nehsa
05.04.11, 12:15
Ewangelia św.Jana 12/46 - 48
46."Ja, ŚWIATŁOŚĆ przyszedłem na świat, aby żaden, kto uwierzy we Mnie, w ciemnościach nie został."
Posługując się wiedzą z Nauki Wszechmogącego Ojca, przedłożyłem na forach internetowych GW, racjonalny dowód, który niezaprzeczalnie demaskuje izraelskiego żyda Jezusa, jako mistyfikatora, fikcyjną postać, której na planecie Ziemia, nigdy nie było.
I treściami nauki judaizmu, i świadectw nieskończenie racjonalnej Nauki Jedynego Ojca(BOGA), poinformowałem, że Imię Syna(Boga), brzmi: ŚWIATŁOŚĆ.
47."A jeżliby kto słuchał słów Moich, a nie uwierzyłby, Ja go nie sądzę;
bom nie przyszedł, żebym sądził świat, ale żebym zbawił świat."
Wyjaśniłem również wyczerpująco, omawiając fakt zobowiązania nas do solidarności, w jaki sposób, jesteśmy sądzeni w naszym życiu doczesnym.
48."Kto Mną gardzi, a nie przyjmuje słów Moich, ma, ktoby go sądził;
słowa, którem Ja mówił, one go osądzą w ostateczny dzień."
Nie potrafię precyzyjnie odpowiedzieć na pytanie: Kiedy nastąpi ten Sądny Dzień?
Dlatego po raz kolejny, trzeci już, przytaczam słowa Nauki Ojca, które pozwalają na trafne odczytanie tej daty.
Ewangelie św. Mateusza 24/32-33 św. Marka 13/28-29 św. Łukasza
21/29-31
32. „A od drzewa figowego nauczcie się tego podobieństwa:
Gdy się już gałąź jego odmładza i liście wypuszcza, poznajecie, iż
blisko jest lato.”
33. „Także i wy, gdy ujrzycie to wszystko, poznawajcie, iż blisko jest,
a we drzwiach.”
Wyraz, "drzewo", oznacza naukę.
Przytoczone wyżej wersety, zawierające wiarygodne świadectwa Nauki Wszechmogącego Ojca, zrozumiale powiadamiają, że w czasach poprzedzających Dzień Sądny - Ostateczny cywilizacji na Ziemi, zwany potocznie Końcem Świata, nastąpi odmłodzenie, czyli restytucja, odkłamanie wiarygodnych świadectw Nauki Ojca, których zakłamane przez ludzi treści, znajdują się w Czterech Ewangeliach.
A ponieważ, taki restytucyjny proces zapoczątkowałem, to uważam za stosowne powiadomić, czego ten proces, jest zapowiedzią.