ayumiayaki 01.12.05, 17:15 Witam, mam pytanko, czy bardziej opłaca się kupić przelotke w polsce czy juz na miejscu, chodzi mi o adapter do gniazdek i wtyczek do polskiego sprzętu w UK. Na allegro chodza od 8zł czyli 13 z przesyłką do 16 zł Adam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Adapter gniazdka UK i PL IP: 86.42.4.* 01.12.05, 17:40 no bez przesady, w Anglii też to kosztuje grosze. opłaca sie targać specjalnie z polski, zeby zaoszczędzić 2-3 funty? moim zdaniem bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ayumiayaki Re: Adapter gniazdka UK i PL 01.12.05, 17:57 ok dzieki, bo myślałem ze moze jest duza różnica... Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Adapter gniazdka UK i PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:30 a jak sie postarasz to i polska wtyczke do angielskiego gniazdka wsadzisz :) zalezy od gniazdka - wystarczy przesunac taki "dzyndzlek" w tej trzeciej dziurce i juz. kilka lat bez zadnych adaptorow sobie radzilem bo mi sie nie chcialo szukac po sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Adapter gniazdka UK i PL 04.12.05, 20:13 A po co adapter? Mozna zmienic wtyczke (sam tak zrobilem po przyjezdzie, zeby podlaczyc telewizor i pralke na przyklad). Mozna tez wcisnac srubokret w trzecia (tzn. dolna) dziurke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Adapter gniazdka UK i PL IP: *.cable.ubr11.brad.blueyonder.co.uk 05.12.05, 00:37 A to wszystko, żeby zaoszczędzić 3-5£. Przesada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Adapter gniazdka UK i PL IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.12.05, 00:42 zaden adapter nie jest potzebny, nie ma sobie co nim glowy zawracac. wystarczy 'popchnac' troche blokade (w trzeciej dziurce - cos jak u nas uziemienie) zapalka albo byle czym i nasza polska (kontynentalna?) wtyczka wchodzi jak w maslo. Odpowiedz Link Zgłoś
lublinianka05 Re: Adapter gniazdka UK i PL 05.12.05, 15:08 No właśnie, Polak potrafi, prawda stara jak świat. Coś w tym powiedzeniu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Adapter gniazdka UK i PL IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.12.05, 20:17 ale to chyba dobrze, nie :) teraz to i tak nie ma bardza pola do popisu, ale za komuny to podobno gotowali przywieziony z Polski makaron w...umywalce hotelowej. To bylo cos, a nie jakaas wtyczka :) Odpowiedz Link Zgłoś