m.c.hrabia 07.07.13, 23:12 Arcybiskup Hoser był przedstawicielem Watykanu w Rwandzie, gdzie maczetami zamordowano ponad milion ludzi. Wtedy Hoser milczał, słowa nie powiedział, odwagi mu zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pit_444 Re: i takio coś mieni się arcy.. 07.07.13, 23:35 Jak widzę te chytre, nalane, chłopskie mordy, to mi się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:00 m.c.hrabia napisał: > Arcybiskup Hoser był przedstawicielem Watykanu w Rwandzie, gdzie maczetami zamo > rdowano ponad milion ludzi. Wtedy Hoser milczał, słowa nie powiedział, odwagi m > u zabrakło. Nie odwagi ,tylko że murzyńskiego nie zna :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:16 Nie odwagi ,tylko że murzyńskiego nie zna :) mógł po łacinie ,wiadomo wszem ,że murzyni ja znają. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:33 > Nie odwagi ,tylko że murzyńskiego nie zna :) Nie zna ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:29 m.c.hrabia napisał: > Arcybiskup Hoser był przedstawicielem Watykanu w Rwandzie, gdzie maczetami zamo > rdowano ponad milion ludzi. Wtedy Hoser milczał, słowa nie powiedział, odwagi m > u zabrakło. L. Zanim zabierzesz glos i co gorsze komus dowalisz sproboj Kaziutek najpierw poczytac na temat; pozniej wez oddech i rabnij swoim pustym czerepem o sciane..... Poczym radosnie sklec cos w miare sensownego.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:32 > L. Zanim zabierzesz glos i co gorsze komus dowalisz sproboj Kaziutek najpierw p > oczytac na temat; pozniej wez oddech i rabnij swoim pustym czerepem o sciane... > .. > Poczym radosnie sklec cos w miare sensownego.... > J.C. To forumowy głupek ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:40 tobie mamuśka pobyt na stadionie wręcz zaszkodził zamiast pomóc, a mówiłem ,zdejmij moher bo za goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:42 m.c.hrabia napisał: > tobie mamuśka pobyt na stadionie wręcz zaszkodził zamiast pomóc, > a mówiłem ,zdejmij moher bo za goraco. No właśnie tak jak pisałem : forumowy głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:45 już ci mamuśka mówiłem ,za stara jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:51 m.c.hrabia napisał: > już ci mamuśka mówiłem ,za stara jesteś. Jaki jestem stary to ja wiem a nie Ty pusty błaźnie forumowy. Dzięki takim orędownikom jak Ty PiS może dojść do władzy ponieważ Ty na tym forum pokazujesz dokładnie "siłę intelektualną" PO oraz rozumienie państwa, rywalizacji politycznej tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 10:00 nie pisałem że jesteś stary ,a stara , mala różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 10:15 m.c.hrabia napisał: > nie pisałem że jesteś stary ,a stara , mala różnica. A ja napisałem stary. I co forumowy głupku ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 10:24 Nic, jeśli czujesz się onym to twoja sprawa, mogę cie nawet Grodzkim nazywać. nie mam uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 14:59 > To forumowy głupek ! Antykatolicki leming :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 09:33 ty zapewne poczytałeś, wziąłeś głęboki oddech, spróbowałeś cóś napisać, walnąłeś czerepem o ścianę.... - dlatego nie dałeś linki:D Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 11:07 sclavus napisał: > ty zapewne poczytałeś, wziąłeś głęboki oddech, spróbowałeś cóś napisać, walnąłe > ś czerepem o ścianę.... - dlatego nie dałeś linki:D L. To co ja zrobilem - to moja panska sprawa... Co do linkow, zadaj sobie trudu i znajdz sam; Ponadto myslisz, ze podpierajac sie cytatami filozofow, to co Ty piszesz nabiera wiekszej wartosci ? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 11:06 m.c.hrabia napisał: > Arcybiskup Hoser był przedstawicielem Watykanu w Rwandzie, gdzie maczetami zamo > rdowano ponad milion ludzi. Wtedy Hoser milczał, słowa nie powiedział, odwagi m > u zabrakło. "Abp Henryk Hoser sprostowuje oszczerstwa publikowane przez „Newsweek” na jego temat. Przeciwstawia się też kłamliwej kampanii jakoby Kościół był bierny wobec w ludobójstwa w Rwandzie." www.niedziela.pl/artykul/5482/Abp-Henryk-Hoser-Kosciol-nie-bral-udzialu Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: i takio coś mieni się arcy.. 08.07.13, 11:34 pis_da_deby napisał: > > "Abp Henryk Hoser sprostowuje oszczerstwa publikowane przez „NewsweekR > 21; na jego temat. Przeciwstawia się też kłamliwej kampanii jakoby Kościół był > bierny wobec w ludobójstwa w Rwandzie." > > www.niedziela.pl/artykul/5482/Abp-Henryk-Hoser-Kosciol-nie-bral-udzialu ale na pytania nie odpowiada,dlaczego Zadał biskupowi następujące pytania: 1. Czy i dlaczego Kościół w Rwandzie faworyzuje Hutu? 2. Czy postawa rwandyjskiego Kościoła mogła sprzyjać ludobójstwu 3. Co w kwietniu 1994 roku stało się na Gikondo, które ksiądz świetnie zna? 4. Czy mieszkający tam Pallotyni mogli zachować się inaczej? 5. Czy mogli zachować się inaczej, gdy wrócili z ucieczki? 6. Czy katoliccy księża brali udział w ludobójstwie w 1994 roku? 7. Czy w latach dziewięćdziesiątych XX wieku w Rwandzie było jedno, czy dwa ludobójstwa? 8. Czy Kościół neguje ludobójstwo 1994? 9. Co księdzu wiadomo o ukrywaniu przez Watykan duchownych ludobójców? 10. Czy ksiądz arcybiskup pomagał w ich ewakuacji z Rwandy? 11. Dlaczego ksiądz do Rwandy już nie jeździ? natemat.pl/65107,jakich-pytan-boi-sie-abp-henryk-hoser-sciana-milczenia-w-sprawie-duchownych-podczas-ludobojstwa-w-rwandzie Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: arcy-cielak ?... 08.07.13, 14:57 > ale na pytania nie odpowiada,dlaczego > Przecież odpowiedział "Oskarżanie duchownych o udział w dokonywanych zbrodniach jest mijaniem się z prawdą. Nie znam żadnego księdza, któremu by udowodniono zabicie kogokolwiek." "- Kolejny zarzut dotyczy tego, że jakoby Kościół katolicki miał skutecznie utrudniać ekstradycję oskarżonych duchownych do Rwandy... - To nie Kościół. Kościół nie ma żadnego wpływu na ewentualną ekstradycję. Zależy ona od decyzji władz świeckich każdego z krajów, ich systemu sądowniczego, umów międzynarodowych itd. - Oskarżenia kierowane wobec duchownych, krótko mówiąc, mają podłoże polityczne? - W dużej mierze, a stereotypy „poprawności politycznej” powiela m.in. p. Wojciech Tochman, cytowany zresztą przez "Newsweek". Tochman jest tubą obowiązujących w większości mediów, tez tendencyjnych i stronniczych. Pan Tochman bez żadnej refleksji ani materiału dowodowego bezkrytycznie powtarza tezę, że "Kościół katolicki w Rwandzie wspierał ludobójstwo". - "Newsweek" twierdzi, jakoby Jan Paweł II linię Kościoła katolickiego w sprawie współudziału katolickich duchownych w ludobójstwie 1994 roku miał zdefiniować: „Udawać, że to nie my, a najlepiej milczeć!”... - Wszystkie te insynuacje są hańbiące i bezzasadne: Jan Paweł II był pierwszym, który podczas modlitwy "Anioł Pański" 15 maja 1994 r. publicznie nazwał te zbrodnie ludobójstwem, wskazując światu, że odpowiedzialność za te czyny nigdy nie może ulec przedawnieniu." "Prawdą, której się nie da zaprzeczyć, jest fakt, że kościół rwandyjski jest uwikłany w zbrodnie. Kiedy jedni duchowni ratowali ludzi i ginęli za swoich parafian, inni gwałcili i zabijali. Trzeba powiedzieć szerzej, cały kościół katolicki, jest uwikłany w rwandyjskie ludobójstwo. Postawa Jana Pawła II była w tej sprawie zawstydzająca." Jakieś dowody na te oszczerstwa ?... Antykatolickie ciele łyka bezkrytycznie każdą brednię - jak leming... :) -- www.youtube.com/watch?v=K6JTjhWUUyI Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 i znów kłamiesz... 08.07.13, 14:31 m.c.hrabia napisał: > Arcybiskup Hoser był przedstawicielem Watykanu w Rwandzie, gdzie maczetami zamo > rdowano ponad milion ludzi. Wtedy Hoser milczał, słowa nie powiedział, odwagi m > u zabrakło. "Tymczasem - podczas ludobójstwa, które trwało w Rwandzie od początku kwietnia do lipca 1994 r. - w ogóle mnie tam nie było. Na początku września 1993 r. wyjechałem z Rwandy, aby odbyć tzw. rok formacyjny." Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: i znów kłamiesz... 08.07.13, 18:25 chasyd_666 napisał: > > "Tymczasem - podczas ludobójstwa, które trwało w Rwandzie od początku kwietnia > do lipca 1994 r. - w ogóle mnie tam nie było. Na początku września 1993 r. wyje > chałem z Rwandy, aby odbyć tzw. rok formacyjny." Juz wiem , dlaczego Chasyd_666 jest takim wybitnym teologiem. W Biblii opisano potop zesłany przez wszechmiłosiernego Boga. Przetrwał Noe , jego żona i dzieci. Chasyd_666 jest prapraprapra......................wnukiem Noego , i dlatego odziedziczył po swoim biblijnym przodku wysoką inteligencję i przenikliwość intelektualną. Odpowiedz Link Zgłoś