Dodaj do ulubionych

The Worst of Polish

IP: *.dslgb.com 29.03.08, 19:39
Scenka w autobusie, 5.30pm, Richmond on Thames. W polowie autobusu
siedzi Anglik z dwojka dzieci mieszanej rasy. Male dziecko placze
bez przerwy. Nikt nie zwraca uwagi, kazdy zajety soba. W pewnym
momencie odzywa sie glos imigranta znad Wisly. Wrzeszczy bez ladu i
skladu przeplatanka lingwistyczna typu: "k... shut up black
bastard ... f...ing bastard ... I pay bus k...a, I pay everything
k...a, f... the bus. ..." Macha brudnymi lapami i wali stopami
odzianymi w czarne czubiaste buty, w podloge autobusu. Wsrod
pasazerow konsternacja, Anglik wstaje i obwieszcza, ze dzwoni po
policje, pasazerowie popieraja go. Odziany naturalnie w denim od
stop do glow, wysoce cenny imigrant z Poski, ktory wedlug
dzisiejszej Daily Mail przysparza brytyjskiej gospodarce 28 pensow
dziennie brutto, wysiada na najblizszym przystanku, bluzgajac
jeszcze za odjezdzajacym autobusem.
Makes you proud to be Polish?????
Obserwuj wątek
    • Gość: SK Re: The Worst of Polish IP: 85.134.154.* 29.03.08, 19:44
      Nie trzeba wyjezdzac z PL by tego typu zachowanie napotkac.
    • Gość: gosc123 Re: The Worst of Polish IP: *.t-mobile.co.uk 30.03.08, 17:40
      Nic nowego w sumie, chamstwo i agresja w narodzie byla jest i
      bedzie. szkoda ze taki element jest wypuszczany z klatek w pl.

Najsmieszniejsze ze polacy pytani co im sie podoba w uk zgodnie
      powiedza ze brak powszechnego chamstwa i agresji!!!

xx
      • Gość: jess Re: The Worst of Polish IP: *.dslgb.com 30.03.08, 18:18

Calkowicie sie z toba zgadzam. Niestetu EU uczynila poskich yobs
        obywatelami Europy, a brytyjski rzad przyjal ich wszystkich z
        zamknietymi oczami bo ponoc wspieraja kraj?????? Mam nadzieje, ze
        oczy brytyjczykow otworza sie jednak na uroki takiej imigracji kiedy
        przyjdzie do general election.
        • Gość: brat Re: The Worst of Polish IP: *.t-mobile.co.uk 31.03.08, 11:14
          a dla mnie kompletnym nieporozumieniem jest informacja o narodowosci, gdy mowimy
          o bezpanstwowej glupocie, rasizmie i agresji. Malo tu normalnych polakow?! Jeden
          debil ma wplynac na ocene calosci?
          A moze jak zwykle w takich postach chodzi o juz TYPOWO POLSKIE biadolenie i
          autobiczowanie autora watku?
          • Gość: palindrome Re: The Worst of Polish IP: 80.169.25.* 31.03.08, 18:45
            dobrze mowisz - glupota, rasism i debilizm nie ma koloru skory and narodowosci

cholera wie o co jej chodzi. ja gorsze scenki w autobusie widze z angielskimi nastolatkami w roli glownej w poludniowym londynie I nie wyciagam glupkowatych wnioskow ze wszyscy anglicy to huligani

a jess vel steph13 wiecznie to pierdzi na temat jak to nie jest zasymilowana uppermiddle class z corkami w city i daily mail wykutym na pamiec wiec dziwi mnie ze chce jej sie po emigranckich forach szwendac i przytaczac lzawe historie z autobusu bez odrobiny dystansu
            • Gość: jess Re: The Worst of Polish IP: *.dslgb.com 31.03.08, 19:38

palindrome, masz racje, tutejszych yobs tez nie brakuje, ale sa
              tutejsi, stad raczej trudno ich sie pozbyc. Natomiast import tego
              typu Polakow jest zbyteczny i madre wladze moglyby temu zapobiec.

Jesli chodzi o dystans, to czulam ogromny, bo z kretynem w autobusie
              laczylo mnie tylko miejsce urodzenia.
              I jak widzisz, potrafie ustosunkowac sie do twojej opini bez
              wulgaryzmow.
              • Gość: palindrome Re: The Worst of Polish IP: *.range86-142.btcentralplus.com 31.03.08, 22:27

OK jestem przykonany ze dla hiszpanow eksport angielskich emerytow do hiszpanii tez jest zbyteczny
                szczegolnie ze tylko mniej niz 1/4 rejestruje sie oficjalnie co oznacza ze hiszpanska sluzba zdrowia nie odzyskuje pieniedzy za leczenie a jak sie oszacuje sie ze 60% wszystkich wydatkow na healthcare w ciagu zycia czloieka wydaje sie w ostatniej dekadzie zycia to dopiero daje perspektywe na obciazenie dla hiszpanskiego systemu
                emeryci nie znaja zazwyczaj jezyka, tworza enklawy importujac pg tips i marmite i zamykajac sie na otaczajaca ich kulture, napedzajac jednoczesnie skorumpowana machine hiszpanskiego budownictwa ktore buduje po rezerwatach natury aby nadazyc za popytem
                za nich tez sie wstydzisz? fajnie by bylo jakby przyjezdzali tylko mlodzi doktoranci - trudno przyjezdzaja wszyscy. wstydzic to ja sie moge za siebie - za innych nie musze

ty przyjechalas wiele lat temu i co (widzialem twoje posty na forum dla matek w anglii) - pracowalas nielegalnie w barze gdzie cie wyrwal bogaty koles dzieki ktoremu mialas latwy start a teraz siedzisz napuszona i pierniczysz prosto z daily express czy jakiego tam brukowca czytasz
                zreszta nie martw sie stara - polacy wyjezdzaja - po swietach ubylo 10% - w radio 4 byl niezly program - i co sie okazuje - employers robia w gacie bo mieli sile robocza - tania i dobra, nie dosc ze economic slow down to jeszcze labour costs pojda w gore i dopiero bedzie halo

• Gość: Rotamistrz Bravo Palindrom! IP: *.osprey.ie 01.04.08, 01:45
                  Przepiekne otwarcie kulezance oczu na zlozonosc mechanizmow
                  przemieszczania sie w zjednoczonej Europie.

Swoja droga, po spedzonych ostatnio pod palma wakacjach coraz
                  ciekawszy jestem dlugofalowych konsekwencji tego neokolonizowania
                  lepiej naslonecznionej Europy.
                • Gość: gosc123 Re: The Worst of Polish IP: *.t-mobile.co.uk 03.04.08, 23:57
                  ''zreszta nie martw sie stara - polacy wyjezdzaja - po swietach
                  ubylo 10%''

huh? stary, te 10% to chyba ci co nie wytrzezwieli po swietach i
                  dojechali po trzech tygodniach ze strachem w oczach ze ich bos ze
                  fabryki wyrzuci bo holideja nie maja. hehe.

ale ja lepsza scenke widzialam, w bibliotece miala miejsce:

3 kolesi z pl. godzina 1wsza w poludnie, panowie zieja tanim alko i
                  ogolnym niedomyciem. jeden dosiadl komputera a drugi z trzecim
                  prowadza rozmowe:

''jestem ku.. rasista i h..j. obywatelstwa nie zmienie, jestem
                  polak, jestem bialy i hooj''
                  po czym kolo wyjal dwa litry sajdra i sie napil....

narod ciemny, biedny i tanim alko zapity. co by nie mowic i ile by
                  sie glosikow odezwalo w obronie narodu do europy daleko.

azja i czworaki.

jasne, jest duzo normalnych polakow ale w masie to wyglada tak jak
                  powyzej.
                  • Gość: palindrome Re: The Worst of Polish IP: *.range81-129.btcentralplus.com 06.04.08, 17:58

Proszszszszszz....

www.bbc.co.uk/radio4/theinvestigation/pip/smxey/
                    mozna wierzyc oczywiscie ze to daleko siegajaca tuskowa propaganda ale mozna tez podywagowac realistycznie nie ma bata i po wyzu zawsze jest niz i ze faktycznie ludzie wracaja

co do scenki z bilbioteki - co na to mozna powiedziec - to samo co na ta scenke z autobusu - jaki jest konstruktywny sens przytaczania takich debilnych opowiesci?co to konkretnie udowadnia? odsylam do mojej pierwszej wypowiedzi. glupota nie ma narodowosci. te burki z biblioteki zbieraja pewnie butternut squash w 'pityborrow' i tez maja swoje miejsce w ekonomii no bo kto ma ten butternut squash zbierac? ruddy cheeked farmer's son czyli legenda z 50s - we never had it so good? i don't think so

• Gość: gosc123 Re: The Worst of Polish IP: *.t-mobile.co.uk 07.04.08, 18:55
                      ""More than a million are estimated to have come here to work since
                      2004, prompting scare stories in the media about jobs being taken
                      and public services swamped.""

Co to udowadnia? To nic nie udowadnia, bo co moze udowadniac? Jezeli
                      z tego miliona duza czesc to takie wlasnie buraki to polak kojarzy
                      sie tubylcom z zapitym glupkiem. Polish jokes. Czyli
                      moze....udowadnia ze polak to pijany glupek zbierajacy
                      butternutsquash?

Jezeli to kogos obchodzi, dla mnie polska to miejsce urodzenia,
                      takie samo jak biegun polnocny. No i po papiezu tez nie plakalam.
                      • Gość: palindrome Re: The Worst of Polish IP: 80.169.25.* 07.04.08, 19:44
                        Gość portalu: gosc123 napisał(a):

> ""More than a million are estimated to have come here to work since
                        > 2004, prompting scare stories in the media about jobs being taken
                        > and public services swamped.""
                        >
                        > Co to udowadnia? To nic nie udowadnia, bo co moze udowadniac?
                        _____
                        Ano to ze ktos sobie zadal trud aby te opowiesci z brzesci o taniej sile roboczej zgromadzic, przeanalizowac, get an angle on it and draw conclusions - to sie nazywa reportaz, mozna sie zgodzic nie zgodzic podyskutowac, get another perspective, see the bigger picture... whatever

przytaczanie historyjek typu polak w autobusie rzucal ku..mi i w bibliotece siedzialy i zapijaly pyski to zwyklw pitolenie kotka za pomoca mlotka - CO Z TEGO WYNIKA - pytam sie obywatelu

to tak jakby pierdnac zamiast opowiedziec dowcip - niektorzy wezma to za nawyzszego kalibru zart i beda spadali z krzesel, inni pomysla ze koles uzywa odbytu zamiast mozgu aby zabawiac towarzystwo i slusznie stwierdza ze z niego complete weapon

a co do papieza - tez nie plakalem - patriota ze mnie zaden ale nie lubie takich glupkowatych wtretow ktore nic do dyskusji nie wnosza

• Gość: palindrome Re: The Worst of Polish IP: 80.169.25.* 07.04.08, 19:46
                          co do linka - ten tekst to tylko teaser - znajdz ten podcast - interesujacy program
              • portobello_belle Re: The Worst of Polish 04.04.08, 14:41
                Gość portalu: jess napisał(a):

>
                > import tego
                > typu Polakow jest zbyteczny i madre wladze moglyby temu zapobiec.

Jak zapobiec? Na lotniskach kierowac sie zasada: tych klientow nie
                obslugujemy? Po gebie oceniac, kto bedzie grzecznie przeprowadzal
                staruszki, a kto bedzie je mordowal? Wpuszczac tylko ladnych,
                wyksztalconych i z wlosami, a tych brzydkich, lysych i w dresach
                odsylac z kwitkiem?

Dawno nie czytalam wiekszej bzdury :D
                • bigstrand Bareja juz dawno to wymyslil 04.04.08, 17:14
                  > Jak zapobiec? Na lotniskach kierowac sie zasada: tych klientow nie
                  > obslugujemy? Po gebie oceniac, kto bedzie grzecznie przeprowadzal
                  > staruszki, a kto bedzie je mordowal? Wpuszczac tylko ladnych,
                  > wyksztalconych i z wlosami, a tych brzydkich, lysych i w dresach
                  > odsylac z kwitkiem?

wpuszczac tylko w krawatach, klient w krawacie jest mniej
                  awanturujacy sie...
                  • portobello_belle Re: Bareja juz dawno to wymyslil 04.04.08, 17:31
                    egzakli. Albo wlasnie dyzurnego pana Slawka zatrudnic i na
                    lotniskach wywieszac mordki tych co cos przeskrobali, niech jezdza
                    do Bydgoszczy a nie zagramanice.
                    • Gość: gosc123 Re: Bareja juz dawno to wymyslil IP: *.t-mobile.co.uk 06.04.08, 13:15
                      ojeja ponkty ponkty! za wykrztalcenje i spikanie po ingliszu
                      wprowadzic.

za urode nie trzeba po polaki wszytskie ladne jak jeden!!!

xoxo
                      • Gość: mercizauwage Re: Bareja juz dawno to wymyslil IP: *.t-mobile.co.uk 07.04.08, 13:17
                        to na przyklad dudek nie zostalby bramkarzem liverpoolu :P

o ue slyszal?
      • xiv Re: The Worst of Polish 30.03.08, 23:00

dobry komentarz - coś w tym jest
        • Gość: gosc123 Re: PS IP: *.t-mobile.co.uk 04.04.08, 00:02
          rodak co przy komputerze siedzial:

''czekaj ku.. bo tu czat nie dziala a sie chce z jakas ku.. polka
          umowic ku..!!''

a juz myslalam ze guardiana przegladal [bo go o daily mail nie
          podejrzewam oczywiscie!!]

• Gość: asia Re: The Worst of Polish IP: *.range86-153.btcentralplus.com 07.04.08, 16:44
      Jezu ,w kazdym narodzie sa normalni i idioci ,w Anglii tez mozna
      chamstwo spotkac ,mam na mysli Anglikow.Wiec znowu nie przesadzajcie
      z tym wszystkim.Niech kazdy odpowiada za siebie i bedzie dobrze.
      Strasznie duzo tych ludzi co sie wstydza ze sa Polakami ,ja sie nie
      wstydze i wsrod kazdej narodowosci sa tzw "zli" i dobrzy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka