Dodaj do ulubionych

a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z HO

IP: *.range81-152.btcentralplus.com 25.10.06, 10:48
Z ciekawości pytam - ile wynosi czynsz płacony państwu za dom socjalny lub
HO z Housing Association za wynajęty dom, mieszkanie.(ile pomieszczen)
Niektorym chyba się wydaje, że za darmo.
Obserwuj wątek
    • Gość: HA-oczywiście Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.range81-152.btcentralplus.com 25.10.06, 10:49
    • Gość: vitek Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.server.ntli.net 25.10.06, 11:04
      Nie wiem co to jest 'HO z Housing Association'

ale wiem że płacę Ł70/tyg., council house, terraced, 3 bedrooms
      Oczywiście płacę także za prąd, gaz, wodę, tv i council tax na wypadek jakby
      ktoś myślał że mam to darmo :)
      A dom musiałem sam odremontować bo był w opłakanym stanie i wyposażyć
      • Gość: xxx Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.range81-152.btcentralplus.com 25.10.06, 11:59
        to HO to miało być HA - Housing Association
      • Gość: ffffff vitek IP: *.server.ntli.net 25.10.06, 12:24
        Na ile masz podpisana umowe ze oplacalo ci sie zrobic remont tego domu? Czy jest mozliwosc pozniejsze wykupienie tego domu? Czy masz wybor lokalizacji? Jak to jest z zalatwieniem formalnosci. czas oczekiwania? Bede wdzieczna za kazde info. Podejrzewam ze nie tylko mnie to interesuje. Pozdrawiam
        • Gość: vitek Re: vitek IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 13:20
          Umowa jest na 1 rok próbna, potem bezterminowa. Wykup możliwy po 2 latach
          (Right To Buy). Wybór lokalizacji (dzielnicy) miałem, ale wyboru domu nie
          (biorę to co mi zapronują albo bye). Podanie składasz w urzędzie miasta,
          waiting times may vary :)
          • Gość: vitek Re: vitek IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 13:22
            Sprostowanie: wg nowych przepisów trzeba mieszkać 5 lat żeby móc wykupić
          • Gość: magda Re: vitek IP: *.proxy.aol.com 26.10.06, 13:32
            vitek, ciekawe jakie miasto...londyn moze?
            :))
          • Gość: fffffffff vitku IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 14:19
            A jak dlugo czekales? Czy wynajmujesz z miejsca tzn odrazu ci proponuja cos czy musisz czekac tak dlugo jak jest przy przydziale mieszkan? Czy trzeba spelniac jakies kryteria?
      • Gość: magda council house IP: *.proxy.aol.com 25.10.06, 14:03
        council house

jak mozna taki dom/mieszkanie otrzymac?
        i kto ma szanse otrzymac?
        • jasiubleep Re: council house 26.10.06, 19:21
          Jestes za glupia, zeby przetrwac w UK. Wracaj do domu albo spytaj znajomych
          Polakow /Slowakow /Litwinow ....
      • jasiubleep Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H 26.10.06, 19:17
        Pamietaj, ze wydatki poniesione na remont i wyposazenie mozesz sobie odliczyc
        od dochodu. Rzad czerwonych dba o prawdziwych obywateli, bo musi wygrac wybory,
        gdy wszyscy Polacy dostana paszporty i prawo do glosowania za 3-5 lat.
    • Gość: magda Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.proxy.aol.com 25.10.06, 14:12
      z tego co sie orientuje do HA nie mozna nalezec nie bedac obywatelem danego
      kraju ale moge sie mylic.
    • Gość: djhcfygyu Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 11:48
      podbijam
      • chris.cov Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H 26.10.06, 13:00
        Moja znajoma z pracy dostala po 4 miesiacach starania kawalerke w centrym
        miasta / mieszka w nim z chlopakiem i placi 80 funtow na miesiac + rachunki
        lecz bez council taxu.
        Najwieksze szanse maja pary a jeszcze szybciej jak maja dziecko.
        Z drugiej strony znajomy |}singiel| stara sie juz 9 miesiac i nic :)
        pozdrawiam
        • Gość: vitek Re: a ile płacicie za wynajęcie domów socj. i z H IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 13:28
          > lecz bez council taxu

:)))

Królowa ich zwolniła specjalnym dekretem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka