Dodaj do ulubionych

Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 VII

05.07.07, 09:18
W najbliższą sobotę i niedziele (8 i 9 VII)ważne wydarzenie w naszym kraju,
do naszej duchowej stolicy na Jasną Górę może przyjechać każdy komu zależy na
dobru , pomyślnej przyszłości i rozwoju Rzeczypospolitej .
Tą wielką pielgrzymkę organizuje Radio Maryja , broniące największych
wartości , o których wielu niestety zapomina . Cóż w świecie gdzie króluje
konsumpcjonizm , dążenie do hedonizmu a relatywizm moralny jest niestety
dewizą znacznej części także naszego społeczeństwa warto przypominać o
duchowej, jakże ważnej stronie życia . W modlitwie przed cudownym obrazem
Pani Jasnogórskiej uczestniczyć będzie wielu biskupów , kapłanów , osób
zakonnych , także Premier Kaczyński , wielu posłów , senatorów jak również
zwykłych ludzi . A zatem jeśli i nam zależy na wsparciu Matki Najswiętszej
pamietajmy o tej modlitewnej wyprawie w najbliższą sobotę i przypomnijmy sobie
słowa Ojca Świetego:" O Maryjo Gwiazdo Ewangelizacji prowadź nas prowadź Radio
Maryja i bądź jego Opiekunką " a najbliższą sobotę przyprowadź nas blisko ,
bardzo blisko Twego Serca...
Do zobaczenia
Obserwuj wątek
    • followthesun Pomyliłeś fora. 05.07.07, 09:20
    • dewot007 Zwykła reklamówka religijna ! 05.07.07, 09:26
      Tylko informacja - bez myśli.

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
      bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
      • lukatof Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 09:34
        Ależ Moi Drodzy dlaczego tak uważacie ?
        Czy duchowa sfera życia nie jest według Was ważna dla naszego kraju ?
        czy modlitwa za nasz kraj , za jego pomyslność i rozwój jest nie istotna?
        Czyz nie raz były tu rozpatrywane sprawy zwiazane z wiarą i Kosciołem?
        proszę o szczerą odpowiedź
        • jdbad Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 10:21
          Nie jest.
        • piwi77 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 11:42
          lukatof napisał:

> czy modlitwa za nasz kraj , za jego pomyslność i rozwój jest nie istotna?

Nie słyszałem, aby pomyślność i dobrobyt można było wymodlić, trzeba się wziąć
          do roboty.
          • Gość: alfa Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? IP: *.chello.pl 05.07.07, 13:34
            piwi77 napisał:

> Nie słyszałem, aby pomyślność i dobrobyt można było wymodlić, trzeba się wziąć
            > do roboty.

A słyszał jegomość o takim:
            "Módl sie i pracuj, a Pan Bóg ci dopomoże"?
            • piwi77 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 13:41
              Musisz jeszcze odróżniać zdarzenia od pobożnych życzeń, to nie jest łatwe, ale
              przy odrobinie cierpliwości i dobrej woli...
              • Gość: alfa Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? IP: *.chello.pl 05.07.07, 13:48
                piwi77 napisał:

> Musisz jeszcze odróżniać zdarzenia od pobożnych życzeń, to nie jest łatwe, ale
                > przy odrobinie cierpliwości i dobrej woli...

Wytłumacz zatem, jaki związek ma twoja odpowiedź na moje pytanie, że istnieje
                też takie powiedzenie:
                "Módl sie i pracuj, a Pan Bóg ci dopomoże".
                • piwi77 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 13:57
                  Gość portalu: alfa napisał(a):

> Wytłumacz zatem, jaki związek ma twoja odpowiedź na moje pytanie,

Po co? Daremny wysiłek.
                  • Gość: alfa Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? IP: *.chello.pl 05.07.07, 14:26
                    piwi77 napisał:

> Gość portalu: alfa napisał(a):
                    >
                    > > Wytłumacz zatem, jaki związek ma twoja odpowiedź na moje pytanie,
                    >
                    > Po co? Daremny wysiłek.

hehe, nie dasz rady? Wiedziałem....:))))))))))))))))))))))))))
                    • piwi77 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 15:28
                      Raduj się, bo dobrze wiedziałeś.
        • Gość: kix Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:02
          Ty się do pracy weź, to zrobisz więcej pożytku niż modły do wyimaginowanych bóstw. Bo nimi dzieci nie nakarmisz.
        • kicior99 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 12:09
          ważne kto sie modli. Jeśli robią to faryzeusze z Radia Mariola, to wątpię w
          szczerość takiej modlitwy.
          • lukatof Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 05.07.07, 13:30
            cóż szczerość modlitwy trudno będzie nam ocenić
            wydaje mi się jednak ,że każdy ma prawo wierzyć ,że Jego modlitwa jest szczera i
            głęboka
            a intencje pomyślności Rzeczypospolitej i jej obywateli są chyba piękne?
            • kicior99 Re: Modlitwa za nasz k r a j ma znaczenie? 08.07.07, 08:00
              Nie wiem, nie mieszkam w Polsce, odpowiem cynicznie
      • prawie_magister Re: Zwykła reklamówka religijna ! 05.07.07, 09:53
        Jedziemy!!!!!!!!!!!!!
        • lukatof Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju ? 05.07.07, 10:03
          Cieszę się bardzo,że się wybieracie , będzie nas wielu i myśle ,że nie powinno
          mieć znaczenia nasze poglądy polityczne , czyż nie ?
          czyz Matka Boża patrzy na opcję polityczna którą reprezentujemy , gdy szczerze
          sie modlimy???

i szczerze sobie odpowiedzmy , czy bedzie większe wydarzenie w naszym kraju w
          najbliższą sobotę i niedzielę ? tym bardziej ,że będą to ludzie szczerze
          kochający kraj w którym żyją ...
          • m.rycho Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 10:15
            Jak bym chciał iść do piekła to z radiem maryja jak w sam raz po drodze.
            Do Częstochowy wybierają się też pielgrzymki o zdecydowanie lepszej reputacji.
            • lukatof Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 10:23
              Drogi Rychu,

Nie nam chyba roztrzygać kto pójdzie do piekła:-)
              Czy nie uważasz ,że Najświętsza Panienka słucha wszystkich - niezależnie od
              opcji politycznej - szczerze rozmodlonych ust i serc ?
              • jdbad Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 10:27
                Drogi lukatofie, a Ty na pewno zdrowy jesteś?
                • lukatof Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 10:34
                  A dlaczego pytasz?
                  Dlatego że pisze o modlitwie do Matki Bożej ?
                  o prośbach za nasz piekny kraj wysyłanych za Jej pośrednictwem? i naszym w tym
                  dziele zaangażowaniu? czy może z innych źródeł wywodzisz swe obawy
                  czy głęboka wiara to dla Ciebie choroba w racjonalnym świecie ?

• kicior99 Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 12:09
                    świietna prowokacja, gratuluję :)
              • m.rycho Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 10:42
                Drogi lukatof,masz rację,nie nam rozstrzygać.My mamy wolną wolę i musimy sami
                zdecydować o postępowaniu wiodącemu nas do zbawienia.Z radiem maryja raczej
                będę się oddalał niż przybliżał do celu który chcę osiągnąć.Modlitwa jest
                apolityczna a radio maryja jest polityczne i dlatego wyznaję pogląd,że albo do
                nieba albo z Rydzykiem.Jak możesz się domyślać wolę to pierwsze.
                • lukatof Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 11:22
                  Cóż Rychu
                  To jest twoje prawo tak myśleć ,
                  a jestem zdania ,że nie można od politycznej sfery życia się odgradzać bo my
                  katolicy zostaniemy zepchnięci na margines , czy też do krużganku jak w wielu
                  innych europejskich krajach , gdzie już nikt nie liczy się ze zdaniem ludzi
                  wierzących w ważnych sferach zycia , czyż nie mamy prawa promować cywilizacji
                  miłości także wśród polityków ?, czyż nie oni decydują o naszym tu i teraz ? a
                  także o przyszłości . Także cieszę ,się ,że w modlitewnym szturmie na Jasnej
                  Górze uczestniczył też będzie Premier, który po swoich kilku wpadkach np w
                  sferze obrony życia dostrzeże także racje ludzi wierzących ...
                  • kicior99 Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 08.07.07, 08:02
                    przestań. Gdzie w Polsce katolicy są zepchnięci na margines? mam wrażenie że to
                    wszyscy inni sa sprowadzeni do poziomu obywateli drugiej kategorii. Rząd w tym
                    wiernie dopomaga.
          • xtrin Re: Czy będzie większe wydarzenie w naszym kraju 05.07.07, 19:44
            lukatof napisał:
            > i szczerze sobie odpowiedzmy , czy bedzie większe wydarzenie
            > w naszym kraju w najbliższą sobotę i niedzielę ?

Szczerze odpowiadając, to każdy wielkość wydarzenia sam sobie ocenia. Dla
            jednego największym wydarzeniem będzie pielgrzymka, dla drugiego transmisja z
            finałów Wimbledonu, a dla jeszcze innego spotkanie z przyjaciółmi.
    • bubba49 Re:Pomyliłeś się,tu nie chadzają z szambo-dyrem 05.07.07, 09:58
    • indris Sienkiewicz napisał... 05.07.07, 10:54
      "Bogiem nie wojuj, bo Go nie oszukasz" ("Krzyżacy", ks. Janusz mazowiecki do
      Rotgiera).
      • lukatof Re: Sienkiewicz napisał... 05.07.07, 11:16
        Tak jest do Pana Boga lepiej się modlić niż wojować !
        zapraszam Cię seredcznie na piekną modlitwę :-)
    • piwi77 jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 11:38
      relatywizmu więc ze względów zrozumiałych nie wezmę udziału w tej imprezie.
      Poza tym ktoś musi pracować, płacic podatki i składki aby wyrzekający się
      konsupcjonizmu, hedonizmu i relatywizmu, mogli w ogóle żyć, życiem pozbawionym
      konsumpcjonizmu, hedonizmu, relatywizmu i prawdopodobnie wszelkiego sensu.
      • lukatof Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 12:08
        Cóż nie dla wszystkich jest to modlitewne spotkanie masz wolną wole i możesz
        wybierać inaczej , dlaczego zakładasz ,że ten , który się modli nie pracuje?
        w poniedziałek wracamy do pracy:-)
        • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 12:30
          lukatof napisał:

> Cóż nie dla wszystkich jest to modlitewne spotkanie masz wolną wole i możesz
          > wybierać inaczej ,

Naprawdę to miłe z Twojej strony, ale nie mielibyście ze mnie pożytku, nawet
          nie wiem czy umiałbym się zachować. Będzie dla wszystkich lepiej jak pojadę nad
          morze, tak jak mam zaplanowane.

> dlaczego zakładasz ,że ten , który się modli nie pracuje?
          > w poniedziałek wracamy do pracy:-)

OK, przyjmuję do wiadomości.
          • lukatof Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 12:50
            to cóż życzę słońca:-) a gdybyś ewentualnie znalazł wolną chwile możesz
            posłuchać relacji w radiu Maryja jesli uznasz za stosowne...
            • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 12:53
              Ja naprawdę potrzebuję tego wypoczynku i wszelkie czyny noszące znamiona
              masochizmu z góry wykluczam.
              • lukatof Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 12:55
                zatem nie nalegam już więcej:-)
                • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 13:39
                  Miłych wrażeń na Waszym happeningu!
              • Gość: alfa Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i IP: *.chello.pl 05.07.07, 13:42
                piwi77 napisał:

> Ja naprawdę potrzebuję tego wypoczynku

Co widać, słychac i czuć. Zwłaszcza czytając twoje głupawe posty.
                Jedź i nie wracaj prędko. Mam tylko nadzieję, że trochę zmadrzejesz.
                A tak a'propos, co ci ostatnio wszechświat mówił? :)))))))))))))))))))))))
                • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 13:47
                  Ale ja biorę notebook ze sobą...
                  • Gość: alfa Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i IP: *.chello.pl 05.07.07, 13:50
                    piwi77 napisał:

> Ale ja biorę notebook ze sobą...

Jestes na etacie w GW? Nawet urlopu ci nie dają? Czy też pisanie na tym forum to
                    już twoja obsesja?
                    No dobra, nie odpowiedziałeś mi jednak na pytanie, co ostatnio mówił ci
                    wszechświat?.
                    • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 13:56
                      Obsesja.
                • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 13:55

> A tak a'propos, co ci ostatnio wszechświat mówił? :)))))))))))))))))))))))

Do mnie nic, ale jeżeli wiesz od niego coś ważnego, możesz sie śmiało otworzyć,
                  tu jesteś anonimowy i nikt się nie będzie śmiał.
                  • Gość: alfa Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i IP: *.chello.pl 05.07.07, 14:35
                    piwi77 napisał:

> Gość portalu: alfa napisał(a):
                    >
                    > > A tak a'propos, co ci ostatnio wszechświat mówił? :))))))))))))))))))))))

> Do mnie nic, ale jeżeli wiesz od niego coś ważnego, możesz sie śmiało
                    > otworzyć, tu jesteś anonimowy i nikt się nie będzie śmiał.

Hehe, znowu wijesz się jak piskorz, zgrywając inteligentnego.
                    No to ci przypomnę mały krętaczu, twoja wypowiedź o słuchaniu wszechświata...:)
                    ------

Re: Bóg po prostu jest, istnieje od zawsze
                    Autor: piwi77
                    Data: 27.06.07, 12:50

0golone_jajka napisał:

> Dlaczego nie mogą przyjąć, że Wszechświat po prostu jest i istnieje od zawsze?
                    > To eliminuje potrzebę tłumaczenia jego powstania enigmatycznym pojęciem bogów.

Zgoda na takie stwierdzenie eliminuje możliwość życia jednych kosztem drugich,
                    bo jak tu czerpać przywileje z pośrednictwa między Wszechświatem a durną ludzką
                    masą, jak wmawiać ogłupiałej trzodzie, że Wszechświat to czy tamto powiedział i
                    kazał wprowadzić w czyn, jak przekonać głupców, że to Wszechswiat napisał
                    książkę, którą uprziwilejowani sa w stanie czytać i interpretować? Nie da się,
                    więc cwani musieli wymysleć coś, czego nie ma, bo tylko oni wiedzą, że nie ma,
                    a durnie kupią wszystko na słowo.

----

Ponawiam pytanie:
                    co ci ostatnio mówił ten wszechświat?
                    • piwi77 Re: jestem wyznawcą kunsumpcjonizmu, hedonizmu i 05.07.07, 15:26
                      Dzięki za przytoczenie mojej wypowiedzi z innego wątku. Wydaje mi się, że jest
                      łatwa do zrozumienia, ale okazuje się, że nie dla wszystkich, co widać po
                      wnioskach jakie z niej wyciągasz. Tylko czasem nie rozdzieraj szat z tego
                      powodu.
                    • Gość: kix Pytanie za 100 punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:43
                      Jesteś głupi/a nie rozumiejąc co napisał Piwi77 o Wszechświecie, czy tylko udajesz?

Ja nie rozumiesz porównania, ironicznego w dodatku, to jesteś wyjątkowy matoł.
                      • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 17:11
                        Wiem, co piwi miał na myśli i co chciał wyrazić. Wiem również, że zrobił to w
                        piramidalnie głupi sposób. Swoją drogą, wypowiedź ta wzbudziła już wiele radochy
                        wśród moich znajomych. Proszą o przekazanie pozdrowień i kontynuację "twórczości".
                        Rozumiesz wyjatkowy nie-matole?
                        • Gość: kix Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:51
                          Rozmowy ze Wszechświatem są równie możliwe co rozmowy z Bogiem (jakimkolwiek: chrzescijańskim, muzułmańskim, innym). Jeśli masz tak bystrych znajomych, którzy personifikują jedne bóstwa a odmawiają tegoż innym, to gratuluję jakości znajomych.

Czy zrobił to w głupi sposób? Przedstawił analogię, z której ty nie wiedzieć czemu się śmiejesz. A analogia jest trafna.
                          • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 18:14
                            Gość portalu: kix napisał(a):

> Rozmowy ze Wszechświatem są równie możliwe co rozmowy z Bogiem
                            > (jakimkolwiek: chrzescijańskim, muzułmańskim, innym). Jeśli masz tak bystrych
                            > znajomych, którzy personifikują jedne bóstwa a odmawiają tegoż innym, to
                            > gratuluję jakości znajomych.

Przyjmując twoją definicję wszechświata, którą prezentowałeś w innych wątkach,
                            utożsamianie, lub nawet porównywanie wszechświata z bóstwem jest dużym
                            nadużyciem, nie sądzisz? Chyba, że dla partykularnych potrzeb udowodnienia racji
                            piwiego, na chwilę zmieniasz swoją definicję...:)
                            Pozostańmy jednak przy twojej, pierwotnej definicji.
                            Czy mógłbyś mi powiedzieć, jakąż to książke napisał tenże wszechświat? Znasz
                            tytuł napisanej np przez Saturna? A może jakąś galaktykę?

PS Gratulacje przyjmuje z wielką przyjemnością. Dziekuję.
                            • Gość: kix Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:29
                              >Przyjmując twoją definicję wszechświata, którą prezentowałeś w innych wątkach,
                              >utożsamianie, lub nawet porównywanie wszechświata z bóstwem jest dużym
                              >nadużyciem, nie sądzisz? Chyba, że dla partykularnych potrzeb udowodnienia racji
                              >piwiego, na chwilę zmieniasz swoją definicję...:)

Nie wiem czy zauważyłeś, ale nie o moim widzeniu Wszechświata była ta dysputa. Ani nawet o "piwowym" widzeniu Wszechświata. Ot przedstawił hipotezę, której przez długi czas nie pojmowałeś, że Bóg=Wszechświat. Skądinąd równie uprawnioną jak hipoteza Boga jako stwórcy, w trzech osobach.

>Pozostańmy jednak przy twojej, pierwotnej definicji.
                              >Czy mógłbyś mi powiedzieć, jakąż to książke napisał tenże wszechświat? Znasz
                              >tytuł napisanej np przez Saturna? A może jakąś galaktykę?

Nie napisał żadnej. Podobnie jak Bóg. Co chcesz osiągnąć zadając niezbyt mądre pytania?
                              • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:07

> Ot przedstawił hipotezę, której przez długi czas nie pojmowałeś, że
                                > Bóg=Wszechświat.

To oczywiste. Pisałem już wcześniej, że wiem o co piwiemu chodziło.
                                Pisałem też, że sposób, w jaki to przedstawił jest piramidalnie głupi. Dowód?
                                Proszę bardzo:

"bo jak tu czerpać przywileje z pośrednictwa między Wszechświatem a durną ludzką
                                masą, jak wmawiać ogłupiałej trzodzie, że Wszechświat to czy tamto powiedział i
                                kazał wprowadzić w czyn, jak przekonać głupców, że to Wszechswiat napisał
                                książkę, którą uprziwilejowani sa w stanie czytać i interpretować?"

Rozumiesz teraz moje stanowisko w tej kwestii?
                                Pomijając już elementy obrażajace katolików, cała reszta wypowiedzi, wg mnie i
                                nie tylko mnie, jest po prostu durna.
                                I aż korci, by od czasu do czasu spytać piwiego, co też ostatnio wszechswiat
                                kazał mu wprowadzic w czyn? Zauważ, że pytanie to będzie odnosiło sie do tekstu
                                piwiego explicite. Skoro twoim zdaniem tekst ten jest mądry, to jakim cudem
                                zadawanym pytaniom nadajesz etykiete "niezbyt mądrych"?
                                • piwi77 Re: Pytanie za 100 punktów 05.07.07, 19:27
                                  Widzę, że sprawa jest rozwojowa, teraz okazuje się, że obraziłem katolików,
                                  choc pisałem o klienteli wykorzystywanej przez chcących pośredniczyć w ich
                                  kontaktach z bóstwami. Skoro uważasz, że owa klientela to katolicy, to
                                  widocznie wiesz lepiej, ale dlaczego gniewasz się na mnie, że Ci oczy
                                  otworzyłem? A sobie, cóż, mogę jedynie więcej życzyć podobnych wypowiedzi,
                                  które okazały się tak trafne, że niektórzy dniami całymi analizują je słowo po
                                  słowie.
                                  • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:42
                                    piwi77 napisał:

> A sobie, cóż, mogę jedynie więcej życzyć podobnych wypowiedzi,
                                    > które okazały się tak trafne, że niektórzy dniami całymi analizują je słowo po
                                    > słowie.

Powiem więcej, stanowić moga materiał badawczy dla psychiatrów.
                                    Ciekawe, jaka będzie ich diagnoza, poza niedorozwojem umysłowym autora tegoż tekstu.
                                    • piwi77 Re: Pytanie za 100 punktów 05.07.07, 20:45

> Powiem więcej, stanowić moga materiał badawczy dla psychiatrów.

Jakoś musisz swoje zainteresowanie wiedza zawartą w moich tekstach uzasadnić,
                                      to oczywiste, żeby Twój kapłan na Ciebie nie nakrzyczał. Ja to wszystko
                                      rozumiem...
                                      • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 20:55
                                        piwi77 napisał:

> Jakoś musisz swoje zainteresowanie wiedza zawartą w moich tekstach uzasadnić,
                                        > to oczywiste, żeby Twój kapłan na Ciebie nie nakrzyczał.

Kolejny, nawiedzony tekst. :)
                                        Czyżby podyktował ci go wszechświat, czy sam wypociłes? :))))))))))))))))))))))

> Ja to wszystko rozumiem...

Ale pojąc nie możesz, biedaku. :)
                                        • piwi77 Re: Pytanie za 100 punktów 06.07.07, 09:01
                                          Może byś się raz zdobył na wysiłek i napisał coś konkretnego, zamiast jedynie
                                          testować każdą wypowiedź, na tym forum, za pomocą uczuc religijnych? Tak, to
                                          będziesz ciagle chodził obity.
                                          • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 06.07.07, 09:49
                                            piwi77 napisał:

> Tak, to będziesz ciagle chodził obity.

Na tym polega uwiąd starczy,
                                            że zamiast mówić,
                                            piwi warczy. :)))))))))))))))))))))))
                                            • straybow Re: Pytanie za 100 punktów 06.07.07, 14:33
                                              niby w jaki sposób bardziej absurdalne są rozmowy z wszechświatem niż z Bogiem?
                                              tak czy owak, rozmawiasz ze światem i przede wszystkim z samym sobą. za mała
                                              główka by to pojąć?
                                • Gość: kix Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:11
                                  >Pomijając już elementy obrażajace katolików, cała reszta wypowiedzi, wg mnie i
                                  >nie tylko mnie, jest po prostu durna.

Wykazujesz ogólnie przyjętą przez wierzących na tym forum tendencję - sprowadzasz dyskusję na manowce i jesteś nadwrażliwy. Nie zauważyłem by Piwi w czymkolwiek obraził katolików w swej wypowiedzi. To ty raczej próbujesz zrobić z kogoś durnia usilnie nie rozumiejąc argumentów.

> I aż korci, by od czasu do czasu spytać piwiego, co też ostatnio wszechswiat
                                  > kazał mu wprowadzic w czyn?

A co tobie Bóg kazał wprowadzić w czyn? Za pomocą jakich mediów się z nim kontaktujesz? Nadaje na UKF-ie czy na długich falach, a może na krótkich?

Widzisz do jakiego absurdu sprowadzasz dyskursy?
                                  • Gość: alfa Re: Pytanie za 100 punktów IP: *.chello.pl 05.07.07, 20:43

> A co tobie Bóg kazał wprowadzić w czyn? Za pomocą jakich mediów się z nim
                                    > kontaktujesz? Nadaje na UKF-ie czy na długich falach, a może na krótkich?

I tu cie boli. Ja, w przeciwieństwie do piwiego, takiego tekstu, do którego
                                    mógłbys zadawac tego typu pytania NIE NAPISAŁEM. I w tym kontekście redagowanie
                                    tego typu pytań jest co najmniej głupie. Rozumiesz różnicę?
                                    Bo gdybym taki tekst jednak napisał, to z całą pewnością, z reszta słusznie,
                                    nazwałbyś mnie głupcem.
                                    Natomiast analogiczny tekst napisany przez piwiego, zasługuje na twoje
                                    uznanie....ciekawe czemu? :)

> Wykazujesz ogólnie przyjętą przez wierzących na tym forum tendencję -
                                    > sprowadzasz dyskusję na manowce i jesteś nadwrażliwy.

Daruj sobie te oceny. Przez cały czas obiektem naszej dyskusji są wypociny
                                    piwiego i nic ponadto. Nie oceniam niewierzących, nie próbuję ich
                                    charakteryzować. Nie oceniam też ciebie, tylko sobie z toba dyskutuję
                                    przedstawiając swój punkt widzenia.

> Widzisz do jakiego absurdu sprowadzasz dyskursy?

Do absurdu sprowadzasz obronę durnego tekstu piwiego.
                                    Liczyłem na bardziej inteligentne argumenty z twojej strony, ale no cóż....

• Gość: Piotr Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.07, 11:49
      nic dodac nic ujac,mam odrobine nadzieji,jeszcze,w poniedzialek nie wiadomo
      wiadomosci.onet.pl/1,15,11,32090876,87244697,3933459,forum.html
    • Gość: kix I wyrosną jak po deszczu mohery ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:00
      Zapewne znowu będą ku**ami rzucać pod adresem szatańskich telewizji broniąc im dostępu do tego moherowego spędu. Znowu okażą swe chrześcijańskie miłosierdzie i miłość do bliźniego przejawiającą się w agresywnym tonie względem swych oponentów.

Czekamy na ten spęd starców z domów opieki społecznej, niegdyś współtwórców komunizmu, dzisiaj gorliwych fundamentalistycznych katolaków.

OJCIEC RYDZYK Z WAMI - I WASZYMI RENTAMI ))))
    • piwi77 To taki kościelny Woodstock, nawiedzony ze sceny 05.07.07, 12:36
      wprowadza w trans cały tłum. Nie wiem dlaczego ten jest dobry, a tamte nie.
    • crax Dobre :))) n/t 05.07.07, 13:24

• Gość: hehehe I ogłoszenie Wielgusa świętym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:49
      Męczennikiem Lustracji???

Wooooooooooooooooooooon!!!
    • jeanie_mccake Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 05.07.07, 14:18
      Zamiast lazic po ziemi, czy nie latwiej im pielgrzymowac prostu do piekla?
      Wedlug biblii jako balwochwalcy predzej czy pozniej i tak tam wyladuja, wiec
      dlaczego ich stare nogi maja cierpiec niepotrzebnie?
    • prawy.polak Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 05.07.07, 14:28
      lukatof napisał:

> W modlitwie przed cudownym obrazem
      > Pani Jasnogórskiej uczestniczyć będzie wielu biskupów , kapłanów , osób
      > zakonnych , także Premier Kaczyński , wielu posłów , senatorów jak również
      > zwykłych ludzi .

No to popyt duży, a za ile mniej więcej można sprzedać taki "cudowny obraz"?
      Pytam bo mam oczarowany ołówek i dużo wolnego czasu.
    • czwarty.wymiar Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 05.07.07, 16:37
      lukatof napisał:

> Tą wielką pielgrzymkę organizuje Radio Maryja , broniące największych
      > wartości

Mocny żart.
    • Gość: wylogowana Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 IP: *.hsd1.ma.comcast.net 05.07.07, 19:55
      Z samego gaju bedziecie tak pielgrzymowac ;)???
    • lukatof Jutro spotkanie na J.G . a zmiany w ciągu 20 lat 06.07.07, 08:41
      Jutro Pielgrzymka do naszego narodowej duchowej stolicy.
      Wiem , w dzisiejszym świecie , w którym króluje materializm , dominuje ateizm,
      słowa o duchowości wydają się z innego świata. Powiem Wam jedną rzecz mam
      trzydzieści kilka lat , wychowałem się na wsi i pomyślec ,że jeszcze niespełna
      dwadzieścia lat temu , praktycznie wszyscy ludzie , których spotykałem ,znałem
      byli ludźmi wierzącymi , głęboko oddanymi Bogu , kochającymi swą Ojczyznę . W
      tym czasie ludzie , którzy negowali istnienie Boga czy tez jego wielkie
      Miłosierdzie byli mi w zasadzie nieznani . Kiedyś kolega , przyjechał z
      wielkiego miasta i oznajmił mi ,że ostatnio dużo rozmawiał z człowiekiem , który
      uważa się za ateistę, to był w zasadzie pierwszy przypadek , oprócz milicjanta z
      Komisariatu, władz gminy i jeszcze kilku nauczycieli ...potem co raz częsciej
      zacząłem spotykać takich ludzi, także wśróð swoch znajomych . Minęło trochę lat
      , teraz sam mieszkająć w mieście obracam się w środowisku ludzi , któ¶zy daleko
      odeszli od wiary , Koscioła ...pomysleć , że mogło się to stać w ciągu
      kilkunastu lat ...Czy Was to nie spotkało?
      KLeidyś również człowiek tez popełniał złe uczynki , przewinienia , tak jak i
      obecnie , ale w owym czasie miał świadomość swojego grzechu , niewłąsciwej
      postawy i dążył do poprawy , do zmiany swojego zachowania .

Możni wspólczesnego świata mówią inaczej , powiadają ,że np: zabicie dziecka
      które ma kilkanaście tygodni , nie jest złem , to prawo kobiety do wolności ,
      powiadają ,że wszelkie zachowania seksusalne jeżeli zgadzają sie na nie dwie
      strony są ok! , a nie interesuje ich ,że np kobieta, czy mężczyzna ma rodzine ,
      dzieci , męża, czy żonę o których zapomina , od których się oddala ...a w
      konsekwencji prowadzi do rozwodu , życiowych , rodzinnych tragedii. Cóż
      wspólczesny świat mówi jesteś wolny , tak ale zapomina o odpowiedzialności ,
      odpowiedzialności za swoje czyny .
      Pamiętam i wtedy kilanasie lat temu zdarzały się poodbne grzechy , ale człowiek
      , który je popełnił starał się naprawić swój zły uczynek , był świadomy ,
      sumienie, dobrzy ludzie ksiądz w konfesjonale mówiłi mu opamiętaj się ,
      zastanów, zmień się i wielu potrafiło stać się dobrymi ludźmi mimo wpadek cóż
      jesteśmy ludźmi:) , Teraz wpływowi ludzie przez telewizje , gazety inne środki
      starają się zagłuszyć sumienie , powiadają nie przejmuj się liczy się tu i teraz
      , pamiętaj żeby Tobie było dobrze .
      a tutaj na co ludzi stać tylko na żarty i zupełny brak zrozumienia ( mówimy
      innymi językami?) , tak daleko już odeszliśmy ? Moi Drodzy nie trzeba daleko
      sięgać wystarczy pójść do Ojca , babci, stryja ... i zapytać jak kiedyś było z
      wiarą w narodzie ? jak ważna jest dla nich Matka Najświętsza ? czy łatwiej życie
      przeżyć z Bogiem?

Bardzo się cieszę ,że mamy w naszej Ojczyźnie tak wielu oddanych wartościom
      chrześcijańskim ludzi , już jutro wielu z nich pokona dziesiątki i setki
      kilometrów żeby stawić się z modlitwa na ustach i w sercu u stóp Pani
      Jasnogórskiej i prosić ją o wstawiennictwo do Jej Boskiego Syna za Ojczyznę ,za
      rodziny , za Kościół , do którego nalezymy.
      "Panu Bogu dziękuje codziennie za to, że jest w Polsce takie radio , które się
      nazywa Radio Maryja"
      Jan Paweł II
      • piwi77 Re: Jutro spotkanie na J.G . a zmiany w ciągu 20 06.07.07, 09:10
        Miej ufnośc w Panu, drogi bracie i w jego zapewnienia, że bramy piekielne
        kościoła świętego nie zwyciężą. Czyżbyś był małej wiary?
        • lukatof Re: Jutro spotkanie na J.G . a zmiany w ciągu 20 06.07.07, 09:18
          ależ skąd tylko może żal niektórych ,że zeszli z drogi ale cóż to ich wybór...

Poczytaj co mówi Dobra Nowina ? , dokąd zmierzamy? ...jest wielka nadzieja ! a w
          naszych czasac co mówili nasi wielcy Prymasi Kardynał Hlond, Prymas Tysiąclecia
          , nasz Ojciec Swięty, ..."na koniec matka Najsiętsza zatryumfuje " zatem piękna
          przyszłość przed nami
          pozdrawiam i wracam do pracy
          L
        • jarkoni Re: Jutro spotkanie na J.G . a zmiany w ciągu 20 06.07.07, 18:08
          Bardzo się cieszę ,że mamy w naszej Ojczyźnie tak wielu oddanych wartościom
          chrześcijańskim ludzi , już jutro wielu z nich pokona dziesiątki i setki
          kilometrów żeby stawić się z modlitwa na ustach i w sercu u stóp Pani
          Jasnogórskiej

Czy pan premier Jarosław Kaczyński również?
          Pokona dziesiatki i setki km, czy też on jest ponad wami i jego to nie dotyczy?
          A może już traktujecie go jak bóstwo?
    • lukatof Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 08:50
      W tym sanktuarium wielkiej nadziei jest „święty nawyk” Polaków wiązania
      wszystkiego z Maryją Jasnogórską, która tutaj nie tylko ma swój Obraz, swój
      Wizerunek, jeden z najbardziej znanych i najbardziej czczonych na całym świecie
      ale która tutaj w jakiś szczególny sposób jest obecna. Dlatego też trzeba
      przykładać ucho do tego świętego miejsca, aby czuć, jak bije serce narodu w
      Sercu Matki trzeba przyłożyć ucho do tego miejsca.
      Trzeba usłyszeć echo życia całego narodu w Sercu Matki i Królowej.

• Gość: jdbad To przykładaj to ucho IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.07.07, 09:02
        może usłyszysz nadjeżdżający pociąg.

lukatof napisał: Dlatego też trzeba
        > przykładać ucho do tego świętego miejsca,
      • Gość: olo Jesteś nawiedzony i chory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:25
        Młody człowiek a taki bezwolny baran, którym sterują kościelne katabasy. Cóż, głupich nie sieją, sami wschodzą.
    • lukatof Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 14:01
      Cóż piszę te słowa dla tych , których wiara jest ważna,
      chyba mogę miec nadzieję ,że także tutaj takie osoby znajdę ?
      i może wybiorą się na to " modlitewne oblężenie" Najświętszej Panienki, naszej
      Królowej już od czasów Jana Kazimierza
    • hypatia69 Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 14:16
      A nie wybralibyście się potem całą czeredą do Lourdes? Moglibyście tam
      zamieszkać na zawsze, woda ponoć świetna...
      ;)))
      • pocoo Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 14:56
        Która Najświętsza Panienka jest najważniejsza i najwięcej może? Pogubiłam
        się."Matka Boska Kiepska lepsza jest , pierwsza była".
        • lukatof Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 15:28
          Widzę ,że tutaj w zasadzie po za drwiną, kpiną trudno się czegoś spodziewać co
          jest kolejnym potwierdzeniem jak daleko wielu odeszło od Koscioła, wiary.
          Jeszcze raz powtórzę , gdy na to patrzę na przestrzeni tych właśnie ostatnich
          kilkunastu lat to oczy przecieram ze zdumienia , jak wielkiemu zeświedczeniu
          uległo wielu spośród nas:-( przymomnijmy sobie jak myśleliśmy jeszcze np 10, 15
          lat temu ? bylismy większymi konserwatystami?? i dlaczego to uległo zmianie ?,
          kto , co miał na nasze myslenie wpływ?, co lansują liberalne media...?
          wierność , miłość do innych , obronę życia...??
          i jeszcze o sobie ...przez kilka lat na poczatku pobytu w wielkim mieście nieco
          się zachłysnąłem przyjemnościami tego świata, alkohol , dziewczyny ...dobrze ,że
          przyszło opamiętanie
          Na koniec pocieszenie ... przed nami Wiosna Chrześciajństwa !oczywiście potrzeba
          duzo modlitwy , choćby jutro na Jasnej Górze ...
          serdecznie pozdrawiam
          • czwarty.wymiar Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 16:16
            Podobno już jutro masz być przed jakimś cudownym obrazem, więc zacznij pakować plecak, zamiast bredzić tu na forum.
          • chwila.pl Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 16:23
            lukatof napisał:

> Widzę ,że tutaj w zasadzie po za drwiną, kpiną trudno się czegoś spodziewać
            > co
            > jest kolejnym potwierdzeniem jak daleko wielu odeszło od Koscioła, wiary.

Sa jeszcze i tacy, którzy nie odeszli ani od Koscioła ani od wiary, ale nie po
            drodze im z Radiem Maryja.

• hypatia69 Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 18:53
            "kto , co miał na nasze myslenie wpływ" Kler pazerny na gotówkę i dobra
            wszelakie, DJ Rydzyk nawołujący do nienawiści... I kilka innych w tym guście.
            Czego się tu spodzewałeś? Brygady moherowych beretów wklepujących na forum
            zdrowaśki? To "Społeczeństwo", nie "Portal Fanatyków".
            A co znaczy ten wyraz "zeświedczeniu"?
          • xtrin Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 18:59
            lukatof napisał:
            > Na koniec pocieszenie ... przed nami Wiosna Chrześciajństwa !oczywiście
            > potrzeba duzo modlitwy , choćby jutro na Jasnej Górze ...

To może wy skoncentrujcie się na modlitwie w tej zacnej sprawie, a przestaniecie
            wtrącać do życia innych? Będzie z pożytkiem dla wszystkich.
            • pocoo Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 20:06
              Z tego co wypisuje lukatof wynika jasno, że modlitwa do obrazu namalowanego
              przez człowieka jest ważniejsza niż modły wznoszone do Boga Stwórcy.Zalatuje mi
              tu pogaństwem.A módlże się lukatof do obrazka , kawałka drewna czy swojej
              cioci.Nic mi do tego , ale dlaczego masz za złe innym że tego nie robią?
              Prawdopodobnie Bóg stworzył człowieka istotą rozumną.
              • hypatia69 Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 06.07.07, 20:37
                A potem będą narzekać, ze "gadał dziad do obrazu..."
              • toluaz Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 08.07.07, 15:37
                Pocoo co ty wypisujesz w Czestochowie modla sie do Pana Boga za posrednictwem
                Matki Bozej w tym wypadku ukrytej w wizerunku Pani Jasnogorskiej , zawsze celem
                naszych modlitw jest Nasz Stworca to tak trudno pojac
          • Gość: Aki Re: Pielgrzymka Radia Maryja na Jasną Górę 7 i 8 IP: 212.182.88.* 08.07.07, 00:47
            Zeświecczenie nie jest niczym złym. Wprost przeciwnie: człowiek niewierzący może
            być istotą dobrą i moralną, często bardziej niż ślepo nawiedzeni wierzący.
            Wierność, szacunek dla innych czy dla życia to są wartości wspólne dla wielu
            światpoglądów, ale raczej obce dla radiomaryjowców, bo na antenie często słychać
            głosy pogardy dla osób mających inny punkt widzenia. Więc nie wyjeżdżaj tutaj z
            Twoją absurdalną demagogią!
    • Gość: 1a110 7 i 8 lipca Tadeo złupie naiwnym portfele,he he IP: *.chello.pl 06.07.07, 23:24

--"Ramzes, Profesor, Apollo, Wacław, Pisarz, Franciszek, Stolnik, Bolesław, Bernat,
      Pasterz, Władysław oraz Tadeusz - to kryptonimy biskupów, którzy donosili SB.
      Bezpieka posługiwała się tymi 12 hierarchami dla rozgrywek personalnych na
      szczytach kościelnej władzy" - "Dziennik" z 9 I 2007 r.
      • Gość: Piotr Re: 7 i 8 lipca Tadeo złupie naiwnym portfele,he IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.07, 23:33
        Bozeszsz,ty moj,toszsz caly rzad zlupi,ida w komplecie
    • skin.polskii Lepper, Giertych i Kaczyński na pielgrzymce RM 08.07.07, 11:55
      wiadomosci.onet.pl/1568077,11,item.html
      • pocoo Re: Lepper, Giertych i Kaczyński na pielgrzymce R 08.07.07, 13:14
        Gdyby nie pojechali to by im tatko Rydzyk skórę złoił.
        • toluaz Premier Kaczyński i wicepremierzy na Jasnej Górze 08.07.07, 15:33
          Patrzcie jak sie w naszym kraju zmienia , i premier i wicepremierzy pojechali
          do czestochowy i potrafia sie modlic i rozumieja ze nie tylko materia jest, ze
          nie my tak naprawde rzadzimy swiatem a ostatecznie decyduje Pan Bog i wezcie
          zobaczcie czy w innym kraju by tak moglo byc? gdzie kto tak jeszcze pamieta o
          kosciele?
          jest nadzieja jeszcze na lepsza przyszlosc na to ze Matka Boza o nas wspomoze
          wesprze ,ja wiem ze ten wspolczesny swiat juz o wierze zapomnial ale dobrze ze
          sobie przypomina sluchalem relacji w radiu maryja ,
          jak pieknie witali wszystkich Przeor Jasnej Gory Przeor Ojcow Paulinow
          pozdrawial i biskupów i rzad polski , podobnie jak przed laty Polacy nie
          zapominaja o tym co jest najwazniejsze
          dobrze ze tu pojawil sie ten watek . Czlowiek jak slyszy tak piekne slowa o
          wierze , nadzieji o milosci to az mu zyc sie chce !
          • Gość: mistrz riposty Re: Premier Kaczyński i wicepremierzy na Jasnej G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:53
            Zdychaj katolu.
            • toluaz Re: Premier Kaczyński i wicepremierzy na Jasnej G 08.07.07, 16:03
              mistrzu chyba czas sie opamietac bo juz nawet na pierwszej stronie gazety sie
              przestraszyli i pisza ze Radio Maryja jest znaczaca sila polityczna i czy nie
              tak?
              ja ciesze sie tez ze i przyjechali Premierzy z wszystkich Parti rzadzacych
              Kaczynski i Gosiewski z PISu i Giertych ,
              a Lepper byl juz wczoraj wieczorem i sie modlil, ale co to nie pierwszy raz ze
              sie katolkow atakuje i piekny byl na koniec mszy swetej akt oddania sie
              najswietszemu sercu Pana Jezusa , jak tutaj malo ludzi wierzy ale trzeba miec
              nadzieje ze sie to zmieni:)))
              • 33qq Re: Premier Kaczyński i wicepremierzy na Jasnej G 08.07.07, 16:06
                Miej wiarę. A jeśli o oddawanie się, to jednak wolę gdy to robią panie.
    • lukatof Wspniałe modlitewne Spotkanie u stóp Matki Bożej 11.07.07, 08:26
      Odbyło się Wspaniałe modlitwene spotkanie , do naszej duchowej stolicy
      przyjechało z całej Polski kilkaset tysięcy ludzi , szczerze kochających swoją
      Ojczyzne i wierzących w jej piękną przyszłość . Tutaj niestety niewiele osób
      zachowało jak widzę wiarę w Opiekę Matki Najswiętszej Naszej Królowej juz od
      ponad 350 lat . Takie duchowe spojrzenie wśród piszacych na tym forum b.
      niewielu podziela. oczywiście musiała się znaleźć jakaś afera ,żeby umniejszyć
      znaczenie wielkiej modlitewnej pielgrzymki - po co o tym mówić ? lepiej skupić
      się na czymś innym , a że przy okazji jeszcze można podzielić obóz patriotyczny
      ( Prezydent i Ojciec Rydzyk) to cóż dla osób myslących lewicowo same zyski.
      Po tej pielgrzymce widać jednak wyraźnie jak wielka jest siła ludzi , którzy
      wciąz są szczerze oddani Panu Bogu i w Nim pokładają swe nadzieje.
      Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia jak wiele osób odeszło od zasad
      ewangelicznych na przestrzeni zaledwie kilkunastu lat , ale cóż jak się ogląda
      tylko TVN, Polsat a też TVP a czyta gazetę , dziennik ...to nie powienienem być
      zdziwiony .
      Pani Jasnogórska prowadź ludzi , któ¶zy są Ci szczerze Oddani , kochają Cię i
      pragną Twej Opieki , wspomagaj także na drodze ku Dobru także innych
      • Gość: kix Zlot starców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:24
        Niewykształconych ale bogobojnych, oddających swe renty na zbytki dla pseudo-duchownych.

Jeśli ci dobrze z tą głupotą - to twoja sprawa. Jeszcze 10-20 lat i wymrzecie śmiercią naturalną, wy przygłupawi starcy z małych miasteczek i wsi - spadkobiercy Kargula i Pawlaka.
        • lukatof Modlitewne spotkanie 11.07.07, 10:52
          Lubisz obrażasz innych ludzi?, którzy są bardzo doświadczeni przez zycie ,to
          często nasi dziadkowie , ojcowie...ale także wielu młodych ludzi ,
          chyba przeliczyłeś się w swych kalkulacjach
          Co raz więcej młodych ludzi i co raz liczniejsze każdego roku pielgrzymki na
          Jasną Górę świadczą o czymś przeciwnym :-)ale jesli chcesz zyj w przekonaniu ,
          że ewangeliczne zasady , Opieka Matki Bożej nad ludźmi a także narodami ( które
          tego pragną ). moc modlitwy ... to przezytek i ciemnogród - to twoje prawo i
          wybór a gdzie z tym dojdziesz ? cóż przekonasz się po latach gdy będziesz
          szukał sensu
          • pocoo Re: Modlitewne spotkanie 11.07.07, 19:04
            Jeżeli modlitwa na Jasnej Górze ma wielką moc , to wcale sie nie dziwię , że
            mieszkańcy Częstochowy sa tacy lewicowi.
            • norbert71 Re: Modlitewne spotkanie 11.07.07, 19:27
              Rydzyka powinno sie wykopać w kosmos a sekciarskie radio maryja zamknąć w
              cholere
              • lukatof manipulacje 12.07.07, 08:59
                wciąż mnie zastanawia jak można akceptowac pełne nienawisci wypowiedzi w
                stosunku do Radia Maryja i Jego Dyrektora? jednoczesnie krytykować tą katolicką
                rozgłośnie
                ,za pytanie czy spotkania zwolenniczek aborcji można nazwać "perfumerią czy
                szambem" a zrobili z tego aferę z szambem w tle a co tam Rydzyk powiedział
                "szambo" - kontekst nieważny - to juz wystarczy żeby całymi godzinami atakować w
                gazetach,telewizjach i stacjach radiowych ...
                i gdy Ojciec Rydzyk zwraca się
                do słynnej polskiej feministki propagatorki eutanazji - Magdaleny Srody ,
                bedącej z wizytą u Prezydentowej że jeśli tak chce tą eutanazje wprowadzic to
                może niech się jej podda pierwsza
                a media robią z tego wypowiedż ,że Rydzyk każe poddać się aborcji Marii
                Kaczyńskiej ...poczytajcie dokładnie tą wypowiedź Ojca Rydzyka do kogo zwraca
                się Ojciec Rydzyk ? jak media potrafią manipulować? lepiej jesty skonfliktować
                Prezydenta i Dyrektora wpływowej grupy religijnej tylko dzielić , dzielić i
                manipulować?
                • Gość: left Re: manipulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:39
                  Rodzina Radia Maryja jest wyjątkowo szkodliwą sektą, najbardziej szkodzącą
                  Kościołowi Katolickiemu. Wasz guru jest dla mnie postacią bardzo podejrzaną,
                  obrazą dla wszystkich porządnych księży, wcale bym się nie zdziwił, gdyby miał
                  powiązania ze służbami specjalnymi (rosyjskimi). Dobrze, że jeszcze się nie
                  modlicie:"Ojcze Dyrektorze nasz, któryś jest w Toruniu..." Do kościoła chodzę
                  uczciwie, działałem też w Kościele, zdania o RM nie zmienię.
                  • Gość: Jojo Re: manipulacje IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 12:39
                    no tak wiadomo,UKLAD
                    www.pardon.pl/artykul/2064/ojciec_rydzyk_potwierdza_autentycznosc_tasm_wprost
                • pat34 spięcia pomiędzy wiarą i niewiarą 19.07.07, 15:32
                  Według wierzących ich punkt widzenia jest jedynie prawdziwy, gdyż pochodzi od
                  istoty najdoskonalszej jakim jest bóg. Wszelkie próby negowania, krytykowania
                  wiary są dla wierzących przejawem ataków diabła. Wierzący nie mogą zrozumieć, że
                  nie istniejej tylko jeden prawdziwy światopogląd. {Gdyby to uznali, zanegowaliby
                  swoją wiarę}.
                  Przytaczany tu był problem moralnosci - np. zachowania w sferzez seksulanej .
                  Religia jednoznacznie krytukuje cudzołóstwo. Nawet sami wierzący mają problemy z
                  zachowaniem czystości przedmałżeńskiej. Następuje "prywatyzacja" religii -
                  wierzymy w to co nam pasuje.
                  Jak wyglądałby świat z jedną prawdziwą doktryną? Przerabialiśmy to w
                  Średniowieczu{inkiwzycja} oraz w czasie komunizmu {łagry}.Jest wiele
                  światopoglądów, sposobów życia - nie jest to azkeptowalne przez niektórych
                  wierzących.
                  Dla wierzących wydaje się,że ateista jest człowiekiem niemoralnym, gdyż nie ma
                  nad sobą istoty boskiej. Znamw wielu niemoralnych i podłych ludzi zarówno wśród
                  wierzącyc i ateistów. To wychowanie, własne sumienie - ma najwiękrzy wpływ na
                  nasze zachowanie.
                  Pozdrawiam zarówno wierzących i ateistów.
                  • toluaz Re: spięcia pomiędzy wiarą i niewiarą 20.07.07, 09:20
                    >Dla wierzących wydaje się,że ateista jest człowiekiem niemoralnym, gdyż nie ma
                    >nad sobą istoty boskiej. Znamw wielu niemoralnych i podłych ludzi zarówno wśród
                    >wierzącyc i ateistów. To wychowanie, własne sumienie - ma najwiękrzy wpływ na
                    >nasze zachowanie.

W pewnym sensie jako osoba zdecydowanie wierząca mogę w pewnych aspektach się z
                    Tobą zgodzić określę to tak ,rzeczywiście wśród osób wierzących (słabo) i jak i
                    ateistów znajdują się osoby , który popełniają czyny niemoralne a sa też takie
                    które zyją moralnie .
                    Ale mam pytanie do Ciebie
                    zasady wiary chrześcijańskiej zostały ukształtowane przez Jezusa Chrystusa także
                    w oparciu oparciu o pisma Starego Testamentu
                    jest tam przykazanie Miłości jest 10 przykazań , Kazanie na Górze dość konkretne
                    to zasady nieprawdaż?...czyli wierzący mają wyznaczniki , którymi winni się
                    kierować ?. Teraz człowiek jako osoba ułomna może popełnić grzech (Każdy nawet
                    papież , który spowiadał się co tydzień) ale winna ciagle się nawracać i wracać
                    z mocnym postanowieniem na droge cnoty i moralnego zycia czyż nie?
                    I Ci głęboko wierzący mam wrażenie tak czynią a ci letni katolicy ? masz rację
                    często żyją tak jak ateiści...tu się z Tobą zgodzę ...
                    Przechodzimy do ateistów , jaki system wartości przyjmują tacy
                    ludzie?...powiadasz "własne sumienie" dobrze ale jak to sumienie jest
                    ukształtowane w oparciu o jakie zasady , wartości ? pewnie ,że znajda się
                    czasami osoby , które dobrze zyją , ale jak wiele osób ,bez większego oparcia (
                    jak to jest u Chrześciajan mających oparcie w Jezusie Chrystusie) zbacza na
                    drogę niemoralnego życia? i teraz jeszcze jedna róznica głęboko ( nie letni )
                    wierzący wie ,że ma żyć sprawioedliwie i ucziciwie mimo niekiedy upadków i jest
                    świadomy swej grzeszności . Natomiast niewierzący ma sumienie , które co raz
                    cząściej go sprawiedliwia i czy nie mówi do człowieka , "słuchaj masz prawo tak
                    czynić , w końcu kogo krzywdzisz?, należy CI się to" i taki niewierzący zbacza
                    na droge niemoralną i czy jeszcze nie jest przekonany ,że czyni dobrze ?
                    ...przecież "własne sumienie:" mu mówi " masz do tego prawo"
                    Ale kazdy ma prawo wybrać swoją drogę ....
                    Pozdrawiam Wszystkich

• toluaz Ojciec Tadeusz pozostaje Dyrektorem Radia Maryja? 19.07.07, 13:43
      Wkrótce Oświadczenie w sprawie Ojca Tadeusza Rydzyka wyda Ojciec Prowincjał z
      Warszawy ,jest to decyzja Ojca Generała Tobina , już w tej chwili można
      powiedzieć ,że decyzja ta nie będzie decyzji po mysli liberalnych mediów i
      Ojciec Tadeusz pozostanie w dalszym ciągu Dyrektorem Radia Maryja .

Cóż, atak lewicowych mediów na Arcybiskupa Wielgusa powiódł się to spodziewali
      się ,że jak i w tym wypadku zastosuja podobną strategię to doprowadzą do dymisji
      Ojca Dyrektora ... Wszystko wskazuje na to ,że liberałowie i lewicowcy
      przeliczyli swoje siły .
      Przy okazji chcieli przykryć fakt pięknej atmosfery u Matki Bożej Królowej
      Polski i też się nie udało ..wiadomość o setekach tysięcy na Jasnej Gó¶ze zawsze
      wiernych Bogu i Ojczyżnie poszła w świat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka