Dodaj do ulubionych

Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym

08.10.06, 18:30
Wiem , wiem , bedziecie odsylac do strony , ale prosze tylko napiszcie czy
nadal nie mozna miec w podrecznym kosmetykow itp. slyszalam tezze nie mozna
miec torebki osobistej. Jak tez wyglada ze sprzetem typu telefon, aparat itd.
Dzieki z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: G Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.10.06, 18:35
      Co do torebki to pewnie zalezy od widzimisie lini lotniczych, a nie piszesz czym
      lecisz.

Ban na napoje i zele pozostaje. Ale to co kupisz na lotnisku w sklepach
      bezclowych mozesz zabrac na poklad. Elektronika bez ograniczen.

Jednak sugeruje poczytanie strony przewoznika.
      • shilla01 Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 08.10.06, 18:37
        lece ryanairem . Czyli aparat mogę wniesc na szyi jak przed tym calym
        zamieszaniem??
        • korkix78 Od serca 08.10.06, 18:42
          > Czyli aparat mogę wniesc na szyi jak przed tym calym
          > zamieszaniem??

A takze na uchu jesli taka Twoja wola.

Tylko ostroznie z wszelakimi plynami, plynopodobnymi cieczami (? :P ), dziwnymi
          substancjami i innymi roztorami - zadnych pianek do golenia nog, soczkow dla
          niemowlat, plynow do zraszania nosa itp - bo naprawde, spowalnia do odprawe, a
          i tak wyladuje w koszu.
          W glownym bagazu o ile mi wiadomo mozna miec nawet 20 litrow wod plodowych i
          sie nie powinni doczepic.
          • shilla01 Re: Od serca 08.10.06, 18:48
            dzieki za dobre rady , ale sadze ze uszy mam za male zeby taki ciezki aparat
            zawiesic :D chodzi o to ze poprzednim razem bez problemu wnieslismy aparat na
            poklad - nie w bagazu. Czy teraz tez warto zaryzykowac. W razie czego nie
            bedzie go komu oddac, a szkoda stracic :(
            • Gość: aneta Re: Od serca IP: *.is.net.pl 08.10.06, 18:55
              ja lecialam z balic niedawno, niestety sitko robia, u mnie wywalili mi z
              podrecznego dezodorant w sztyfcie i perfum (zapomnialam wyjac z kosmetyczki),
              innym gosciom wyrzucali papierosy, gazety (krzyzowki), ponoc moglyby byc
              nasaczone jakac trucizna :), no i wszyscy musieli degustowac przez sluzba
              graniczna kanapki i co tam do jedzenia mieli :)))
              • Gość: G Re: Od serca IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.10.06, 19:04
                Przy odlotach z Polski sa inne zasady gry.
                www.ulc.gov.pl/index_1.php?dzial=wiadomosci&plik=29_08_2006
                Poza tym polskie lotniska sa troche inne i zwykle kontrola osobista jest za
                strefa sklepow bezclowych, wiec nie mozna wniesc na poklad tychze zakupow jestli
                znajduja sie na liscie produktow zabronionych.
                • shilla01 Re: Od serca 09.10.06, 12:43
                  ech, chyba nie bede ryzykowac i do podrecznego wloze tylko ciuchy, nie wezmę
                  torebki , telefonu i aparatu.
                  • korkix78 Re: Od serca 09.10.06, 12:46
                    W polowie wrzesnia lecialem, ale to byl Wizzair.

Mialem mp3 playera, 2 telefony, kanapki i wszystko bylo OK.
                    Ale piciu dalem do glownego bagazu bo tego pilnowali.
    • wc1a Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 09.10.06, 13:26
      Ja lecialam z Luton 3 dni po tym smiesznym wydarzeniu sierpniowym i mialam ze
      soba co nastepuje: paszport w jednej kieszeni, telefon w drugiej, w trzeciej
      zapalniczka; butelka wody mineralnej, szklany kubek i metalowa papierosnica w
      podrecznym. Wizzair Luton-Warszawa.
      • Gość: malgosia Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym IP: *.lucent.com 09.10.06, 15:13
        Ja wczoraj wrocilam z Warszawy. Zadnych plynow/zelow nie mozna przeniesc przez
        kontrole - reszta ogolnie dozwolona. Ja przewozilam laptopa i bez problemu. Jak
        tu ktos wspomnial Na Heathrow mozna zrobic zakupy, bo tu kontrola jest przed
        sklepami - w Warszawie - nie.
        Jest zasada, ze mozna miec jedna torbe (i to troche mniejsza niz do tej pory).
        Przy wylocie z Heathrow czasami sie czepiaja jesli masz i torebke i plecak,
        zeby torebke schowac do plecaka.
        • shilla01 Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 09.10.06, 15:58
          ja slyszalam od kolezanki ze nie mozna miec wlasnie torebki. Nie ma chyba kilku
          złotych zasad, wszystko zalezy od tych tam , na lotniskach :(
          • Gość: flawia Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym IP: *.bulldogdsl.com 11.10.06, 00:15
            Wracalam ryanairem przedwczoraj- nie mozna miec tylko plynow (i to rzeczywiscie
            wywalaja), cala reszta typu laptopy, aparaty, torebki, plecaki dozwolona.
            Lecialam z Lodzi, tam kontrola jest przed sklepami, wiec przed wejsciem do
            samolotu mozna bylo kupic napoje i je zabrac na poklad, tylko przestraszona
            sprzedawczyni powtarzala 'tylko prosze to wypic i wyrzucic i nie brac do
            samolotu'.
    • randybvain Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 09.10.06, 18:36
      Zadnych plynow i jedzen oraz ostrych narzedzi. Buty przeswietlali osobno w
      Luton.
      • 2paco Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 11.10.06, 01:12
        krka, ja mam regularnie katar, i jak raz zapomniałem zakroplić nos przed
        lądowaniem to myślałem że oszaleję, bo jak mi się ucho zatkało przy rozpoczęciu
        schodzenia to potem było gorzej, i dopiero po dwóch godzinach jak wystartowałem
        w dalszą drogę to zelżył ten potwworny ból..
        zawsze mam ze sobą krople (sulfarinol), ale po tym alarmie nie leciałem, i
        obawiam się czy mi tego tez nie pozwolą ze sobą zabierać.. :/ wiecie jak jest z
        tym?
        • 2paco Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 12.10.06, 17:22
          podbijam, może ktoś mi wyjasni ;)
          • flawia_f Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 12.10.06, 22:17
            Lecialam teraz ze znajomym, ktory mial w bagazu podreczny jakis tam syrop,
            nawet fabrycznie zamkniety- niestety wyladowal w koszu.
            • 2paco Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 12.10.06, 23:41
              a jakbym miał zaświadczenie od lekarza, że mam regularnie alergiczny katar, i
              przez to problemy z uszami w czasie latania, to myślicie że by mi pozwolili?
              wiem ze po tej udaremnionej próbie zamachu było coś takiego, że jak ktos musi
              mieć przy sobie lek, to potrzebne zaświadczenie no i demonstracja
              nieszkodliwości leku dla otoczenia na oczach kontroli lotniskowej ;)
    • anitka06 Re: Lece do Polski 12.10 jak z podrecznym 12.10.06, 22:22
      witam!mozesz miec przy sobie kosmetyki w bagazu podrecznym ktos cie zle
      poinformowal,a co do torebki rowniez mozesz ja miec to twoja rzecz osobista
      wiec ni e ma z tym problemu.Co do roznych akcesoriow spoko wpakuj do torebki,a
      tel w samolocie wylacz pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka