sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 13:44 Witam piękny pomysł Pan ma wiele takich ludzi jest na dnie tylko trzeba podać dłoń i dobre słowo ,znam człowieka co stracił cały majątek przez rozwód miał nadzieję że jak ją dopisze do majątku jeszcze przed rozwodem to uratuje małżeństwo niestety po miesiącu był rozwód dzisiaj ma komornika dług przekracza wartość majątku przyjęła go osoba i dała dach nad głowa Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 17:32 odp.do sierpc101010 i to wszystko? a z tą osobom ma pani(pan) kontakt ? bo ten człowiek nadal tonie w długach, przecież komornik i wierzyciele o nim nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 21:16 mam kontakt ale już były 3 licytację na ten majątek Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 22:03 to co to za majątek jak komornik na cały dobytek rozpisał licytacje i ponowił ją? By na symbolicznej trzeciej ogłosić przybicie dla banku? To jakaś brednia. Moje zainteresowanie skierowane jest na dalszy los tego człowieka. Chociaż po tej wypowiedzi zaczynam się ineresować dziwnym losem ,,majątku. to byłby kolejny trik komornika, którego działalnością powinien zająć się prokurator. Ale nie wyrokujmy. Słowo majątek rozumiem np. hale produkcyjne z maszynami, upadającej firmy. Ja przejmuje się losem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 22:53 Proszę Pana on popełnił błąd bo popisał że żonę spłaci w ciągu roku i jeszcze na procent ,jeżeli przez rok ją nie spłaci to będą leciały odsetki i tak jest odsetki rosną od tej sumy Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 23:55 a drugi egzemplarz tego co podpisał ma? Czy po podpisaniu była zabrała swój egzemplarz i jego? Pytam o to, bo drugie pytanie czy to co podpisał pokazano prawnikowi? jakiemukolwiek? Umowy to KC, a tu są strony równorzędne. Pije do tego, że gdy są przesłanki nieważności jakiejś umowy, której wykonanie przez jedną ze stron rodziło skótki prawne (w przypadku tego pana utrata całego majątku itd) to jest możliwość podważenia ważności takiej umowy. Abstrachując niechciałbym być w skurze byłej, bo za skutki nieważności (aby było zrozumiałe: za to co się działo na skótek podpisania umowy i wzwiązku z nią) odpowiada właśnie ona my tu gadu gadu a nadal nie wiem co dalej z tym panem? Jak by się odezwał mailowo do mnie, chyba nic się nie stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.01.14, 23:12 teraz ja zadam pytanie. jednej z pań na maila udzieliłem odpowiedzi i dodatkowo miałem napisać szablony pism do trzech banków z wnioskiem o zamrożenie rat na min pół roku. pani ma obawy czy moja sugestia w sprawie kart i wniosku o zamrożenie jest prawidłowa?dopowiadam, że to jest tylko jeden z kilku etapów działań, których efektem ma być pozostanie tylko jednego kredytu, teraz są trzy kredyty, dwie karty kredytowe i coś jeszcze. wypłata jest tylko trochę większa od najniższej krajowej. dobry kierunek i kolejność wskazałem tej pani? poniżej cytuję ten mail pani Anno gdy zamrożone są raty,płacimy tylko odsetki czyli częśćcałej raty. Przykład jeśli cała rata = 481, to po zamrożeniu płacipani np.70 zł tylko odsetek. 411zł , pół roku i ma pani spłaconą kartękredytową, zlikwidowaną. Od tego momentu miesięczne obciążenie z powodu długów jest wyraźnie mniejsze. Gdyby dwa banki poszły na rękę to pani by miała do dyspozycji ok. 600zł. Może być ? Karta kredytowa jest fajna tylko na większe zakupy, gdy nie mamy kredytów do spłaty.karty kredytowe są pułapką, najczęstrzą przyczyną pętli zadłużeń. Gorsze są tylko chwilówki. Ja kilka lat temu zignorowałem karty, które mi banki wcisnęły wramach kredytu. Pułapkę kart zignorowałem i to mnie utopiło.Pani te pieniądze, z opłaty minimalnej są potrzebne. po południu napiszę pani te pisma. Acha kiedy zaczynamy pruby negocjacji z bankiem od aneksu i nam odmówią to odrazu ogłaszają że nie będzie zamrożenia. Ja sam się o tym na moje nieszczęście przekonałem. Pierwszy etap zamrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.14, 12:16 Witam, też myślałam o pomocy ludziom bezradnym wobec działań komorniczych oraz samotnych w różnych ciężkich sytuacjach życiowych. Zastanawiałam się nad pomocą chętnych do współpracy prawników, lekarzy, psychologów, ludzi biznesu oaz instytucji państwowych, bez mieszania w te działania polityki. Może warto zastanowić się nad utworzeniem fundacji. Można by wówczas realnie wspierać potrzebujących takiej pomocy. Proszę o kontakt osoby zainteresowane edytkowska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.01.14, 09:52 :-) Ciekawi mnie to jak osoby szukające wsparcia włączy pan w działanie samej fundacji, no bo przecież maksymą pana jest" nic za darmo'', oczywiście słusznie jeśli się nie nagina do instytucji non-profit. Dlatego ja pozostaję przy stowarzyszeniu. Co o tym myślicie. W stowarzyszeniu jesteśmy członkami i wszyscy mamy wpływ na działania stow. Fundacja to zatrudnieni w zarządzie(dobrze opłaceni), ewentualnie pare wolentariuszy, a reszta to podopieczni nie członkowie. Różnica ogromna. Te inne różnice jeszcze bardziej przemawiają za stowarzyszeniem dla zadłużonych. Jeśli fundatorzy byli tak hojni i zabezpieczyli kilkukrotność pensji zarządu to ok. Myślę, że nie. Ale w przyszłości jak wasza fundacja przetrwa, my już będziemy w KRS to możemy zainicjować wspólny projekt, z którym zgłoszę się do Frankowców i pozostałych stowarzyszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.01.14, 11:26 Panie Tadeuszu myśli pan, że założone stowarzyszenie spłaci zadłużenie dłużnikowi. To ja w to nie wierzę. Bo po pierwsze osoba obdarowana musiałaby zapłacić podatek. Po drugie jak pan sobie wyobraża pomoc tym ludziom, przez tylko gadanie. Obiecanie gruszek na wierzbie. Fundacja jest tak pomyślana aby dać możliwości dłużnikowi wyjść z opresji. Jeśli chodzi o frankowców, bo tu chodzi chyba o takie stowarzyszenie, to zaraz musiałoby się urodzić stowarzyszenie dolarowców, eurowców i inne. Bank jest na wygranej pozycji, bo osoba biorąca kredyt we frankach czy w innej walucie jest zobowiązywana spłacać w tej walucie a to że ona zarabia w złotówkach to już go nie obchodzi. Jest przelicznik i kredytobiorca powinien się z tym liczyć. Nie wiem co może to stowarzyszenie zdziałać, ale daj im Boże aby coś ugryźli. A jeśli chodzi o Fundację, która została zgłoszona to ma szeroki zakres, więc sami dłużnicy jeśli będą zainteresowani to się zgłoszą. Nikt na siłę nie będzie dłużnika wyciągał za uszy z długów. Przecież ma wybór tkwić w bagnie albo z niego wyjść. Jak zauważyłem, to stał się pan osobą negatywną, roszczeniową i opryskliwą. Neguje pan inne działania, poniższy post o tym wykazuje. Stowarzyszenie ma inne działania, i owszem , ludzie mają wpływ na wybór organów owego stowarzyszenia. Jedyna różnica jest taka, czy te osoby się zgodzą z działaniami zarządu takiego stowarzyszenia, czy nie znajdą się osoby, które będą działać w przeciwnym kierunku. Więc, też można zadać pytanie, czy zarząd nie będzie kombinował na boku? Niby można patrzeć na ręce zarządu od tego jest komisja rewizyjna czy inny organ kontroli. No, kontrola kontrolą ale ważne są działania tego stowarzyszenia. Jej cele, plan realizacji i najważniejsze jak ona ma pomóc osobie wyjść z długów. Same pisanie papierków do wierzycieli, czy stawianie się jak kogut to nic nie da. Wierzyciel ma swoje prawa, bo dlaczego niby miałby stracić swoje pieniądze które pożyczył. Zakładanie różnego rodzaju spółdzielni socjalnej, halo, to nie tak odręki pstryk i już. Trzeba mieć wiedzę, pomysł, odpowiedni zespół i oczywiście biznes plan. Jeśli chodzi o wynagrodzenia zarządu to już nie jest chej siup, jak pan myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.01.14, 11:51 :-) Jednostronnie patrząc na wszystko jak pan w tej chwili, to nawet fundacja nie ma racji bytu. Jednak dla mnie ważne pozostaje zmierzenie się z przyczynami zadłużeń. Cały czas mówimy inaczej o tych samych skótkach jakie chcemy osiągnąć. Nie mówiąc, że ja nie na wszystkie metody się zgodzę. Wole rozwijać coś wolniej i utrwalić, niż kolosa zglinianymi nogami na piasku. Ja nie piję do pana lecz odp.na pana wypowiedź. Co do Frankowców to myli się pan. Trzeba położyć kres w monopolu banków, w nieograniczonym prawie do kreowania skrajnie niekorzystnych umów. To te umowy są naszpikowane trikami itd. A jak tak bardzo potrzebują nieruchomości to niech utworzą konsorcjum deweloperskie. Jakby co to na ten temat Frankowcy mogą panu dużo więcej powiedzieć , poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankowiecenty Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.14, 12:16 Prosze o kontakt z kims od frankowcow.mam parcie na temat i ...taki sam problem. Pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.static.tvk.wroc.pl 28.01.14, 13:46 Proszę się ze mną skontaktować kalina71@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.01.14, 13:46 obawiam się, że mi się za to dostanie, że się wcinam. ten link znalazłem. proszę organizatorów fundacji o wyrozumiałość . glosulicy.pl/archiwum/fundacja-jestesmy-zmiana-wspiera-dzialania-na-rzecz-osob-splacajacych-kredyty-frankowe-poszkodowanych-przez-zmiany-kursu-walutowego/ Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.01.14, 14:58 i tu się z Panem zgodzę z bankami brałam kredyt ubezpieczony a pracownica wiedziała że pracuję na umowę i nalegała że to dla mnie z korzyścią niestety na umowę ubezpieczenie się nie liczy w razie utraty pray tak jak w moim przypadku to są zwykli oszuści banku tak im powiedziałam byłam u dyrektora banku Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 08:51 Przymierzamy się do poszukiwania reprezentantów Fundacji na rzecz zadłużonych. Osoby zainteresowane funkcją reprezentanta Fundacji proszone są o przesłanie CV i zamieszczeniu zgody na udostępnienie danych osobowych. Po za tym robimy wstępną listę osób zainteresowanych Fundacją, wystarczy podać imię i nazwisko , miejscowość. Przypominam, iż czekamy na KRS, za około 2 miesięcy ruszymy, dlatego przydałyby się osoby reprezentujące Fundację, gdyż takie osoby będą miały duży wpływ na rozwój Fundacji i swój. Przypomnę mój adres email: sylwester71@wp.pl . Proszę tego nie kasować, jest to ważne dla płynnej budowy organizacyjnej Fundacji. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły to proszę się podzielić. W nas jest siła i moc wielkich zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
antwendka Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 10:48 odp. @Sylwester71 hola, hola kolego. Wiosną rozpętała się burza. Długo cisza. Wypływasz nagle z fundacją. Sprawdziłem w necie, twoje ogłoszenia-oferty piramidy finansowej nie znikły z internetu. Powstaje pytanie z jakiego źródła pochodzi fundusz założycielski? Proszę o konkretną odp. czy z piramidą koniec? Czy przyznając się do błędu, przeprosisz wszystkich oszukanych? A drugie pytanie to o te ogłoszenie: tworzysz pan fundacje na rzecz zadłużonych bez zadłużonych? Jakim cudem pan opiera się o wiedzę cashflow, jeżeli twórca wskazywał uczciwszą drogę do wyjścia zdługów - spółkę kapitałową? Proszę o szczerą odpowiedź. Antwendka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 31.01.14, 11:47 Wiesz człowieku, twoje niektóre pytania mnie walą jak zeszłoroczny śnieg ale ci odpowiem. Nie muszę się nikomu tłumaczyć bo nikogo nie oszukałem. TO po pierwsze koleś. Jeżeli kogoś oszukałem, to niech się zgłosi do mnie, to pogadam z nim czy nią. Piramida finansowa, to ty o tym nie masz żadnego pojęcia. A to co było proponowane to nie była piramida, a zresztą zwisa mi to jak ktoś to nazywał. Samemu dałem sobie z jakimiś systemami spokój, bo one nie dają żadnego efektu. Jak już tak chcesz wiedzieć. Po trzecie panie Fundacja została zgłoszona do rejestracji, a dla twojej wiadomości są osoby w niej zadłużone. Po czwarte co ma cashflow, cashflow to tylko edukacja. A jak sie w tym orientujesz, to wiesz, iż MLM jest nazwijmy promowany przez Roberta K. To według ciebie on też proponuje piramidy! w końcu one są oparte na sieci i ludzi - a w schemacie wygląda to jak piramida czy plaster. Na koniec , jeśli ktoś nie chce, to nie musi, może się przyłączać do czego chce i z kim chce! Jak chcesz wiedzieć skąd jest źródło założycielskie, TO JA JESTEM WSPÓŁFUNDATOREM. Mam nadzieję, że zaspokoiłem twoja ciekawość i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 12:01 antwendka napisał(a): > odp. @Sylwester71 > hola, hola kolego. Wiosną rozpętała się burza. Długo cisza. Wypływasz nagle z f > undacją. Sprawdziłem w necie, twoje ogłoszenia-oferty piramidy finansowej nie z > nikły z internetu. Powstaje pytanie z jakiego źródła pochodzi fundusz założyci > elski? Proszę o konkretną odp. czy z piramidą koniec? Czy przyznając się do błę > du, przeprosisz wszystkich oszukanych? A drugie pytanie to o te ogłoszenie: two > rzysz pan fundacje na rzecz zadłużonych bez zadłużonych? Jakim cudem pan opiera > się o wiedzę cashflow, jeżeli twórca wskazywał uczciwszą drogę do wyjścia zdłu > gów - spółkę kapitałową? Proszę o szczerą odpowiedź. > Antwendka Chciałbym powiadomić, że nie mam zamiaru na podobne sugestie czyż tego typu pytania odpowiadał więcej. Jak jest ktoś mądrzejszy odemnie i ma lepsze plany to niech zatem zacznie działać. A nie pie....ć głupoty i bić pianę, mieć jakieś głupie pytania. Jakaś dziewczyna napisała, lepiej było założyć fundację dla psów, bo ludzi są gorsi niż zwierzęta , tylko potrafią warczeć! Trochę w tym prawdy. Fundacja została powołana przez BOGA i na rzecz POLSKI a jak komuś się nie podoba, to ma wybór, przypominam WYBÓR. Mam dość takiego pyskowania i ujadania. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 12:48 sylwester71 napisał: > Fundacja została powołana przez BOGA i na rzecz POLSKI a jak komuś się nie podo > ba, to ma wybór, przypominam WYBÓR. Ocho, ktoś ładnie tutaj odleciał. Klasyczne pytanie o listy uwierzytelniające od owego bóstwa zbędziesz wyniosłym milczeniem jak mniemam :D Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 12:59 Są tu osoby na tym forum, którym nie zależy aby pomóc tym osobom. Tylko utrudniają działania. Zatem masz wybór. Zatem każdy może robić co chce. Zatem możesz czekać. Zatem możesz płakać. Zatem możesz nic nie robić, aby zmienić swoje życie. Zatem możesz ciągle uciekać, nie stawiając czoła swoim zobowiązaniom. Zatem to od Ciebie zależy, czy to zmienisz. Zatem jak masz słuchać ludzi negatywnych, możesz nawet zatem z nimi siedzieć przy stole. Zatem jaki będzie twój wybór, działanie czy czekanie na cud. Ja wybrałem zatem działać, stawić czoło, pomóc innym, zmienić swoje życie i przy tym mieć wielu przyjaciół. Mojżesz wszystkich nie wyprowadził z Egiptu. Zatem też możesz zostać w tym Egipcie dłużniku. Zatem osoby chętne do zmian w swoim życiu będą pisały do mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 31.01.14, 14:08 Panie Pawle kolega antwendka ma rację, zamiast się unosić trzeba odpowiedzieć tak odciełem się od BHC czy jakoś tak, lub nie bo nadal nie widzę w tym nic złego. Celowo się nie włączałem aby znowu nie oberwać za wpadkę. Panie Pawle nie piłuję do pana. Ale dwie prośby : jeśli rzeczywiście jest aktywny jakiś pana blog zapraszający do piramidy to proszę go skasować, bo nadal będą pana atakować, a druga prośba to aby w imieniu BOGA nie wypowiadać się w pierwszej osobie, liczbie pojedynczej. Jak już bardzo pan musi to mówimy : tak mówi PAN BÓG ... Z politowaniem mogę potwierdzić ani nasze stowarzyszenie, ani fundacja, którakolwiek nie zostały założone przez Boga. My ludzie to tworzymy. Potwierdzam ponownie, że panie Pawle nie piłuję do pana. Robię to celowo, gdyż nikomu te przepychanki nie pomogą. A jak już raz zauważyłem: po uzyskaniu nr KRS (uwaga po uzyskaniu), zgłoszę się do PRO FUTURIS, do fundacji założonej przez Frankowców, stowarzyszenia w Poznaniu o wspólne zainicjowanie przynajmniej jednego projektu. Jak wasza Fundacja będzie działać, to panie Pawle nie ominę również was. Tak od siebie dodam Mojżesz wyprowadził wszystkich Izraelitów z Egiptów. Ale jakby co to tel.są możemy poczytać Biblię razem na głos. Fajny temat ale nie te forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.02.14, 00:48 Panie Tadeuszu jeśli chodzi o GPC to sam byłem zaskoczony takiem obrotem sprawy, choć mnie zapewniano,że to jest ok. okazało się, iż NIE. Co do bloga z tym , sprawdziłem, chyba został usunięty. Jeśli gdzieś jest owy z taką czy podobną to proszę mi podać adres postaram się to usunąć. Miałem wiele takich podobnych propozycji, nawet ostatnio znajomy mi proponował coś podobnego, dałem sobie z tym spokój, bo to żadna konkretna propozycja. Tak samo z jakimiś tam darczyńcami, też podobnie się okazało, nawet nie wiem czy to wogóle działa, mam to gdzieś. Wiadomo, iż nie interesują mnie biznesy tego typu, szkoda na to czasu i energii. Jedna znajoma też mi ciągle proponowała niby zarobek przez interenet, do ją ochrzaniłem, to dała mi spokój. Więc ten temat jest zamknięty. W tym internecie pełno takich propozycji wielkich biznesów, a to wszystko można o kant dupy potuc. To co Fundacja będzie miała do zaproponowania, to nie tylko tyczy sie osób zadłużonych. Zadłużonym powinno zależeć na wyjściu z długów ale nie czarujmy się , trzeba sobie powiedzieć jasno "Z pustego to i Salomon nie naleje". Będzie to wymagało od dłużników cierpliwości, zaangażowania i najważniejsze "ZAUFANIA". Wiem, że mamy zielone światło na wielkie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
antwendka Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.02.14, 11:20 odp. @Sylwester71 Już panu mailem wysłałem ten link. Dzięki za odpowiedź to daje nadzieję, że skączą się przepychanki na forum a sprubujcie się dogadać i wspólne działania podejmować. Ale namotałem. Che, che,che Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.02.14, 20:34 dzisiaj byłem zajęty, więc dopiero teraz się odzywam :) Ja też jestem zadowolony z obrotu spraw. Wszystko wskazuje na dłuższą przerwę w ujadaniu, gryzieniu i szczekaniu. Fajnie. W mojej mieścinie poczta pantoflowa ruszyła i zacząłem przyjmować kolejne osoby. Na miejscu wszyscy są i walne zebranie będzie pewne. Dla mnie dopiero poważna praca się zacznie, gdy skompletowane dokumenty wyślemy do KRS. Ale nareszciektoś mi pomoże to ogarnąć, bo dotychczas wszystko jest na mojej głowie. Wsparcie również będzie ze strony OWESu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł76 Prośba o pomoc IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.14, 15:09 Witam Od 8 listopada prowadzę mały osiedlowy sklepik, który zdobywa coraz więcej klientów, dzięki czemu na naprawdę bardzo duży potencjał, szczególnie że mieści się w bezpośrednim sąsiedztwie 6 bloków mieszkalnych, w których mieszka łącznie ok. 450 mieszkańców. Niestety działalność zacząłem właściwie bez własnych środków, bo i skąd je wziąć, po 4 latach bycia bezrobotnym. Ale mimo wszystko udało mi się dogadać z właścicielem tego sklepiku, który mi go wynajął, a jednocześnie jest dostawcą głównego asortymentu, czyli pieczywa. Niestety w dobie obecnej samo pieczywo to za mało by móc konkurować z kimkolwiek. Bo klienci chcą mieć wszystkie podstawowe produkty pod ręką. Udało mi się wprowadzić nabiał, ale to za pieniądze z chwilówek. Gdyż na kredyt z banku nie mam najmniejszych szans, z uwagi na wpisy w BIG i KRD. Człowiek chciałby normalnie pracować, pospłacać te wszystkie zaległości, ale jak? Kiedy nie może uzyskać znikąd pomocy. Na dodatek mogę dać pracę co najmniej jednemu bezrobotnemu. Gdyż w sklepie będę dodatkowo prowadził dostawę towaru do klienta. Tej usługi nie prowadzi żaden sklep w moim mieście, a jest napewno potrzebna z uwagi na coraz bardziej starzejących się mieszkańców, często schorowanych i niedołężnych. Bardzo proszę o jakąś pomoc dla mnie. Sam codziennie przekazuję ok 6 osobom potrzebującym, chleb z poprzedniego dnia, który mi się nie sprzedał, a mnie nie chce nikt pomóc. Potrzebuję pożyczki w wysokości ok. 30000 zł. Nie mam hipoteki, poręczenie nie wchodzi w grę, bo nie mam nikogo kto mógłby być potencjalnym żyrantem. Zresztą są jeszcze inne formy zabezpieczeń. Pozdrawiam Paweł Ziomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar serca Re: Prośba o pomoc IP: *.play-internet.pl 08.02.14, 02:12 Witam, proszę o kontakt na adres mailowy fundacji darserca@naczterech.pl pozdrawiam Halina Odpowiedz Link Zgłoś
antwendka Re: Prośba o pomoc 09.02.14, 08:54 Gość portalu: dar serca napisał(a): > > Witam, > > proszę o kontakt na adres mailowy fundacji darserca@naczterech.pl > > pozdrawiam Halina Pani Halino, czy chodzi fundację z Łodzi na rzecz zwierząt? Mam dylemat jak to rozumieć ? Poprzednio awantura była o Wrocław, a teraz fundacja dla zwierząt z Łodzi? Nie kumam. Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar Serca Re: Prośba o pomoc IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.02.14, 09:19 Jest to Fundacja we Wrocławiu. Celem jest udzielanie pomocy osobom znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej, przyczyną której jest bezrobocie i utrata płynności finansowej prowadząca do zubożenia i narastającego zadłużenia. Działania Fundacji mają na celu umożliwienie poprawy sytuacji bytowej, rozwoju duchowego, intelektualnego i fizycznego osobom znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej, w szczególności dzieciom wychowywanym przez samotne matki, osobom niepełnosprawnym i bezdomnym. Fundacja wspiera działania będące wyrazem solidarności społecznej i walki przeciw wykluczeniu społecznemu. Działamy nie walczymy nie tracimy czasu na zbędne dyskusje. pozdrawiam Halina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar serca wolność słowa????? IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.02.14, 23:15 Dlaczego na tym forum nie ma swobody wypowiedzi???? Dlaczego kasuje się wpisy innych??? Każdy ma prawo napisać to co myśli .......... tu jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
antwendka Re: wolność słowa????? 10.02.14, 08:12 moja pierwsza wypowiedź trafiła do oślej ławki :), potem długo na forum nie wchodziłem. Gdy wróciłem na forum to zerknąłem na regulamin i utworzyłem profil. Może pani powinna też tak zrobić. nie wiem co tam było z pani wypowiedzią ale, konkludując tytuł pani wątku mogę stwierdzić, że na wolność słowa powołują się osoby, które nadużywają jej. Przykład : wypowiadając się przypisują sobie działania, które wykonywały inne osoby. Także wypowiedziami swoimi wprowadzają innych wbłąd itp. to tylko po to ma być wolność słowa na forum? Ciekawe, że niebyło powiadomienia o nowym wpisie pani autorstwa. Więc może pani nie wysłała wpisu tylko skasowało pani przy wysyłaniu? Antek Odpowiedz Link Zgłoś
antwendka Re: wolność słowa????? 10.02.14, 20:52 pani Elu, teraz to ja zgłupiałem. Wypowiedziałem się bo temat wolności słowa jest ważny. Ale w tej wypowiedzi nic nie było do pani Haliny. Z kąd taki wniosek? Ale zaintrygowany sprawą zerkam na kolejne wpisy wstecz i widze, że posty autorstwa dar serca są, a jeden jest zakończony... pozdrawiam Halina. Więc teraz nie wiem o co właściwie chodzi w wątku wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: wolność słowa????? 10.02.14, 09:03 Gość portalu: dar serca napisał(a): > Dlaczego na tym forum nie ma swobody wypowiedzi???? > Dlaczego kasuje się wpisy innych??? > Każdy ma prawo napisać to co myśli .......... > tu jest inaczej Wpisy reklamowe i uciążliwe oraz zawierające ataki personalne są usuwane. To normalne i inaczej się nie da. Bez kasowania takich wpisów większość for szybko zamieniłaby się w ściek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena Atenaza Re: Prośba o pomoc IP: *.opera-mini.net 04.03.14, 15:36 Dla mnie od ellunia wpisy są niewidoczne. Nigdy nie ma treści. Czemu tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrakCheciDoZycia Pomocy Błagam IP: *.devs.futuro.pl 05.02.14, 15:16 Potrzebuje pomocy finansowej narobiłem ssobie długów przez to ze rzuciała mnie druga połówka , byłem w jakimś transie mam długów 2 tyś , nie mam skąd wziąć nie mam rodziców mam 19 lat , nie mam zdolnosci kredytowej robiłem juz wszystko do pracy próbowałem iść nie moge znaleźć na okres zimowy , nie przyjmują odechciewa mi sie zyc jak wstaje z myslą ze zamiast kupić sobie coś dla siebie czy coś to mam dług z którego nie moge sie pozbierać , proszę o jakąś pomoc przelaniu na konto nawet z połowy zawsze już coś :( Błągam o pomoc podaje numer konta Numer rachunku: 94 1020 3437 0000 1002 0146 4031 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pomocy Błagam IP: *.customers.d1-online.com 07.02.14, 18:53 ty się lecz człowieku 2 tys, to jest bardzo mało i jesteś młody więc to spłacisz ,do roboty a nie tu lamentować na forum tu ludzie maja poważne problemy wstydz się Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.02.14, 09:32 Witam. Chciałbym poinformować. Fundacja otrzymała Nr KRS. 0000496887 Tak jak obiecałem, pełna nazwa. Fundacja rehabiitacji i pomocy osobom zadłużonym "Z-Atem" im.Św. Szymona Siedziba Fundacji jest w Łodzi. Osoby zainteresowane mogą pisać na adres sylwester71@wp.pl Niniejszy adres email może się w niedługim czasie zmienić. O tym fakcie poinformuję na forum. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.02.14, 10:55 Mam wielką prośbę do przedstawicieli fundacji Dar Serca (nie mylić z fundacją Orlenu) z Wrocławia. Otrzymałem kolejny mail z prośbą o podanie strony internetowej do was. Są osoby zainteresowane. Ale ja nie mam namiarów na waszą fundację i jest mi przykro, że nie daję jednoznacznej odpowiedzi. Nie chcę również wprowadzać wbłąd forumowiczów. Proszę o podanie strony internetowej, jeśli jeszcze jej nie macie, to proszę o kontakt waszego przedstawiciela - udostępnie wam tymczasowo trzy podstrony na naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 fundacja dar serca 18.02.14, 16:35 odp @Elunia977 Pani Elu ja i pozostałe osoby czekają na odpowiedź, którą zadałem wam w poprzednim wpisie. jest fundacja, czy wasze ogłoszenie, to ściema? Nie mogę podawać zainteresowanym osobom tylko mail. Jeśli nie ma fundacji to proszę o napisanie sprostowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: fundacja dar serca 18.02.14, 17:42 pani Elu my nie mamy przepychać się ale współpracować. A pytanie musiałem zadać bo kolejna osoba przysłała mi zapytanie o stronę internetową fundacji i krs. Pani Elu w mojej miejscowości jest nas już 12osób, przynajmniej trzy osoby dąjdą lada dzień. Wyłonię z tego pięcioosobowy komitet założycielski jeszcze w lutym. I zostanie tylko walne z. A więc w marcu będą wysłane dokumenty do KRSu. Gdy już SOUZ będzie w KRSie to stowarzyszeniom i fundacji (cjom?) zgłoszę propozycję uruchomienia wspólnego projektu, który wymaga skumulowania ogromnego kapitału. Ale czy fundacja dar serca (nie mylić z fundacją Orlenu) istnieje? Bo anonimom propozycji nie wyślę. Ja chcę abyśmy się uzupełniali i współpracowali. Okey ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: fundacja dar serca IP: *.bb.sky.com 22.02.14, 21:36 Ja pitole jaki kosmos tu odwalacie. Ta cala pisanina, belkot, tragiczna polszczyzna. Ciagniecie to latami, cos co zupelnie nie ma sensu. Ci ludzie podaja numery kont i mysla, ze ktos za nich cos splaci. Wy tymczasem boksujecie sie z zalozeniem stowarzyszenia przez kilka lat. Tymczasem wszelkie proby zbierania kasy i splacania powoli ( jak zakladacie) wszystkich po kolei beda piramida finansowa. Czy ktos z odrobina rozsadku moderuje ten watek na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: fundacja dar serca 23.02.14, 08:22 @Gienek człowieku co ty robisz w tym kosmosie, wróć na ziemię i przyłącz się do działań już istniejący stowarzyszeń typu Pro-futuris, lub do fundacji (też już się rozkręca) i przestań ujadać na tym marsie. Zejdź na ziemie. Tak zaleciało windykacją, że aż przykro. My mamy uczulenie na windykację i administratorzy też. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: fundacja dar serca 24.02.14, 07:26 Gość portalu: gienek napisał(a): Ja pitole jaki kosmos tu odwalacie. Ta cala pisanina, belkot, tragiczna polszczyzna. Ciagniecie to latami, cos co zupelnie nie ma sensu.[...] Czy ktos z odrobina rozsadku moderuje ten watek na forum? I tak, i nie. Co do merytorycznej zawartości wątku - masz rację, jest zerowa i żenująca. Żeby ją podnieść i wyprostować, należałoby prowadzić np. polemikę - czego z większością wypowiedzi zrobić się nie da. Zresztą - zaczniesz polemikę, to na jeden swój post, będziesz miał pięć bełkotliwych odpowiedzi, udowadniających swoje racje wbrew przepisom prawa czy logice arystotelejskiej. Dowiesz się z nich, że jesteś z windykacji/policji/milicji etc. Będziesz kontynuował z nimi dyskusję? Poza tym ten wątek ostrzega innych właśnie swoją beznadziejnością - nikt rozsądny, kto zacznie go czytać, nie potraktuje go poważnie. Kasować? A za co? Że ktoś ma jakieś tam zdanie, jakieś tam wizje? Kasowane są posty reklamowe, obraźliwe, wulgarne, nie na temat i może kilka innych, podobnych kategorii. Pozostałych kasował nie będę - bo kim ja jestem, żeby ograniczać swobodę wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: fundacja dar serca IP: *.skybroadband.com 24.02.14, 13:36 Masz racje. Juz stwierdzili, ze jestem z windykacji a ja nawet w Polsce nie mieszkam. Przeraza mnie tu glupota, prostactwo, naiwnosc ludzi i jalowosc ich dzialan. Ta idea to utopia, oni nawet nie probuja wcielic tego w zycie ( na szczescie) i tak sie gonia za wlasnym ogonem. Przepraszam za brak polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
4ender Re: fundacja dar serca 24.02.14, 14:24 Czyli generalnie lepiej wspomagać osoby z problemami alkoholowymi, bo oni są CHORZY. Mają renty na CHOROBĘ ALKOHOLOWĄ. Znam osobę, która boryka się od kilku lat z problemami finansowymi. Urodził jej się syn, okazało się, że ma porażenie mózgowe. Nie chodzi, co kilka lat operacja ścięgien, ciągła farmakoterapia, wizyty kontrolne, zabiegi. Słowem kupa kasy. Mąż po urodzeniu się niepełnosprawnego dziecka odeszedł. Kobitka ma długi, zadłużyła się by leczyć syna. Dostaje nieco ponad 150 zł zasiłku na niepełnosprawne dziecko. Jest be, fu i wogóle, bo ma długi, a swoje długi się przecież spłaca. Tuż obok mieszka rodzinka - matka i dwóch dorosłych synów. Przykra sprawa, obaj chorują na alkoholizm. Nieszczęśnicy owi muszą zadowolić się dwudaniowym obiadem fundowanym przez MOPS, oraz zasiłkiem po ponad 500 złotych na głowę. Dobrzy chłopcy, tylko alkoholcy... Moze ktoś chętny, by im pomóc?? Bo dłużnikom przecież nie ma co pomagać, to walka z wiatrakami, kosmos i w ogóle mżonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundacja Dar Serca Re: fundacja dar serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 18:37 Witam wszystkich, nazywam się Halina Malińska i reprezentuję Fundacje Dar Serca Haliny Malińskiej. Możecie o Fundacji poczytać na fanpage www.facebook.com/fundacjadarserca. Mam nadzieję,że rozsądek zwycięży i nie rozpoczną się jak zwykle przepychanki i pyskówki. Chodzi o wspólny cel jakim jest znalezienie sposobu na wyjście z zadłużenia w jakim większość z Nas się znajduje.Musimy zjednoczyć Nasze działania i to proponuję. Tym bardziej,że zbliża się ważne wydarzenie w którym biorę udział i chciałabym wszystkich nim zainteresować. Można się zapoznać z tematem na wchodząc na podany link. Prawo konsumenckie w świetle nadchodzących zmian Chcę Was prosić o zebranie tematów jakie chcielibyście poruszyć na konferencji. Mam nadzieję, ze podejdziecie poważnie do tematu i zaczniemy jednoczyć nasze działania. Wszak mamy ten sam cel. Pozdrawiam Halina Malińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundacja Dar Serca Re: fundacja dar serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 18:39 Jeszcze podaję link events.uokik.gov.pl/event-details/13 Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: fundacja dar serca 24.02.14, 14:27 Ale właściwie o co ci człowieku chodzi? Skąd pan wie, co w tej chwili szykuję? Przy okazji jak o tym temat: w Człopie (zachodniopom.) 1.03 w sobotę , o godz.10.00 odbędzie się spotkanie organizacyjno- informacyjne w sprawie SOUZ. czyli Stowarzyszenia rejestrowanego. Komunikat w mieście rozwieszony jest. I jakby cudem ktoś z tego forum przejeżdżał przez Człopę to zapraszamy. Spotkanie ma charakter otwarty. A co do pana niezadowolenia to chciałbym zrozumieć do czego konkretnie pan pije. Jeśli ktoś stwierdza,że maratonu nie przebiegnie to ok. Nie trenuje i nie biegnie. Jego sprawa, ale czemu ma pretensje do tych co rozpoczeli trening maratoński? Nie chcesz, nie biegaj. My różnie traktujemy ten problem, niektórzy próbowali biegać razem ale jakoś niewyszło, nawet doszło do nieporozumień. Ale pojedyncze osoby trenują jednak w mniejszych lub większych grupach i już teraz są zwyciężcami. Ja dokończe reorganizację naszej grupy biegowej i mając już nr krs w ręku przystąpie do rozmów z pozostałymi teamami. Bo do tego maratonu (pętle zadłużeń, bankructwa, wykluczenie i bieda) nie ma możliwości się inaczej przygotować jak tylko w dużej zorganizowanej grupie. Jeśli merytoryczny poziom dyskusji w tym wątku panu nieodpowiada to proszę popisać się teraz mądrością. Oczekujemy na merytoryczne wywody, specjalisty od bankructw, pętli zadłużeń, wykluczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: fundacja dar serca 24.02.14, 15:31 moją wypowiedź pisałem jako odp. do Gienka nie do kolegi 4ender. Kolega 4ender ma słuszny żal do logiki systemu wsparcia socjalnego w naszym kraju. Ja przekonałem się o tym na własnej skórze jako bezdomny. Mi powiedziano, że gdybym był alkoholikiem to oni by mi pomogli, ale ja niebyłem i niebęde alkoholikiem. Fajnie? Ale po to współtworzę Stowarzyszenie Osób Ubogich i Zadłużonych aby ta rodzina też była objęta naszym wsparciem. Dobrze bybyło aby abyś kolego przesłał mi info na temat tej rodziny. Po za tym mamy podstronę "są z nami", gdzie znaleźć powinien się link strony, informującej o sytuacji tej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: fundacja dar serca 24.02.14, 15:34 co do przetargów zgadza się, a mając osobowość prawną może inicjować spółdzielnię socjalną. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid co robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.14, 11:51 Witam mam 22lata mam dlugów na około 80tys prowadziłem firme wszystko upadło zostały tylko do spłaty raty, nie mam pracy ciagle czegos szukam , nie wiem co robic . na pomoc rodziny tez nie mam co liczyc bo od wszystkich mam pozyczone pieniadze. . Jesli ktos jest mi w stanie pomoc prosze o kontakt dawid22.91@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: co robic 25.02.14, 12:04 @dawid stowarzyszenieoz.manifo.com Proszę otworzyć podstronę kontakt i albo skorzystać z formularza albo przepisać mail (z formularza wiadomość jest przekierowana na podany mail) i opisać swoją sytuację, mdz.in gdzie pan mieszka, czy są komornicy, czy windykacja? Jak to się zaczęło. Przeanalizuję to i odezwę się co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 217.153.14.* 10.03.14, 20:55 Witam jestem już na etapie że chce skończyć ze sobą każdy dzień to koszmar nie wiem co dalej ale jeżeli możecie to pomóżcie ludzie którzy zadluzyli się gdzie tylko się dało i nie mają już pomysłu na lepsze jutro Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.towarek Biuro Porad Obywatelskich Warszawa 18.03.14, 12:22 Biuro Porad Obywatelskich jest organizacją działającą od 2008 roku na rzecz osób zadłużonych, w tym ze stanowiącym poważny problem społeczny zadłużeniem czynszowym. W tym celu w oparciu o nasze doświadczenia i rozwiązania francuskie stworzyliśmy mechanizm partycypacji i rzecznictwa na rzecz osób z zadłużeniem mieszkaniowym (MAD – Mechanizm Aktywizujący Dłużników), umożliwiający współdziałanie wszystkich zainteresowanych pomocą osobą zadłużonym i dający im wsparcie przez niezależną reprezentację w postaci rzecznika. BPO udziela dłużnikom porad osobistych na terenie Warszawy, konsultacji telefonicznych oraz działa na rzecz poszerzenia wiedzy na temat zadłużeń poprzez stronę internetową bpo.warszawa.pl/ i portal Facebook (www.facebook.com/bpowwarszawie). Zachęcamy Państwa do odwiedzenia naszych stron, zapoznania się z naszymi działaniami i kontaktu. Jednocześnie prosimy o pomoc. Potrzebujemy państwa głosów w sprawie możliwości pomocy osobom obarczonym zadłużeniem czynszowym. Zapraszamy do wypełnienia ankiety znajdującej się na dole strony głównej naszego portalu bpo.warszawa.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar serca Re: Biuro Porad Obywatelskich Warszawa IP: *.static.tvk.wroc.pl 19.03.14, 01:49 Witam, nazywam się Halina Malińska Jestem prezesem Fundacji Dar Serca Haliny Malińskiej. Głównym celem Fundacji jest udzielanie pomocy osobom znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej, przyczyną której jest bezrobocie i utrata płynności finansowej prowadząca do zubożenia i narastającego zadłużenia. Działania Fundacji mają na celu umożliwienie poprawy sytuacji bytowej, rozwoju duchowego, intelektualnego i fizycznego osobom znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej, w szczególności dzieciom wychowywanym przez samotne matki, osobom niepełnosprawnym i bezdomnym. Fundacja wspiera działania będące wyrazem solidarności społecznej i walki przeciw wykluczeniu społecznemu. Fundacja Dar Serca Haliny Malińskiej, została ustanowiona aktem notarialnym sporządzonym w Kancelarii Notarialnej z siedzibą we Wrocławiu przy ulicy Plac Muzealny pod numerem repetytorium A 3450/2013 z dnia 19 grudnia 2013 r. KRS 0000499234 Proszę o kontakt darserca@op.pl Halina Malińska Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.liberacki Re: Biuro Porad Obywatelskich Warszawa 21.03.14, 22:58 Mam pytanie? A w sumie wiele.czy Pani Halinko jest w stanie mi pomoc?.bo ja juz stravilam nadzieje ze ktos lub jakas organizacja jest w stanie to zrobic.Mam 43 lata wiekszosc mojej kariery zawodowej to wlasna mala dzialalnosc a to dlatego ze wubralam taka forme pracy ze wzgledu na wychowywanie 5 dzieci a jak wiadomo zasilek na nie w naszej polscce starcza na wegetacje rodziny...a przeciez mamy polityke prorodz...ale do sedna-mam dlugi w tej chwili brak pracy po zalamaniu nerwowym i probie samobujczej ..powod-dlugi ,brak perspektyw,pomocy psychologa,z czym wiaze sie brak pieniedzy a dzieci przeciez do szuflady nie schowam az beda lepsze czasy..jestem otwarta na wszystko potrzebuje pomocy a rowniez moge propagowac i pomagac w ten sposob innym ..prosze o odp.na forum co mam zrobic jestem z Chelmna kuj-pom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Biuro Porad Obywatelskich Warszawa IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 23:38 Z tego postu wynika że jesteś kobietą. Choć autor to mężczyzna. Mniejsza z tym. Nie ma co się przejmować długami gdyż właśnie człowiek nie daje sobe psychicznie rady. Jestem w twoim wieku, jestem wolny od myślenia w tym kierunku. Organizacja może pomóc, ale to nie jest też takie proste. Wszystko zależy od samego zainteresowanego. Szukasz pracy, nie ważne , trzeba znaleźć obojętnie jaką aby tylko mieć choćby minimalne dochody. Rozumiem, że masz 5 dzieci i one wymagają finansowania. Na forum nie będę mógł doradzić od tego jest korespondencja elektroniczna. fundacjazatem@gmail.com adres Fundacji Rehabilitacji i Pomocy Osobom Zadłużonym został założony aby osoby mogły pisać już na ten adres. Jak będzie strona internetowa, to będzie można już pisać na oficjalny adres email choć ten też będzie obowiązywał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 25.03.14, 16:04 Fundacja Rehabilitacji i Pomocy Osobom Zadłużonym "Z-ATEM" im. Św. Szymona z Łodzi rusza oficjalnie. Nie mamy jeszcze strony, gdyż jest w opracowywaniu. Osoby zainteresowane zostaniem Podopiecznym naszej Fundacji mogą pisać na adres email: fundacjazatem@gmail.com To jest początek końca waszych problemów. Wiem, że nie będzie łatwo , przed nami wyboista droga, lecz jeśli z niej nie zejdziecie będziecie zwycięscami. Wolini od problemów finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.04.14, 16:31 pana Pawła i panią Halinę proszę o przesłanie mi danych kontaktowych fundacji, abym mógł umieścić je na naszej stronie. Kolejna osoba napisała mi zapytanie o adres siedziby. Ja mogłem jedynie podać mail, bo podany był na forum. Ale bez waszej zgody nie będę podawał adresu siedziby. Mam dodatkowo dług wobec pani Haliny, za wspaniały artykół w listopadzie, w Gazecie Mysłowickiej poświęcony stowarzyszeniu i problemowi zadłużeń. Narazie nie mniałem okazji do rewanżu, ale myślę, że po uzyskaniu nr krs(ok 15.05 powinien już być) okazje się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 25.03.14, 20:11 DLACZEGO W POLSCE JEST TAK ,ŻE RENCIŚCIE KOMORNIK MOŻE ZABRAC CZĘŚC EMERYTURY,,NAWET Z TEJ NAJMNIEJSZEJ A ZWYKŁEMU PRACOWNIKOWI JESLI JEST NA NAJMNIESZEJ KRAJOWEJ KOMORNIK NIC NIE MOŻE ZABRAC....WIĘC TO CHYB A NIE JEST RÓWNOŚC????? UWAŻAM ŻE RENCIŚCI TEZ POWINNI MIEC TAKIE SAME UPRAWNIENIA I KWOTE OD KTÓREJ KOMORNIK NIC BY NIE ZABIERAŁ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 25.03.14, 23:30 Komornik renciście może zabrać 25% jego renty lub emerytury, ale ten przepis nie dotyczy alimentów. Wtedy może ściągać całą kwotę alimentów. A pracownikowi może ściągać 60% max. Jeżeli ma 1300 zł netto to i tak otrzyma 800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.14, 06:31 jak to możliwe ze z zaległych alimentów ściągają mnie dwóch komorników jeden sadowy złożony przez żonę a drugi komornik skarbowy z fundusz alimentacyinego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 22.05.14, 08:50 Tak, możesz mieć dwóch komorników. Po pierwsze, żona ściąga alimenty obecne, a fundusz zaległe. Czyli np. Alimenty masz na dziecko 600 zł a zaległości np. urosły Ci 12000 zł Więc, zabiera Ci z wynagrodzenia przykładowo 1300 żl, minus koszty, minus alimenty na dziecko wypłacane dla małżonki, a pozostała część idzie na spłatę Funduszowi. Gość portalu: JM napisał(a): > jak to możliwe ze z zaległych alimentów ściągają mnie dwóch komorników jeden sa > dowy złożony przez żonę a drugi komornik skarbowy z fundusz alimentacyinego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.03.14, 13:01 Masz problemy finansowe, ciąży na tobie komornik, chcesz odmienić swoje życie na lepsze. Fundacja chce wspierać Cię szeroko rozumianą pomocą, od rehabilitacyjnej, poprzez psychologiczną, prawną, finansową i szkoleniową. Naszym Celem jest Ci pomóc w osiągnięciu uwolnienia się od problemów finansowych. To tylko zależy od Ciebie, czy chcesz skorzystać z możliwości oferowanych przez Fundację. Nie bądź obojętny na Swoją sytuację, zawsze jest wyjście, tylko trzeba go poszukać. Osoby zainteresowane zostaniem Podopiecznym Fundacji zapraszam do kontaktu. To jest początek końca waszych problemów. Fundacja Rehabilitacji i Pomocy Osobom Zadłużonym "Z-ATEM" im. Św. Szymona z Łodzi KRS Fundacji 0000496887. email: fundacjazatem@gmail.com Chciałbym poinformować, to są twarde warunki, ale aby zacząć wychodzić z długów, trzeba podjąć odpowiednie kroki, działania i wyrzeczenia. Nie ma nic za darmo. Mogę zapwenić osoby, które zostaną Podopiecznymi Fundacji, będą wolni od swoich zobowiązań. Oczywiście to wymaga czasu. Teraz tylko od Was zależy poprzez Fundację czy chcecie sobie pomóc nawzajem. Pozdrawiamy Zarząd Fundacji Paweł Magdziarz Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja czy stowarzyszenie? 30.03.14, 23:32 ponieważ zaszła kolejna pomyłka, więc jeszcze raz wrócę do tematu dawniej poruszonego fundacja czy stowarzyszenie ? Osoba pisząca mail do mnie, przez pomyłkę pisała wprost do fundacji(w tytule była fundacja) i od razu pytanie było o składkę. Fundacja i składka członkowska? Kolejna osoba (niepełnosprawny dłużnik) również pomylił adresata i pisząc maila pytał się ile wynosi darowizna i czy bez tej darowizny możemy zająć się jej problemami bo jest biedakiem? Zdumienie. Jaka darowizna od podopiecznego? W tych i wcześniejszych przypadkach pomyłki wyjaśniłem, że nie jesteśmy fundacją ale stowarzyszeniem. Podałem adres strony internetowej i poprosiłem aby osoby zdecydowały czy pomyliły nas z fundacją czy jednak chodziło o stowarzyszenie? Odpisano, że chodziło o fundację i na tym koniec maili z tymi osobami. Chcę podać te dwa przykłady aby pokazać jak wielka jest różnica mdz fundacją a stowarzyszeniem. Fundacja nie ma członków- nie ma składki. Fundację tworzą zatrudnienione w niej osoby + rada nadzorcza + ewentualnie wolentariusze. Stowarzyszenie to przede wszystkim członkowie. Widać ogromną różnicę. W rejestrowanym stowarzyszeniu ewentualnie pojedyncze osoby mogą być zatrudnione jeśli pełnione funkcje wymagają kompetencji i wiedzy specjalistycznej, której nie posiada żaden z członków. I motyw darowizny. Gdy stowarzyszenie było na etapie pomysłu słyszałem często nic za darmo ok. To co zrobić gdy osoba przystępująca nie ma nawet na żywność ? A co dopiero na składkę członkowską. Mamy kompromis i wybroniłem interes najuboższych. A co z fundacją ? To podopieczny ma wpłacać darowizny? Ja nie ćpam i jestem abstynentem, więc chyba myślę trzeźwo. Nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją, ale w przytoczonym mailu niepełnosprawny dłużnik takie coś zasugerował. Więc co byście pomyśleli o takiej fundacji? Więc dopowiem: fundacja opiera się na dwóch podstawowych źródłach finansowania - darowiznach od darczyńców i przyjaciół(czyli nie od podopiecznych, logiczne), - środkach uzyskanych od sponsorów. Trzecim ważnym jest pomocnicza działalność gospodarcza. Wiem, że fundacje tworząc dla podopiecznych subkonta na darowizny obciążają je w ramach kosztów działalności. No ale z tymi darowiznami od podopiecznych to jakiś dziwny absurd. Jeśli fundatorzy wyłożyli kapitał założycilski po stówie to czarno widzę przyszłość fundacji i w ogule jak majętni muszą być sami podopieczni aby fundacja ich przyjęła. Dlatego ja chciałem być w zarządzie stowarzyszenia aby właśnie najubożsi nie byli na końcu lub wykluczeni. Jeśli nadrzędną zasadą stowarzyszenia lub fundacji ma być nic zadarmo, później zajmiemy się twoimi problemami to ja z tym niechcę mieć nic wspólnego. Chcę aby organizacje pomogające zadłużonym niebyły elitarnymi klubami dla wybranych(lepiej sytuawanych). Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja czy stowarzyszenie? cd. 31.03.14, 00:11 ponieważ mamy mały problemik ze sprzętem biurowym (bo biura jeszcze nie ma ;-)) to dopiero w tym tygodniu kończe kompletowanie dokumentów do krs. Ale już chcę ruszyć temat początku stowarzyszenia rejestrowanego i pierwszych miesięcy fundacji z Łodzi, oraz fundacji z Wrocławia. Gdy brak jest kapitałów na fundusz pomocowy to trzeba je pozyskać z zewnątrz. Fundusz "bank dla ubogich " jest zadaniem dla naszego stowarzyszenia, ale spółka kapitałowa jest odpowiedzią na potrzeby wielu dłużników mających ogromne zadłużenia i przedsiębiorców na krawędzi lub w pętli. I to jest pierwszy temat, który jest wspólny dla wszystkich już istniejących organizacji pomagających dłużnikom. Tak jak obiecałem, kończę kompletowanie dokumentów do krs i ruszam temat wspólnych projektów koniecznych by zmierzyć się ze skalą zjawiska pętli zadłużeń jak również różnorodnościom zadłużeń i przyczyn ich powstania. Aby osoby z fundacji nie myślały, że tylko jestem negatywnie nastawiony do fundacji muszę stwierdzić, że fundacja ma sens, gdy jest tworzona tak jak spółka (aby zgromadzić ogromny kapitał na cele statutowe) oraz gdy fundatorzy zapewnią kilumiesięczne uposarzenie kadry fundacji, do czasu uporania się z problemem pierwotnego niedoboru wpływów od sponsorów. Jak te dwa założenia są zachowane to ja jestem za. Taką fundację chętnie wesprę by się rozwinęła. Więc proszę pozostałych inicjatorów i inicjatorki organizacji non-profit, nie zamykajcie się na najuboższych, oraz połączmy swe siły w zbieżnych celach i w zbieżnych sposobach ich realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja a Stowarzyszenie pomocy zadłużonym 31.03.14, 09:31 Panie Tadeuszu interpretuje pan trochę niewłaściwie różnice między Fundacją a Stowarzyszeniem. Po pierwsze Zarząd Fundacji nie jest zatrudniony, tylko może być zatrudniony, a dokładniej może pobierać wynagrodzenie, a to różnica. Wymaga to odpowiedniej Uchwały już nie wspomnę środków finansowych na ZUS i podatki. W Fundacji Z-ATEM Zarząd nie jest zatrudniony i nie pobiera wynagrodzeń. Po drugie zgadza się, Fundacja opiera się na darowiznach od Darczyńców, a Darczyńcą może być osoba Podopieczna. Po trzecie różnica między Stowarzyszeniem a Fundacją jest taka, iż Stowarzyszenie pobiera składki od swoich członków, lecz takiej składki członek nie może odpisać od podatku, jedynie jeśli przekaże darowiznę na rzecz Stowarzyszenia. Fundacja może zgodnie z Uchwalonymi wewnętrznymi Regulaminami utworzyć odpowiednią darowiznę od Podopiecznego, to jest oczywiście w gestii Fundacji, może ale nie musi. Fundacje różnie postępują, uzależnione jest to od celów. Mogę Pana i zainteresowane osoby uświadomić, iż Fundacje bardzo się różnią między sobą. I nie jedna Fundacja może zaskoczyć swoimi regulaminami. Oczywiście Fundacje opierają się na Fundatorach, ale mogę pana zapewnić i samych zainteresowanych, że wątpię, aby były tak chętne Firmy przekazywać środki finansowe na cel związany z osobami zadłużonymi. Nie ukrywam, że się pewnie jakieś znajdą, ale będzie wymagało z mojej strony bardzo wiele negocjacji. Po czwarte Fundacja ma prawo nie przyjąć w poczet Podopiecznych jakieś osoby, jeśli uzna za stosowne tak postąpić. I tu nie chodzi o Fundacje „Z-ATEM” ale ogólnie o Fundacje. Nie każda Fundacja zajmuje się UBOGIMI jak i Stowarzyszenia. Na koniec: Trzeba sobie powiedzieć prawdę, jak sobie dłużnik wyobraża, że Fundacja spłaci mu zadłużenie w wysokości np. 100 000 zł, tak sobie, a czy Dłużnik będzie miał 20 000 zł na PODATEK. Jeśli nie ma na raty, spłacanie zobowiązań narzucanych przez bank, windykatorów itd. to skąd weźmie te 20 000 zł. Oczywiście, Fundacja może takie zadłużenie spłacić, ale też musi mieć takie środki finansowe. Fundacja „Z-ATEM” ma wiele rozwiązań, aby pomóc osobie zadłużonej. A głównym jej Celem jest wyciągnięcie takiej osoby z długów, lecz to wymaga od osoby zaangażowania, cierpliwości i środków finansowych. A jeżeli osoba ma trudności z pokonaniem odpowiednich Regulaminów czy zasad, to trudno, widocznie nie chce sobie pomóc, tylko chce żerować. Tak samo w Stowarzyszeniu jest Składka i nie powinno być ustępstw. Bo on biedny, to nie wpłaci. Chwila, a inni mogą a dana osoba nie może. To inni mają ją finansować. Chyba, że pan ustali składkę w wysokości 5zł. A może i też się znajdą takie osoby, które powiedzą, że nie mają. Ale do jasnej ciasnej, na papierosy jest, na wódkę jest, na Internet jest, na opłatę telewizji jest, na inne przyjemności jest, na opłacanie komornika jest, na wpłaty na jakieś firmy pseudo oddłużeniowe jest i to nawet do 2000 zł. To proszę się obudzić. Po za tym, prawnik kosztuje, pisma kosztują, znaczki kosztują. Panie Tadeuszu, niech pan przejrzy na oczy, bez odpowiednich działań ze strony Dłużnika nie osiągnie pan NIC, i tak samo Fundacja, w celu pomocy osobie zadłużonej. A sam Dłużnik powinien się poczuwać do odpowiedzialności a nie zganiać i obwiniać innych lub zachowywać się roszczeniowo. Mam nadzieję, że osoby zrozumieją, NIE MA NIC ZA DARMO. Jeśli panie Tadeuszu twierdzi pan i inni, iż za darmo można, to życzę sukcesów w tym kierunku. A między osobą Zadłużoną a Ubogą jest kolosalna różnica. Jest wiele Fundacji pomagającym osobom ubogim. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja a Stowarzyszenie pomocy zadłużonym 31.03.14, 12:58 panie Pawle to co pan pisze to jest ok. Ale będę się bronił ja były bezdomny i wiele innych osób, które przystępują do stowarzyszenia. Panie Pawle rozczaruję pana : osoby, którym starcza na media (typu tv satelitarne, nowy abonament komórkowy 80zł lub wyższy) no i na bieżące czynsz, prąd itp. niestety nie zgłaszają się do nas, nie szukają wsparcia. Wogóle osoby żyjące na kredyt dosłownie, nie widzą potrzeby szukania pomocy bo nie widzą problemu- no bo przecież wiedzą kiedy i gdzie wziąć kolejny kredyt :-) A więc pozostają dwie grupy dłużników - mający zbyt dużo zobowiązań i pogubili się z tym (wiadomo są nie wypłacalni) - osoby,które mają dużo zaległości i od jakiegoś czasu mniejsze dochody lub wcale. A co do ubogich to dla jednego stowarzyszenia lub jednej fundacji nie jest możliwe aby całościowo ogarnąć ten problem. A więc po uruchomieniu wszystkich projektów, jakie stawiam naszym organizacjom, pozostawie fachowcom koordynację tych projektów a ja chcę jeszcze zająć się wykluczonymi. Obiecałem sobie i Jezusowi, jak dożyje tej chwili, że uruchomione będą przynajmniej : kasa zapomogowo-pożyczkowa, spółka kapitałowa non-profit, spółdzielnia socjalna, to ja chcę ruszyć temat wykluczeń. Ale pan panie Pawle nie przeczytał mojej drugiej wypowiedzi. Kto powiedział, że my będziemy wnioskować tylko na zadłużonych? a na obsługę, a na uruchomienie projektów służących pośrednio zadłużonym to już nie? Starosta zamiast na rozdawnictwo przyzna środki na uruchomienie spółdzielni. Lepiej? Dlatego chcę abyśmy połączyli swe działania w sprawach i celach zbieżnych. My w stowarzyszeniu postanowiliśmy nie oddzielać problemu ubustwa i pętli zadłużeń. Dziękuję za podjęcie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar serca Re: Fundacja a stowarzyszenie pomocy zadłużonym IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.04.14, 23:46 Słowa,słowa,słowa ........ panie Tadeuszu to stowarzyszenie pobiera składki i działania są finansowane przez członków stowarzyszenia. Składki członkowskie poradnik.ngo.pl/x/823795 Jedyne źródło dochodu stowarzyszenia zwykłego stanowią składki członkowskie. Są one zwolnione z podatku dochodowego od osób prawnych (art. 17 ust. 1 pkt 40 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych). Stowarzyszenie zwykłe nie ma możliwości pozyskiwania środków pieniężnych z innych źródeł. Złamanie tego przepisu doprowadziłoby do zakazu działalności stowarzyszenia. WSKAZÓWKA: Wysokość składki członkowskiej w stowarzyszeniu zwykłym powinna być taka sama dla wszystkich członków. W wyjątkowych okolicznościach, ustalonych solidarnie przez członków stowarzyszenia, można kogoś zwolnić z opłacenia składki. Zatem to stowarzyszenia utrzymują się przede wszystkim ze składek a nie fundacje . Fundacja Dar Serca Haliny Malińskiej NIE POBIERA SKŁADEK , NIKOGO NIE ZATRUDNIA , ZARZĄD TEŻ NIE JEST OPŁACANY I UDZIELA PORAD BEZPŁATNIE I NA PEWNO NIE PRZEZ FIRMĘ WINDYKACYJNĄ. Proszę się zająć swoimi sprawami i nie podważać działań innych organizacji. Myli pan pojęcia i stwarza bezsensowne sytuacje konfliktowe. Proszę również zapoznać się z ustawą o stowarzyszeniach i fundacjach. Gdyż pana stowarzyszenie podobnie jak każda fundacja powinno spełniać narzucone ustawą obowiązki. Czy Pan wszystkich dopełnił? [b]Obowiązki stowarzyszenia zwykłego: NIP, REGON, konto bankowe, księgowość, sprawozdania[b] Z faktu, iż stowarzyszenia zwykłe pieniądze na działalność uzyskują jedynie ze składek członkowskich, wydawać by się mogło, że nie są zobowiązane do prowadzenia ksiąg rachunkowych. Tymczasem jest zupełnie odwrotnie. Z ustawy o rachunkowości wynika, że organizacje niemające osobowości prawnej także podlegają zasadom rachunkowości. Stowarzyszenie zwykłe obowiązują więc te same wymogi w zakresie sprawozdawczości co stowarzyszenie zarejestrowane w KRS. Oznacza to, że stowarzyszenia zwykłe muszą prowadzić bieżącą księgowość, a także sporządzać roczne sprawozdanie finansowe ze swojej działalności i składać je do właściwego urzędu skarbowego wraz z roczną deklaracją CIT-8. Więcej o księgowości stowarzyszeń: poradnik.ngo.pl/x/377782 Więcej o sprawozdaniach finansowych i ich terminach: poradnik.ngo.pl/x/443011 UWAGA! Obowiązek prowadzenia księgowości i składania sprawozdań finansowych z działalności jest aktualny również wtedy, gdy stowarzyszenie nie prowadzi żadnych działań. życzę powodzenia i mądrych wyborów Halina Malińska Prezes - nie pobierający wynagrodzenia Fundacji Dar Serca Haliny Malińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja a stowarzyszenie pomocy zadłużonym 04.04.14, 06:57 zgłaszam, że Komitet Założycielski Stowarzyszenia Osób Ubogich i Zadłużonych informuje, w środę 2.04.14 wysłane zostały dokumenty rejestracyjne do Sądu Rejestrowego. Pani prezes nie przeczytała mojej poprzedniej wypowiedzi. Zakończony został drugi najtrudniejszy etap rejestracji w KRSie stowarzyszenia. A co do sumy absurów i pomyłek w przytaczanych przez panią fragmętach to powtarzam stowarzyszenie zwykłe nie podlega przepisom o CIT bo nie ma osobowości prawnej. Pani Halino ja też przejmowałem się informacjami zawartymi w bazach NGO i zmarnowałem wiele czasu na sprawy, które można było spokojnie odłożyć na bok. A co do składki to jeszcze raz odpowiadam, osoby które szukają zwami kontakt(chodzi o fundacje) pytają przy okazji o składkę. Więc na forum tę sprawę wyjaśniłem. Druga rzecz,wczoraj otrzymałem maila z pytaniem o adres siedziby fundacji w Łodzi. Ktoś chce dotrzeć do fundacji. Wysłałem tej osobie adres mailowy. Adresu siedziby nie podałem bo żadna z dwóch fundacji do dzisiaj nie podała. Ja też chcę wiedzieć gdzie jest siedziba jedneji drugiej fundacji. Jaki jest statut jednej i drugiej fundacji. Jeśli podopieczni przyjmowani są dodatkowo na podstawie regulaminu przyjęcia to również ja i osoby zainteresowane chcą się z tym zaznajomić . Pragnę zauwayć, że nowe stowarzyszenie podało już statut, że ma podaną siedzibę a pouzyskaniu nr krs opublikuje treść deklaracji przystąpienia. Forumowicze mylą mnie z wami myślą, że jestem w fundacji i pytają dlaczego fundacja nie ma adresu siedziby, gdzie można pobrać do przeczytania status ? Inne osoby pytały diaczego fundacji mają najpierw zapłacić aby zostać podopiecznym? Nie umiem odpowiedzieć bo nie jestem przedstawicielem fudacji. Ponawiam apel o podanie odstawowych informacji obie fundacje, bym mógł je umieścić na stronie. Ponawiam ponownie propozycją udostępnienia wam podstron na naszej stronie internetowej do czasu, gdy nie macie swojej. Dajcie szanse osobom szukających was odnaleźć was. Dajcie też szanse zapoznania się z warunkami przyjmowania podopiecznych do waszej fundacji. piszę to w imieniu własnym i zanteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar serca Re: Fundacja a stowarzyszenie pomocy zadłużonym IP: *.static.tvk.wroc.pl 04.04.14, 16:30 Panie Tadeuszu wszystkie wiadomości odnośnie wszystkich fundacji w tym i Naszej są ogólnodostępne i każdy kto chce do nich dotrzeć bez problemu to robi. Insynuacje Pana są bezsensowne i mijają się z rzeczywistością bo to Pan robi zamieszanie i odsyła ludzi do firmy, która nie ma nic wspólnego z działaniami żadnej z fundacji ani stowarzyszeniami. Dobrze Pan wie o co chodzi. Proszę się skupić na działaniach i nie przeszkadzać. Oprócz zamętu niewiele Pan do tej pory zdziałał. Tu nie chodzi o przepychanie się w temacie czy fundacja lepsza od stowarzyszenia czy odwrotnie. Zasadniczy cel działań to POMOC OSOBOM POTRZEBUJĄCYM WSPARCIA W JAKIEJKOLWIEK FORMIE. Nie obiecujemy rzeczy nierealnych - np. spłacenia zadłużenia - bo jest to niemożliwe. Pomagamy w inny sposób i dobrze by było żeby Pan też próbował przynajmniej choć trochę pomagać a nie uskuteczniać zamieszanie na forum. Ludzie szukają tu pomocy a nie zamętu. Mają go dość w swoim codziennym życiu. Idąc tokiem Pana myślenia zasadnicza różnica między Fundacją a Stowarzyszeniem jest taka , że Fundacja na każdą złotówkę ciężko pracuje i z każdej złotówki musi się rozliczyć. Natomiast Stowarzyszenie korzysta ze składek wpłacanych przez członków i w/g Pana nie obowiązują go żadne rozliczenia. A więc kto tu jest grupą elitarną? Korzystającą z pieniędzy innych a nie zainwestowanych i wypracowanych przez siebie? Ciekawa jestem ile Pan zainwestował swoich pieniędzy w Stowarzyszenie i z czego prowadzone są działania stowarzyszenia ( o ile są jakieś prowadzone. A przepisy prawne które podałam są zgodne z USTAWĄUstawy Prawo o stowarzyszeniach z dnia 7 kwietnia 1989 r. (Dz. U. z 2001 r., Nr 79) a nie ustalone przez NGO Jest to moja ostatnia wypowiedź na forum i proszę więcej nie wypowiadać się na tematy związane z fundacjami o których Pan nie ma pojęcia gdyż zostaną one przekazane do kancelarii prawnej. serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji rozsądnych pomysłów Halina Malińska Prezes Fundacji Dar Serca Haliny Malińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.14, 13:55 ja mam problem z komornikiem a wcześniej z firmą ULTIMO .miałam u nich dług który sprzedała im firma orange.nie byłam w stanie płacić i skończyło się u komornika.ponieważ nie moge iść do pracy bo mam 3małych dzieci korzystam z mopru.Komornik zajął mi konto i tym sposobem środki z konta.co dalej robić nie mam pojęcia .Prosiłam o umorzenie nic to nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 07.04.14, 15:25 najpierw do MOPRu, .o zmianę wypłat na gotówkową. Odpowiedz Link Zgłoś
0na1983 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 10.04.14, 08:54 Gość portalu: bankrut napisał(a): > Witam wszystkich .Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie myśl żeby > założyc fundację która pomagałaby osobom mającym problemy > finansowe .Pomijam kwestje dlaczego ktoś wpadł w długi .Pewnie tyle > przypadków co ludzi .Ja chciałbym bardziej skupic się na pomocy > prawnej tym ludziom ewentualnie skromnej pomocy materjalnej > (ubrania , buty , niezbędne leki ,jakieś skromne lokum dla > bezdomnych itp.).Bo jak czyta się wpisy na forum to odnosi się > wrażenie że w większości przypadków dłużnik przegrywa(często majątek > całego życia)nie dlatego że jest mało inteligentny czy leniwy ale > dlatego że brak mu podstawowej wiedzy prawnej i staje się łatwym > łupem dla różnych Kruków i innych wściekłych psów windykaci .Czasami > też nie ma po prostu wiedzy , pieniędzy , chęci lub czasu żeby > złożyc odwołanie lub uzyskac poradę prawnika .Co dziwne dłużnicy to > bardzo często ludzie uczciwi i wykształceni a jedynie takie lub inne > koleje losu sprawiły że znależli się na dnie .Często kończy się to > tragedją dla dłużnika lub jego bliskich .Może macie Państwo jakieś > pomysły od czego zacząc ? Bo czasami jest tak że jeden dłużnik który > ma lokum potrzebuje fachowca który akurat mieszka pod mostem i > chętnie by zmienił swój los tylko nie wie że ktoś da mu dach nad > głową i miskę zupy w zamian za pomoc .Właśnie taki cel miała by taka > fundacja .Pomagac małymi kroczkami podnosic się nieszczęśnikom z > upadku i nie dopuszczac do żerowania na ludzkiej krzywdzie krukom i > komornikom .Pozdrawiam i życzę wszystkim uśmiechu w dzień i snu > dziecka w nocy . Boże dziękuję!!!! Są jeszcze ludzie na świecie którzy nie myślą tylko o sobie. Post jaki napisałeś tak jakby dotyczył mojej osoby!!!!! Zaczęłam dziś rozmieszczać taką treść ponieważ nie wiem co mam już robić :( "Nie będę pisać niestworzonych rzeczy... Dzięki choremu systemowi ( niesprawiedliwe działanie urzędów skarbowych ) znalazłam się w sytuacji bez wyjścia, wręcz dramatycznej. Straciłam z mężem świetnie zapowiadającą się firmę, ale nic to - możemy stracić dom, który jest domem dwójki kilkunastomiesięcznych dzieci. Robię coś o co wcześniej bym się nie posądziła - proszę o choćby symboliczną złotówkę. Dowolna wpłata będzie na wagę złota!!! 76 1090 2590 0000 0001 2285 3494 Dziękuję za każdą ofiarowaną pomoc!" Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 10.04.14, 23:43 To jest żebractwo internetowe. Więc, każdy mógłby tu wpisać swoje konto, bo ma trudną sytuację. A może też wpisać oszust , a co mu tam zależy, może ktoś wpłaci. To że pani ma problemy z Urzędem Skarbowym to trzeba je rozwiązać z tym Urzędem. Nie stety, jeśli nie dopełniło się podatków, to trzeba ponieś karę. Pierwsze są podatki, trzeba było wziąść kredyt na te podatki. Raczej Urząd Skarbowy kredytów nie udziela, ale może rozłożyć na raty. 0na1983 napisał(a): > > "Nie będę pisać niestworzonych rzeczy... Dzięki choremu systemowi ( niesprawied > liwe działanie urzędów skarbowych ) znalazłam się w sytuacji bez wyjścia, wręcz > dramatycznej. > Straciłam z mężem świetnie zapowiadającą się firmę, ale nic to - możemy stracić > dom, który jest domem dwójki kilkunastomiesięcznych dzieci. Robię coś o co wcz > eśniej bym się nie posądziła - proszę o choćby symboliczną złotówkę. Dowolna wp > łata będzie na wagę złota!!! > > 76 1090 2590 0000 0001 2285 3494 > > Dziękuję za każdą ofiarowaną pomoc!" > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina pomoc dla zwierzat IP: 92.244.36.* 10.04.14, 13:09 mam pytanie czy ktośby mi pomagałw sensie finansowym ma 6 piesków w tym 2 duże jeden to owczarek przybłęda i suczke też przebłęda która niedawno sięoszczeniła i miałam 2 pieski suczka i piesek , pieska oddałam w dobre ręce ale została mi suczka no i jej mama te przybłedy były zgłaszane na policje do gminy i nikt mi nie pomógł poprostu potrzebuje na jedzenie dla nich można kupić karme , wiemze w tych czasach nie wierzy się nikomu no i potrzebuje na tyrylizacje 2 suczeka pytałam się u weterynarza to 180 zł za suczkę dla mnie to bardzo dużo więc proszę o pomoc kocham zwierzeta . Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.04.14, 11:07 Fundacja Rehabilitacji i Pomocy Osobom Zadłużonym "Z-ATEM" im. Św. Szymona. TELEFON 502 288 868 Jeżeli nie stać cię na telefon, to podaj nr telefonu - ODDZWONIMY fundacjazatem@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób zadłużonych 27.04.14, 22:17 pani Ewo udam, że tego nr tel. nie widziałem. nie podajemy prywatnych danych kontaktowych na forum. nasza strona internetowa stowarzyszenieoz.manifo.com , proszę skorzystać z zakładki kontakt i opisać swoją sytauację. jutro po południu będę sprawdzał maile bo od rana będę zajęty i będę odcięty od neta. jest pani kolejną osobom, którą komornik przestraszył. im dalej od dłużnika mają kancelarię tym bardziej absurdalne sposoby wymyślają aby nastraszyć dłużnika. be komornik, niegrzeczny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: stowarzyszenie osób zadłużonych IP: *.armasan.pl 27.04.14, 22:40 che mi dom zabrac i to w krodce na dniach nie daje sobie rady sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: stowarzyszenie osób zadłużonych IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.14, 06:00 pani Ewo jestem wtakiej samej sytuacji szkam pracy od miesiecy i nic mieszkam wmalym miescie gdzie nie ma pracy co za kraj że ludzie nie mogą znajśc pracy Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 01.05.14, 14:57 w związku z tym, że do dzisiaj z krs-u, nie było negatywnego pisma, pierwszy etap sądowy na pewno pozytywny, etap drugi część merytoryczna wniosku i załączników trochę mnie nie pokoi bo na razie nic nie przyszło aby uzupełnić lub poprawić, czyli jeśli wszystko jest zgodne z ustawą, to w połowie maja powinno przyjść z Sądu Rejestrowego potwierdzenie nadania nr Krs. a wtedy trzy dni będę świętował, czwartego odpocznę :-)) ale poważnie mówiąc już mogę zaprosić (poprosić) o pomoc ekonomistę, księgową, prawnika o specjalizacji KPC i kilka osób o specjalizacji pomoc społeczna do współpracy. ja w tej chwili mam co dzień zgłoszenia a co dopiero jak uruchomimy kasę zapomogowo-pożyczkową. bez pomocy ekonomisty , prawnika i opiekunek społecznych będzie trudno przebić się przez mur społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 01.05.14, 15:29 skoro już najtrudniejsze sprawy mamy za sobą , czas ruszyć temat projektów pomocowych na rzecz bankrutów, zadłużonych i przekredytowanych, tj. kasy zapomogowo-pożyczkowej i spółki kapitałowej non-profit lub funduszu (sugestia osób z Wielkopolski) zamiast spółki. apeluję więc do osób, z którymi ruszyłem ten temat w ubiegłym roku, a które się wtedy nie doczekały nr krs z wiadomych przyczyn, aby się do mnie ponownie odezwały mailowo lub telefonicznie. jeśli osoby z bankowości (nie zdecydują się poprowadzić kasy w formie spółdzielczej) to rozpoczniemy od najprostszej czyli koleżeńskiej kasy zapomogowo-pożyczkowej. spółka kapitałowa lub fundusz to wyższa szkoła jazdy i ten temat szlifować będę z inwestorem i ekonomistami, chciałbym aby do tego przedsięwzięcia przyłożyły swą rękę pozostałe organizacje na rzecz zadłużonych bo to ma służyć osobom z wielkimi długami (powyżej 100tyś + odsetki) czyli mdz. in. Frankowcom. spółka nie musi wyłożyć wielkiej gotówki wystarczy, że udzieli bankrutowi poręczenia na 100% jego zaległości i z bankiem wynegocjuje rozłożenie długu na więcej rat z wycofaniem komornika i licytacji. powstanie Stowarzyszenia Osób Ubogich i Zadłużonych (osobowość prawna) jest już pewne. rozpoczynamy poważniejszą pracę u podstaw. przyłączcie się do naszych projektów. Tadusz03 Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 01.05.14, 15:44 i jeszcze jedna wypowiedź. ponieważ z Poznania otrzymałem w zeszłym roku zgłoszenia. w styczniu br. także, apeluję do pani Magdaleny by odezwała się do mnie, gdyż chcę u was utworzyć oddział regionalny lub pomóc utworzyć wam własną organizację (pani sugerowała fundację ok.) wszelką pomoc ze strony SOUiZ macie gwarantowaną, tylko aby te osoby znalazły się pod parasolem Stowarzyszenia lub Fundacji. 99% to są matki samotnie wychowujące dzieci, ilość ogłoszeń tych kobiet budzi niepokój. a więc pani Magdaleno proszę o kontakt bo poprzednio zakazała mi pani się odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 07.05.14, 20:47 ponieważ sprawę obsługi prawnej osób zadłużonych mam poruszoną, to muszę jeszcze poprosić o kontakt specjalistę z ekonomi. potrzebujemy wsparcia ekonomisty lub specjalisty z dziedziny bankowości lub rachunkowości. aby ktoś nie poczuł się dyskryminowany (pani / pan ) , to może być (absolwentka / absolwent kierunku bankowość, rachunkowość itp.) także (50+ czyli osoba z wieloletnim doświadczeniem) jest mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 21.05.14, 16:13 odpalam kompa, zerkam na maila i czytam: cytuję ,, DZIEN DOBRY , PO PIERWSZE JEST PAN BARDZO AROGANCKI I NIE MILY W TYM CO PAN NAPISAL , PO DRUGIE MUSZE PANA ZASMUCIC LECZ NIKT MNIE NIE NASLAL , ABY SPRAWDZIC WASZA DZIALALNOSC ! JAK JUZ NAPISALAM WCZESNIEJ SZUKAM POMOCY DLA SWOJEJ RODZINY I WYPRASZAM SOBIE TEKST ZE WYMYSLILAM SOBIE HISTORYJKE !!!!! WIDAC WLASNIE JAKA MOZNA DOSTAC POMOC OD WAS JAK CZLOWIEK W POTRZEBIE SIE DO WAS ZGLASZA .... ZOSTAJE ZROWNANY Z ZIEMIA ! POZNIEJ W TV SLYCHAC ZE MATKA DZIECI MORDUJE BO NIE MA CO IM DAC JESC .... BO WPADLA W POWAZNE KLOPOTY ... NIE MYSLE ZE ZROBILAM COS ZLEGO JESLI ZWYCZAJNIE PYTALAM CZY JESZCZE STOWARZYSZENIE DZIALA . A MYSLE ZE JESLI BY PAN WYKAZAL CHOC TROCHE INICJATYWY ABY POZNAC MOJA SYTUACJE TO ZALOZE SIE ZE MINA TO BY PANU ZRZEDLA - NIE MA PAN RACJI PISZAC DO MNIE W TEN SPOSOB !!!!! PROSZE PANA !!!! LUDZIE SA ROZNI TO WIEM DOSKOLANE BO SAMA MAM BARDZO ZLE DOSWIADCZENIA , ALE TO NIE ZNACZY ZE WSZYSCY LUDZIE SA DLA SIEBIE OKROTNI NA TYM SWIECIE !!! koniec cytatu a napisała to osoba, która w pierwszych mailach posługiwała się biegłą polszczyzną. ludzie POBUDKA !!! to ja mam wszystkich zacząć sprawdzać bo pojedyncze osoby podszywają się pod inne osoby? jak ktoś nie szuka wcale wsparcia a jedynie szuka sobie okazji aby powyzywać i obrażać to nie do nas, na razie nie zajmujemy się frustracją. owszem przyczynami tak. na frustrację polecam jogę, tai chi itp. a że my nie jesteśmy prorokami to musimy pytać o szczegóły sprawy. przy okazji wniosek z lektury tego maila jest następujący, wszystkie informacje dla osób zainteresowanych przystąpieniem (czyli aktywnym włączeniem się w działalność stowarzyszenia) są zawarte na naszej stronie. wszyscy zapoznają się z tymi samymi informacjami, mogą sobie do sprawdzenia pobrać pliki zamieszczone w zakładce ,, pliki do pobrania''. skoro ktoś nie ma zamiaru przystąpić ani nie chce podać przyczyny swoich problemów i nie szuka wsparcia to poco pisze mail z prośbą o wsparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 22.05.14, 08:47 Panie Tadeuszu, trochę się pan zbulwersował. Właśnie, my chcemy pomóc, a inni mają podejście roszczeniowe i są zbulwersowani. No cóż, każdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 23.05.14, 12:40 ponieważ wczoraj skasowało mój wpis (awaria łącza) dzisiaj piszę jeszcze raz. odp J.M to kolejny absurd, jedno świadczenie ściąga dwóch komorników. Fundusz alimentacyjny wysłał wniosek mając nie kompletną dokumentację. temu komornikowi, który jako drugi wszczął egzekucję trzeba zgłosić,, że pierwszy już alimenty egzekwuje. zbieg egzekucji do tej samej wierzytelności che che che, ale cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 11.07.14, 18:25 na prośbę kilku osób, które przystąpiły do naszego powstającego stowarzyszenia podałem na naszej stronie internetowej nr konta do wpłat składki członkowskiej. osoby, które nie zamierzają do nas przystąpić proszę aby nic nie wpłacały. ponieważ jest komunikat na czerwono więc dopowiem, że dalsze działania są prowadzone przez komitet założycielski i zakładka kontakt jest aktywna. w przyszłym tygodniu powinienem z Sądu otrzymać zwrot dokumentów rejestracyjnych. przykry incydent z nowym Operatorem Pocztowym sprawił, że zmarnowaliśmy prawie trzy miesiące. ale wyślemy ponownie dokumenty rejestracyjne. przy okazji robimy przymiarki do wyodrębnienia trzech grup samopomocowych w ramach nowego stowarzyszenia, które po rejestracji będą zalążkiem oddziałów regionalnych. a więc nie do końca zmarnowany czas. nadal nie mam kontaktu z ekonomistą. proszę o wsparcie merytoryczne ekonomistów w sprawie uruchomienia funduszu gwarancyjnego i pożyczkowego dla najuboższych. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 30.07.14, 21:12 Cytuję: Udostępnienie danych dłużnika jest zgodne z treścią przepisu art. 4 ustawy o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych z dnia 9 kwietnia 2010 r. ( Dz. U. z 2010r., Nr 81, poz. 530), zgodnie z którym: „Art. 4. Udostępnianie informacji gospodarczych osobom trzecim nieoznaczonym w chwili przeznaczania tych informacji do udostępniania następuje wyłącznie za pośrednictwem biura informacji gospodarczej, chyba że udostępnianie następuje w celu sprzedaży wierzytelności przez ogłoszenie publiczne lub przepisy prawa przewidują inny tryb udostępniania danych.” Także przepisy Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) w art. 23 ust. 1 pkt 5 umożliwiają przetwarzanie danych osobowych, gdy jest to niezbędne dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratorów danych albo odbiorców danych, a przetwarzanie nie narusza praw i wolności osoby, której dane dotyczą. Za prawnie usprawiedliwiony cel, o którym mowa w art.23. ust. 1 pkt 5, uważa się w szczególności dochodzenie roszczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej (art.23 ust.4.pkt. 2 Ustawy o ochronie danych osobowych). koniec cytatu. uwaga osoby poszkodowane, to są treści wyjęte z kontekstu, które nie pozwalają na upublicznianie danych osobowych osób zadłużonych na stronach internetowych. przetwarzanie danych a wrzucenie ich na stronę internetową to skrajnie różne sprawy. osoby, poszkodowane widniejące np. na giełdzie wierzytelności, kupdlugi.pl , handeldlugami.pl itp proszę o skontaktowanie się ze mną stouz01@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 25.08.14, 15:53 na naszej stronie internetowej wpisałem zawiadomienie i na forum też to zrobię. LIKWIDACJA STOWARZYSZENIA. Sytuacja jest patowa, postanowiłem zgłosić likwidację stowarzyszenia. przy okazji osobom zadłużonym szukającym wsparcia finansowego, czekającym aż inni stworzą prężnie działające stowarzyszenie, które im wyłoży kilkadziesiąt tysięcy zł za free, dobrze życzę. na pewno doczekacie się. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 05.09.14, 22:42 tadusz03 napisał: > na naszej stronie internetowej wpisałem zawiadomienie i na forum też to zrobię. > > LIKWIDACJA STOWARZYSZENIA. > Sytuacja jest patowa, postanowiłem zgłosić likwidację stowarzyszenia. > przy okazji osobom zadłużonym szukającym wsparcia finansowego, czekającym aż in > ni stworzą > prężnie działające stowarzyszenie, które im wyłoży kilkadziesiąt tysięcy zł za > free, dobrze życzę. na pewno doczekacie się. Widzę panie Tadeuszu , że pan zamyka Stowarzyszenie zwykłe, a Stowarzyszenie Oficjalne nie zostanie założone. No cóż, widocznie nie którzy ludzie wolą mieć komorników na głowie. Nigdy takie Stowarzyszenie nie powstanie, gdyż ludzie wcale go nie chcą, oni nie potrzebują sobie pomóc, przecież sami dobrze sobie radzą. Lament i płacz nie pomoże dłużnikowi. Została tylko Fundacja Z-ATEM, ale są wymogi i niestety dłużnik musi je spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 14.12.14, 23:21 z zadowoleniem stwierdzam, że ruszył temat grup samopomocowych. na bazie członków stowarzyszenia, które było w mojej miejscowości pozostały niektóre osoby ze mną w ramach samopomocowej grupy wsparcia. od września było cicho, zamilknął temat z grupą Dolnośląską i Mazowiecką (Warszawa i okolice), do której chciałem dokoptować osoby z Sandomierza i Zamościa. Ale teraz potwierdzone zostało przybycie osób z Bełchatowa i z Łodzi, które już stanowią zalążek Mazowieckiej grupy wsparcia. ponieważ stowarzyszenie rejestrowane było na razie za trudne do utworzenia przy takim rozproszeniu członków, postanowiłem, że najpierw lokalne grupy się rozwinął pod wspólnym szyldem Stowarzyszenie Osób Ubogich i Zadłużonych (mając jednocześnie dużą swobodę o decydowaniu o swoich sprawach na szczeblu regionu ) a gdy będzie tych grup lokalnych więcej wyłonimy reprezentację Ogólnopolską, utworzymy Stowarzyszenie rejestrowane, które będzie od razu miało struktury regionalne. te grupy nieformalne są łatwiejsze do tworzenia od stowarzyszenia i prowadzenia, ale jako zrzeszenie wielu grup o tych samych celach i środkach działania są równie skutecznie. i pozwolą na przygotowanie gruntu do założenia Stowarzyszenia rejestrowanego. ponieważ długo nic się nie działo w tym temacie to nie pisałem jeszcze statutu dla tego rodzaju zrzeszenia, ale znając funkcjonowanie grup wsparcia dwunastokrokowych nie będę miał większych trudności i wkrótce będzie napisany statut, a zainteresowani tematem będą mogli ode mnie otrzymać tekst do sprawdzenia i zgłaszania swoich uwag, propozycji ewentualnych zmian. grupy te tworząc wspólny fundusz będą mogły odciągnąć skutecznie swoich członków od firm chwilówkowych, a po utworzeniu stowarzyszenia rejestrowanego, które będzie miało osobowość prawną i kilka źródeł finansowania będziemy mogli utworzyć fundusz Bank dla ubogich na podobieństwo Grameen Bank wprowadzając mikrokredytowanie na symboliczny 1%, co skutecznie wyciągnie z bagna zadłużeń wobec chwilówek tych co już się utopili, a wspomoże te osoby, których nie mogły nigdzie uzyskać pożyczek i utrzymują się poniżej minimum socjalnego. Osoby, z którymi urwał się mi kontakt a które nadal borykają się z pętlą zadłużenia zapraszam aby ponowiły ze mną korespondencję mailową, utwórzmy jak najwięcej tych grup wsparcia co da dużą siłę przebicia. proszę również przedstawicieli Frankowców i Stowarzyszenia Pro-Futuris o kontakt ze mną pod mailem stouz01@gmail.com, gdyż do mnie zgłaszają się osoby mające kłopoty z waszych dziedzin działania i nam jest potrzebna wasza pomoc merytoryczna w tworzeniu struktur organizacyjnych zrzeszenia, które nie ogranicza się do jednego rodzaju zadłużeń, chcemy również rozwiązywać przyczyny zadłużeń naszych członków np. planując stworzyć nowe miejsca pracy, czy też opłacić pomoc prawną w pełnym zakresie dla osób zadłużonych. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpc101010 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 15.12.14, 18:25 Witam ja Pana nie atakuje co mam teraz robić mam komornika Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 15.12.14, 20:55 odpowiedź do sierpc101010 napisać ponownie do stouz01@gmail.com szkoda że to jest o trzy miesiące spóźnione, ale jak trzeba to trzeba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 23.12.14, 18:19 życzę wam rodzinnych świąt Bożego Narodzenia, w Nowym Roku wielu pozytywnych zmian. Dużo nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych IP: *.play-internet.pl 24.12.14, 10:37 Panie Tadeuszu nie dostałam od Pana ,żadnego maila.. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 24.12.14, 14:13 proszę podać pod jaki adres mailowy żekomo pani(pan) napisał. Ja wszystkim odpisałem. Upewniłem się pani z Bełchatowa nie robi mi żartów, ma inne IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych IP: *.play-internet.pl 24.12.14, 14:20 gochabilek1@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 24.12.14, 14:25 przecież nie mogłem pani odpisać skoro z takiego adresu nie otrzymałem maila. Prosze podać adres mailowy (mój) na który pani wysłała mail. Stwierdziła pani, że nie odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 30.12.14, 17:51 pragnę się pochwalić, że grupa wsparcia z Bełchatowa ma już siedem osób., jest wśród nich rekordzistka ilości pożyczek różnego rodzaju, więcej nie spotkałem :) , ale ta osoba powoli zaczyna zmieniać nawyki. Najpiękniejsze jest to, że osoby te zaczęły się wzajemnie wspierać. Właśnie od tego jest grupa wsparcia. Czyli to jednak działa. Przy tak małej skali jak te dwie nasze skromne grupy wsparcia widać efekty, to jakie będą jak wyłonimy struktury regionalne. Awaria mojego kompa trochę utrudnia moje działania, ale modlimy się o laptopa :-) może być używany, z procesorem 4ro rdzeniowym :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 31.12.14, 10:55 pozwolę sobie na przytoczenie fragmentu maila, gdyż właściwie kieruję to do wielu zadłużonych, którzy przeoczyli pozytywne zmiany a skupiają się tylko na długach. Pani z Bełchatowa odpisałem: ... pani Małgosiu niech pani się nie da nabrać na ogłoszenia. Laptopa najtaniej za 450zł wystawiają na sprzedaż lub uszkodzonego zupełnie za darmo. A te za 100zł to oszust się ogłasza. Ludzią każe wysłać pieniądze niby na kuriera , a laptop nigdy nie jest dostarczony. Ten oszust jest anonimowy. Oby pani nic nie wpłaciła. Zachęcam aby pani tylko się teraz modliła a zobaczy pani jak Jezus sprawę załatwi. a co do tradycji to urwę pani głowę. A to, że kolejne sprawy zablokowane są pani nie widzi? że nareszcie ktoś wam pomaga ? A to, że Jezus wam pobłogosławił i pan Marcin ma zlecenia? że tworzy się u was grupa wsparcia ? Tradycja mówi, że jaki koniec starego roku taki cały następny będzie. A u was dużo pozytywnych zmian i u mnie również. Mamy za co dziękować Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 06.01.15, 18:34 odpisałem na jedną z wypowiedzi forumowiczki w innym wątku, ale treść powinna być w tym więc mam nadzieję, że administrator nie skasuje tego wpisu. jak by się trafił były windykator, ale tak naprawdę były to prosiłbym o kontakt ze mną na maila stouz01@gmail.com , chodzi o wiedzę w sprawach tworzenia funduszu kapitałowego (nie musi być na giełdzie), byle by zaistniał i był gwarantem wobec banków dla osób zadłużonych podejmujących negocjację z bankami. np. taki fundusz opłacił by kaucję w sądzie i mieszkanie wystawione na licytację zwolnione byłoby z licytacji. Stowarzyszenie mając taki fundusz mogło by stopniowo zwiększać swój budżet o coraz większy limit kredytowy (proporcjonalnie do wzrostu wpływów ze składek i dotacji), ale żeby to rozruszać dobrze by było utworzyć jakiś skromny fundusz kapitałowy. jak ktoś ma pomysł i mógłby pomóc to jestem otwarty na propozycję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych IP: *.play-internet.pl 06.01.15, 22:03 Panie Tadeuszu jak mam zrozumieć ten Fundusz Kapitałowy czy jakby go nazwać. Bo może jak mi pan opisze to w emailu, to możliwe, ze ja go już utworzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 07.01.15, 12:16 panie Pawle jak się dzisiaj wyrobię to późnym wieczorem napiszę do pana, ale nie obiecuję bo dzisiaj jest rekord maili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 16.01.15, 11:27 muszę się pochwalić, że jedna z naszych członkiń wpłaciła pierwsze pieniążki na fundusz gwarancyjny. tym bardziej mile zaskoczony bo wpłaciła na tzw.kapelusz grupy wsparcia mimo, że jest dobrowolny. pani Urszuli sprawa wymaga sprawdzenia jej dokumentacji i dopiero wtedy prawidłowe działanie w jej sprawie zostanie przeprowadzone. a mimo to postanowiła nas wspomóc w uruchomieniu środków pomocowych. Fundusz Gwarancyjny zapoczątkowała kwota 20zł. ;-) dodatkowe podziękowanie dla pani Klaudii, która zaczęła mi pomagać organizacyjnie i w dotarciu do ewentualnych inwestorów (może też sponsorów) . przesłałem pani Klaudii, status st6owarzyszenia, gdyż zbyt mało informacji bbyło o stowarzyszeniu. status ten, który przegłosowaliśmy w marcu dostosuję do aktualnie tworzonych grup wsparcia aby nie było nie zgodności ale jest wystarczającym źródłem informacji o planowanych sposobach dziłaania i celach. cel stowarzyszenia nie zmienił się. ponieważ nie odblokowałem jeszcze naszej strony internetowej gdzie są wszystkie informacje, to osobom zainteresowanym dokładniejszymi informacjami o nas prześlę status stowarzyszenia i status grup wsparcia. to jest najbardziej szczegółowy zbiór informacji o nas i wystarczający by ocenić, czy jest sens to rozwinąć ,czy też zgłosić lepszy sposób wykorzystania potencjału jaki mają sami zainteresowani (zadłużeni, bankruci i ubodzy). pod adresem mailowym stouz01@gmail.com można przesyłać prośbę o udostępnienie statutu stowarzyszenia i grup wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 20.03.15, 21:07 mam radosną wiadomość :) , odblokowano nam stronę internetową i nasz komitet założycielski przestaje być anonimowy :)) stowarzyszenieoz.manifo.com , ponieważ odblokowano dzisiaj, to dostosowanie strony do grup wsparcia potrwa parę dni. ale tak bardzo brakowało tej strony. przewodnicząca grupy bełchatowskiej siostra Małgorzata przyczyniła się do tego, że doczekaliśmy się tej radosnej chwili :) Śliczne dzięki, że siostra o te stowarzyszenie i o grupę wsparcia tak dzielnie walczyła, jak lwica :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 21.03.15, 22:40 ponieważ już jedna pani z pośrednictwa finansowego zwróciła mi uwagę na czarną listę firm windykacyjnych i nieuczciwych chwilówek :) to ją poprawiłem stowarzyszenieoz.manifo.com/czarna-lista mam nadzieję, że administrator mi wybaczy, że ruszam temat ale oni utworzyli sobie giełdy długów isprzedają nas kiedy chcą i jak chcą, w większości przypadków nie mogąc udowodnić istnienia długu ale nazywają nas złodziejami. szczególnie w tych przypadkach gdzie firma np. Renoma twierdzi, że dług kupiła i nie uzyskując nakazu zapłaty wyświetla od razu kogoś jak przestępcę na czarnej liście dłużników w domyśle złodziei, wobec tego powinniśmy stworzyć coś na podobieństwo ich giełdy i handlować kwotami należnych nam odszkodowań za pomówienia i łamanie naszych praw (między innymi do obrony dobrego imienia, naruszenia naszych dóbr osobistych itd ) , jakby ktoś skomentował jakie Fundusze i firmy windykacyjne Z TYCH NIEUCZCIWYCH pominąłem na czarnej liście to byłbym wdzięczny, chętnie ją będę uzupełniał : ) Mam nadzieję, że nikt z osób zadłużonych nie ma do mnie pretensji, że windykację która zaszczuła was a w wielu przypadkach zniszczyła psychicznie i finansowo, umieściłem na czarnej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 25.03.15, 09:59 skasowało nam na stronie internetowej czarną listę Firm windykacyjnych i chwilówek :( wypełnić ją z powrotem to żaden problem. ale myślę, że narażam całą stronę na skasowanie bo sama lista się nie kasuje. wpisy zniknęły mi przy zatwierdzaniu kolejnych zapisów, czyli w najlepszym momencie aby je skasować . czy ma ktoś pomysł jak oddzielić czarną listę od strony internetowej aby jej nie narażać na atak hakera podesłanego przez Ultimo S.A. ? Myślę , że po tym jak większości z nas nie istniejące długi ( i nie potwierdzone orzeczeniem sądowym) w raz z danymi osobowymi wyświetlają na giełdach długów. każdy kto tam się znajdzie jest potraktowany jak najgroźniejszy przestępca, czyli tak traktowany jak Sąd traktuje recydywistów nakazują UM wyświetlenie w gmachu Urzędu ogłoszenie wyroku na owego recydywistę. wobec takiego obrotu sprawy chcę aby oprócz czarnych list firm windykacyjnych / funduszów NSFIZ , pojawiła się giełda tychże firm , jako dłużnych nam odszkodowania i to nie małe kwoty. chcę pohandlować kwotami odszkodowań jakie się od nich nam należą . KTO DA WIĘCEJ ? mam pomysł aby osoby poszkodowane wysyłały zawiadomienie do złodziei z Besta lub innego funduszu, który twierdzi że kupił dług (ale oprócz twierdzenia konkretów nie mają) o cesji sumy odszkodowania jakie się im należą od funduszu i że nowy wierzyciel oczekuje wpłaty ( podać konkretne istniejące konto) od nich w ciągu 7 dni. pozostałą część pisma można zerżnąć z ich pism jakie to niby konsekwencje będą jak nie spłacą odszkodowania w tym terminie :) i zabawnie będzie może zdobędziemy w ten sposób argumenty aby RPO zweryfikował zapisy Ustawy o udostępnianiu informacji gospodarczych , mówiących że danymi gospodarczymi są również dane osobowe osoby fizycznej. a przecież dane osobowe są naszym dobrem osobistym podlegającym ochronie prawnej, a każdy kto bez swojej zgody został potraktowany jak przestępca i widnieje w internecie na giełdzie dłużników ma prawo pozwać taką firmę do Sądu za naruszenie dóbr osobistych i dobrego imienia. przede wszystkim w sytuacji gdy rzekomy wierzyciel twierdzi, że podstawą wpisu dłużnika jest umowa cesji, nie prawo mocne orzeczenie, tym bardziej nie orzeczenie uzyskane na podstawie dowodów. pohandlujmy tymi odszkodowaniami. oni nasze dobra osobiste naruszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 26.03.15, 05:23 tadusz03 napisał: skasowało nam na stronie internetowej czarną listę Firm windykacyjnych i chwilówek :( wypełnić ją z powrotem to żaden problem. ale myślę, że narażam całą stronę na skasowanie bo sama lista się nie kasuje. wpisy zniknęły mi przy zatwierdzaniu kolejnych zapisów, czyli w najlepszym momencie aby je skasować . czy ma ktoś pomysł jak oddzielić czarną listę od strony internetowej aby jej nie narażać na atak hakera podesłanego przez Ultimo S.A. ? Hm. Powierzyć prowadzenie strony/dokonywanie wpisów osobie potrafiącej obsługiwać komputer? Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 26.03.15, 09:46 To ja poproszę :), przydałoby się wsparcie osoby, która czynność administratora strony internetowej przejęła by na siebie. szczerze , za dużo tych spraw , którymi się zajmuje . od wczoraj telefon za telefonem a pisma czekają do napisania :( więc uzupełnię czarną listę jak uporam się z pismami. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 13.04.15, 23:32 zadano mi pytanie, więc skoro odpowiedź kierują do wszystkich z którymi mam styczność to pozwolę sobie pytanie wkleić tu i moją odpowiedź , a administratora proszę o wyrozumiałość cytuję: ,,nie do końca, choć przyznam,ze zapytałam o Pana ;))) zastanawia mnie,dlaczego Pan tak o nas walczy,o nas zadłużonych, "wykluczonych ze społeczeństwa" ? cytuję : ,,ja nie dałbym rady bo jedynie wypalił bym się po miesiącu. Jezus jest chyba najtrudniejszą, choć najpewniejszą odpowiedzią. Bo jak pięknie pani zauważyła to nie chodzi tylko o same długi ale o izolację w ogóle. wszystko to co w XXI w. nas zniewala bądź spycha poza margines. same bycie na marginesie może być znośnie, bo nadal jesteś kimś w społeczności lokalnej, ale zepchnięcie po za margines to jest dopiero tragedia wielu z nas. zbyt wielu. czyli w sercu noszę przede wszystkim bezdomnych, termalnie chorych (dogorywających gdzieś w zaciszu czterech ścian a są tacy) , dzieci zabijane w łonach matek, kobiety zmuszane do zabicia swojego dziecka, które jeszcze jest pod sercem, dzieci ofiary wojen , oraz dzieci i dorośli objęci zbrodnią handlu żywym towarem (na pobranie narządów, w celach pedofilskich , zmuszania do prostytucji, do eksperymentów , czy też niewolniczej pracy) , osób zniewolonych i opętanych, prześladowanych za przynależność do wspólnoty chrześcijańskiej lub jakiejś mniejszości, ofiary nietolerancji i rasizmu . jeszcze trochę grup osób by się znalazło, które można wymieniać jako dotknięte tragedią izolacji społecznej, a na pewno osoby przekredytowane nie mają równych szans w funkcjonowaniu na co dzień. a pętla długów i dalszych problemów nie przerwana, staje się przyczyną staczania się w przepaść. co jakiś czas przypomina mi się zamiar napisania RAPORTu MNIEJSZOŚCI , takiego świadectwa, że ja i moja siostra obok jesteśmy LUDŹMI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester71 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.07.15, 23:58 A więc, czy stowarzyszenie zostało powołane oficjalnie panie Tadeuszu czy jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: stowarzyszenie osób ubogich i zadłużonych 17.07.15, 01:54 panie Sylwestrze odrobinę cierpliwości : ) aktualnie dokonała się reorganizacja komitetu założycielskiego. Doczekałem się momentu, gdy oprócz mnie są aktywne jeszcze cztery osoby na poziomie Regionalnym i reprezentacji ogólnopolskiej. Co najważniejsze , dwie osoby pracują równolegle nad projektami pomocowymi , pan Marcin skupia się bardziej nad współpracą z inwestorami : ) i nawiązaniem ścisłej współpracy MOPSami, w dalszej perspektywie Centrum wolontariatu. Te działania równoległe bardzo cieszą bo na te programy pomocowe czeka wiele osób. Panie Pawle szykuję coś alternatywnego co bardzo szybko przekształcimy w podmiot o osobowości prawnej. Skoro nr krs wszyscy wołają. Nie ma nic złego jak najpierw powstanie spółdzielnia socjalna i ona przygotuje grupy wsparcia do rejestracji stowarzyszenia. Chyba, że wasza fundacja pomoże w utworzeniu sp. z o.o. Wtedy szybciej ruszą projekty pomocowe i aktywizacja zadłużonych. Ja przesunąłem akcent na grupy pomocowe i są one teraz ważniejsze niż szybkie powołanie stowarzyszenia bez zaplecza i zorganizowanej ekipy . Wyciągnąłem lekcję z dwóch porażek, bo wszystko było na moich barkach. Teraz ja jestem w szeregu a część zadań przejęły osoby kompetentniejsze ode mnie. panie Pawle dobrze, że wcześniej poniosłem porażki, bo nie byłem jeszcze gotowy i nie miałem współpracowników. Teraz to ja jestem współpracownikem. I mam nad sobą dwie osoby : ) jeśli panu zbrzydła izolacja to ponawiam zaproszenie do współpracy. Np.w zorganizowaniu cyklu szkoleń z edukacji finansowej dla topielców, bankrutów i biednych. Mail do nas pan ma. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 03.05.14, 12:52 Interesuje was pożyczka w przyszłości na niski procent. Interesuje was umorzenie długów w przyszłości. Interesuje was spłata zadłużenia w przyszłości. Wyjście z długów jest proste! Po prostu zostań Podopiecznym Fundacji. Zastosuj się do zasad. W skrócie> Fundacja "Z-ATEM" Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 07.05.14, 08:01 Czytam w tej chwili książkę "Przedsiębiorstwo społeczne, kapitalizm dla ludzi" Muhammada Yunusa. Teraz wiem dlaczego bank dla ubogich nie jest fikcją. Wszystkie moje plany i sposoby ich realizacji są zbieżne z tymi, które Yunus opisał i realizuje. Niepozostaje mi nic jak konsekwentne dążenie do celu. Najłatwiejszy projekt to koleżeńska kasa zapomogowo-pożyczkowa. Osoby zainteresowane tym tematem, współtworzeniem zachęcam do kontaktu ze mną. Musimy nadrobić zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania tez jestem zadłużona IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 12:55 i co z ta fundacja jest czy nie? potrzebuję pomocy,fachowej porady.Jestem osoba zadłuzona w Skoku ,samotnie wychowuje trójke dzieci,do tego choruję i lecze się,a utrzymujemy się tylko z świadczeń i mojej renty.W Skoku rate mam 700zł miesiecznie do tego czynsz itd .po prostu nie daje juz rady ,prosze kogos o kontakt kto mógł by mi pomóc,próbowałam szukac pomocy w COD ale tam tez maja swoje koszta na które mnie nie stać.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 17:10 przecież podałem namiar stowarzyszenieoz.manifo.com , pani Aniu nikt z nas nie jest prorokiem niby skąd pani maila mamy znać, jak pani nie przesłała. na forum proszę swoich danych kontaktowych nie podawać. chętnie zajmę się pani sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 21:52 pani Elżbieto odesłała pani mi z powrotem dokumentację. ok jest pani współtwórczynią naszego stowarzyszenia i czekam kiedy pani przestanie się gniewać i odezwie się w końcu. zakazała pani mi kontaktować się z panią, więc byłem i jestem konsekwentny. ale cały czas czekam kiedy pani się odezwie. 2.04. wysłaliśmy dokumenty do krs, w połowie maja powinniśmy otrzymać decyzję o wpisie do rejestru KRS, w piśmie podany nr krs. prawie wszystko jest. prawie, bo pani z nami nie ma. Danusi nadal z nami nie ma. etapy rejestracji za nami, zaczynam temat kasy zapomogowo-pożyczkowej i spółki, a po nich konsekwentnie jeszcze ruszę spółdzielnie, bo też chcę gdzieś pracować. tak jak ustalaliśmy. dzisiaj rozmawiałem z Małgorzatą, wspaniałą osobą, która ma identyczne zbieżne z moimi dążenia i cele społeczne, pomoże mi skoordynować działania od strony administracyjnej, jest Piotr nasz Anioł Stróż i informatyk, brakuje jeszcze Danusia z Kalisza, Elżbieta z Wrocławia, Magdalena z Poznania i Piotr z Bydgoszczy. czekam abyście się odezwali, gdy najtrudniejszy etap za nami. w tej chwili jest 17 osób z mojej miejscowości i 10 z róznych miast Polski, ponad setka, którym napisałem w korespondencji aby czekali na nr krs. już stanowimy ogromny potencjał. czekam i zapraszam. na naszej stronie zamieściłem już deklarację, statut i uchwałę Walnego Zebrania nowego Stowarzyszenia. już te nowe Stowarzyszenie organizujemy. i proszę jeszcze raz aby w stowarzyszeniu nie była nadrzędna zasada nic za darmo. jeśli składki są zbierane i z nich nikomu nie mogę pomóc to jaki jest sens zbierać składki? bez sensu. po to one są. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 21.05.14, 10:50 pani Elżbieto, zakładka kontakt na naszej stronie, jest zarówno podany świeży adres mailowy stowarzyszenia i formularz kontaktowy jest przekierowany na ten adres. zachęcam panią do wpisania nowego adresu mailowego i wysłania maila. ponieważ ilość spraw do załatwienia jest większa niż poprzednio to próbuję ograniczyć kontakt telefoniczny do minimum, ale to się zmieni, gdy znajdzie się osoba do obsługi skrzynki mailowej i telef.stowarzyszenia. przypomnę pani, że to również pani zasługa iż nasze stowarzyszenie zaistniało, więc dziwne by było jakbym o tym zapomniał. śmiało może pani pisać. korzystając z okazji proszę osoby zgłaszające się do nas po przez formularz na naszej stronie lub bezpośrednio na mój adres mailowy aby podawały swoje prawdziwe maile. przykładem jest adres mailowy @gazeta.pl utworzony z użyciem nicku na forum. ale w 99% Nick ten nie można powiązać z prywatnym mailem osoby. na forum jest to logiczna konsekwencja zachowania prywatności, ale gdy szukam wsparcia i podaje nie swój prywatny adres mailowy, dosłownie ukrywam się przed stowarzyszeniem, to znaczy że nie mam dobrych intencji, szukam coś ale raczej nie wsparcia. wyjątkiem są maile ze strony admina, tu od razu wiadomo o kogo chodzi. zauważyłem, że trudy jest kontakt kończący się insynuacjami, pretensjami jakiejś osoby, gdy posługuje się dresem z gazet.pl , lub gdy za każdym razem wyświetla się inne Inne Imię lub nazwa przy tym samym mailu. wczoraj w pasku adresu pojawia się Danuta xyz@cośtam , w mailu podpisane Dorota, dzisiaj widzę Teresa xyz@cośtam, na dodatek pani nie opisuje jaki ma problem tylko ponawia pytanie czy my jeszcze działamy? proszę nie mieć pretensji o to, że dystansuję się od takich zgłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia977 Re: tez jestem zadłużona 21.05.14, 11:02 am Tadeuszu! Nie odpowiedzial mi Pan jak mi Pan moze pomoc i w jakim czasie? Ela Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 21.05.14, 11:42 przypominam nowy mail stouz01@gmail.com , odpisałem a co do treści pani maila, to proszę się zdecydować czy pani szuka wsparcia, czy pani inwigiluje nasze organizacje w celu wyciągnięcia informacji, ale po co jak wasza fundacja może po prostu oficjalnie zapytać o konkretne rozwiązanie, które szukacie. przecież powielenie pewnych rozwiązań w drodze do tego samego celu jest normalną sprawą, do której zachęca nawet noblista. nie mówimy tu kwestiach związanych z prawami autorskimi. za chwilę wychodzę z chaty i będę do wieczora odcięty od neta. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 22:37 Pani Elu, wszystkim na raz nie da się pomóc. Fundacje są różne, mają różne cele, regulaminy. Środki finansowe, możliwości. Fundacji jest tyle w Polsce, że nie wiadomo do której się zgłosić. Czasem zgłasza się osoba po pomoc i takiej nie otrzyma, gdyż dana osoba się nie kwalifikuje. Fundacje w większości pomagają dzieciom, osobom chorym itd ale większości one są ukierunkowane na pomoc określonym osobom. Czyli swoim Podopiecznym. I to też różnie bywa z tą pomocą. Zresztą pani prowadzi jakąś Fundację. Choć nigdzie jej nie mogę znaleźć, nawet KRS. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: tez jestem zadłużona 07.05.14, 11:12 Pani Elu proszę zadzwonic pod nr 502 288 868 lub napisać na adres fundacjazatem@gmail.com Najlepiej prosiłbym o telefon Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 08.05.14, 17:41 osoby poszkodowane przez kancelarię simplex proszę o kontakt stouz01@gmail.com kancelarię simplex wzywam aby wasz przedstawiciel również się ze mną skontaktował. nie zdziwiłbym się, jakby jedna z waszych ofiar na forum upubliczniła wyrok sądowy wydany dla was, tak jak to wy upubliczniacie dane osobowe na forum łamiąc prawo. zadziwiające jest to, że grupa prawników nie ma w swym gronie jednej osoby, która przeczytała by jeden artykuł ze zrozumieniem. tylko jeden, ale cały artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: tez jestem zadłużona IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 23:19 dziękuję za odp.mój mail ana75@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester71 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 19:37 Gość portalu: Ania napisał(a): > i co z ta fundacja jest czy nie? potrzebuję pomocy,fachowej porady.Jestem osoba > zadłuzona w Skoku ,samotnie wychowuje trójke dzieci,do tego choruję i lecze si > ę,a utrzymujemy się tylko z świadczeń i mojej renty.W Skoku rate mam 700zł mies > iecznie do tego czynsz itd .po prostu nie daje juz rady ,prosze kogos o kontakt > kto mógł by mi pomóc,próbowałam szukac pomocy w COD ale tam tez maja swoje kos > zta na które mnie nie stać.pozdrawiam Zachowała się pani trochę roszczeniowo. Dość, że szuka pani porady, to rozumiem, ale z takim nastawieniem. To że pai wchowuje samotnie dzieci tzn, nie jest pani pierwsza i ostatnia w takiej sytuacji. Aby komuś doradzić, to trzeba napisać, a jak się nie szuka odpowiednio to są tego efekty. Czasem dłużnika trzeba potrząsnąć a nie tylko jak z jajeczkiem. Bo trzeba być odpowiedzialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tez jestem zadłużona IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 23:13 Przepraszam że moze źle to wszystko ujęłam,wiem że nie jestem pierwsza i ostatnia ,chciałam tylko opisac potroszku moja sytuację że po prostu nie jest łatwo i chciałabym jakiejś porady jak z tym wszystkim dać sobie radę.Jeśli ktos mnie źle odebrał to jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 23:19 pani Aniu przecież pa Paweł nie pani odpowiedział. a po pani wpisie do mnie napisała pani Ewa, to w końcu do kogo ja napisałem. ma pani namiary na stowarzyszenie. w czym problem? stowarzyszenie jest be? nie rozumiem o co chodzi? Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tez jestem zadłużona IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 23:22 Dziękuję bardzo,jestem tutaj nowa i trochę się poplątałam,jutro będe miała troche czasu to dobrze poczytam to wszystko ,pozdrawiam Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
tadusz03 Re: tez jestem zadłużona 06.05.14, 23:26 proszę utworzyć profil na forum i w ustawieniach strony wybrać sposób wyswietlania wpisów od najnowszego. to będzie łatwiej. każdy z nas na początku się w tym gubił. ja zmieniłem sposób wyświetlania i już jest ok.dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś