Dodaj do ulubionych

i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk czy nl

IP: 195.8.190.* 24.10.06, 12:39
jak wyzej , duzo polakow to przyjezda nie znajac jezyka narzekaja na place (a
czego sie dziwic jak jezyka sie nie zna)wszedzie ich pelno , sa bardzo
glosni, jest ich za duzo malo tego nie sa zadowoleni z tego ze rumuni albo
bulgarzy tez moga tu zaczac przyjezdzac jak anglia by nalezala tylko do nich
i tylko oni maja prawo tu przyjezdzac mieszkam to 7 lat (wczesniej mieszkalam
w nl prawie cale swoje zycie ) ale wczesniej bardzo rzadko slyszalam polski
albo widzialam polski samochod a wlasnie jezdza polskimi samochodami niszcza
brytyjskie drogi i nawet podatkow nie placa brytyjski rzad cos powinien z tym
zrobic ...jezeli tak polakom tu zle i brytyjczycy tak slabo placa , jedzenie
jest nie dobre , nie jest czysto w tym kraju to pakujcie walizy i do domu !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MI5 Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.claimtracker.com 24.10.06, 12:47
      Doinformuj sie - podatki placimy. Do 'brytyjskiego' budzetu.
      • Gość: Jerry Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.tns-global.co.uk 24.10.06, 13:35
        TEz mam podobne zdanie. Jestem w polowie Niemcem w polowie Polakiem ale w
        Polsce nie mieszkalem nigdy. Mieszkam w londynie juz 5 lat i jest tu coraz
        wiecej Polakow. Nieprzygotowanych liczacych ze wszysto im spadnie z nieba. Tak
        nie jest. Zanim sie wyjedzie trzeba sie zastanowic u mierzyc zamiary na sily.
        • Gość: MI5 Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.claimtracker.com 24.10.06, 13:38
          Swiete slowa.
          Ale mi tego nie musisz mowic.
    • korkix78 Nie placa podatkow 24.10.06, 13:55
      >jezdza polskimi samochodami niszcza
      > brytyjskie drogi i nawet podatkow nie placa

Hehe,

Scenka na stacji po zatankowaniu:

- Good morning, number 3, please.
      - Right, 50 litres of petrol.. Do you want the price with tax & VAT inclusive
      or exclusive?
      - No tax and VAT please.
      - That will be 8 Pounds then please.
      - Here you are. Thank you.
      - Here's the change, thank you.
    • Gość: pftttt Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 14:06
      Serio tak myslisz czy to prowokacja?
      hehehe niszcza drogi? tzn co robia? wala kilofami w asfalt? czy prowadzenie
      auta po nawierzchni asfaltowej nazywasz niszczeniem drogi? polacy jezdza tak
      samo jak brytyjczycy o ile nei lepiej. Mieszkam nie dalego od drogi i slysze te
      zrywy i gazowanie mlodych brytyjczykow, wiec to chyba oni niszcza drogi jesli
      wogole. W UK jest wiecej angielskich samochodow niz tych zpolski czy kupionych
      przez polakow, wiec jesli wogole mozna mowic o niszczeniu drog to pogadaj do
      brytyjczykow.

Podatkow nie placa? tzn kto? moze wez mloteczek i sie puknij. Ci co nie placa
      podatkow sa wykorzystywani, i jedyna osoba ktora nie placi podatku tych osob
      jest pracodawca, bo to jest jego swiety obowiazek odporowadzic podatek kazdego
      pracownika, jesli tego nie robi, jest przestepca podatkowym i podlega karze.

A co powiesz na spakowanie walizek i powrot do nl? skoro nie jestes
      brytyjczykiem to co sie tak rzucasz? Polakiem tez sie chyba nie czyjesz, wiec
      co robisz na tym forum?
      • deadeasy Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz 24.10.06, 15:55
        "o ile nei lepiej. "

Dowcip miesiaca. Wsadz Polaka na rondo albo autostrade. Anglicy nie sa swieci
        ale to co Polacy potrafia wyrabiac na drogach to przechodzi ludzkie pojecie.
        Porownaj statystyki wypadkow w obu krajach. Bedac tu, obserwujac "napotkanych"
        kierowcow "na polskich blachach" moge stwierdzic, ze rzadko ktory potrafil sie
        znalezc na drodze: zjezdzaja z autostrady w ostatniej chwili, ustawiaja sie na
        rondzie na zlym pasie, zajezdzaja innym droge na rondzie, parkuja przednimi
        kolami na chodniku bo nie potrafia zaparkowac wzdluz. Ostatnio jakis gosc
        zatrzymal samochod w poprzek barierki przy wyjezdzie z parkingu lotniska.

> Podatkow nie placa? tzn kto? moze wez mloteczek i sie puknij. Ci co nie placa
        > podatkow sa wykorzystywani, i jedyna osoba ktora nie placi podatku tych osob
        > jest pracodawca, bo to jest jego swiety obowiazek odporowadzic podatek
        kazdego
        > pracownika, jesli tego nie robi, jest przestepca podatkowym i podlega karze.

- oczywiste jest, ze nie masz zielonego pojecia o czym jet tu mowa - chodzi o
        podatek drogowy "Road Tax" kazdy zmotoryzowany uzytkownik drogi w UK musi go
        placic.
        • Gość: pfft Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 16:16
          zaraz chwileczke, zanim zaczniesz mnie pouczac, mowiec o zielonym pojeciu lub
          innym proponuje jeszcze raz przeczytac post autora, nie mowie zlosliwie ani nie
          chce sie tu wyrzywac.

jest tu mowa o: cytuje
          - duzo polakow to przyjezda nie znajac jezyka narzekaja na place (a
          czego sie dziwic jak jezyka sie nie zna)wszedzie ich pelno
          -jezdza polskimi samochodami niszcza
          brytyjskie drogi
          -i nawet podatkow nie placa brytyjski rzad cos powinien z tym
          zrobic ...jezeli tak polakom tu zle i brytyjczycy tak slabo placa , jedzenie
          jest nie dobre

ten watek nie traktuje tylko o samochaodach, zauwaz ze tez mowi o placeniu
          podatkow zlym jedzeniu, malej placy itp akurat autor nie wspomnial zadnego
          pdatku drogowego, tylko ty z nim wyjechales. Jesli chodzi o placenie podatkow
          to akurat jest to jeden z glupich argumentow rzucanych przez malo przyjaznych
          emigrantom brytyjczykow, mowia ze nowi przybysze nie placa podatkow dlatego
          powinni sie wyniesc. Dlatego moja odpowiedz dotyczyla pracy i podatkow a nie
          road tax. Autor zrobil sobie zlewke z argumentow przeciw nowym czlonkom EU tak
          jak to widza chavsy ktorzy o road tax nawet nie slyszeli albo maja go gdzies
          podobnie jak oplate za tv

• deadeasy Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz 24.10.06, 16:36
            Dokladnie cytat brzmi: "jezdza polskimi samochodami niszcza
            brytyjskie drogi i nawet podatkow nie placa brytyjski rzad cos powinien z tym
            zrobic .." bez przecinkow, bez kropek na koncu zdania wiec nie jest dziwne, ze
            jako ktos w jednym zdaniu miesza jezdzenie samochodami i podatki to jeden
            wniosek mozna wysnuc (co jest w wiekszosci prawda - to nieplacenie Road Tax).

> -jezdza polskimi samochodami niszcza brytyjskie drogi
            To akurat jest "smieszno-bzdurne"...

Jesli ktos by mi wyskoczyl z twierdzeniam, ze Polacy nie placa podatku od
            zarobkow to ja im na to bym zarekomendowala przetestowanie glowy (do tej pory
            jeszcze sie jednak z ta opinia nie spotkalam bezposrednio).

"wyjechales" - "-las" ;o)
          • Gość: blabla Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: 195.8.190.* 25.10.06, 10:58
            nie zrobilam sobie zlewki z emigrantow , mowiac o pdatkach i polskich
            samochodach chodzilo mi ze jezdza na polskich restracjach i powiedz me gdzie
            placa podatkek drogowy? to raz a dwa dlaczego w uk jest pelno korkow? dlatego
            ze coraz wiecej jest samochodow na drogach i przez to drogi sie niszcza i
            wymagaja renowcji czy naprawy , wiem ze warunki atmosferyczne tez niszcza drogi
            ale i samochody a z podatkow ktore placimy pieniadz tez miedzy innymi ida na
            naprawe drog czy autostrad!!!
        • ghrom Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz 24.10.06, 23:19
          > Porownaj statystyki wypadkow w obu krajach.

Jak bardzo bym sie nie zgadzal z meritum twojej wypowiedzi, z tym zdaniem zgodzic sie nie moge.
          Smiertelne zniwo na polskich drogach wynika daleko bardziej z ich zalosnej jakosci, oraz dodatkowo z
          zalosnej jakosci automobili po nich sie poruszajacych.
    • Gość: QWERTY Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.claranet.co.uk 24.10.06, 15:07
      A to prawda.Polacy jak tu przyjezdzaja to uwazaja sie za panow swiata. A jesli chodzi o podatek, to pewnie drogowy. Polacy powinni placic TAX ROAD zaraz po wjezdzie na wyspy samochedem z polskimi blachami. Nie ma co ukrywac. Jezdza po tych drogach niech placa tak jak inni.
      • Gość: pfft Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 15:23
        jesli masz samochod zarejestrowany po 2001 roku nie trzeba placic tax road,
        czyli odnosi sie to tylko do "gratow"
        • deadeasy Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz 24.10.06, 15:37
          > jesli masz samochod zarejestrowany po 2001 roku nie trzeba placic tax road,
          > czyli odnosi sie to tylko do "gratow"

Co za kompletna bzdura.
          • Gość: pfft Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 15:41
            heh
            zanim zaczniesz krytykowac najpierw sprawdz u zrodla
            po co piszesz jak nie weisz??
            • deadeasy link 24.10.06, 16:10
              Nie musze sprawdzac. Road Tax w UK jest placony przez kazdego zmotoryzowanego
              uzytkownika drogi i placi sie go za kazdy pojazd (a nie od osoby). Wiek
              samochodu ma niewiele z tym wspolnego - no moze nie zupelnie za "vintage
              cars/motorbikes" placi sie maly podatek. Na wysokosc Road Tax ma tez wplyw
              pojemnosc silnika. Road Tax nie placi sie tylko wtedy jesli sie oficjalnie
              zadeklaruje, ze samochod nie porusza sie po drogach (deklaracja SORN) i wtedy
              samochod nie moze stac nawet na ulicy.

Jest jeszcze cos takiego jak MOT ale nie bede tu robic wykladu zeby kompletnie
              nie zamotac komus w glowie ;o)

Prosze sie udac tu:
              www.direct.gov.uk/Motoring/fs/en
              • Gość: pfft Re: link IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 16:26
                Cars registered before March 2001
                In many cases the emissions test data is simply not available for cars
                registered before March 2001, so, the rate of VED can't be linked to CO2
                emissions. Yet, there are still discounts to be had for smaller cars. If the
                engine capacity is 1,549cc or less, you'll get a £65 discount off the new
                standard annual rate of £175.

dla samochodow zarejestrowanych po 2001 sa inne parametry road tax wez sobie
                chocb w google wpisz i tyle.
                No nie bede ci robic wykladu takze bo kompletnie sie zamotasz, i bedziesz
                potrzebowac MOT-u tylko ze nie auta.
                • Gość: QWERTY Re: link IP: *.claranet.co.uk 24.10.06, 16:44
                  Jednym slowem. A ty na jakich blachach jezdzisz pfft?? Na angielskich czy polskich??
                  • Gość: blabla Re: link IP: 195.8.190.* 25.10.06, 11:01
                    na angielskich i place wszystko w uk
                • deadeasy Re: link 24.10.06, 16:54
                  Pozwol, ze ciebie zacytuje: "jesli masz samochod zarejestrowany po 2001 roku
                  nie trzeba placic tax road".

A oto twoja dalsza wypowiedz po zapoznaniu sie z informacja zawarta w podanym
                  przeze mnie linku: "dla samochodow zarejestrowanych po 2001 sa inne parametry
                  road tax ".

Zamiast wiec przyznac sie, ze jednak nie mialo sie racji piszac najpierw,
                  ze "nie trzeba placic tax road" to odwaracmy kota ogonem i piszemy: "po 2001 sa
                  inne parametry road tax wez sobie chocb w google wpisz i tyle".

Chodzilo mi po glowie wypisanie WSZYSTKICH parametrow, ktore wplywaja na
                  wysokosc oplaty Road Tax (wlaczajac emisje CO2) ale stwierdzilam, ze to bez
                  sensu bo kto bedzie zainteresowany to sam sobie to wyczyta ze stron
                  Internetowych (bo po to one sa).

Z twoich wypowiedzi jasno wynika, ze nie masz o niczym pojecia a zabierasz glos
                  w dyskusji. Slyszysz, ze dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele.
              • ghrom Re: link 24.10.06, 23:22
                > Na wysokosc Road Tax ma tez wplyw pojemnosc silnika.

Huh? A nie _tylko i wylacznie_ wydychany CO2?
                • deadeasy CO2 25.10.06, 16:23
                  Wydawalo mi sie, ze kiedys zanim zaczeli sie przejmowac wyziewami brali pod
                  uwage wielkosc silnika... ale to "bylo dawno i nieprawda".

Teraz jest jak piszesz: CO2 ogolnie rzadzi.
        • cdlxxvi Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz 24.10.06, 16:57
          > jesli masz samochod zarejestrowany po 2001 roku nie trzeba placic tax road,
          > czyli odnosi sie to tylko do "gratow"
          Taajes. Dodaj jeszcze, że takie samochody latają.
    • Gość: agnieszka Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: *.caribcable.com 24.10.06, 17:34
      zgadzam sie z toba.dzieki
      • Gość: blabla Re: i ja mam podzielone zdanie o polakach w uk cz IP: 195.8.190.* 25.10.06, 11:06
        oj chyba troche tu namieszalam....sorki ze pisalam jednym ciagiem ,jak juz ktos
        to wspomnial powyzej ...ale pisalam co myslalam jednym i moze to spowdowalo ,
        ze niektore osoby pomyliy to z normalnym podatkiem ...oczywiscie kazdy kto
        pracuje tu legalnie automatycznie placi podatek chyba , ze ma swoj buisness to
        sam musi sobie odprowadzac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka