Gość: Dawid Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.manc.cable.ntl.com 30.09.06, 22:32 odpowiadajac "dziewczynie" ITC krakow - ich juz kazdy zna naprawde niepolecam provista recruitment - agencja dzieki ktorej wyjedziesz z ITC Phoenix House, Sandall Carr road kirk Sandall, Doncaster, South Yorkshire DN3 1QR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAŁAMANA Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:33 To z jaką w końcu wyjechać ??????? Myslałam,że ITC jest OK,a teraz nie wiem nic. Nie mam znajomych w UK z moim angielskim pewnie do kitu-nie każdy ma talent do języków, wiec zostaje mi agencja, tylko jaka??? Wyjechać muszę, bo tu pracy nie mogę znaleźć. jestem bliska załamania :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.06, 14:34 A jakiej pracy szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andin czy zna ktoś obiettivo lavoro z wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:41 czy zna ktoś obiettivo lavoro z wrocławia?czy to jest wiarygodna firma? oni rekrutują do włoch,bardzo proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil wrocław Re: czy zna ktoś obiettivo lavoro z wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 12:15 pewnie że wiarygodna moja ciocia pracuje już 3 lata jest dermatologiem, zna włoski angielski więc swobodnie sobie radzi jest w Varesse niedaleko Mediolanu minus tej firmy,że nie możesz brać nadgodzin bo oni płacą ci tylko tyle ile masz w kontrakcie jednym słowem robisz na nich. ona ma 1800 euro to nie dużo gdyby pracowała normalnie nie przez agencję miałaby 2400 + premie i nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: czy zna ktoś obiettivo lavoro z wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:35 Należy unikać zatrudnienia na terenie Włoch, pracodawcy są nierzetelni oszukują pracowników,szczególnie osoby nie znające języków. Ogólnie mówiąc Włosi to totalni bałaganiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: 193.151.48.* 04.10.06, 15:42 A może wiecie coś na temat JOBSPEC? Odpowiedz Link Zgłoś
bylemwanglii Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za 05.10.06, 13:33 Gość portalu: elka napisał(a): > A może wiecie coś na temat JOBSPEC? www.ang.pl/Jobspec_International_Recruitment_Solutions_39117.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: 195.188.183.* 05.10.06, 12:51 Czy ktos slyszal cos o ART-WIG z Sosnowca? Mozna z nimi wyjechac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.ppp.onetel.net.uk 05.10.06, 15:05 Generalnie wywiazali sie z umowy - praca za minimum, mieszkanie za rozsadne pieniadze. Moze byc na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Select One IP: *.ds4.univ.gda.pl 06.10.06, 23:39 firma z warszawy, baaardzo nie polecam, pracowalam przez nich cale 8dni i rzucilam prace i jeszcze mnie okradli na 60 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
szulka_w czy ktoś coś wie o staffline recruitment??? 07.10.06, 18:27 dostalam ofertę pracy w okolicach Liverpoolu i nie wiem czy jechac, czy ktos cos slyszal o tej angielskiej agencji?! Napiszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLKA Re: czy ktoś coś wie o staffline recruitment??? IP: *.net3.jasman.pl 16.06.09, 14:51 CZESC JA PRACUJE DLA NICH PONIEWAZ PRZEJELI FABRYKE NA KTOREJ PRACUJE NIE JEST ZA ROZOWO PONIEWAZ MOZESZ PRACOWAC DLA NICH TYLKO NA JEDNEJ FABRYCE.JEZELI NIE MA PRACY SIEDZISZ W DOMU,BO NIE MA CO LICZYC NA TO,ZE WYSLA CIE NA INNA.POZA TYM NIE ZAPEWNIAJA DOJAZDOW DO PRACY WIEC TO ROWNIEZ JEST PROBLEM BO MUSISZ GO SOBIE ZALATWIC NA WLASNA REKE.EWENTUALNIE PODADZA CI IMIE I NAZWISKO OSOBY Z SAMOCHODEM I SAMA Z NIA ROZMAWIASZ NA TEMAT DOJAZDU.AHA I CO JESZCZE JEST ICH ZNAKIEM?TOTALNY BALAGAN W PAPIERACH.MOGE CI TYLKO DORADZIC ZEBYS DOKLADNIE PRZECZYTALA UMOWE Z NIMI.I NA JEJ PODSTAWIE PODJELA DECYZJE.POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: czy ktoś coś wie o staffline recruitment??? IP: 94.254.254.* 13.08.10, 21:16 STAFFLINE_TO OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!mój mąż pracował na kontrakcie przez ta agencję,wszystko pięknie obiecują a jak wyjedziesz to maja cie w dupie!!!!!!!!doszło do tego ,ze gdy zjechał to mu nie wypłacili pieniędzy.Także uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.toya.net.pl 08.10.06, 19:56 Czy ktoś coś wie na temat agencji Access z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:00 Ja mam zamiar wyjechać za pośrednictwem tej firmy.Podpisałam z nimi umowe,że do 6m-c będe miała prace w przetwórni.Oczywiście musiałam zapłacić 700zł za formalności i bilet.Podpisując z nimi umowe brałam pod uwage to że albo mnie wyrolują albo będe miała prace.Jednak po przeczytaniu ostatniego postu od Matiki mysle że może nie ma po co wyjeżdzać.A czy Ty już z nimi podpisałaś umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:01 Witaj Nikita. Kiedy podpisałas z nimi umowe?Ja mam podpisaną pod koniec sierpnia(magazyny)i wyjazd ma być ponoć na koniec listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordeczka Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.chr2.1000lecie.pl 26.10.06, 12:42 zajrzyj tutaj www.ang.pl/Agencja_ACCESS_z_Lodzi_czy_ktos_zna_38441.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:12 Sorry ale nie wiedziałam że odpowiedz Martiki dotyczy agencji GSB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.chr2.1000lecie.pl 26.10.06, 12:43 zajrzyj tutaj www.ang.pl/Agencja_ACCESS_z_Lodzi_czy_ktos_zna_38441.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 07:36 Właśnie przeczytałam na forum kilka opini o tej firmie i głęboko się zastanawiam czy wyjechać.Jedna dziewczyna pisze że wysyłają ludzi do pracy którzy muszą robić po 12 godzin dziennie i do tego nie mogą zerwać kontraktu bo będą płacić kare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:19 A czy mogłabyś podać linka do tej strony,gdzie wyczytałas te informacje.Dzieki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Czarna Lista ...czy ktos zna Access? IP: *.szczepankowo.poznet.com.pl 22.08.07, 23:57 miałem wyjechać w połowie sierpnia zadzwonili że wyjechały tylko kobiety (4)obiecali że wyjadę w połowie września.jestem na począdku listy (wpłaciłem w kwietniu).odezwę się na tym forum jak do mnie zadzwonią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matika Agencja GSB Nowy Sącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:14 Ta agencja jest do kitu. Pomijając fakt, że trzeba było zapłacić za tłumaczenie i pokrycie kosztów pośrednictwa w wysokośco 241 zł(to wprawdzie jeszcze nie tak dużo), a bilet na samolot był przez nich rezerwowany z dnia na dzień - a to koszt niesamowity, który trzeba było opłacić z własnej kieszeni). Mój mąż wyjechał przez nich (jako rzeźnik) do pracodawcy - Apollogroup, ale na miejscu okazało się, że warunki pracy i płacy są różne od tych które zawarte były w ofercie i od tych które wstępnie były określone w umowie z GBS. GBS oczywiście od wszystkiego umywała ręce nie poczuwała się do żadnej odpowiedzialności za niedotrzymanie warunków. Po kilku dniach pracy firma Apollogroup zrezygnowała z pośrednictwa pracy dla rzeźników w związku z tym mój mąż został bez pracy, pieniędzy i możliwości powrotu do Polski. Żeby było śmieszniej Agancja GBS próbuje dochodzić odszkodowania od mojego męża w wysokości 2000 zł za to że nie przepracował dla firmy Apollogroup 6 miesięcy (co oczywiści było niemożliwe bo pracy nie było). Odradzam wszystkim wyjazd przez tą Agancję, chcą tylko naciągnąć ludzi na kasę, a sami nic nie robią żeby prca była taka jaką niby "zapewniają". Na szczęście miał kontakt z poprzednim angielskim pracodawcą DKM Labour Solutions i dostał pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Czy ktos zna firme KOTMEN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:03 www.kotmen.co.uk/pl/home.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka farmaceuta IP: *.am.wroc.pl 20.10.06, 22:52 hej.czy ktoś z was wyjechał do pracy w W.B jako farmaceuta? Jeśli tak to z jakiej firmy?Znalazłam parę ofert ale większość należy do wymienionych na "czarnej liście"...:( Odpowiedz Link Zgłoś
55bb5 Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za 26.10.06, 11:45 EUREX Z ŁODZI jakie opinie na temat tej agencji? Proponują wyjazdy do Angli są wiarygodni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matika Agencja GBS Nowy Sącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:27 Przepraszam za pomyłkę w treści wcześniejszej odpowiedzi, wkradła mi się zwykła literówka. Oczywiście chodziło mi o agencję GBS z Nowego Sącza a nie GSB (nawet nie wiem czy taka agencja wogóle istnieje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andin Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:56 czy zna ktoś obiettivi lavoro{italica} z wrocławia? czy ta firma jest wiarygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fago2002 Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.class145.petrotel.pl 17.01.07, 12:46 na czarna liste nalezaloby tez wpisac biuro amstaff z warszawy , ten pan wie dlaczego, grupa polakow zostala wyslana do hiszpani , trafila w rece ormian ,nie zaoferowal wogole pomocy ze swojej strony , ludzxie bez pieniedzy , na lasce ormian, co dawali na jedzenie, zasuwali za 12- 24 euro za 10 godzin pracy,polacy byli oszukiwani , a warunki mieszkaniowe , byly tagedia , mieszkania , bez pradu , wody, i gazu, w pracy tylko ,, dawaj bystra" , sie slyszalo, pracowalismy przy zbiorach cytrusow w hiszpanii, naprawde prosze poczytac sobie na forum co sie dzialo www.poloniamadryt.net pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: 195.116.43.* 20.01.07, 14:50 NPR - OBIECUJA ,obiecuja,a potem oszukuja ,pobieraja opłaty za NIN i HO oszukuja na tygodniówkach jak mogą Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt 247 Staff -? 27.01.07, 00:15 Witam Wszystkich! Mam umówione spotkanie w agencji 247 Staff. Praca którą wybrałem jest oparta na samozatrudnieniu. Czytałem w Waszych postach , że są opłaty i to wysokie. Przestraszyłem się, bo jadę tylko dlatego, że nie mam forsy. Czy znacie tą agencje? Jak się zachować gdy pojawia się opłata? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewapolka Re: 247 Staff -?UWAGA UWAGA!!!!!! 12.02.07, 13:36 Drodzy Forum-owicze! Nie tylko Agencje oszukują! Uważajcie bardzo na pojawiające sie tutaj bardzo miłe i niby bezinteresowne osoby, które "szczerze" doradzaja, podpowiadają itp..... ONI TEŻ SĄ OSZUSTAMI - myślę, że to zwykli naganiacze dla naiwych i zdesperowanych ludzi. Radzę bardzo sceptycznie podchodzic do takich informatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyq Re: 247 Staff -?UWAGA UWAGA!!!!!! 04.03.07, 13:58 Bardzo dobry tekst, popieram. Dobre wujki z polski jak ci pomogą to aż się zdziwisz w lesie ograbiony ze wszystkiego. UWAGA !!!! na taką pomoc za darmo. www.oszukany.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej [...] IP: *.chello.pl 12.02.07, 00:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Imperial z Koszalina IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.07, 18:37 Ja własnie miałam jechać do Warszawy do biura Imperial. Czy mógłbyś mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Imperial z Koszalina IP: *.echostar.pl 03.04.07, 08:47 dlaczego imperial to oszusci?ponoc pobieraja tylko 349 zł za tlumaczenie dokumentow co jest zgodne z obowiazujacym prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyker Re: Imperial z Koszalina IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 03.05.07, 09:56 pobieranie jakiejkolwiek kasy pod roznymi przykrywkai jesli nawet jest zgodne z prawem to jest nieetyczne. Wyjechalem do pracy w worker.pl z rzeszowa , pracuje jako cnc .Mialem chyba z 7 propozycji pracy a wybralem wlasnia ta agencje bo nie pobierali zadnych oplat nawet za tlumaczenia ktore sami robili. Wiadomo ze na mnie jako na pracowniku zarobili od pracodawcy ale przynajmniej nie byli pazerni zeby jeszce ze mnie sciagnac kase a w wielu innych firmach tak mi proponowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Re: Imperial z Koszalina IP: *.CNet.Gawex.PL 29.01.08, 16:12 Jedni robią za darmo tłumaczenie dokumentów i czekasz z taką fuszerką parę miesięcy, a w Imperial (wiem, bo robiłam u nich dokumenty za 349zł) już dostałam potwierdzenie zatrudnienia (po 8 dniach od złożenia papierów). Oni wysyłają miesięcznie dużo osób, bo sami robią dobre dokumenty. A jak robią dobre, to dlaczego mają zgodnie z ustawą nie pobierać opłaty, u tłumacza też byś płacił. Mają do tego prawo zgodnie z ustawą. Odpowiedz Link Zgłoś
graz-ka Re: Imperial z Koszalina 12.05.08, 13:53 wysłałam moje cv do imperial i mam się umówić na rozmowę ale po przeczytaniu paru postów nie wiem co mam robic może odezwie się ktoś kto wyjechał przez tą firmę i napisze coś na jej temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z imperiala [...] IP: 195.188.41.* 16.06.08, 13:11 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja [...] IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 05.09.08, 22:57 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola z UK Re: Imperial z Koszalina IP: *.centertel.pl 08.07.09, 18:51 Takie brednie mogą wypisywać tylko totalne lenie!! Ja wyjechałam przez Imperial już 2 raz, 7 moich znajomych też wyjechało, nawet starsze osoby. Kto ci dziewczyno zrobi dobre dokumenty za 350zł?? A oni sami robią bo chcą szybko wysłać do pracy, bo angole maja świra na punkcie dobrych dokumentów. Z tego co obserwuję to są nieźliw Polsce, bo wysyłają mnóstwo ludzi. Sprawdzajcie sami agencje bo mam też znajomych w UK, którzy jeździli przez krakowskie i wrocławskie,są zadowoleni, a ich agencje mają złe opinie wysyłane przez leniuchów, którym się marzy nicnierobienie za 15 GBP na godzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Imperial z Koszalina IP: *.toya.net.pl 15.10.09, 17:09 Ja także odradzam tę firmę. Chyba przede wszystkim chodzi im o zainkasowanie pieniędzy za tłumaczenia dokumentów, bo do tego ograniczyło się pośrednictwo. Owszem, wypełniłam masę papierków, odbyłam rozmowy z szefem i angielskim pracodawcą /przez telefon/. Zostałam zaakceptowana i wszystko było właściwie już załatwione. Minęło kilka tygodni i firma nie odezwała się. Znalazłam pracę za pośrednictwem innej firmy, gdzie nie żądano ode mnie żadnych opłat, a sprawę tłumaczenia dokumentów firma załatwiła we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_cracov@yahoo. Re: Imperial z Koszalina IP: *.warszawskie.poznet.com.pl 09.02.11, 15:17 Ja szukam pracy w Anglii..czy gdziekolwiek. Znam doskonale angielski (ucze go).... pomozesz? Gdzei najlepiej sie udac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Imperial z Koszalina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.11, 07:12 Wiaj planuje wyjazd do angli za pośrednictwem imperiala ja masz coś godnego polecenia proszę o adres pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Imperial z Koszalina IP: *.centertel.pl 06.12.11, 13:57 Witam , wiec moze ktos polecic jakas dobra firme przktora mozna znalesc prace w Anglii tel. 501033048 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Imperial z Koszalina IP: *.CNet.Gawex.PL 26.02.12, 18:04 Witam. Jaa teoretycznie zaczynam prace w Anglii w przyszly poniedzialek. Wszystko wyglada bardzo w porzadku. Umowa podpisana, potwierdzenie zatrudnienia przez angielskiego pracodawce itd. Bilet zabukowany na piatek. Wygladaja na ucziwa agencje. Nie wiem jak bedzie na miejscu. Mam nadzieje ze rzeczywistosc nie zmieni sie w opisywane przez wielu ludzi na forach zle doswiadczenia. Zaplacilem im 320 zl za `tlumaczenie dokumentow`, ale tak naprawde to ich czysty zysk. Jedyne co mnie kurde martwi to te kolosalne kary umowne za niewywiazanie sie z kontraktu... Czy ktos wyjezdza do Littlehampton na poczatku marca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Imperial z Koszalina IP: *.28.43.19.threembb.co.uk 24.03.12, 13:35 Siema! Znow pisze w sprawie wyjazdu do pracy w Anglii przez posredniaka IMPERIAL. Nie wiem czy Was wszystkich wystawiajacych negaty zle potraktowali tam czy zostaliscie wydymani bez mydla, ale mnie sie udalo. Pracuje w UK od miesiaca i jest doobrze ;] wszystko sie zgadza z tym co opisywala agencja (miejsce pracy, zarobki, mieszkanie itd) i z calego serca szczerze moge polecic ta agencje! Sa rzetelni i dotrzymuja slowa! Pozdrawiam z UK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Imperial z Koszalina IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.09.08, 09:31 ja w tej chwili pracuje przez te agencje i nic takiego co piszesz nie ma miejsca .........ja moge pisac o nich raczej same superlatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str ERTA IP: *.chello.pl 19.02.07, 14:33 Witam Zna ktos moze agencje ERTA z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
adamszawara Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za 03.04.07, 18:54 alma tarnobrzeg biorą grubą kase za nic w prokuraturze toczą się postępowania z ich udziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunkier Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.nysa.3play.net.pl 04.04.07, 17:04 A czy słyszał ktoś o ośrodku szkoleniowym kierowcow KCSK ? prowadzą m.in. kursy praw jazdy połączone z nauką jęz. angielskiego. Podobno mają kontakty z firmami brytyjskimi i po ukończonym kursie i zdanych egzaminach obiecują wyjazd do pracy na wyspy. Może by warto było nie tylko agencje pośredniczące pracę opisywac, ale również firmy szkolące osoby bezrobotne za które biorą pieniądze z U.P. Po takich kursach obiecują różne prace i wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kcsk Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 03:10 sprawdż czy mają uprawnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 01:07 zmienił nazwe na apis ten sam bajer na frajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki www.mojawyspa.co.uk IP: *.ukonline.co.uk 16.04.07, 15:37 W Wielkiej Brytanii zwiazki zawodowe już sie poważnie tym zajęły, więcej pod linkiem: www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=18475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUSI Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: 91.150.166.* 17.04.07, 15:36 CONTRAKT 2002 UL KIĘDRZYŃSKA 134/10 CZĘSTOCHOWA TO FIRMA KTÓRA OSZUKUJE W WYJAZDACH NA WYSPY POSZKODOWANYM MOGĘ PODAĆ PRYWATNY ADRES WŁAŚCICIELKI FIRMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kittycat Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:12 Witam, Firma Horizon European to banda oszustów. Mają biuro w Wawie i w Leeds. Pracę załatwiają ale na miejscu okazuje się, że popracoać można miesiąc-dwa a później nie ma już pracy dla wszystkich i część pracowników zostaje na lodzie. Jakiś tydzień temu przyjechali pracownicy z Polski do Melton Mowbray i na drugi dzień wrócili do Polski, bo okazało się, że agencja nie załatwiła mieszkania a pracodawca nie wiedział w ogóle, że przyjadą bo mieli być miesiąc póżniej. No dobra, może to nie do końca oszustwo tylko kompletny brak kompetencji ale dla polskich pracownikow to na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:50 Zostaliśmy oszukani przez tak zwaną firmę CONTRAKT 2002 z Częstochowy, z ul.Kiedrzyńskiej. Wzieli 1400 zł za 2 osoby. Kasę wpłacaliśmy 30.10.2006 a wyjazd miał być w styczniu. Dzwoniłem do nich dwa razy w tygodniu. Za każdym razem słyszałem inną bajke. Nigdy nie słyszałem żadnego konkretu, tylko że już się drukują, że już idą, że strona Angielska odwleka wyjazd. G...o prawda. Dziś jest styczeń, minęło 14 miesięcy i wyjazdu niema. Nie pisze nic o kasie, bo to całkiem inna sprawa. Postaram się zainteresować tą firmą i innymi tego typu firmami pana Janusza Weissa z radia ZET. FIRMA CONTRAKT 2002 to naciągacze, oszuści, kłamcy! Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adia Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 03.05.07, 10:00 Na ta liste na pierwsze miejsce powinien trafic Wojewodzki Urzad Pracy rzeszow za afery z pracownikami w czechach i hiszpanii , gdzie wyslali ludzi do obozow i nikt za to nie odpowiedzial z urzednikow, a moze jakis prokurator od ziobry by sie tym zajal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Minge Poznań IP: 83.14.180.* 03.05.07, 20:47 czy ktoś wie coś o tej agencji??umowę podpisalam jakis miesiac temu a oferte pracy mam dostac dopiero pod koniec maja...nie wiem czy to nie jest podejrzane, chociaz agencja dziala juz 10lat, ma duzo klientow ale i tak sie boje...blagam napiszcie czy cos wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Minge Poznań 03.05.07, 21:01 mozesz ja sprawdzic na tej stronie: www.kraz.praca.gov.pl/-------------------------- "Miłość i przyjażń wzmacniają poczucie bezpieczeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
kattul Re: Minge Poznań 27.07.07, 00:48 Chcę ostrzec wszystkich przed agencją Minge, a poza tym moja historia jest troszkę powiazana z historia kolegi. Otóż jestem studentką 2 roku ekonomii więc stwierdziłam ze taki wyjazd za granice poza tym ze pozwoli mi troche zarobic to jeszcze podszlifuje sobie moj angielski. A ze byl to moj pierwszy wyjazd to postanowilysmy wyjechac razem z koleżanka. Obeszlysmy wszystkie agencje w poznaniu ale okazalo sie ze tylko agencja Minge z okraglaka jest w stanie zagwarantowac nam ze zagraniczny pracodawca zatrudni 2 osoby w to samo miejsce. Bardzo mila pani zapewniala nas ze oni to nawet sa w stanie wyslac 4 osoby w jedno miejsce... Troszke zdziwilo nas ze procz krotkiej rozmowy po angielsku nie bylo zadnego testu sprawdzajecego ale poza tym agencja okazala nam wszelkie dokumenty zezwalajace na prowadzenie takiej dzialalnosci. Dokumenty zlozylysmy juz w marcu a pani zapewniala ze pod koniec maja juz cos bedziemy wiedzialy. Oczywiści jedyny kontakt wychodzil z mojej strony bo agencja minge sama z siebie nigdy nie dzwonila. Na poczatku czerwca zaczelysmy sie z kolezanka bac bo dalej nie bylo zadnych wiadomosci. Praktycznie co dwa dni do nich dzwonilam ale oni usprawiedliwiali mnie podobnie jak kolege wyzej:ze to normalne, ze teraz duzo osob wyjezdza, za kontrakty juz sa w drodze i lada chwila cos sie znajdzie. Gotowosc do wyjazdu okreslilysmy na 20 czerwca i kiedy po tym terminie nadal nic nie bylo wiadomo zaczelysmy sie muz naprawde bac.No bo czy agencja(z dziesiecioletnim doswiadczenie), ktora nie potrafila nic zalatwic od marca zalatwi cos w ciegu najblizszych dni? Po 20 czerwca caly czas nas zwodzili, kazali dzwonic za kilka dni, ale oczywiscie sami nigdy sie nie odzywali a nawet jak mowili ze sie odezwa to i tak w koncu samemu trzeba bylo do nich dzwonic. Wszystko to przecigalo sie do poczatku lipca i co najwazniejsze caly czas zapewniali ze cos znajda i wspominali caly czas ze maja jeszcze do zanlezienia prace dla jednego chlopaka czyli pewnie byles to ty kolego:)Po kilku tyg wyczekiwania i po konsultacjach z rodzicami stwierdzilismy e rezygnujemy z tej umowy. Ale jeszcze przed tym moja mama zadzwonila tam z troszke ostrzej porozmawiala z ta paniusia z agencji i co najdziwniejsze na nastepny dzien(czyli 5 lipca) dostalysmy oferte. owszem w koncu wszystko skonczylo sie dobrze ale i tak nie polecam tej agencji. Wyjechac mialysmy 20 czerwca a wyjechalysmy 7 lipca. Zmarnowalysmy czas i pieniadze na telefony do nich. Zupelny brak profesjonalizmu. Przeciez z gory wiedzieli ze jedziemy na 3 miesiace. To jest oczywiste ze latwiej znalezc prace dla kogos na rok ale skoro sie czegos podejmuja za duze pieniadze to znaczy ze powinni to zrobić. Ostrzegam bo moja historia skonczyla sie dobrze ale wcale nie musialo tak byc. Wspolczuje koledze bo ja nieduzo brakowalo a tez mialabym zmarnowane wakacje Jesli ktos chce korzystac z uslug jakiejs agencji to na pewno nie tej. Bo jesli nie stracicie wakacji i czasu to na pewno duzo nerwow.Gorąco nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław Re: Minge Poznań IP: 89.174.70.* 13.07.08, 22:20 nie wiem, czy ty sie zgrywasz na głupa, czy nie, ale polskie agencje, bądź polskie przedstawicielstwa agencji angielskich mają znacznie okrojoną ofertę pracy dla polaków. jeżeli nie ma pracy w danym okresie, to pani z agencji Ci jej nie wyczaruje! Sam pracowałem w anglii trochę czasu, teraz też nakręcam wyjazd i zdaje sobie sprawę z tego, że w niektórych zakładach w danym okresie produkcja staje. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Minge Poznań 30.12.10, 20:01 kattul napisała: Przeciez z gory wiedzieli ze jedziemy na 3 > miesiace. To jest oczywiste ze latwiej znalezc prace dla kogos na rok ale skoro > > sie czegos podejmuja za duze pieniadze to znaczy ze powinni to zrobić. > > Duże pieniądze? Tzn. wy płaciliście agencji, żeby pracę wam znalazła? O ile mi wiadomo, i w Polsce, i w Anglii pobieranie opłat od poszukujących pracy jest nielegalne. Więc jeśli płaciliście to raczej jesteście frajerami. Agencji płacą pracodawcy - i agencja wcale nie musi wysyłać wszystkich chętnych, tylko tych którzy pasują potencjalnemu pracodawcy. Agencja ma w d...e, że jedziesz na trzy miesiące, będzie dbała o pracodawcę, który jej płaci, a nie o to, żebyś ty wakacji nie straciła. I dziwisz się, że obiecali wam pracę? A co mieli powiedzieć? Że może wam coś znajdą, a może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fofa Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: 80.48.71.* 24.08.07, 00:04 Chcę ostrzec wszystkich co zetkneli się z gazety i z internetu przed Michałem Paskulskim który twierdzi że załatwia prace w Londynie, nieraz podaje nazwisko Michał Paczkowski,,lepiej na niego uważać,,STRZEŻCIE SIĘ JEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 31.07.10, 15:58 Ostrzegam wszystkich przed agencją OMEGA RESOURCE z warszawy.Niestety ta firma jest nieuczciwa.Moj mąz wyjechał do pracy z tej agencji i od ponad dwoch tygodni nie widzi wyplaty.Poza tym miał pracowac w zupelnie innym miescie ,a oni wysłali go zupełnie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 20:10 People Resources z Wrocławia-uwaga na tą agencję!!.Agencja nie zwraca kaucji za mieszkanie ,nie wypłaca pieniędzy za niewykorzystany urlop,nie wydaje nawet druku P-45 !!.Umowa podpisywana z Agencją we Wrocławiu jest sprzeczna z prawem pracy polskim jak i angielskim !! Przykładowo pracownik który zwolni się z pracy w angli przed zakończeniem kontraktu traci prawo do wypłaty ostatniej tygodniówki -to niedopuszczalne !.Nikt nie ma prawa zabierac pracownikowi zarobionych przez niego pieniędzy.to nie jest jednoosobowa opinia , proszę sprawdzic stronę-www.ang.pl/Praca_w_Anglii_People_Resources_19906.html oraz na forum-www. Szkocja .net Odpowiedz Link Zgłoś
julka.26 Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za 15.07.08, 14:12 mam problem z angielskim pracodawca własciwie jest polakiem Dariusz Włodarczyk czy ktos słyszał o nim?Werbuje ludzi do pracy w KFC I PIZZA HUTT,jego firma to STRAWBERRY w Angli.dodatkowo powiem ze werbuje ludzi do prac w wielu krajach np.hiszpania,francja,.tu w polsce nie moge go zlokalizowac.DZIEKI ZA POMOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.zvid.net 24.05.09, 10:23 Dariusz Wlodarczyk Strawberry pracowalismy dla tego alkoholika w Hiszpanii o ostatniej wyplacie zapomnij zreszta z kazdej urwie cos dla siebie czasami Ci wrzuci cos na tace ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.pool85-57-9.dynamic.orange.es 28.05.09, 21:47 ludzie uwazajcie na niego on naprawde oszukuje ludzi i zamierzam go podac do sadu jezeli ktos cos wie gdzie i w jaki sposob moge ta sprawe zalatwic prosze o kontakt na maila dziobek24@o2.pl z gory dziekuje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Czarna Lista Agencji Pośredniczacych Pracę Za IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.16, 16:26 pracowalem pol roku u tego grubego alkoholika, sam wyliczal wyplaty, kazal najpierw wyslac fakture ze sie pieniadze dostalo a potem przelewal na konto, ostatniej wyplaty oczywiscie nie otrzymalem, z tego co tu czytam to byly nagminne sprawy. Nigdy wiecej posrednikow z polski!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neja www.we.org.pl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 11:28 Witam! Czy ktoś z Was korzystał z wyjazdów w tej firmie bądź słyszał o niej cokolwiek??????? Odpowiedz Link Zgłoś
81kochana Polish Personnel Poznań czy ktos cos wie? 10.08.09, 21:45 Witam.Pytam o w/w agencję w związku z rekrutacją na: praca.money.pl/waiter;waitress,leeds,oferta,2108865.html Oto ich stronka: www.polishpersonnel.com/ Byłam w ich `biurze` na Chwiałkowskiego które mieści się w prywatnym mieszkaniu(na domofonie nie ma nazwy agencji a w tym mieszkaniu tylko tekturowy banner z nazwą agencji), pytałam też ludzi co wchodzili do tej kamienicy i nic nie wiedzieli o takiej firmie... Nic mi nie wiadomo o pobieraniu przez nich jakichkolwiek opłat zresztą nie zgodziłabym się i tak. Ogłoszenie jest z dnia dzisiejszego i bardzo duże rozczarowanie mnie czekało z tego powodu bo babka stwierdziła kilka godzin wcześniej, że rekrutacji ponownej jeszcze nie prowadzą... Pytałam czy mój angielski jest wystarczający(przeprowadziła ze mną rozmowę telefoniczną by to sprawdzić) i stwierdziła, że tak. Wysłali parę(chłopak i dziewczyna) bo `mniejsze prawdopodobieństwo, że się rozmyślą w ostatniej chwili a mięliśmy takie przypadki jak wysłaliśmy indywidualnie`... Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim ale przyznacie, że nie nastraja to optymistycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrutowany Re: Polish Personnel Poznań czy ktos cos wie? IP: *.icpnet.pl 20.02.11, 22:54 Dzięk,i tej agencji zdobyłem bardzo dobrą pracę. Rekrutacja może troszkę długo trwała ale profesjonalnie. Teraz trafilem do solidnej firmy. Dostalem tez od nich wcześniej możliwość kontaktu z osoba, ktora juz w tej firmie pracuje (też przez nich zatrudniona) wiec spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Polish Personnel Poznań czy ktos cos wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 09:53 Widzę 81kochana, że Twoje pytanie jest już raczej nieaktualne, bo zadałaś je dawno temu :) Mam nadzieję, że obecnie pracujesz i jesteś usatysfakcjonowana. Osobiście jestem zadowolona z działalności tej firmy. Podoba mi się praca miłych i sympatycznych pracowników,którzy wszystko wyjaśniają i tłumaczą. Polecił mi tę firmę znajomy, który aplikował na stanowisko inżyniera budowy na południu Polski i choć rekrutacja trwała długo i była kilku stopniowa (najpierw telefoniczna a potem chyba 2 spotkania w odstępie co najmniej tygodnia) to ostatecznie został zatrudniony i cały czas niesamowicie jest zadowolony ze zdobytej pracy. a ja wyjechałam dzięki ich pomocy do Anglii pracować jako kelnerka i bardzo się z tego powodu cieszę,bo sama pewnie nigdy bym się nie zdecydowała na taki wyjazd. Polish Personnel mieści się obecnie na Głogowskiej 84 i chyba nie ma problemu,żeby ich znaleźć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś