czy to jest az tak zle. ja jestem zadowolony. pozdrawiam
    • Gość: ehhhh Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:27
      i znowu "polaczki" boją się konkurencji czyli rodaków, kur.a jak wam się nie
      podoba ta praca i fakt że odłożycie ok. 2000,zl na miesiąc to wracajcie tu
      robić za 800zl z których nie odłożycie nawet zlotówki i będziecie pożyczać
      przed pierwszym. jak ja nienawidzę zawistnych osób, dlaczego skoro tak źle nikt
      z was nie wspomniał o powrocie do kraju.... powitamy was z otwartymi
      ramionami...w urzędzie pracy
      • Gość: tina Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: .3.* / 213.232.79.* 18.04.05, 17:30
        I kto tu jest zawistny hm? Odezwal sie glos ktoremu sie nie udalo, powinienes
        bardizej kolega panowac nad soba a jak nie to jest duzo specjalistow ktorzy ci
        pomoga utrzymac nerwy na wodzy, zamiast wybuchac jak wulkan na forum poswiec
        ten czas na spacerek do specjalisty..zycze pwodzenia

ps. specjalista powita cie z otwartymi ramionami
        • Gość: ehhhhhhhhhhhh Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:29
          wszystkim którzy narzekają na pracę w tesco w uk radzę sumiennie zabrać się do
          pracy, którą wykonujecie.... na wasze miejsce chętnych nie
          brakuje ........heehehhhhhheeeeeeeeeee , a nie piszcie postów mających na celu
          zrażenie ludzi, bo wam się to nie uda.... eeehhhhhhhhh "polaczki" przez małe
          p
          • Gość: mediaM Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.05, 21:13
            Dokladnie ta mentalnosc.Zamiast reklamowac i robic dobre PR i CI to tak jakby
            ludzi chcieli zniechecic.
            Zamiast napisac:"Ludzie starajcie, sie o prace w Tesco( warunki i placa super w
            porownaniu z innymi grupami handlowymi).Mozna 1500-2000PLZ odlozyc" to z
            miejsca pesymizm.
            Przeciez to praca nie wymagajaca kwalifikacji i duzej odpowiedzialnosci,a 2-3
            wyplaty krajowe na konto
            b) uczy sie jezyka i poprawia CV
            c) lapie sie czlowiek w UK, a to zawsze super na poczatek
            d) pozostaje zawsze alternatywa, szukasz czegos innego.

Ja juz podczas studiow - Betriebswirtschaftslehre - lapalem sie w Metro, i
            dobrze yrobilem .Teraz robie staz i albo zostane ( w Media, Real albo Metro )
            tutaj w Niemczech, albo do Kanady.Do jesieni mam czas.

Niewykwalifikowany pracownik sklepu albo magazynu w Metro zarabia ok 1300 Euro
            brutto( netto single ok 950 )
            Ale juz Kaufmann im Einzelhandel, albo im Groß- und Außenhandel 1700 - 1800
            Euro brutto.

Z dyplomem w dziale np Zakupu, albo Logistyki magazynowej dostaje sie 2200-2400
            W Controlling ok 2500
            Wszystko brutto ) jak jestes solo 40% odejmij

Polecam Metro AG ale i TESCO- mam tam insiderow ( to naprawde renomowana firma).

Aha, tak w Metro jak i Tesco pracuja w calej Europie super panny.
            Pozdro
            • Gość: mediaM Re: PRAWDA O PRACY W TESCO W ANGLII IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.05, 21:26
              Jeszcze jedno.
              Dlaczego dobrze jest sie zlapac np w Tesco wlasnie w Anglii?Pozniej mozna spoko
              jako skilled worker jechac do Kanady.
              Osobiscie znam jeden przypadek z Tesco.Kumpelka pracowala najpierw w Polsce(
              jednoczesnie studiowala Zarzadzanie), pozniej w Anglii.

Drugi przypadek to znajomek.Po maturze zlapal sie do BP w Niemczech.Robil tzw
              Ausbildung ( zawod ) w BP 3 latka.Przeklepal pozniej ok 1 rok jako kasjer.I
              zlapal sie do pracy w Kanadzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka