Gość: mak l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 11.10.05, 11:59 w piatek dostalismy pierwsza wyplate w tym za dwa dni z gory kaska sie zgadzala dostalismy tyle ile mielismy dostac niestety byly male zamieszanie z wyplata (najpierw ktos zapomnial, pozniej chcieli dac czeki z czasem realizacji do 10 dni ;( ) ale wszystko skonczylo sie tak jak powinoo czyli dostalismy kase do reki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:18 prosze napiszcie mi jak mozna dostac sie do pracy w Tesco?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 12.10.05, 10:31 polecam strone teco.pl i zakladke praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godot Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:30 hm a jeszcze podstawowe pytanie ile mozna zarobic na tydzien ? ... pytanie do mak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:01 calkiem niezle ja wczoraj dostalem tygodniowke i uwzgledniajac to ze pracowalem 7 dni ale placac wysoki podatek bo nie mam jeszcze nin dostalem 270 futnow za tydzien czyli po uwzglednieniu mieszkania 200 do reki czyli calkiem niezle ;) i tak jak ktos przekonywal ze 100 tygodniow mu sie nie udaje odlozyc to mi sie jednak chyba uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.icpnet.pl 12.10.05, 17:04 Ja chciałabym pracować w Tesco w okolicach Manchesteru w miejscowości Stockport czy masz może dostęp do adresów e-mail do Tesco w tej miejscowości?? Niestety na stronie www są tylko telefony a nasze Tesco wysyła jedynie w okolice Londynu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 21:57 niestety ale nie mam na stronei jest wyszukwiraka sklepow tam jakis kontakt moze znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:21 Ile zostaje z tygodniówki po odliczeniu mieszkania i żarcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:04 nie da sie tego tak latwo okreslic to zalezy od Ciebie ja jak juz pisalem dostalem 200 tygodniowki uwzgledniajac bilety autobusowe, jedzenie i wszystkie inne niezbedne wydatki szacuje ze odloze minimum 150 funtow tyg ale mozna inaczej mam kumpla ktory w jedna noc wydal ponad 30 ;) na rzeczy ze tak ujme zbedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frezer Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:18 mak w jakim jestes miescie? jak wyglada u was w mieszkaniu sprawa z TV kablowa? mozna ja podlaczyc? jest TV? pytam o to odnosnie internetu czy jest mozliwosc podlaczenia go w domu, w jakim miescie jestes? ;-) z gory dzieki za odp;) aha, mieszkasz z Polakami tylko? sami mężczyźni?:) Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka pozdrawiam 17.10.05, 21:48 Polakow w Tesco, trzymajcie sie, do zobaczenia wkrotce Kasik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.url.equinox.local / 212.85.15.* 18.10.05, 13:53 mieszka sie roznie ja prauje w purley i w mieszkanieu mieszkam z 1 dziwczyna i 2 faecatmi to zlezy jka grupe zbiora le w mieszkaniu sami polacy sorki mak ze weszlam ci w watek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:11 nie ma problemu, nie mam wylacznosci na ten temat, zawsze dwa punkty widzenia beda bardziej obiektywne niz jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: l jak licze pieniazkow z wyplaty IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:09 mieszkam w croydon pod londynem codo telewizji jest oczyiwsice co do kablowki i intenetu to jest takze tylko kwestia kosztow, mieszkan tylko z POlakami tylko z mezczyznami chociaz z tym bywa roznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak literka Ł czyli lecimy dalej, zeby nie pomyslal IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:23 ktos ze jestem w raju wiadomo jak to w zyciu zdarzaja sie problemy, nieporozumienia np obecnie mamy problem z mieszkaniem bo nie dziala domofon pralka cos nawala i zepsulo sie nam ogrzewanie, przez to ze jest zimno i wilgotno zaczal sie pojawiac grzyb ale taki juz urok mieszkan z kartonow mamy problemy z nikeompetentnym personalnym ktory nie bardzo potrafi cos zaltwic jest nieslowny i wogole , mielismy problemy przejsciowe z otrzymaniem wynagrodzenia ale wszystko dobrze sie skonczylo kolejny chyba najwiekszy problem to niestety nasi rodacy wiadomo ze nie wszysyc bo wiekszosc jest spoko i wporzadku ale sa wyajtki malo przyjemne: jeden zwyzywa czarnego kolege od murzynow ( dobrze ze tamten chba nie zrozumial co nasz fumfel chcial wyrazic bo moglby miec klopoty) drugi uwielbia wynajdywac powody zeby poklocic ze sie z kims o cos , a przy tym ma sklonnosci do nie trzymania sie faktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak literka M jak Manger IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.10.05, 22:28 musze to napisac mamy naprawde spoko managera naszego dzialu czlowiek kompetentny, z klasa , zalezy mu na nas dobrze nas traktuje, dba o nas zdarzylo sie nawet ze zawiozl nas do domu swoim samochodem ( mieszka blisko nas)naprawdee bardzo sympatyczy czlowiek wczoraj podjal wyzwanie i walczyl na reke z naszym dobrze zbudpwanymczarnym kolega ktory wczesniej pokonal reprezentanta nas czyli POlakow i pomimo mojego zdziwienia wypadl bardzo dobrze choc ostatecznie polegl ale brawa za odwage i sile ( nie wyglada na osilka, myslalem ze to typowy inteligent) dodam tylko ze nasz kolega osilek studiuje prawo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makówka extra praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 12:03 Witam. Czy ktos z Was mysli, ma w planach, ma sile na podjecie dodatkowej pracy , legalnej badz na czarno, jak to moze wygladac z punktu widzenia Waszego obecnego pracodawcy. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: extra praca IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 25.10.05, 10:24 powiem Ci strzeze ze niechcialoby mi sie i chyba raczej nikt u nas nie ma dodatkowej pracy, poniewaz bez problemu mozna robic nadgodziny i my pracujemy po 7 dni w tygodniu wiec nie mamy ani sily ani potrzeby robic cos wiecej bo w tesco jednak badz co badz placa nie 5 a 7 funtow za godzine ps. mi jednak szykuje sie mala fuszka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak literka N jak normalna praca IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 01.11.05, 09:43 przepraszam ze nie pisze zbyt czesto ale nie widze sensu pisania w stylu "o dzis dla odmiay poszedlem do pracyi znowu nic ciekawego si nie wydarzylo ;)" co najwazniejsze juz opisalem jak sa jakies pytania to pytajcie z checia odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak literka O jak odkladanie kaski IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 01.11.05, 09:48 bez nadgodzin po odliczeniu mieszkania dostajemy okolo 130funtow z nadgodzinami za kazdy dodatkowy dzien extra 35 funtow i to wszystko przy wyzszym podatku bo jeszcze nie mamy numeru nin,nasi koledzy ktorzy maja tennumer dostaja bez nadgodzin cos kolo 170 funtow na tydzien po odliczeniu kosztow biletow i zycia wychodzi ze spokojnie mozna odlozyc kolo 90 futnow na tydzien i to przy wyzszym podatku !! a przy wyzszym podatku bedzie to nawet kolo 130 na tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka Re: literka O jak odkladanie kaski 02.11.05, 12:09 Skopiowalam z innego watku,na ktory odpowiedzialam, wiec teraz tylko sie powtarzam. Tak mi przyszlo do glowy, bo chyba jestes nocnym Makiem, jak widze godzine "nadawania". Jak postepy w nauce jezyka? Pracujesz na magazynie? CZy sa tez Polacy na sklepie? Jak im sie podoba gimnastyka przy pólkach? Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: literka O jak odkladanie kaski IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 03.11.05, 05:30 jezyk bz rewelacji na razie ale moze si euda zmienic kurs part time na fulll time pracuje na sklepie w korym obecniejest juz Polakow 22 osoby w tym 20 tak jak ja na nocna zmiane a co do gimnastyki przy polkach to zalezy co sie robi konkretnie ale ogolnie nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: literka O jak odkladanie kaski IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 03.11.05, 05:31 dzieki za zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Pytania podczas rekrutacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:03 Witam, Czy wszyscy mieli te same pytania podczas rekrytacji? Jesli Ktos mial inne prosilbym o napisanie. Chodzi mi o pytania w jezyku angielskim. "1 Z kim chcialbym/nie chcialbym pracowac 2.ulubiona pora roku 3. Jaka byla moja najwieksza porazka w karierze zawodowej." " co wiem o tesco? jak zareagowala rodzina na wiadomosc o wyjezdzie ?" Czy jesli Ktos ma kilkuletnie doswiadczenie pracy w "Tesco Polska" ma w jakis sposob lepiej podczas rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka Re: Pytania podczas rekrutacji. 06.11.05, 20:29 Co wiesz o Anglii, jakie sa roznice miedzy anglikami i polakami. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Mak, gdzie sie podziewasz?, czyzby nic nowego IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 07.11.05, 19:23 tak jak juz pisalem zyje sobie spokojnie,czasem zdarza sie jakies problemy/problemiki ale ogolnie jest spoko a opisywac kazdego dnia w pracy to chba nie ma sensu ogolnie nic ciekawego sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Mak, gdzie sie podziewasz?, czyzby nic nowego IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 07.11.05, 19:28 w sumie to cos tam sie dzieje nie udalo si enam zalatwic kursu angielskiego w pelnym wymiarze tygodniowym godzin po zatym kupilem sobie nokie 6030 za 40 funciakow a kumpel za 6020 dal 60 i to prosto od operatora o2 tak wiec drogo nam nie wyszlo ( acha ale "musielismy" oddac stare telefony ,ja dalem zepsutego siemensa 35i, telefon ledwie dyszal a bateria trzymala do 1 dnia i nie byl wart zlamanego grosza , przynajmniej jak dla mnie ;) ) acha i nie wiem czemu ale strasznie tu przeklinam, nie rozumiem co sie ze mna stalo ;( takim grzecznym kieys chlopcem bylem ... Odpowiedz Link Zgłoś
exanimalka Literka H jak Home po raz drugi-pytanie 08.11.05, 10:11 Na czym polegal dokladnie odbior mieszkania? Czy zastrzezeia jakies mieliscie i uwzgledniliscie je przy odbiorze? Chodzi mi o forme umowy o najem mieszkania, pisemna czy ustna? Czy rozgladacie sie juz za nowym lokum?Pozdrawiam, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Literka H jak Home po raz drugi-pytanie IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 09.11.05, 05:03 za nowym lokum sie nie rozgladamy mieszkanie to tak naprawde odbieralo tesco a nie my , mysmy przyszli na gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: literka O jak odkladanie kaski-pytanie do mak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:00 Chciałam cię zapytać mak, może się orientujesz dlaczego są takie rozbieżności w zarobkach ludzi pracujących w Tesco w UK? Od jakiegos czasu (ponieważ z mężem przymierzamy się do wyjazdu) śledzimy wiadomości od ludzi, którzy tam parcują. Zauważyliśmy,. że są duże rozbieżności w zarobkach. Jak to jest? Czy u umowie nie ma okreslonej stawki godzinowej i godzin pracy w tygodniu? Jaka to jest stawka? Pozdrawiam serdecznie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: literka O jak odkladanie kaski-pytanie do mak IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 10.11.05, 08:59 ja mysle ze roznice sa stosunkowo nieiwilekie , np w zaleznosci od dodatku lokalizacyjnego \ jak dla mnie najwieksza roznica wynia z tego czy bierzesz nadgodziny czy nie bo go ly tydzien po odliczeniu mieszkania u nas to okolo 130 funtow natomiast z dwoma dniami nadgodzin to juz 200 funtow i to robi juz roznice ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Kiedy na urlop? IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 16.11.05, 10:27 jasne ze tesknie dlatego w przyszlym tygodniu lece na tRzy dni do Polski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1spag Re: Kiedy na urlop? sroki za maly OT 16.11.05, 12:18 hehehee mak wlasnie stukam z croydon taka internet cafe w podziemiu sklepu odziezowego :)) przy glownej ulicy moze sie mijalismy dzisiaj gdzies:)) a wracajac do komory to nie chciales sobie kupic z upustem 20£ +10%+10£ w tesco? w sumie u nas nei bylo ciekawych modeli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Kiedy na urlop? sroki za maly OT IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 17.11.05, 11:01 kupilem chyba za nim sie o tym dowiedzialem poza tym nie ma w tesco modelu ktory bym chcial po trzecie jeszcze sie nigdy nie "zblizylem" do granicy 50 funtow za zakupy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: literka O jak odkladanie kaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:56 Gość portalu: mak napisał(a): > bez nadgodzin po odliczeniu mieszkania dostajemy okolo 130funtow z nadgodzinami > za kazdy dodatkowy dzien extra 35 funtow i to wszystko przy wyzszym podatku bo > jeszcze nie mamy numeru nin,nasi koledzy ktorzy maja tennumer dostaja bez > nadgodzin cos kolo 170 funtow na tydzien A co ma do tego NIN ??? Podatek jaki placisz zalezy od tego jaki masz tax code czyli symbol Twojej taryfy podatkowej. Powinienes sie chyba zwrocic do Tesco o wydanie odpowiedniego formularza o zmiane taryfy z Basic Rate czyli 22% na taryfe 489L czyli uwzgledniajaca kwote wolna od podatku. na ponizszej stronce jest to wyjasnione w szczegolach: (wersja po angielsku i po polsku ) ghrom.com/index.php?go=faq#wage Oczywiscie taka operacja zmiany taryfy bedzie miala sens gdy nie bedziesz od tego placil podatku w Polsce czyli przeniesiesz swe centrum interesow do GB. W przeciwnym razie po zmianie taryfy na korzystniejsza i tak bedziesz musial uzupelnic w Polsce podatek do poziomu stawki obowiazujacej w Polsce czyli zblizonej do tafyfy Basic Rate. A moze ja czegos nie rozumiem lub czegos nie doczytalem ??? > po odliczeniu kosztow biletow i zycia wychodzi ze spokojnie mozna odlozyc kolo > 90 futnow na tydzien i to przy wyzszym podatku !! a przy wyzszym podatku > bedzie to nawet kolo 130 na tydzien pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: literka O jak odkladanie kaski IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 19.11.05, 19:15 Gość portalu: zainteresowany napisał(a): > > bez nadgodzin po odliczeniu mieszkania dostajemy okolo 130funtow z > nadgodzinami > > za kazdy dodatkowy dzien extra 35 funtow i to wszystko przy wyzszym podat > ku bo > > jeszcze nie mamy numeru nin,nasi koledzy ktorzy maja tennumer dostaja bez > > nadgodzin cos kolo 170 funtow na tydzien > > A co ma do tego NIN ??? > > Podatek jaki placisz zalezy od tego jaki masz tax code > czyli symbol Twojej taryfy podatkowej. > Powinienes sie chyba zwrocic do Tesco o wydanie odpowiedniego > formularza o zmiane taryfy z Basic Rate czyli 22% > na taryfe 489L czyli uwzgledniajaca kwote wolna od podatku. > > na ponizszej stronce jest to wyjasnione w szczegolach: > (wersja po angielsku i po polsku ) > ghrom.com/index.php?go=faq#wage > Oczywiscie taka operacja zmiany taryfy bedzie miala sens > gdy nie bedziesz od tego placil podatku w Polsce > czyli przeniesiesz swe centrum interesow do GB. > W przeciwnym razie po zmianie taryfy na korzystniejsza > i tak bedziesz musial uzupelnic w Polsce podatek do > poziomu stawki obowiazujacej w Polsce czyli zblizonej > do tafyfy Basic Rate. > > A moze ja czegos nie rozumiem lub czegos nie doczytalem ??? w sumie masz racje ale... zeby miec kwote wolna od podatku to wlasnie trzeba dostac NIN bo bez tego ani rusz, i wlasnie stad ta roznica a co do uwzglednienia tej kwoty nastepuje to przynajmniej u nas w Tesco( wraz ze zwrotem wczesniej nadplaconego podatku) od momentu przyznania NINu ;) p0zdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rodja Re: praca Tesco od A-Z czyili lece do Purley 01.04.06, 01:48 mak, co sie dzieje? czemu watek umarl? Odpowiedz Link Zgłoś
mexica Re: praca Tesco od A-Z czyili lece do Purley 01.05.06, 00:01 też chciałabym wiedzieć... ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
beatap15 Re: praca Tesco od A-Z czyili lece do Purley 04.05.06, 11:25 Witaj Mak gdybyś mógł dalej kontynuować wątek to bardzo cię o to proszę Odpowiedz Link Zgłoś
triple_london Re: praca Tesco od A-Z czyili lece do Purley 27.05.06, 21:19 Ja mieszkam w Purley i nawet bylem w tym Tesco Odpowiedz Link Zgłoś