aeki 04.09.10, 07:25 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8332550,Pielgrzymka_ZUS_na_Jasna_Gore_za_pieniadze_z_funduszu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: pielgrzymują 04.09.10, 10:23 Niezłe. Ja to bym się wkurzył gdyby sie okazało, że w tym roku nie będzie na wczasy pod gruszą, bo związek zadecydował o pielgrzymce! No chyba, że ci co nie chcą maczać w tym palców, to dostają normalne dofinansowanie. Ale coś mi się wierzyć nie chce. Prikaz przyszedł, jechać nada. Jak za starych dobrych czasów. Spontaniczna, oddolna inicjatywa ludu pracującego gotowego poświęcić własne pieniądze i urlop by pojechać na Plac Czerwony z pielgrzymką do grobu Lenina, tfu, na Jasną Górę z pielgrzymką do serca Chrystusa. Niedobrze mi. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: pielgrzymują 04.09.10, 11:21 > a Jasną Górę z pielgrzymką do serca Chrystusa. NIE Pielgrzymują do świętego obrazu. Pewno zaskoczeniem dla niektórych, będzie informacja , że cudowny obraz podczas najazdu szwedzkiego był nieobecny w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś