Dodaj do ulubionych

Karty kredytowe

14.08.05, 14:00
Czy korzystacie z usług firm oferujących karty kredytowe, takie jak Capital
One, czy Egg? Ja właśnie zastanawiam się nad wyrobieniem takiej dodatkowej
karty. Na razie nie wiem, którą firmę wybrać. Zależy mi, by była to VISA.
Coraz więcej firm proponuje jednak tylko Mastercard. Jeśli macie jakieś
doświadczenia w tej dziedzinie, podzielcie się proszę.
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: Karty kredytowe 14.08.05, 14:54
      Ja polecam Egg. Jest to Visa i wszystko jest na internecie lub przez telefon wiec do banku nie trzeba
      chodzic. Polecam Egg rowniez dlatego ze maja swietna obsluge klienta przez telefon. Szczegolnie ze
      maja teraz oferte "0% interest on balance transfers and purchases" do lutego 2006. Potem jest chyba
      oprocentowanie 15.6 %. Mam ich karte od zeszlego roku. Wzielam ich karte, rowniez z ta oferta 0
      odsetek przez 9 miesiecy bo chcialam szybko splacic moja karte Halifaxu na ktorej odsetki byly
      horrendalne. Wejdz na ich strone i wypelnij podanie. Mi dali kredyt na 4000 funtow bez zadnego
      problemu w piec minut.

Karte kredytowa dobrze jest miec tak czy tak. Przedewszystkim karta kredytowa ma standardowe
      ubezpieczenie ktore pokrywa wszelkie dysputy ze sprzedawcami czy liniamii lotniczymi za rzeczy ktre
      na nia kupujesz cokolwiek za wiecej niz 100 funtow. Przyklad, kupilam bilety na swieta zw Air Polonii w
      zeszlym roku, wywalilam 430 funtow. Air Polonia zbankrutowala, Egg oddal mi pieniadze a ja nie
      musialam kiwnac palcem. To samo jesli kupisz np. komputer ktory jest felerny, twoj bank odda ci
      pieniadze a ze sprzedawca to oni sie beda uzerac a nie ty. Teraz jak cokolwiek kupuje powyzej 100
      funtow to place karta kredytowa, szczegolnie bilety lotnicze.

Jesli jestes zainteresowany stala oferta niskiego oprocentowania to wez Capital One bo ich
      oprocentowanie jest niskie, bodajze 6.5% czy cos w tym stylu.

• trelemorele Re: Karty kredytowe 15.08.05, 11:06
        polecem:
        www.moneysupermarket.com/cards/credit_card.asp
        mozna sobie popatrzec i porownac. Z tego co wiem serwis jest uwazany za
        wiarygodny. Z gory uprzedzam o wyskakujacych okienkach... :)

Ja wzielem Mint'a(przybudowka Royal Bank of Scotland, 14.9% APR, 9 months 0%,
        etc.). Nie wiem czy bede zadowolony bo wlasnie idzie poczta ;) Mieszkam tu
        dopiero od maja '04 i jest to moja pierwsza karta wiec nie podziele sie
        doswiadczeniami niestety.

PLUSY:
        1. moglem zaaplikowac on-line
        2. nie bylo problemow z tym, ze w ciagu ostatniego roku sie przeprowadzilem( w
        moim banku First Direct byl to powod odmowy)
        3. maja rozsadna oferte jak na karte standardowa.
        4. ubezpieczenie podobne jak w Egg
        5. bardzo szybka odpowiedz

MINUSY
        1. widze tylko jedna wade - mastercard a nie Visa.
        2. pewnie jeszcze cos wyskoczy :(

Co do Capital One to owszem maja ciekawa oferte, ale od werji Platinum. No i te
        reklamy z krabem... uwielbiam je bo tez mam kraba w akwarium ;))

milego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka