Gość: Gosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:27 newsforums.bbc.co.uk/nol/thread.jspa?sortBy=1&threadID=2332&start=0&tstart=0&edition=1&ttl=20060629140830paginato r Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertos25 Re: Poczytajcie 29.06.06, 15:38 fajny artykul, dobrze ze mozna brac udzial w dyskusji o emigrantach z East Europe. Ja juz do nich napisalem , choc nie wiem czy na temat i czy nie za prostym jezykiem , ale w koncu jestem dumnym emigrantem z Polski, pokonalem wiele trudnosci , min. jak bylem glodny, a mialem w portfelu tylko 56 pensow, wszedłem do TESCO i po chwili wyszedlem z kanapka za 2 funty 35 pensow , a w portfelu mialem dalej 56 pensow. Wiecie jak to zrobilem? co do watku , wiec im tak tam napisalem , na tym angielskim forum , na ktorym sie smieja, ze Polacy to glupki: "I AM FROM POLAND. I LOOK FOR A JOB. ANY JOB , ANYWHERE.THANK YOU" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuzzy Re: Poczytajcie IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.06.06, 15:42 :) Dobre :) Smutne jest to, ze masz sporo racji :( Odpowiedz Link Zgłoś
robertos25 Re: Poczytajcie 29.06.06, 15:53 Happ Hazzard, Chesterfield, UK naisal na tym forum : "... This benefits the Islington chattering classes (New Labour) who get cheap nannies etc, and it also benefits the exploitative business owners (Tories) who get legions of Eastern European workers to work in their factories for peanuts..." o jakie orzeszki mu chodzi? znowu slangiem pisza , zeby Polacy nie zrozumieli o co chodzi, gdzie jest alinkauk? (ta ktora podala reke na prosbe Anglika "Give me hankie"-czyli husteczke do nosa) znowu musze tam napisac , ze : I AM FROM POLAND, I LOOK FOR A JOB , ANY JOB ANYWHERE, THNAK YOU VERY MUCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Poczytajcie 30.06.06, 00:59 work for peanuts - pracowac za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Poczytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:50 zamieszki beda. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To tylko potwierdza lenistwo Brytyjczyków - he, he 29.06.06, 15:51 To tylko potwierdza lenistwo Brytyjczyków - he, he. Napisałam im co o tym myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: To tylko potwierdza lenistwo Brytyjczyków - h IP: 62.254.0.* 30.06.06, 00:38 Added: Thursday, 29 June, 2006, 13:20 GMT 14:20 UK When living in Birmingham I saw loads of white British people living off benefit and clearly not caring about getting a job. I never met an unemployed immigrant. Who deserves to be here more? Rick Fielder, Didcot, United Kingdom Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: To tylko potwierdza lenistwo Brytyjczyków - h 30.06.06, 06:48 Widac ze sa jeszcze madrzy angole na tym swiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: To tylko potwierdza lenistwo Brytyjczyków - h IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.06, 09:33 Rozchodzi sie o to, ze jak cos rzadowi sie nie wiedzie to zwykle szuka tematów zastepczych i próbuje zwalać na emigrantów. Tak na prawdę to emigracja to ciągnie ten kraj do przodu i blair nie może temu zaprzeczyć więc po cichu wspiera emigracje(za duzo leniwców wśród brytoli). Odpowiedz Link Zgłoś