Dodaj do ulubionych

piękna pogoda :-)

07.05.06, 23:29
od 9 rano do 13 byłyśmy w St. Stephen's Green a po lunchu pojechaliśmy do
Glendalough i wróciliśmy przed 21, nogami teraz ruszać nie mogę ale super
było, byle więcej takich pięknych dni
Obserwuj wątek
    • mama.maksa Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 08:15
      U nas w Polsce też było wczoraj przepięknie,zresztą pogoda dopisuje już od
      kilku dni,wszystko kwitnie,jest tak cudnie kolorowo, a kiedy wiatr lekko
      zawieje zapach bzu, lipy, akacji ...unosi sie w powietrzu. Uwielbiam polską
      wiosnę !!!
      • maja92 Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 11:54
        Wczoraj mielismy oficjalna inalguracje lata w naszym domu;-))))))

Zalozylam krotkie spodenki i w opalaczu przesiedzialam w ogrotku caly dzien
        ;-)))) na prawde bylo ladnie....
        ....szkoda tylko, ze juz wisnie przekwitaja.....caly samochod mam oblepiony
        platkami;-))
        • imszulc Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 12:27
          a dzisiaj lato się skończyło :-(
          • maja92 Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 16:00
            imszulc napisała:

> a dzisiaj lato się skończyło :-(

%%%%%%%%%%%%%%

Remi dzisiaj ze szkola szedl do Croke Park na mecz - oj!! chyba zmokna chlopaki
            niesamowicie.....mam nadzieje, ze nie rozlozy mi sie na samo Przyjecie;-/
            • imszulc Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 16:31
              zmoknie na pewno, trzymam kciuki żeby się nie rozchorował
              • monika_irl Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 16:47
                powiem Wam dlaczego taka pogoda dzisiaj: poniewaz mój mąż wrócił po miesięcznym
                urlopie do pracy a ja miałam plany iść na spacer z naszym Pieścidełkiem
                • imszulc Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 17:00
                  ojej, tylko się nie denerwuj z powodu pogody, niestety często tak będzie ale w
                  czerwcu powinno być lepiej, jeszcze dużo spacerków przed Wami
                  ja też chciałam poszwędać się po parku, może jutro się uda
                  • monika_irl Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 17:22
                    Iwonka czym tu się denerwować :)) tylko się śmiać
                    Już się przyzwyczaiłam do tej pogody.
                    • imszulc Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 17:44
                      ja się jeszcze czasem denerwuje, chociaż też się chyba przyzwyczaiłam to
                      wolałabym w parku siedzieć niż w domu
                      przynajmniej dzisiaj trochę odpocznę bo wczorajsze wycieczki nieźle dały mi w kość
                    • maja92 Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 17:45
                      Cztery pory roku w ciagu jednego dnia - tak to mowia Irlandczycy????
                      ;-)))))

Wystaw Alicje do ogrodu - niech sie na pare chwilek zapachu mokrej zieleni
                      nawdycha;-)))))
                      W czasie lunchu przeszlam sie na 15 minut po Herbert Parku - ladnie pachnie -
                      poszlam sobie aleja przekwitajacych rozowych wisnii, a w dole caly zagon
                      tulipanow - bardzo musialam sie ze soba meczyc, by wrocic do pracy zamiast
                      ruszyc w Dluga;-))))))))

Oj Remi na pewno bedzie mial wszystko mokre na sobie - gacie tez;-))))))
                      • monika_irl Re: piękna pogoda :-) 08.05.06, 17:48
                        nie mamy jeszcze ogrodu :(
                        • dzoaann Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 10:06
                          Wczoraj wieczorkiem gdy przestało padać ruszyłam na spacer i fakycznie zapach
                          piękny:)dziś też coś chmurki na niebie,ciekawe,czy padać będzie?
                          • monika_irl Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 12:50
                            Asia coś dawno Cię nie było :))
                            • maja92 Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 13:10
                              Ups!! Palnelam - to kiedy Moniko przeprowadzasz sie do ogrodka z domkiem?

Gdy urodzil sie Remi mieszkalismy w centrum Bydgoszczy w kamienicy na
                              poddaszu.....do dzisiaj pamietam moje zmagania z wozkiem, by pojsc do parku;-((
                              Sama cale dzieciece i panienskie zycie mieszkalam w komunistycznym bloku z
                              wielkiej plyty - cudo architektoniczne od naszych przyjacol z Moskwy;-(((
                              Potwornosc!!! Patrzac teraz z prespektywy, to niezle rodzice musieli sie
                              nameczyc ze mna w tych klitkach na 8 pietrze i skwerkiem przed blokiem bardziej
                              piaskowym niz trawiastym....

Oj!! czlowiek sie szybko do dobrego przyzwyczaja i mojego domku z ogrodkiem bym
                              juz nie oddala;-))))))))
                              • dzoaann Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 15:06
                                Pogoda piękna i komp przegrywa..ale nie do końca:)namiętność i uzależnienie to
                                jest,Moniko!!!:)))))))))))))))
                                • imszulc Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 15:17
                                  ja też się piszę na jakąś terapię leczenia uzależnień od kompa, właśnie wychodzę
                                  na spacer a jeszcze muszę zerknąć co się tutaj dzieje, pomocy!
                                  • monika_irl Re: piękna pogoda :-) 09.05.06, 19:30
                                    ale miałysmy dzis spacerek 3,5 godzinny :)))
                                    mam nadzieje ze jutro tez tak bedzie
    • imszulc znowu słonko zaświeciło :-) 31.05.06, 22:21
      już drugi dzień z rzędu!
      znowu zaczynam być sobą, pełną energii
      ile mi się dzisiaj (wczoraj też) rzeczy udało zrobić, czasem trzech dni
      potrzebuje, żeby zrobić to wszystko co dzisiaj mi się udało
      może już tak zostanie, proszę
      • dzoaann Re: znowu słonko zaświeciło :-) 31.05.06, 22:41
        Ja mam tak samo:)Jak pięknie świeci to energia mnie rozpiera.Byle tak
        dalej,następne wyjątkowo ciepłe lato na Zielonej Wyspie, proszę.
        • tomsmom Re: znowu słonko zaświeciło :-) 31.05.06, 23:02
          No super jest dzisiaj naprawde! Bylam z Tomkiem w porcie na placu zabaw (w
          Skerries) i wybawil sie moj biedaczyna za wszystkie czasy. Chyba juz zapomnial
          o wczorajszym bolu, nawet bez problemu daje sobie zmienic plasterek na glowce
          (mam takie 'Kubusiowe' z obrazkami wiec dumny chodzi, ze ma kolorowe czolko),
          na spacerku w czapeczce nawet nie bylo widac, ze az taki biedny (oczko troche
          spuchniete jeszcze ale nie az tak bardzo). Tak sie wymeczyl na zjezdzalkach, ze
          po poludniu juz nawet nie chcial bawic sie w ogrodzie a dziadkowie maja takie
          fajne zabawki!
          Wieczorem morze bylo jak lustro (tesciowie maja cudny widok z okien) a na nim
          masa kolorowych zaglowek, i ten zachod slonca... moznaby prawie uwierzyc, ze
          taki tutaj raj na ziemi ;-)
          Hania
          • olliesmum Re: znowu słonko zaświeciło :-) 01.06.06, 10:42
            Haniu, witaj! Ciesze sie bardzo, ze mieliscie taki fajny dzien w Skerries :).
            Dzis sloneczko tez swieci, moze i nastepne dni beda ladne, wiec mam nadzieje, ze
            samopoczucie bedziesz miala dobre :)) i ze Tomek szybko zapomni o swoim ostatnim
            wypadku, biedactwo!
            • maja92 Re: znowu słonko zaświeciło :-) 01.06.06, 10:47
              Pieknie!!!

Wczoraj w czasie lunchu poszlam do parku - nie maoglam sie zwlec z lawki, by
              wrocic do biura po przerwie.....

Ja chce wakacje...
              ;-))))))))))))))))))))))))
              • imszulc Re: znowu słonko zaświeciło :-) 01.06.06, 14:20
                Maju, tutaj możesz się wyładować: www.pracuj.pl/banery/gry/sprzatanie/
                • maja92 Re: znowu słonko zaświeciło :-) 01.06.06, 14:46
                  Ah!!! A dzisiaj jeszcze piekniej!!

w Herbert parku nie ma wolnego miejsca na trawie, by usiasc. Wszyscy z
                  okolicznych biur wylegli. Tylko widac biale lydki wystajace z podkasanych
                  spodni;-)))

Oj!!! Kolezanka za wlosy musiala mnie do pracy zpowrotem ciagnac......

Gra nie chce mi sie tutaj zaladowac - sporobuje w domu jeszcze raz;-)))
                  • maja92 Re: znowu słonko zaświeciło :-) 02.06.06, 12:14
                    UPAL!!!!

dzisiaj jest jeszcze piekniej. Moj plan na dzisiejszy lunch - kanapki i park;-))
                    Wybralam sie do pracy dzisiaj w sandalkach;-)))))))

Lato, lato, lato;-)))
                    Wczoraj zaczelam moje dzieci przygotowywac na komary i inne robactwo letnie, co
                    bedzie w Polsce;-)))) Panikowali, gdy jedna ose widzieli wczoraj w
                    ogrodzie.....a co to bedzie w lipcu w Borach Tucholskich, gdzie komary lataja w
                    milionach?
                    ;-)))))))))))))))))
                    • annie_pl Re: znowu słonko zaświeciło :-) 02.06.06, 15:41
                      Upal upal... ale mi dobrze, ale oczywiscie jak na prawdziwa Polke przystalo musze powiedziec ze pracuje w biurze na budowie... biurze WIELKIE slowo, toz to nic innego jak metalowa puszka, wiec sobie wyobrazcie jak tu jest parno. Ale zdecydowanie sie ciesze, jeszcze poltorej godzinki pracy, potem dwie w samochodzie i juz bede mogla wywalic zwloki do ogrodka:) A na weekend planujemy jechac nad morze, a co...bede sie smazyc.
                      Maju zazdroszcze Ci odrobine tych wakacji, ale tylko odrobine:) Po raz pierwszy od dobrych 10 lat nie pojade na wakacje w Bory Tucholskie, pierwszy raz udalo mi sie namowic mojego Sknerusa na wycieczke w cieple kraje... choc pewnie do Kopernicy i tak zajrzymy.
                      Maju nie zaluj srodkow owadobojczych, bo nawet jesli na calym swiecie nie bedzie komarow to w Borach sie uchowaja :)
                      Pozdrawiam
                      Milego weeekendu wszystkim - duzo slonca
                      • imszulc Re: znowu słonko zaświeciło :-) 02.06.06, 19:48
                        rzeczywiście milutko sie zrobiło
                        ciepło ale do upałów to jeszcze daleko, w cieniu gęsiej skórki dostaje
                        też się na plaże wybieramy pod warunkiem, że sie pogoda przez weekend utrzyma,
                        muszę nabyć jeszcze jakieś wiaderka i łopatki :-)
                        udanego długiego weekendu i plażowania
                        pozdrawiam
                        Iwona
                        • dzoaann Re: znowu słonko zaświeciło :-) 02.06.06, 21:52
                          Pięknie:)Ale u nas na przedmieściu to wygwizdów.Jak zawieje to po prostu
                          lodowaty wiatr.
                          • zapytajnick Re: znowu słonko zaświeciło :-) 03.06.06, 20:49
                            normalne, mama przyleciala do mnie w czwartek to pogode przywiozla. Ona to taka
                            szczesciara, gdzie nie pojedziedzie tam pogode przywiezie.
                            Czesciej musi przyjezdzac;-). Nie wspomne o pogodzie, ale mamy pyszne obiadki,
                            pomaga mi we wszystkim. Ja nie chce zeby wyjezdzalaaaaaaaa.......
                            • imszulc Re: znowu słonko zaświeciło :-) 03.06.06, 21:11
                              a ja się dzisiaj opaliłam :-)))
                              jutro na plażę się wybieramy, widziałam jakieś piaszczyste w kilku miejscach ale
                              tak naprawdę to nie wiem gdzie sie wybrać
                              możecie polecic jakiś kawałek czystego piachu gdzies nad morzem?
                              dzięki, pozdrawiam
                              • monika_irl Re: znowu słonko zaświeciło :-) 03.06.06, 21:16
                                my tez dzisiaj bylismy na plazy w Portmanock, ludzi pełno ale itak fajnie było
                                posiedziec i pospacerowac nad wodą :)
                                • imszulc Re: znowu słonko zaświeciło :-) 03.06.06, 22:24
                                  ja się w parku opaliłam
                                  a ta plaża w Portmanock to czysta i ładna? Agata mogłaby tam w piachu pogrzebać?
                                  • monika_irl Re: znowu słonko zaświeciło :-) 03.06.06, 22:40
                                    jak najbardziej :)
                                  • annie_pl Re: znowu słonko zaświeciło :-) 04.06.06, 10:19
                                    Hej Dziewczyny!
                                    Bylismy wczoraj na plazy w Bettystown - nie najgorzej, choc ludzi po poludniu sie mnostwo najechalo, ale coz sie dziwic kazdy chce zlapac troche sloneczka. Dzis raczej posiedzimy w domku, bo moj maz sie "letko" spiekl i musi odpoczac od slonca. Zobaczymy jak bedzie jutro.
                                    Pozdrowienia

Annie :-)
                                    • dzoaann Re: znowu słonko zaświeciło :-) 04.06.06, 12:28
                                      A u nas sąsiedzi,przy pięknej pogodzie,urządzili garden party.Przed tym kończyli
                                      upiększać ogród.Od 8 rano piłowali i stukali,party z głośna muzyką zaczęło się w
                                      południe i trwało do 3 w nocy.Z lekka mnie trafiało.Reszta im pozazdrościla i
                                      też się bawili,ale ciszej.Dziś pewnie powtórka z rozrywki, bo jutro wolne:(
                                      Mąż pracuje,specjalnie nie możemy się dalej ruszyć i muszę cierpieć.bo aż taka
                                      ugodowa nie jestem ,żeby do 3 w nocy wysłuchiwać starych przebojów:(
                                      • tomsmom Plac zabaw i plaza 04.06.06, 18:57
                                        Dwa w jednym, moge polecic wszystkim Skerries i na dodatek wcale nie jest az
                                        takie zaludnione. Plac zabaw jest zaraz przy porcie, tuz obok piekna
                                        piaszczysta plaza, a w samym porcie kafejki wcale nie za drogie.
                                        My z Tomkiem i dwoma malymi kuzynkami (i ich rodzicami) bylismy dzisiaj w parku
                                        Ardgillan, super, dzieciaki tak sie ubawily, ze pewnie beda super spac. Tomek
                                        stoi teraz nade mna bo babcia zrobila piknik i idziemy wszyscy do ogrodka.
                                        Fajnie tu jak lato jest...
                                        Milego wypoczynku - Hania
                                        • imszulc Re: Plac zabaw i plaza 04.06.06, 21:50
                                          Pojechaliśmy do Balbriggan, bardzo daleko tej plaży do Międzyzdrojów ale jak się
                                          nie ma co się lubi to się lubi co się ma :-/ pogoda też trochę gorsza była niż
                                          wczoraj ale najważniejsze, że Agata była zachwycona
                                          piasek właściwie jej nie interesował, za to woda... wyleźć małpa nie chciała a
                                          najcieplej wcale nie było, jutro powtórka z rozrywki a jak nie będzie słonka to
                                          na basen lecimy, niech się Córak wytapla :-)
                                          • imszulc <a href="http://www.nac.ie/" target="_blank">www.nac.ie/</ 05.06.06, 19:50
                                            Słonko świeciło ale chłodny wiaterek spowodował, że pojechaliśmy na basen. Agata
                                            oszalała na punkcie wody a my jesteśmy wykończeni :-))) Polecam! Bardzo
                                            przyjazny maluchom.
                                            • imszulc ooops 05.06.06, 19:51
                                              ale wyskoczyło dziwadło! chciałam tylko link na basen wkleić: www.nac.ie
                                              • dzoaann Re: ooops 05.06.06, 22:01
                                                he,he:)
                                                A my bylismy dziś w Bettystown,mgła była niesamowita,lekki wiatr,dzieci szalały
                                                w piasku,graliśmy w piłę,a chłopaki(trzech!)chwilę popływali przy brzegu.Woda
                                                ciepła była,tylko wiatr nie bardzo.Ale szybko ich wytarłam i przebrałam w suche
                                                ciuchy i bluzy.Tzn. ten największy przebrał się sam:)))
                                                Ogólnie super.Choć nigdy nie przyzwyczaję się do samochodów na plaży.A
                                                najbardziej denerwujący są Ci, którzy się ścigają nie bacząc na dzieci i
                                                spacerowiczów:(((
                                                Trzeba mieć oczy dookoła głowy.
                                                A jak juz wracalismy to mgła opadła i słońce wyjrzało.
                                                • annie_pl Re: ooops 05.06.06, 22:25
                                                  Mnie tez moj maz wyciagnal znow do Bettystown i szczerze mowiac odrobine zalowalam ze sie dalam namowic. W sobote bylo cudownie, za to dzis wialo, zimno i wlasciwie zero slonca. Jak wyjezdzalismy w poludnie z Enfield grzalo cudownie, podobnie cieplutko bylo po powrocie, a nad morzem buuu kaszana. Chlopaki oczywiscie poszli sie wykapac, ale ja lezalam w kostiumie kapielowym pod recznikiem hihihi, nie opalilam sie za bardzo hihihi. Za to jutro w nocy jedziemy na lotnisko po tesciowa juz sie nie moge doczekac...mhm obiadki..ciasta...porzadek w domku bez mojego udzialu...a do tego cudowna kobieta, prawie jak moja wlasna mama.
                                                  Kurcze jutro do pracy... Milego tygodnia
                                                  • maja92 Re: ooops 06.06.06, 14:37
                                                    Spalilam sobie plecy;-)))) mam czerwone kolko na srodkow plecow, gdzie nie
                                                    dalam rady nalozyc sobie kremu, bo raczki za krotkie;-))))))

Ale fajnie - no coz dzisiaj znaowu trzeba bylo wbic sie w garniturek, ale
                                                    zalozylam sandalki;-)))
                                                    A tak fajnie przez czaly dlugi weekend w szortach latalam;-)))

Nasza ulubiona praza jest w Greystons - na koncu linii DART. Zawsze do Wicklow
                                                    jezdzimy - takze Brittas Bay jest cudowna...

A najpiekniejsze plaze sa w Co. Wexford i Wateford - do tych nic sie nie
                                                    przyrowna...no moze plaza w Inch....moze Dog's Bay w Conemmar'a....a moze West
                                                    Cork i Cobh.... nie wiem - w Irlandii mam duuuuuzo ulubionych miejsc i plaz,
                                                    ale do Greystons najblizej;-)))

W tak pogode to nawet do Polski chce mi sie jechac, bo w tamtym tygodniu nie
                                                    mialam juz ochoty....tylko ze tam leje caly czas - czekaja na nasza pogode, by
                                                    do nich doleciala;-))))) Bydgoszcz jest zaplakana deszczem, jak to moj tato
                                                    stwierdzil w niedziele;-))))
                                                  • maja92 Dzisiaj ma byc najcieplejszy dzien... 08.06.06, 12:11
                                                    w tym roku jak dotad;-)))

hurraaaa!!!!
                                                    Musze cos wymyslec, bo chce uciec z tego okropnego miejsca na trawe;-))))))
                                                    Ja chce na sloneczko;-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka