przemysl.variedad 14.09.13, 20:38 Czy taki dowód Was nie przekonuje ? www.youtube.com/watch?v=nCcFaZoOcQQ Byściey mogli mieć temat wspólny z ateistami i kto wie, może byśmy nawet osiągnęli porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:10 Byłbyś ateistą-idiotą??? :> W pytaniu do ateistów, przytoczyłem kilka przykładów ateizmu i ten tutaj, doskonale wpisuje się w listę... i pasuje do ciebie w sposób ... ekstraordynaryjny!!! :D:D:D ... Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:20 sclavus napisał: > Byłbyś ateistą-idiotą??? :> W sumie to jestem ateistą-idiotą. Tak chyba można powiedzieć. > W pytaniu do ateistów, przytoczyłem kilka przykładów ateizmu i ten tutaj > , doskonale wpisuje się w listę... i pasuje do ciebie w sposób ... ekstraordyna > ryjny!!! > :D:D:D Ale właściwie o co Ci chodzi ? > ... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:45 W zasadzie - to o nic... chciałbym jedynie wiedzieć, czy to tylko sraczka, czy może gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:50 sclavus napisał: > W zasadzie - to o nic... chciałbym jedynie wiedzieć, czy to tylko sraczka, czy > może gorzej... A co konkretnie Ci chodzi ? Pytaj, odpowiem tak szczerze, jak tylko potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 23:58 nie musisz - już wiem, że to nie sraczka :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 00:06 sclavus napisał: > nie musisz - już wiem, że to nie sraczka :D:D No to może zatwardzenie :) No cóż, mam swoje założenie, jedno, jedyne, i go się nie puszczę, póki mi ktoś nie udowodni, że jest z gruntu fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:17 Co znaczy Wierzę? NAUCZYCIEL. Słowo to Wierzę, znaczy tu: iż mam za pewne i za najprawdziwsze, to wszystko co się zawiera w Składzie Apostolskim; bo tego wszystkiego sam Bóg nauczył Apostołów, Apostołowie nauczyli Kościół, a Kościół naucza nas. A ponieważ to być nie może iżby Bóg nauczał fałszu; dlatego wierzę w to wszystko mocniej niżeli w to co widzę własnymi oczyma, i czego dotykam własnymi rękoma. "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6 Czy wiesz po co żyjesz? tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:47 Znaczy to tylko jedno: jesteś głupszy niż głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 22:53 tade-k53 napisał: > Co znaczy Wierzę? > NAUCZYCIEL. Słowo to Wierzę, znaczy tu: iż mam za pewne i za najprawdziwsze, to > wszystko co się zawiera w Składzie Apostolskim; Ok., to rozumiem. > bo tego wszystkiego sam Bóg Co do tego mam już poważne wątpliwości. Masz na myśli żydowskiego Boga ? > na > uczył Apostołów, Apostołowie nauczyli Kościół, a Kościół naucza nas. A co z Jezusem ? > A ponieważ > to być nie może iżby Bóg nauczał fałszu; dlatego wierzę w to wszystko mocniej > niżeli w to co widzę własnymi oczyma, i czego dotykam własnymi rękoma. I to też jestem w stanie zrozumieć. > "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6 Bardziej od wszelkich Bogów, a nawet od profesorów uniwersytetów interesuje mnie moja Ania. > Czy wiesz po co żyjesz? > tradycja-2007.blog.onet.pl/ Ja tak, dla Ani, a Ty wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 23:41 Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami. Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło. Nie dbasz o zbawienie duszy? tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 14.09.13, 23:46 tade-k53 napisał: > Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i w > adami. > Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru nie > bo albo piekło. > Nie dbasz o zbawienie duszy? > tradycja-2007.blog.onet.pl/ Pi.er.dolę piekło i niebo, w ty Boga takiego czy innego, a nawet swoją duszę. Interesuje mnie Ania przede wszystkim. Dopiero potem cała reszta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:37 Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony.. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:39 tade-k53 napisał: > Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony. > . > tradycja-2007.blog.onet.pl/ O jakim Bogu mowa konkretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:47 tade-k53 napisał: > Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony. > . Jak widać juz cie opętały :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 08:35 tade-k53 napisał: > Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami. > Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru nie > bo albo piekło. Nawet jako wierzący unikałbym kościoła ,którego wierni są ograniczeni umysłowo tak jak to widać u ciebie.Zacznij w końcu w jakiś inny sposób reklamować swoja sektę , bo ani u ateistów ani u wierców nie wzbudzasz nic poza politowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 09:48 kolter-xl napisał: > tade-k53 napisał: > > > Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistw > em i wadami. > > Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wybo > ru nie > > bo albo piekło. > > Nawet jako wierzący unikałbym kościoła ,którego wierni są ograniczeni umysłowo > tak jak to widać u ciebie.Zacznij w końcu w jakiś inny sposób reklamować swoja > sektę , bo ani u ateistów ani u wierców nie wzbudzasz nic poza politowaniem. A gdyby Twój brat czy siostra była ograniczona umysłowo, albo matka czy ojciec, to co, tez byś ich unikał ? A co z chorymi psychicznie ? Uważasz, że powinno się ich unikać ? Ok., a co ma powiedzieć rodzina ? :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:31 przemysl.variedad napisała: > A gdyby Twój brat czy siostra była ograniczona > umysłowo, albo matka czy ojciec, > to co, tez byś ich unikał ? Debilne zestawianie więzów krwi z ułomem mi nie znanym , daruj sobie te durne pytania.Pytanie na poziomie 12 letniego religianta . > A co z chorymi psychicznie ? > Uważasz, że powinno się ich unikać ? > Ok., a co ma powiedzieć rodzina ? Nie pieprz od rana mi tu wykładów, ja nie szukam towarzystwa czubków po co mi one ?? Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:42 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > A gdyby Twój brat czy siostra była ograniczona > > umysłowo, albo matka czy ojciec, > > to co, tez byś ich unikał ? > > Debilne zestawianie więzów krwi z ułomem mi nie znanym , daruj sobie te durne p > ytania.Pytanie na poziomie 12 letniego religianta . A jednak nie odpowiedziałeś. Pewnie wszyscy w rodzinie maja się dobrze. I bardzo dobrze, tego Ci życzę, żebyś nigdy nie musiał stawać przed takimi dylematami. Ale u mnie w rodzinie jest inaczej. > > A co z chorymi psychicznie ? > > Uważasz, że powinno się ich unikać ? > > Ok., a co ma powiedzieć rodzina ? > > Nie pieprz od rana mi tu wykładów, ja nie szukam towarzystwa czubków po co mi o > ne ?? Ok., ale ja mam w rodzinie osoby upośledzone psychicznie. Życzę dużo zrdówka ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:50 przemysl.variedad napisała: > A jednak nie odpowiedziałeś. > Pewnie wszyscy w rodzinie maja się dobrze. > I bardzo dobrze, tego Ci życzę, żebyś nigdy nie musiał > stawać przed takimi dylematami. Odpowiedziałem !!ale ze zadajesz durne pytania to i odpowiedzi nie jesteś w stanie zrozumieć > > Nie pieprz od rana mi tu wykładów, ja nie szukam towarzystwa czubków po co mi one ?? > Ok., ale ja mam w rodzinie osoby upośledzone psychicznie. > Życzę dużo zrdówka ! Nie moja wina . Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:54 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > A jednak nie odpowiedziałeś. > > Pewnie wszyscy w rodzinie maja się dobrze. > > I bardzo dobrze, tego Ci życzę, żebyś nigdy nie musiał > > stawać przed takimi dylematami. > > Odpowiedziałem !!ale ze zadajesz durne pytania to i odpowiedzi nie jesteś w sta > nie zrozumieć Nie odpowiedziałeś jasno. A poza tym, jak traktujesz kogoś, kto zadaje Twoim zdaniem durne pytanie ? Kopiesz go od razu w jaja ? :o/ :) Tak właśnie postępujesz. > > > Nie pieprz od rana mi tu wykładów, ja nie szukam towarzystwa czubkó > w po co mi one ?? > > > Ok., ale ja mam w rodzinie osoby upośledzone psychicznie. > > Życzę dużo zdrówka ! > > Nie moja wina . A czy ja Ciebie o cokolwiek oskarżam ? No może tylko nieco o brak próby zrozumienia ludzi myślących inaczej niż Ty. Ale żadnej kary nie żądam, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:20 przemysl.variedad napisała: > Nie odpowiedziałeś jasno. > A poza tym, jak traktujesz kogoś, kto zadaje > Twoim zdaniem durne pytanie ? > Kopiesz go od razu w jaja ? :o/ > :) > Tak właśnie postępujesz. No a ty tolerujesz muchę co lata koło ucha i ma ochotę ci na kanapkę nasr... ?? > > Nie moja wina . > > A czy ja Ciebie o cokolwiek oskarżam ? > No może tylko nieco o brak próby zrozumienia > ludzi myślących inaczej niż Ty. Powiedz no a od kiedy to wiadomo kiedy wariat żartuje ?? Jakbym interesował sie czubami to poszedłbym na psychiatrię Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:27 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > Nie odpowiedziałeś jasno. > > A poza tym, jak traktujesz kogoś, kto zadaje > > Twoim zdaniem durne pytanie ? > > Kopiesz go od razu w jaja ? :o/ > > :) > > Tak właśnie postępujesz. > > No a ty tolerujesz muchę co lata koło ucha i ma ochotę ci na kanapkę nasr... ?? Człowiek to jednak nie mucha. Chcesz z tym dyskutować ? :o/ > > > Nie moja wina . > > > > A czy ja Ciebie o cokolwiek oskarżam ? > > No może tylko nieco o brak próby zrozumienia > > ludzi myślących inaczej niż Ty. > > Powiedz no a od kiedy to wiadomo kiedy wariat żartuje ?? Jakbym interesował sie > czubami to poszedłbym na psychiatrię Nie wiadomo, a w każdym razie to trudne w ocenie. Może po uśmiechu... tak bym chyba próbował. Tak czy tak, chorzy psychicznie też żartują czasami, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:40 przemysl.variedad napisała: > > No a ty tolerujesz muchę co lata koło ucha i ma ochotę ci na kanapkę nasr > ... ?? > > Człowiek to jednak nie mucha. > Chcesz z tym dyskutować ? Jak ktoś w mojej ocenie pier doli od rzeczy to go traktuje jak upierdliwego owada. Nie szukam kumpli ani znajomych na forach . > Nie wiadomo, a w każdym razie to trudne w ocenie. > Może po uśmiechu... > tak bym chyba próbował. > Tak czy tak, chorzy psychicznie też żartują czasami, > to pewne. > Wolna wola nawet jak chcesz to świruj niech cię zamkną tam Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 12:52 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > > > > No a ty tolerujesz muchę co lata koło ucha i ma ochotę ci na kanapk > ę nasr > > ... ?? > > > > Człowiek to jednak nie mucha. > > Chcesz z tym dyskutować ? > > Jak ktoś w mojej ocenie pier doli od rzeczy to go traktuje jak upierdliwego owa > da. I zabijasz czy próbujesz przegonić ? > Nie szukam kumpli ani znajomych na forach . I ja też nie, wystarczy mi Ania :) Tyle, że ona to wszystko czyta, takie mam podejrzenie. No więc pokazuję jej, co mam w sercu. > > > Nie wiadomo, a w każdym razie to trudne w ocenie. > > Może po uśmiechu... > > tak bym chyba próbował. > > Tak czy tak, chorzy psychicznie też żartują czasami, > > to pewne. > > > > Wolna wola nawet jak chcesz to świruj niech cię zamkną tam Kto wie, może tak się stanie, bo to zdaje się zależy od genetyki, a jak już wspomniałem, mam w rodzinie osoby chore psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 13:06 przemysl.variedad napisała: > .....wystarczy mi Ania :) > Tyle, że ona to wszystko czyta, takie mam podejrzenie. > No więc pokazuję jej, co mam w sercu. > ... bo to zdaje się > zależy od genetyki, a jak już wspomniałem, > mam w rodzinie osoby chore psychicznie. Takimi postami chcesz zwabić swoją Anię? Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 13:42 marina0321 napisał(a): > przemysl.variedad napisała: > > > .....wystarczy mi Ania :) > > Tyle, że ona to wszystko czyta, takie mam podejrzenie. > > No więc pokazuję jej, co mam w sercu. > > > ... bo to zdaje się > > zależy od genetyki, a jak już wspomniałem, > > mam w rodzinie osoby chore psychicznie. > > Takimi postami chcesz zwabić swoją Anię? Nie mówiłem, że chcę ją zwabić, ale że chcę jej odkryć to, co mam w sercu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 15:06 przemysl.variedad napisała: > I zabijasz czy próbujesz przegonić ? Nie zabijam, straszę ze pacnę i sama idzie w piz.... > I ja też nie, wystarczy mi Ania :) Musi mieć spore jaja . > Tyle, że ona to wszystko czyta, takie mam podejrzenie. > No więc pokazuję jej, co mam w sercu. Aha czyli liżesz jej dupę po prostu teraz. > Kto wie, może tak się stanie, bo to zdaje się > zależy od genetyki, a jak już wspomniałem, > mam w rodzinie osoby chore psychicznie. Nie zapomnij zabrać ze sobą grubych skarpet . Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 15:54 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > I zabijasz czy próbujesz przegonić ? > > Nie zabijam, straszę ze pacnę i sama idzie w piz.... A ja najczęściej zabijam. Podobnie jest z komarami. > > I ja też nie, wystarczy mi Ania :) > > Musi mieć spore jaja . Jak to ? Chodzi Ci o poczucie humoru ? Tak, ma przeogromne. Jak ją zapytałem, czy może mnie nauczyć matmy, to odpowiedziała, że powinno mi starczyć, jak umiem liczyć do 4. > > Tyle, że ona to wszystko czyta, takie mam podejrzenie. > > No więc pokazuję jej, co mam w sercu. > > Aha czyli liżesz jej dupę po prostu teraz. Nie, ale pokazuję, co mam w sercu. W bezpośredniej rozmowie często trudno się otworzyć, a poza tym nie mam takiej szansy póki co. > > Kto wie, może tak się stanie, bo to zdaje się > > zależy od genetyki, a jak już wspomniałem, > > mam w rodzinie osoby chore psychicznie. > > Nie zapomnij zabrać ze sobą grubych skarpet . Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 16:42 przemysl.variedad napisała: > A ja najczęściej zabijam. > Podobnie jest z komarami. To jestes niezwykle agresywny . > Jak to ? Chodzi Ci o poczucie humoru ? > Tak, ma przeogromne. > Jak ją zapytałem, czy może mnie nauczyć matmy, > to odpowiedziała, że powinno mi starczyć, jak umiem liczyć do 4. Nie myśli się ; Bóg , Syn , Duch , Maria . > > Aha czyli liżesz jej dupę po prostu teraz. > > > Nie zapomnij zabrać ze sobą grubych skarpet . > > Dlaczego ? Bo parkiety mają betonowe Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 17:10 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > A ja najczęściej zabijam. > > Podobnie jest z komarami. > > To jestes niezwykle agresywny . Czy ja wiem. Spokojny ze mnie człowiek, nikomu w sumie nie wadzę, czasem kropnę jakąś natrętną muchę czy komara i tyle.. > > Jak to ? Chodzi Ci o poczucie humoru ? > > Tak, ma przeogromne. > > Jak ją zapytałem, czy może mnie nauczyć matmy, > > to odpowiedziała, że powinno mi starczyć, jak umiem liczyć do 4. > > Nie myśli się ; Bóg , Syn , Duch , Maria . Dodała pytając, ile ścian ma moim zdaniem mój pokój ? A na ścianach w moim pokoju na pewno nie wiszą św. obrazy. > > > Aha czyli liżesz jej dupę po prostu teraz. > > > > > > Nie zapomnij zabrać ze sobą grubych skarpet . > > > > Dlaczego ? > > Bo parkiety mają betonowe Hmm..., to raczej niezdrowe... Naprawdę tak się znęcają nad chorymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 17:47 przemysl.variedad napisała: > Czy ja wiem. Spokojny ze mnie człowiek, > nikomu w sumie nie wadzę, czasem kropnę jakąś > natrętną muchę czy komara i tyle.. Nie po to stwórca je tworzył i nie po to dał zakaz zabijania . > > Nie myśli się ; Bóg , Syn , Duch , Maria . > Dodała pytając, ile ścian ma moim zdaniem > mój pokój ? > A na ścianach w moim pokoju na pewno nie wiszą św. obrazy. No pewno ze bohomaz nie jest niczym świętym. To obraz gnojowiska :)) " I unicestwię wasze święte wyżyny, i pościnam wasze kadzielnie, a wasze trupy rzucę na trupy waszych gnojowych bożków; i moja dusza po prostu będzie się wami brzydzić" > > Bo parkiety mają betonowe > > Hmm..., to raczej niezdrowe... > Naprawdę tak się znęcają nad chorymi ? Nie znęcają ale to wymogi przeciwpożarowe,od lat stawiają w budownictwie na mniej łatwopalne materiały Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 18:20 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > > Czy ja wiem. Spokojny ze mnie człowiek, > > nikomu w sumie nie wadzę, czasem kropnę jakąś > > natrętną muchę czy komara i tyle.. > > Nie po to stwórca je tworzył i nie po to dał zakaz zabijania . A co mnie to obchodzi ? :o/ > > > Nie myśli się ; Bóg , Syn , Duch , Maria . > > > Dodała pytając, ile ścian ma moim zdaniem > > mój pokój ? > > A na ścianach w moim pokoju na pewno nie wiszą św. obrazy. > > No pewno ze bohomaz nie jest niczym świętym. > To obraz gnojowiska :)) > " I unicestwię wasze święte wyżyny, i pościnam wasze kadzielnie, a wasze trupy > rzucę na trupy waszych gnojowych bożków; i moja dusza po prostu będzie s > ię wami brzydzić" Zgoda, też tak to kiedyś odbierałem, dlatego między innymi odszedłem od katolicyzmu. > > > Bo parkiety mają betonowe > > > > Hmm..., to raczej niezdrowe... > > Naprawdę tak się znęcają nad chorymi ? > > Nie znęcają ale to wymogi przeciwpożarowe,od lat stawiają w budownictwie na mni > ej łatwopalne materiały :o/ Dziwne. A dlaczego zdrowi mogą mieć parkiety drewniane i straż się tym nie przejmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 18:43 przemysl.variedad napisała: > > Nie po to stwórca je tworzył i nie po to dał zakaz zabijania . > > A co mnie to obchodzi ? :o/ Nie pyskuj bo on wszystko notuje :)) > Zgoda, też tak to kiedyś odbierałem, dlatego między innymi > odszedłem od katolicyzmu. Islam teraz zaliczasz ?? > Dziwne. > A dlaczego zdrowi mogą mieć parkiety drewniane > i straż się tym nie przejmuje ? No a czy ty siedzisz zamkniety bez możliwości wyjścia jak np obłożnie chory czy czub w wariatkowie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 19:02 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > > Nie po to stwórca je tworzył i nie po to dał zakaz zabijania . > > > > A co mnie to obchodzi ? :o/ > > Nie pyskuj bo on wszystko notuje :)) Jego sprawa. Niech sobie jeszcze zapisze, że jak Ania każe mi go zabić, to go zabiję. Chyba, ze nie dam rady, no to wtedy on mnie będzie musiał zabić. :o/ > > Zgoda, też tak to kiedyś odbierałem, dlatego między innymi > > odszedłem od katolicyzmu. > > Islam teraz zaliczasz ?? No cóż, kiedyś chciałem mieć trzy żony i tak kombinowałem, czy nie przejść na islam, żeby się ludzie nie czepiali, a zwłaszcza policja... Allah i Mahomet ponoć dopuszczają nawet 13 żon. Ale od kiedy poznałem Anię, nie myślę już o tym. :) > > Dziwne. > > A dlaczego zdrowi mogą mieć parkiety drewniane > > i straż się tym nie przejmuje ? > > > No a czy ty siedzisz zamkniety bez możliwości wyjścia jak np obłożnie chory czy > czub w wariatkowie ?? A jaka to różnica ? Że niby jak wybuchnie pożar, to nikt im nie otworzy drzwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 19:44 przemysl.variedad napisała: > > No a czy ty siedzisz zamkniety bez możliwości wyjścia jak np obłożnie chory czy czub w wariatkowie ?? > > A jaka to różnica ? > Że niby jak wybuchnie pożar, to nikt im nie otworzy drzwi ? że niby Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 19:46 kolter-xl napisał: > przemysl.variedad napisała: > > > > > No a czy ty siedzisz zamkniety bez możliwości wyjścia jak np obłożn > ie chory czy czub w wariatkowie ?? > > > > A jaka to różnica ? > > Że niby jak wybuchnie pożar, to nikt im nie otworzy drzwi ? > > że niby A w szpitalach dla normalnych, gdzie leżą obłożnie chorzy, też są betonowe podłogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 21:14 przemysl.variedad napisała: > A w szpitalach dla normalnych, gdzie leżą obłożnie chorzy, > też są betonowe podłogi ? Zapytaj w straży Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 08:30 przemysl.variedad napisała: > Czy taki dowód Was nie przekonuje ? > > www.youtube.com/watch?v=nCcFaZoOcQQ > Byściey mogli mieć temat wspólny z ateistami > i kto wie, może byśmy nawet osiągnęli porozumienie. Nie oglądaj debilnych filmików to i tak debilnych tez nie będziesz stawiał/a Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 10:59 O Wierze się nie dyskutuje. Albo się Wiarę przyjmuje, albo odrzuca. Bez dyskusji. Tak jak nakazał nasz Pan Jezus Chrystus: I rzekł do nich: „Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony”. Mk 16. 15-16 Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech skorzysta a kto nie, to jego sprawa. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:05 tade-k53 napisał: > O Wierze się nie dyskutuje. Albo się Wiarę przyjmuje, albo odrzuca. Bez dyskusj > i. Tak jak nakazał nasz Pan Jezus Chrystus: I rzekł do nich: „Idźcie na > cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie c > hrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony”. Mk 16. 15- > 16 Tak więc jeśli ktoś nie przyjmie chrztu, będzie na pewno potępiony ? Czyli skazany na wieczne męki ? > Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech s > korzysta a kto nie, to jego sprawa. > tradycja-2007.blog.onet.pl/ Uważasz, że Jezus nie miał serca ? Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:31 Tak, tylko wierni Tradycji będą zbawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:37 tade-k53 napisał: > Tak, tylko wierni Tradycji będą zbawieni. Jakiej konkretnie tradycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:41 tade-k53 napisał: > Tak, tylko wierni Tradycji będą zbawieni. Jakbyś nie był nieukiem , to wiedziałbyś ze Jezus potępiał tradycje , a zalecał stosowania się do pism Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:22 tade-k53 napisał: > O Wierze się nie dyskutuje. Albo się Wiarę przyjmuje, albo odrzuca. Bez dyskusj > i. Tak jak nakazał nasz Pan Jezus Chrystus: I rzekł do nich: „Idźcie na > cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie c > hrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony”. Mk 16. 15- > 16 > Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech s > korzysta a kto nie, to jego sprawa. No a ciebie ochrzcili czy sam to swiadomie zrobiłeś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:32 Miałem to szczęście urodzić się przed Sw II, gdy były jeszcze nieskazone sakramemnty i jedna Msza św. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 11:43 tade-k53 napisał: > Miałem to szczęście urodzić się przed Sw II, gdy były jeszcze nieskazone sakramemnty i jedna Msza św. Wasze sakramenty to obłuda z której wynika ze wasz szaman może z z nieba samego Jezusa do opłatka sprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Pytanie do wierzących 15.09.13, 12:59 tade-k53 napisał: > Miałem to szczęście urodzić się przed Sw II, gdy były jeszcze nieskazone sakram > emnty i jedna Msza św. Co za pech dla urodzonych po Sw II. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcinek. 15.09.13, 19:17 Ten film to obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcinek. Wypowiedzi politykow i doradcow zostaly wyciete z oryginalnego kontekstu, pojedyncze zdania, ktore mowili w tematach zupelnie innych anizeli tresc filmu, a pozniej tak zmontowane, zeby osoby podatne na manipulacje myslaly ze oni to naprawde mowili. To tak jakby Tusk powiedzial "to nie my zrobilismy zamach", a montazysta filmowy wycial by fragment w ktorym jest slowo "nie", i cala tresc zmienia znaczenie na przeciwna. W wypadku osob publicznych ktore udzielaja duzej liczby wywiadow na dowolne tematy mozna przejrzec tresc wszystkich ich publicznych wypowiedzi, i powycinac fragmenty z zdaniami, lub wyrazami, a pozniej zmontowac w dowolny nowy twor. Tyle ze to nie doda autentycznosci temu nowemu tworowi. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcin 15.09.13, 19:21 senseiek napisał: > Ten film to obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcinek. > Wypowiedzi politykow i doradcow zostaly wyciete z oryginalnego kontekstu, pojed > yncze zdania, ktore mowili w tematach zupelnie innych anizeli tresc filmu, a po > zniej tak zmontowane, zeby osoby podatne na manipulacje myslaly ze oni to napra > wde mowili. > > To tak jakby Tusk powiedzial "to nie my zrobilismy zamach", a montazysta filmow > y wycial by fragment w ktorym jest slowo "nie", i cala tresc zmienia znaczenie > na przeciwna. > W wypadku osob publicznych ktore udzielaja duzej liczby wywiadow na dowolne tem > aty mozna przejrzec tresc wszystkich ich publicznych wypowiedzi, i powycinac fr > agmenty z zdaniami, lub wyrazami, a pozniej zmontowac w dowolny nowy twor. Tyle > ze to nie doda autentycznosci temu nowemu tworowi. Hmm..., jest to możliwe, chyba... A więc nikomu nie można wierzyć, a już na pewno obrazom filmowym ? Na to niestety wychodzi :o/ Dzięki za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcin 15.09.13, 23:24 Wystarczy znalezc oryginalne wywiady Kissingera, Rumsfelda i innych politykow z ktorych te wypowiedzi zostaly wyciete.. > Hmm..., jest to możliwe, chyba... > A więc nikomu nie można wierzyć, a już na pewno obrazom filmowym ? Jesli fragmenty maja po doslownie pare sekund, jedno zdanie, ciecie, i nastepna czesc, i tak powtorzone dziesiatki razy, to raczej trzeba traktowac taka tresc z duza doza sceptycyzmu.. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcin 15.09.13, 23:27 senseiek napisał: > Wystarczy znalezc oryginalne wywiady Kissingera, Rumsfelda i innych politykow z > ktorych te wypowiedzi zostaly wyciete.. > > > Hmm..., jest to możliwe, chyba... > > A więc nikomu nie można wierzyć, a już na pewno obrazom filmowym ? > > Jesli fragmenty maja po doslownie pare sekund, jedno zdanie, ciecie, i nastepna > czesc, i tak powtorzone dziesiatki razy, to raczej trzeba traktowac taka tresc > z duza doza sceptycyzmu.. Tak, chyba masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcin 16.09.13, 00:15 Film mowi o masowym wymordowaniu filmowcow i agentow CIA ktorzy nagrywali sceny ladowania Apollo. W takim razie gdzie sa wywiady z rodzinami tych ludzi? Z ich matkami, ojcami, dziecmi, zonami.. itd. itp. ? Gdzie sa pokazane ich akty urodzenia i ludzie ktorzy ich znali.. zgloszenia znikniecia na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.variedad Re: obrzydliwa manipulacja, szczegolnie 2/3 odcin 16.09.13, 09:20 senseiek napisał: > Film mowi o masowym wymordowaniu filmowcow i agentow CIA ktorzy nagrywali sceny > ladowania Apollo. W takim razie gdzie sa wywiady z rodzinami tych ludzi? Z ich > matkami, ojcami, dziecmi, zonami.. itd. itp. ? Gdzie sa pokazane ich akty urod > zenia i ludzie ktorzy ich znali.. zgloszenia znikniecia na policje. To wszystko racja, ale skoro to żart, to chyba godny poszukania sprawcy, tak ? Dlaczego nikt tego nie robi ? Poza tym problem istnieje nie od dziś, nie ma jakiegoś satelity obok Księżyca, żeby zrobił dobre zdjęcie śladów USA na srebrnym Globie ? Zostawili tam ponoć flagę USA... Z drugiej strony, kto uwierzy zdjęciom z satelity. Znowu będą niedowiarki... Ja jednak chętnie bym takie zdjęcie obejrzał. I zobaczył się z autorami filmu przede wszystkim, koniecznie w pierdlu, jeśli to żart. Odpowiedz Link Zgłoś